Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  15 Ekim 2017 (19:19), Konuya Son Cevap : 15 Ekim 2017 (19:19). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Ekim 2017, 19:19   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yeni Ebu Hanifeler İmam Şafiler Yetişsin/ Manşet

Yeni Ebu Hanifeler İmam Şafiler Yetişsin/ Manşet

Her bir din görevlisi İmamı Ebu Hanife ve İmamı Şafii olmalı!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilimden uzak dindarlığın çoğu zaman taassuba dönüştüğünü, birleştirmek yerine ayrıştırdığını ifade ederek, "Bugün DEAŞ, Boko Haram, FETÖ, PKK gibi dini değerleri istismar eden terör örgütleri, yüzeysel ve yanlış bilgilerle motive olmakta, sahih dini bilgiye sahip olmayan insanları tuzaklarına düşürmektedir." dedi


















Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele ilçesinde yapılacak olan [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yüksek İhtisas Merkezi'nin yeni binasının temel atma töreninde konuşan Erbaş, başkanlık olarak halkı din konusunda aydınlatmak görevini en iyi şekilde yerine getirmek, topluma daha kaliteli ve nitelikli din hizmeti sunmak amacıyla dünyada değişen, gelişen şartları da dikkate alarak, personellerine yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri yürütmeye devam ettiklerini söyledi.
Söz konusu eğitim faaliyetleri içerisinde amacı, programı, mezunlarının istihdamı ve yürüttükleri hizmetler göz önüne alındığında, en önemlisinin Dini Yüksek İhtisas Merkezleri'nde yapılan eğitimler olduğunu ifade eden Erbaş, merkezlerde İlahiyat Fakültesi'nden sonra master ve doktora seviyesinde 3 yıl eğitim veren, müftü ve vaiz gibi üst düzey kadrolara atanacak personelin yetiştirildiğini kaydetti.
Erbaş, personelin İslam dininin ve ilim tarihlerinin temel kaynaklarına doğrudan ulaşabilen, her yönüyle bu kaynaklara vakıf olmasını amaçladıklarını dile getirerek, "Amacımız, günümüz İslam dünyasının ve insanlığın yaşadığı dini sorunları ve krizleri doğru anlayarak tahlil eden ve çözümler üreten, sahih bir bilgiyle ve en doğru yöntemle toplumun ihtiyaçlarına cevap veren ve halkımızın manevi hayatına en güzel şekilde rehberlik eden, iletişim, yönetim, planlama, organizasyon gibi alanlarda uzmanlaşmış nitelikli personel yetiştirmektir." şeklinde konuştu.


- "Yeni Ebu Hanifeler, İmam Şafiler yetişsin istiyoruz"
Dini Yüksek İhtisas Merkezleri'nin öneminden bahseden Erbaş, "İstiyoruz ki inancından ve medeniyetinden aldığı heyecan, özgüven ve birikimle insanlığın ufkunu aydınlatan alimlerimiz yetişsin. İstiyoruz ki yeryüzüne hukuku ve hikmeti öğreten, hayatın önünden giden, ilimle ahlakı, bilgiyle aksiyonu bütünleştiren yeni Ebu Hanifeler, İmam Şafiler, Eşariler, Matüridiler, Fahrettin Raziler, Maverdiler, Gazzaliler, Semerkandiler, Buhariler yetişsin istiyoruz." ifadesini kullandı.


Erbaş, minbere ve mihraba geçen her bir görevlinin en üst düzeyde dini eğitim veren müesseselerden mezun olmasını istediklerini anlatarak, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri'nin sayısının 10'a çıktığını aktardı.
Son yıllarda Türkiye'nin adeta İslam dünyasının eğitim merkezi haline geldiğini belirten Erbaş, diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi Dini Yüksek İhtisas Merkezleri'nde de Kazakistan'dan Arnavutluk'a, Azerbaycan'dan Rusya'ya kadar birçok ülkeden kardeşlerinin eğitim gördüğünü söyledi.


Erbaş, "İhtisas merkezlerimiz başta Kafkaslar ve Balkanlar olmak üzere birçok ülkeye de hizmet vermekte, o ülkelerde en üst düzeyde din hizmeti sunan din alimlerinin yetişmesine de katkı sağlamaktadır." diyerek, ihtisas merkezlerinin, insanlığa rehberlik edecek alimler, millete hizmet edecek nitelikli vaiz, müftü ve idareciler yetiştirmek için büyük bir imkan olduğunu kaydetti.


- "Bugün mücadele etmemiz gereken en büyük düşman cehalettir"
Bunun için müfredatlarını sürekli yenileyerek, fiziki imkanlarını ve eğitimci kadrolarını geliştirerek, yapılan hizmetleri en iyi noktalara taşıma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erbaş, şöyle konuştu:
"Bugün başta İslam dünyası olmak üzere insanlık en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Dünyamızın devasa sorunlarının olduğunu hepimiz görüyoruz. İslam dünyası olarak, bütün sorunlarımızı ilimle hikmetle bilgiyle marifetle çözebileceğimizi idrak etmek zorundayız. Kabul etmeliyiz ki bizim bugün mücadele etmemiz gereken en büyük düşman cehalettir. İman etmenin bize yüklediği en büyük mükellefiyetlerden birisi de bilgiye, hikmete ve irfana sahip olmaktır. İlimden uzak dindarlığın çoğu zaman taassuba dönüştüğünü, bizi birleştirmek yerine ayrıştırdığını görmekteyiz. Bugün DEAŞ, Boko Haram, FETÖ, PKK gibi dini değerleri istismar eden terör örgütleri, yüzeysel ve yanlış bilgilerle motive olmakta, sahih dini bilgiye sahip olmayan insanları tuzaklarına düşürmektedir. Diğer yandan mezhep, meşrep farklılıklarının kavga sebebi haline getirilmesi büyük bir cehaletten başka nasıl izah edilebilir? Bu sebeple bütün eğitimlerimizde ve çalışmalarımızda, hakikati öğretilmeyen her değerin istismara açık olduğunun farkında olarak, İslam'ın doğru bilgisini özellikle gençliğimize ulaştırmak, bilgi, hikmet ve marifet ile halkımızın dini hayatına rehberlik etmek zorundayız. Zira teknolojinin ve sanal alemin de baskın bir unsur olarak dünyamıza girmesiyle zihinlerde oluşan bilgi kirliliğinin ancak hikmet ve marifetle bütünleşen bir dini ilimle önüne geçilebileceği hepimizce malumdur."


Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da her meslek grubunda en iyi eğitimin alınmasının önem taşıdığını belirterek, bu merkezlerden birinin Kocaeli'de olmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.
Aksoy, din adamlarının en iyi şekilde eğitilmesi için merkezlerin önem taşıdığını aktardı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise dini hizmetleri halka tebliğ eden hocaların ihtisas yapmasının önemli olduğunu belirterek, bu durumun dinin daha kolay tebliğ edilmesinden fayda sağlayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından yapılan duayla merkezin temelini Erbaş, Aksoy, Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri attı.
Mihrinaz beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1976 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Üniversiteye Girişte Yapılacak Yeni Sınavın Detayları / Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 13 Ekim 2017 23:15
Diyanet İmam Hatip Liselerine Önem Veriyor .. Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 16 Eylül 2017 22:46
Diyanet İşleri Yeni Başkanı Belli Oldu / Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 16 Eylül 2017 22:32
Yeni yılda yeni zamlar muuskem Serbest Kürsü 0 31 Aralık 2012 10:19
yeni oryantalizm'in yeni sürümü / Mustafa İslamoğlu Akyürek Alimler(Rh) 1 31 Aralık 2009 13:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.