Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Genel Arapça

Konu Kimliği: Konu Sahibi HAYAL,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2009 (18:16), Konuya Son Cevap : 22 Nisan 2017 (20:45). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 2 Beğenen Allahın kulu_
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2009, 18:16   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:HAYAL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7258
Üyelik T.: 21 Şubat 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 8
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Arapça fiil cümlesi testi-Medineweb

Arapça fiil cümlesi testi-Medineweb

[SIZE=18px]Fiil Cümlesi Testi

1 ) Aşağıdakilerden hangisi fiil cümlesidir?
A) اَلْمَدْرَسَةُ كَبِيرَةٌ
B) يَدْخُلُ الطُّلّابُ اِلَى الصَّفِّ
C) فيِ السّمَاءِ
D) لِكُلِّ بَلَدٍ


2 ) ذَهَبَ عَلِيٌّ اِلَى الْمَدْرَسَةِ Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ali eve gitti.
B) Ahmet okula gidiyor.
C) Ali okula gitti
D) Ahmet okula gitti.


3 ) كَتَبَتْ فاطِمَةُ وَاجِبَهَا “ Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fatma okula gitti.
B) Fatma ödevini yazıyor.
C) Ayşe dersini yazdı.
D) Fatma ödevini yazdı.


4 ) “خَرَجُوا مِنَ الْبَيْتِ “Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Okula geldiler.
B) Eve geldiler.
C) Evden çıktılar.
D) Okuldan çıkıyorlar.


5 ) “Erkek öğrenciler sınıfa girdiler.” Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) دَخَلَتْ الطَّالِبَاتُ فِي الصَّفِّ
B) يَدْخُلُ الطُّلّابُ فِي الصّفِّ
C) دَخَلَ الطُّلا بُ فِي الصَّفِّ
D) دَخَلَ الطُّلَّا بُ فِي الْمَدْرَسَةِ


6 ) “Siz bayanlar meyve yediniz.” Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) اَكَلْتِ الْفَاكِهَةَ
B) اَكَلْتُنَّ الْفَاكِهَةَ
C) اَكَلَتْ التُّفَّاحَ
D) اَكَلْتُنَّ التُّفَّاح


7 ) تَركَبتُنَّ فِي الْقِطَارِ Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bayanlar trenden iniyorlar.
B) Siz bayanlar otobüse bindiniz.
C) Siz bayanlar trene biniyorsunuz.
D) Siz baylar trenden indiniz.


8 ) “نَجْلِسُ عَلَى الْكُرْسِي “Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sandalyede oturuyorsunuz.
B) Masadan kalkıyoruz.
C) Halıda oturuyorlar.
D) Sandalyede oturuyoruz.


9 ) “يَقْرَأُ أَحْمَدُ الْكِتَابَ “ Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ahmet kitap okuyor.
B) Ahmet kitap yazıyor.
C) Ahmet iki kitap okudu.
D) Ahmet kitap yazdı.


10 ) ”Hatice futbol oynuyor.” Arapça karşılığı aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
A) يَلْعَبُ خَدِيجَةُ كُرَةَ الْقَدَمِ
B) خَدِيجَةُ كُرَةَ الْقَدَمِ تَضْرِبُ
C) تَلْعَبُ خَدِيجَةُ كُرَةَ الْقَدَمِ
D) تَلْعَبُ خَدِيجَةُ كُرَةََ السَّلَّةِ


11 ) “O iki bayan mektup yazıyorlar.” Arapça karşılığı aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
A) تَكْتُبَانِ الرِّسَالَةَ
B) تكْتُبِينَ الرِّسَالَةَ
C) يَقْرَأُ الْكِتَابَ
D) تَقْرَأُ الرِّسَالَةَ


12 ) “ ذَهَبَتْ فَاطِمَةُ إِلَى الْقَرْيَةِ بِالْحَافِلَةِ “ Cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fatma, otobüsle köye gitti.
B) Fatma, köye gitti.
C) Otobüsle Fatma köye gitmedi.
D) Fatma köye gitmiş.


13 ) “ .أُرِيدُ غُرْفَةً مُطِلَّةً عَلَى الْبَحْرِ “Cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Denize balkonu olan bir oda istiyorum.
B) Deniz tarafından bir oda istiyoruz.
C) Denize nazır bir oda istiyorum.
D) Denize bakan bir oda rezervasyonu yaptık.


14 ) “ هَلْ يُمكِنُنِي أَنْ أَتَنَاوَلَ طَعَاماً فِي غُرْفَتيِ؟” Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yemeği odamda yiyebilir(alabilir) miyim?
B) Yemeğimizi odada yiyebilir miyiz?
C) Odaya yemek çıkarılabiliyor mu
D) Yemek saat kaçta başlıyor?


15 ) “ يُفْتَحُ الْمَطْعَمُ فِي السَّاعَة السَّابِعَةِ صَبَاحًا” Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Okul sabah altı da başlar.
B) Dersane saat yedi de başlar.
C) Lokanta sabah saat yedi de açılır.
D) Saat yedide lokantada buluşalım.


16 ) “ تُغْلَقُ الْمَكْتَبَةُ فِي السَّاعَةِ السَّادِسَةِ مَسَاءً” Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ofis saat altı da açılır.
B) Okul akşam saat 18:00 da kapanır.
C) Ofiste saat yedi de buluşalım.
D) Kütüphane akşam saat altı da kapanır.


17 ) “ مَاذَا تُفَضِّلُ أَنْ تَشْرَبَ؟ “ Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ne yemek istersiniz?
B) Ne içmek istersiniz?
C) Ne yapmak istersiniz?
D) Ne almak isterdiniz?


18 ) “مَتَى سَتَنْزِلُ الطَّائِرَةُ عَلَى الْمَطَارِ ؟” Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Uçak ne zaman indi?
B) Otobüs ne zaman hareket edicek?
C) Gemi limana ne zaman geldi?
D) Uçak havalimanına ne zaman inecek?


19 ) “ يَجِبُ عَلَيْكَ أنْ تَنْتَبِهَ عِنْدَ الْقِيَادَةِ “Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yeme-içmene dikkat etmen gerekir.
B) Spor yapmalısın.
C) Araba kullanırken dikkatli olman gerekir.
D) Kışın dikkatli olmalıyız.


20 ) “ هَلْ تُرِيدُ أَنْ تُقِيمَ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ فَقَطْ ؟ “Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Otelde üç gün kalmak istiyorum.
B) Sadece üç gün kalmak mı istiyorsun?
C) Kaç gün kalacaksın?
D) Üç günden fazla kalmak ister misiniz?


21 ) ( Sorulardaki boşluklara uygun ifadeyi seçiniz.) “ الطَّائِرَةُ مِنْ مَطَارِ إِسْطَنْبُولَ…….. “
A) تُقْلِعُ
B) تَذْهَبُ
C) يَنْزِلُ
D) تَأَخّر


22 ) “ أَنْ نَنَامَ مُبَكِّرًا …… “
A) ذَهَبَتْ
B) يَعْرِفُ
C) يَجِبُ
D) أَقُولُ


23 ) “ الْوَلَدُ بَابَ الْبَيْتِ ……”
A) يَنْزِلُ
B) يَقْرَأُ
C) تَرْجَعُ
D) يَفْتَحُ


24 ) “ خَالِدٌ فِي الْمَصْنَعِ ….. “
A) تَدْرَسُ
B) يَعْمَلُ
C) تَلْعَبُ
D) لَعِبَتْ


25 ) “ أبِي سَيَّارَ ة صَغِيرَةًً … “
A) إِشْتَرَى
B) إِشْتَرَيْتُمَا
C) تَبِيعُ
D) بَاعَتْ


26 ) “الأُمُّ لاَوْلاَدِهَا …….. “
A) كَتَبَ
B) يَقُولُ
C) أَقْرَأُ
D) قَالَتْ


27 ) “ زَيْنَبُ فِي مُنْتَصِفِ اللّيْل…….”
A) إِسْتَيْقَظَ
B) تَسْتَيْقِظُ
C) يَسْتَرِيحُ
D) نَامَ


28 ) “ مِنَ الْقِطَارِ ……”
A) فَتَحَ
B) لَمْ يَكْتُبْ
C) لَمْ يَنْزِلْ
D) مَا قَرَأَ


29 ) “ الُّلغَةَ الْعَرَبِيَّةَ فِي الْجَامِعَةِ ……..”
A) نَنَامُ
B) أتَزَوَّجُ
C) خَرَجُوا
D) أتَعَلَّمُ


30 ) فَاطِمَةُ فِي السَاعَةِ السَابِعَةِ صَباحاً ….”
A) ذَهَبَ
B) ستَسْتَيْقِظُ
C) يَخْرُجُ
D) لَمْ يَكْتُبْ


31 ) Aşağıdakilerden hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir?
A) سَيَّارَةٌ-صَغِيرَةٌ- أبِي
B) الْمَعْمَل – فِي – عَامِلٌ – سَالِمٌ
C) الْغُرْفَةُ – مَفْتُوحَةٌ – نَوَافِذُ
D) أُمِّي – الأَذَانَ – سَمِعَتْ


32 ) Aşağıdakilerden hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir?
A) فِي – الْمُسَافِرُونَ –الْفُنْدُقِ- نَزَلَ
B) جَميلَةٌ – الْبَيْتِ – حَدِيقَةُ
C) مُفِيدٌ – الْعِلْمُ – شَخْصٍ – لِِكُلِّ
D) كَبِيرٌ- الطَّالِبِ – دَفْتَرُ


33 ) Aşağıdakilerden hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir?
A) هَلْ – عَالِيَةٌ – الْمَدْرَسَةُ
B) عَالِيَةٌ – الْبَيْتِ – أبْوَابُ
C) وَاسِعٌ – الْمَدْرَسَةُ
D) إِلَى – الْبِنْتُ – الْبَيْتِ – رَجَعَتْ


34 ) Aşağıdakilerden hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir?
A) أَذْهَبُ – مُسْتَشْفَى – إِلَى
B) صَدِيقُكَ – مُعَلِّمٌ
C) الصَّفُّ – هَذَا- جَمِيلٌ
D) بِالنِّيَاتِ – الأَعْمَالُ – إِنَّمَا


35 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğru harekelenmiştir?
A) سَمِعَ التِّلْمِيذُ قَوْلُ الأُسْتَاذِ
B) يَدْخُلُ الطُّلَّابُ إِلَى الْحَدِيقَةِ
C) سَتَذْهَبُ إِلَى الْمَصْنَعُ
D) فَتَحْتُ نَافِذََةُ الْبَيْتِ


36 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğru harekelenmiştir?
A) تَسْكُنُ زَيْنَبَ فِي شَقًاتِهَا
B) رَكِبْنَا فِي السَّفِينَةَ
C) دَرَسُوا فِي الْجَامِعَةُ
D) لَمْ يَرَ مُحَمَّدٌ هَذِهِ السَّيٌَارَةَ


37 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?
A) نَعِيشُ أَحْمَدُ مَعَ أُسْرَتُهُ
B) تَعِيشُ أَحْمَدُ مَعَ أُسْرَتِهِ
C) يَعِيشُ أَحْمَدُ مَعَ أُسْرَتِهِ
D) عَاشَتْ أَحْمَدُ مَعَ أُسْرَتِهِ


38 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?
A) رَكِبَ خَالِدٌ الْحَافِلَةُ
B) رَكِبَتْ خَالِدٌ الْحَافِلَةَ
C) تَرْكَبُ خَالِدٌ الْحَافِلَةَ
D) سَيَرْكَبُ خَالِدٌ الْحَافِلَةَ


39 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?
A) وَصَلَ زَيْنَبُ إِلَى بَيْتِهِ
B) تَصِلُ زَيْنَبُ إِلَى بَيْتِهاَ
C) وَصَلَتْ زَيْنَبَ إِلَى بَيْتِهِ
D) وَصَلُوا زَيْنَبُ إِلَى بَيْتِهِ


40 ) “ ذَهَبَتْ فَاطِمَةُ “Fiilin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) قَالَتْ
B) رَاحَتْ
C) تَرْجِعُ
D) زَارَتْ


41 ) “ يَسْتَيْقِظُ عَلِيٌّ مُبَكِّراً “ Cümledeki fiilin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) تَنَامُ
B) إسْتَيْقَظَ
C) يَنَامُ
D) يَتَنَاوَلُ


42 ) “ يَغْلق ُالْبَابَ “Cümledeki fiilin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) يَخْرُجُ الْبَابَ
B) يَفْتَحُ الْبَابَ
C) يَنْصُرُ
D) رَجَعَتْ


43 ) “ إِشْتَرَكْنَ فِي جَمِيعِ الاِمْتِحَانََاتِ “Cümledeki fiilin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) سََاهَمْنَ
B) تَرَكَتْ
C) رَاجَعَتْ
D) شَاكَرَتْ


44 ) Fiil cümlesi olan grubu işaretleyiniz. I- رَكِبَ النَّاسُ الْقِطَارَ II- نزَلَ الْمُسَافِرُونَ فِي الْفُنْدُقِ III- سَيَّارَتُكَ سَرِيعَةٌ IV- عَالَجَ الطَّبِيبُ الْمَرِيضَ
A) Yalnız III
B) I, III,II
C) III, IV,I
D) I,II,IV


45 ) Fiil cümlesi olan grubu işaretleyiniz. I- فَهِمَ التَّلاَمِيذُ هَذَا الدَّرْسَ II - الْجُمَلُ تَتَرَكَّبُ مِنَ الْكَلِمَاتِ III- خَالِدٌ يَعْمَلُ فِي الْمَصْنَعِ IV- خَرَجَتِ الْمَرْأَةُ مِنَ الْبَيْتِ
A) Yalnız III
B) Yalnız II
C) II ve III
D) I ve IV


46 ) Fiil cümlesi olan grubu işaretleyiniz. I- هَذَا الصَّفُّ II- قَلَمِي جَدِيدٌ III- أَذْهَبُ إِلَى الْمُسْتَشْفَى IV- مَدْرَسَتُنَا كَبِيرَةٌ
A) Yalnız III
B) Yalnız I
C) I,II,IV
D) Hiçbiri


47 ) Fiil cümlesi olan grubu işaretleyiniz. I- يَدْخُلُ الطُّلاَّبُ فِي الْمَدْرَسَةِ II- أُكْتُبْ دَرْسَكَ III- فَتَحَ الْمُعلِّمُ حَقِيبَتَهُ IV- سَنَسْكُنُ فِي إِسْطَانْبُولَ
A) Yalnız III
B) Yalnız I
C) III, IV
D) Hepsi


48 ) Fiil cümlesi olan grubu işaretleyiniz. I- طَبِيبُ الْمُسْتَشْفَى II- دَارٌ جَمِيلَةٌ III- هُمَا عِِلْمَا الْحَدِيثِ وَ التَّفْسِيرِِ IV- عَلاَمَةُ الرَّفْعِ لِلْفَاعِلِ ضَمَّّةٌ
A) I, II
B) III, IV
C) II, III
D) Hiçbiri


49 ) Aşağıdaki seçenklerden hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir?
A) زَكِيٌّ / هَذَا/ الطَّالِبُ
B) وَلَدٌ/ أَتَى/ صَغِيرٌ
C) هُمْ/ رِجَالُ الأَعْمَالِ
D) اللَّذِي/ طَعَامُ


50 ) Aşağıdakilerin hangisiyle fiil cümlesi yapılabilir? I- فِي/ كَلْبٌ/ الْمَزْرَعَةِ II- نَشِيطٌ/ زَوْجُهُ III- الطِّفْلُ/ يَشْرَبُ/ الَّبَنَ IV- الْبِنْتُ/ دَخَلَتْ/ فِي/ الْقَاعَةِ
A) Yalnız I
B) I, II
C) III, IV
D) Hepsi[/SIZE]

<!--google_ad_client = "pub-1397634442520885";/* 468x60, oluşturulma 27.12.2008 */google_ad_slot = "9433951688";google_ad_width = 468;google_ad_height = 60;//--> window.google_render_ad();
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi HAYAL 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Kasım Arapça KPDS Sınavı 1. Bölüm Genel Arapça FECR 3 1758 21 Şubat 2009 18:36
2006_kasim_arapça Genel Arapça FECR 1 1139 21 Şubat 2009 18:35
2006_kasim_arapça 3 bölüm Genel Arapça HAYAL 0 1175 21 Şubat 2009 18:31
2006_mayis_arapça 1 Genel Arapça HAYAL 0 1072 21 Şubat 2009 18:26
2006_mayis_arapça 2 Genel Arapça HAYAL 0 1029 21 Şubat 2009 18:23

Alt 21 Şubat 2009, 19:11   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:51
Mesaj: 6.240
Konular: 515
Beğenildi:587
Beğendi:129
Takdirleri:3125
Takdir Et:
Standart Cvp: arapça fiil cümlesi testi

Allah razı olsun
Bilgilerimizi tazelemiş olduk
Soruların cevap şıkları şunlar
1-B
2-C
3-D
4-D
5-C
6-B
7-C
8-D
9-A
10-C
11-A
12-A
13-C
14-A
15-C
16-D
17-B
18-D
19-C
20-B
21-C
22-C
23-D
24-B
25-A
26-D
27-B
28-C
29-D
30-B
31-D
32-A
33-D
34-A
35-B
36-B
37-C
38-A
39-B
40-D
41-C
42-B
43-A
44-D
45-D
46-A
47-D
48-D
49-B
50-C
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2017, 20:38   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.748
Konular: 167
Beğenildi:916
Beğendi:1479
Takdirleri:1450
Takdir Et:
Standart

4.soru c degil mi
Mihrinaz ve nurşen35 beğendiler.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2017, 20:45   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.267
Konular: 978
Beğenildi:3293
Beğendi:2633
Takdirleri:4517
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
4.soru c degil mi
Hocamız şıkları yazarken yanlış yazmış olabilir.Doğru cevap C şıkkı

__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Arapça Fiil Cümlesi Örnekleri f_hoca Genel Arapça 1 14 Aralık 2015 21:17
1.sınıf arapça fiil cümlesi testi Abdulmelik Arapça 1 0 29 Aralık 2013 18:51
Arapça Fiil Cümlesi-Medineweb NUR Genel Arapça 9 25 Aralık 2013 19:20
Arapça :Aşağıdaki cümlelerin çeşidini (isim cümlesi/fiil cümlesi) belirtiniz MERVE DEMİR Genel Arapça 4 02 Kasım 2012 15:04
Fiil Cümlesi Testi Ravza'm Arapça 1 0 04 Ocak 2012 21:34

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284