Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  14 Ocak 2019 (19:44), Konuya Son Cevap : 14 Ocak 2019 (19:56). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen nurşen35
  • 2 Beğenilen Medine-web
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 14 Ocak 2019, 19:44   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Trump'ın Tehdit Açıklaması Tepki Topluyor

Trump'ın Tehdit Açıklaması Tepki Topluyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından yaptığı, "Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz" sözleri tepki toplamaya devam ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından yaptığı, "Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz" sözleri tepki toplamaya devam ediyor.

Açıklamayı değerlendiren ASAM Terör Uzmanı, Altınbaş Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fak. Öğr. Üy. Dr. Eray Güçlüer, "Aslında ABD, 'Türkiye'nin olası operasyonuyla büyük oranda silahlı güç kaybına uğrayacak olan PKK/PYD'yi Suriye'nin geleceğinde siyasi olarak aktif bir rol sahibi yapabilir miyiz' diye arayış içinde. Bu anlamda ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasını 'Ankara'nın PKK/PYD'ye yönelik operasyonunu engelleyebilir miyiz, en azından sınırlandırabilir miyiz, PKK/PYD'yi koruyabilir miyiz' kaygısına yönelik siyasi manevraların parçası olarak görüyorum. Çünkü ekonomik ya da başka türlü tehditlerle Türkiye'ye güvenlik stratejisini ve planlarını değiştirtebilmeleri söz konusu değil. Dolayısıyla bu tür açıklamaları, mesajları, Donald Trump'ın dengesizliği üzerinden değil de sahadaki dengeler ve gerçeklikler üzerinden okumalıyız" şeklinde konuştu.

"PKK/PYD SURİYE'DE KALAMAZ"

PKK/PYD'nin bölgede sadece Türkiye'nin değil, aralarında ÖSO bünyesindeki Kürt Gruplar, Arap aşiretleri ve Türkmenlerin de dahil olduğu pek çok unsurun da hedefinde olduğunu söyleyen Dr. Eray Güçlüer şu değerlendirmede bulundu:

"Şu anda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında Kandil dışında herhangi bir unsur kalmamış, yani ABD'nin yıllardır desteklediği PYD/PKK aparatı yalnız kalmıştır. Bu aparat Türkiye'nin olası operasyonuyla da çok büyük oranda bölgeden silahlı güç olarak silinecektir. PKK/PYD'nin böyle bir operasyon sonucunda siyasi bir varlık olarak da Suriye'de kalabilme ihtimali oldukça zayıftır. Bölgede siyasal Kürtçülüğü PYD/PKK üzerinden dayatma çabaları belki de 100 yıllık bir plan. ve bunu ABD dışındaki pek çok ülke de besliyor, destekliyor.

Ama Türkiye yurt içinde PKK'ya dersini verdi. Yakın sınır çevresinde de verdi. PKK/PYD Suriye'de de yok edilirse Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanmış olacak. Terör ortadan kalkacağı için, ki DAEŞ ve diğer terör örgütleri de Türkiye'nin hedefindedir, yeniden kurumsal bir Suriye devlet yapısının oluşturulması mümkün hale gelecek. Bölgede istikrar ve huzur sağlanacağı için Türkiye'nin de güvenliği ve huzuru sağlanacak. Bunu sağlamak için gereken operasyonları gerçekleştirmek de BM Sözleşmesi'nin 51'nci maddesi başta olmak üzere Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkıdır."

"ABD İÇİNDEN TRUMP KARŞITI MESAJLAR GELECEKTİR"

Bölgedeki saha gerçekleriyle uyuşmamasına rağmen Donald Trump'ın Türkiye'yi hedef alan bir açıklama yapmasını, PKK/PYD'nin bir aparat olarak bölgedeki mevcudiyetinin sürdürülmesi amacına bağlayan Dr.Eray Güçlüer şunları söyledi:

"ABD, nihai hedefi Çin olan İran'a yönelik operasyonunda Körfezi dizayn edebilmek için Suriye'den çekilmek zorunda. Bunun bir diğer nedeni de Türkiye'nin ortaya koyduğu çok yönlü ve çok boyutlu stratejik kapasite. ABD İran üzerinden Çin'e uzanacak operasyonel amaçlarını hayata geçirebilmek için Türkiye'ye ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden de Ankara'dan istediği desteği alamasa bile onu en azından süreçlere müdahale etmeyecek şekilde tarafsız kalmasını sağlama, yani nötralize etmek istiyor.Çünkü bölgede Türkiyesiz denklem kurulamadığını ve kurulamayacağını biliyor."

"BU KAYGAN ZEMİN VE DEĞİŞKEN SÜREÇLER BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK"

ABD'nin taktik siyasi manevralarla Türkiye'ye ekonomik tehditlerde bulunduğunu, PKK/PYD'ye de 'Türkiye'yi fazla tahrik etmeyin, ben Ankara'yı ancak bu kadar tehdit edebiliyorum' mesajı verdiğini dile getiren Dr. Eray Güçlüer, "İşte tam bu noktada ABD'nin büyük küresel hedefleri, Suriye'deki PKK/PYD'yi aşan bir durum oluşturmaktadır. Bu yüzden ABD tarafından PKK/PYD'ye yönelik bu politikaların inatla sürdürülebileceğini çok olası görmüyorum. Trump'ın kendi ülkesi içinde sallanan pozisyonunu da düşündüğümüzde, bu tür açıklamalar Türkiye'nin kararlılığını değiştirmediği gibi önümüzdeki günlerde ABD başkanı ve diğer ABD'li yetkililerden tam tersi tweet mesajları da gelebilir. Örneğin Türkiye'ye yönelik olarak "stratejik ortağız, ticaretimizi geliştirmeliyiz" gibi başka tweet'ler de atılabilir, başka mesajlar da verilebilir. Bu kaygan zemin ve değişken süreçler bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Bu nedenle şu an için gündemi meşgul etmekten başka bir anlamı olmayan tweet mesajlarından ziyade saha gerçekliğine odaklanmak bizleri daha doğru sonuçlara götürecektir" şeklinde yorumda bulundu. -
su damlası beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1978 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Alt 14 Ocak 2019, 19:56   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:331
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar.(bakara 120)
su damlası ve nurşen35 beğendiler.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Putin ve Trump'tan Kritik Görüşme nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 03 Mayıs 2019 22:39
Suudi Prens’ten Kendisini Tehdit Eden Trump’a Sert Yanıt nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 06 Ekim 2018 17:12
Trump’tan Yeni Tahrik Edici Kudüs Açıklaması nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 12 Mayıs 2018 20:07
Trump'ın İran Açıklaması Sonrası Dolar Tarihi Zirveyi Yeniledi nurşen35 Gündem/ Manşetler 2 09 Mayıs 2018 20:06
Baba kızının saçını bakın nasıl topluyor :) suhtem Videolar/Slaytlar 6 08 Nisan 2013 22:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.