Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler

Konu Kimliği: Konu Sahibi mütevazı,Açılış Tarihi:  22 Ekim 2007 (00:15), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2019 (20:51). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Ekim 2007, 00:15   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:mütevazı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 422
Üyelik T.: 14 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 7
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hasan EL Benna'dan Vecizeler

Şehid Hasan El Benna- Tavsiyeler

ŞEHİT ÜSTAD HASAN EL BENNA’DAN VECİZELER

1. Allahın kitabından bir cüzden az olmayan günlük bir virdin olsun. Kuranı bir aydan fazla ve üçgünden az olmayacak bir sürede hatmetmeye çalış.

2. Kuran okumayı, onu dinlemeyi ve manalarını düşünmeyi güzelce yap.
3. Siyer kitablarını ve selefi salihin tarihini vaktin elverdiği ölçüde oku. Bu hususta en azından Hummat-ul İslam kitabını oku. Peygamberimizin hadislerinden çok çok oku ve en az kırk hadis ezberle. Bunşar da Nevevinin kırk hadisi olsun. Akaid esasları ve fıkıh teferruatlarıyla ilgili bir risale oku.

4. Genel sağlık kontrolünden hemen geç. Herhangi bir hastalığın varsa ilacını al. Kuvvete ve bedeni korumaya sebeb olan hususlara önem ver ve sağlığın bozulmasına sebeb olan şeylerden kaçın.

5. Kahve, çay, vb... uyarıcı meşrubatı çok içmekten uzaklaş, zaruret olmadıkça bunları içme.
Sigara içmekten kesinlikle sakın.

6. Her hususta temizliğe önem ver. Evinde, elbiselerinde, vücudunda, iş yerinde... Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.

7. Doğru sözlü ol.asla yalan söyleme.Peygamberimiz şöyle deroğruluk iyiliğe götürür.Kişi doğru söylemeye devam eder.Allah katında sıddık olarak yazılıncaya kadar.Yalan da kötülüğe götürür.Kişi yalan söylemeye devam eder.Allah indinde yalancı olarak yazılıncaya kadar.

8. Ahdine,sözüne ve vadine vefa göster.Şart ne olursa olsun bunlara muhalefet etme.

9. Cesaret ve büyük bir dayanma gücüne sahib ol. Cesaretin en faziletli olanı da hakkı haykırmak, sır saklamak, hatasını itiraf etmek, insanların hakkını vermekte insaflı olmak ve hiddet anında nefsine hakim olmaktır.

10. Devamlı vakarlı ol ve ciddiyeti tercih et. Vakar seni, doğru şakadan ve tebessümden de alıkoymasın.
11. Çok Hayalı ve ince şuurlu ol, iyilik ve kötülüklerden çok etkilen. Birincisine sevin ikincisine üzül. Zillet, yaltaklanma yağcılık derecesine varmadan mutevazi ol. Devamlı mertebenden azını iste ki ona ulaşasın.

12. Adaletli ve bütün durumlarda doğru hükümlü ol. Kızgınlık sana iyilikleri unutturmasın, Rıza gözünü kötülüklerden kapama. Düşmanlık seni iyilikleri unutmaya sevketmasin.Nefsinin ya da insanlardan en yakının aleyhinde ve acı da olsa söyle.

13. Çok faal ol, umumu ait hizmetlerde yetişkin ol. Başkalarına bir iş sunabildiğin zaman mutluluk ve sevinç hisset. Hastalara başvur, muhtaşlara yardım et, zayıfları koru, felaketzedelerin güzel söz de olsa acılarına ortak ol... Devamlı hayır işlere koş...
14. Kalben merhametli, mert ve musamahakar ol. Affet, yumuşak ve halim ol... Hem insanlara , hem hayvanlara yumuşak davran, bütün insanlarla muamele ve gidşatın güzel olsun. İslamın içtimai adabını muhafaza et. Küçüklere merhametli büyüklere saygılı ol. Meclislerde başkasına yer ver. Tecessüs yapma, bağırıp çağırma. giriş ve ayrılışta izin iste...

15. Okuma ve yazmanı sağlamlaştır. Müslüman kardeşlerin risale, gazete ve dergilerini çokça mütalaa et. Küçük de olsa kendine ait bir kütüphanen olsun... İhtisas sahibi isen branşın da derinleş. Genel meseleleri (islami) öylesine değinmelisin ki onları tasavvur edebilecek ve islami düşünceye mutabık hüküm verebilecek imkanı sana versin...

16. Ne kadar zengin olursan ol, ekonomik bir işle uğraş. Sönük de olsa serbest bir meslek edin. İlmi mevhibelerin ne kadar olursa olsun birişle uğraş.

17. Hükümet vazifelerine düşkün olma ve onları rızkın en dar kapısı olarak bil. Ama sana verildiği zaman reddetme. Davanın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılma.

18. Güzellik, sağlamlık, hilesizlik ve söze sadakat hususlarında vazifeni eksiksiz ifa etmeye çok düşkün ol...

19. Başkalarında olan hakkını iyilikle almaya çalış üzerinde olanı da eksiksiz iade et... Durumun müsait olunca borçlarını kesinlikle erteleme.
20. Gaye ne olursa olsun kumarın her türlüsünden uzaklaş. Ardında aciz bir kör olsada haram kazançdan sakın...

21. Bütün muamelelerinde faizden kaçın ve kendini bu mikroptan temizle

22. İslamın iktisadi müesseselerini ve mamullerini teşvik etmek suretiyle islamın genel servetine hizmette bulun. Durum ne olursa olsun, bir kuruşunun dahi müslüman olmayanların eline geçmemesine çalış.

23. Malının bir kısmı ile davaya katıl, üzerine farz olan zekatını cemaate ver. Gelirin ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayır...

24. Az da olsa malının bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayır ve katiyyen lüks eşyaya kapılma.

25. Hayatın bütün görüntülerinde elinden geldiği kadar islami örf ve adetleri yaşatmaya, yabancı adetleri yok etmeye çalış. Mesela selamlaşma, dil, tarih, kılık, kıyafet, ev eşyası, üzülme, sevinme... bütün bunlarda sünneti takib et.

26. Gayri islami bütün mahkeme ve hükümlerden, islami fikrinle çatışan klüp, gazete, okul ve kuruluşlardan tamamen ilişkini kes.

27. Her zaman Allahın murakabesinde olduğunu unutma, Ahreti hatırla ve ona hazırlık yap,Allahın rızasına ulaştıran suluki merhalelerini azim ve himmetle kat et... Nafile ibadetlerle ona yaklaş. Geceleyin namaz kılmak, en azından ayda üçgün oruç tutmak, kalbi ve lisani zikri çokça yapmak ve çeşitli hallerde varid olan dualarla meşgul olmak bu kabildendir.

28. Taharetini güzelce yap ve devamlı abdestli bulunmaya çalış.

29. Namazını güzelce kıl, onu vaktinde eda et ve cemaat üzerinde ısrarla dur.

30. Ramazan orucunu tut gücün yetiyorsa haccını eda et, yetmiyorsa ona hazırlan...
31. Devamlı kalbinde cihad etme niyetini ve şehid olma sevgisini taşı, gicin yettiğince bunlara hazırlan.

32. Durmadan tevbe istiğfar et. Küçük büyük tüm günahlardan sakın. Uykudan evvelki bir müddeti nefsini muhasebeye ayır. Zamanını değerlendir. Çünkü vakit hayattır. Boşa vakit geçirme. Şüpheli şeylerden kaçın ki harama düşmeyesin...
33. Nefsinle şiddetli bir şekilde mucadele et ki, onun yularını ele alasın; gözünü haramdan ayır.Duygularına hakim ol.. İç güdülerine karşı mukavemetli ol. Onu daima helale ve güzele yönelt.Onunla haram arasında engel ol...

34. İçki, sarhoş edici ve gevşeklik verici maddelerden ve bu kabilden olan her şeyden tamamen sakın...

35. Kötü arkadaşlardan, bozguncu dostlardan ve fısk-u fucur yerlerinden uzaklaş.

36. Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisin. bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaş.

37. Mensub bulunduğun ketibenin mensublarını iyice tanı ve kendini tanıt. Sevgi, takdir, yardım ve tercih gibi kardeşlik haklarını mükemmel bir şekilde yerine getir ve onların toplantılarına katıl. Kahir bir özrün ol madıkça toplantılarından geri kalma Muamelelerinde devamlı onları kendine tercih et...

38. Özellikle emredildiğin zaman bağlantılı olduğun ve düşüncene yararı olmayan tüm kuruluşlardan ilişkini kes.

39. Her yerde davanı yaymaya çalış, Önderlik senin her hallerine vakıf olmalıdır. Önderliği direkt etkileyen bir işi danışmadan yapma...

40. Sürekli cemaatle ruhen ve amelen bağlantılı ol ve kendini daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul et. [HR]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mütevazı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şehid Hasan El Benna- Tavsiyeler Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Mihrinaz 11 7460 22 Ekim 2007 00:15
insan tabiatı ve sırları Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Tuba_ 1 2789 20 Ekim 2007 00:07
Süper bir ses Muhammet Medyen Sesli-Görüntülü-Dinle akbulut 3 4499 14 Ekim 2007 23:49

Alt 01Haziran 2008, 16:30   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Hasan El Benna dan Sözler

Hasan El Benna mısırlıdır. Ülkemizdeki nur cemaati gibi olan, İhvanı müslimin(müslüman kardeşler) cemaatının kurucusudur. Meslek olarak İlkokul öğretmenidir. Devletin gizli servisi tarafından bir sokak ortasında vuruldu. hastahaneye kaldırıldı ama kimse onunla ilgilenmedi ve kan kaybından vefat etti.

1. Allahın kitabından bir cüzden az olmayan günlük bir virdin olsun. Kuranı bir aydan fazla ve üçgünden az olmayacak bir sürede hatmetmeye çalış.
2. Kuran okumayı, onu dinlemeyi va manalarını düşünmeyi güzelce yap.
3. Siyer kitablarını ve selefi salihin tarihini vaktin elverdiği ölçüde oku. Bu hususta en azından Hummat-ul İslam kitabını oku. Peygamberimizin hadislerinden çok çok oku ve en az kırk hadis ezberle. Bunlar da Nevevinin kırk hadisi olsun. Akaid esasları ve fıkıh teferruatlarıyla ilgili bir risale oku.
4. Genel sağlık kontrolünden hemen geç. Herhangi bir hastalığın varsa ilacını al. Kuvvete ve bedeni korumaya sebeb olan hususlara önem ver ve sağlığın bozulmasına sebeb olan şeylerden kaçın.
5. Kahve, çay, vb... uyarıcı meşrubatı çok içmekten uzaklaş, zaruret olmadıkça bunları içme. Sigara içmekten kesinlikle sakın.
6. Her hususta temizliğe önem ver. Evinde, elbiselerinde, vücudunda, iş yerinde... Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.
7. Doğru sözlü ol. asla yalan söyleme.Peygamberimiz şöyle der: Doğruluk iyiliğe götürür. Kişi doğru söylemeye devam eder. Allah katında sıddık olarak yazılıncaya kadar. Yalan da kötülüğe götürür. Kişi yalan söylemeye devam eder. Allah indinde yalancı olarak yazılıncaya kadar.
8. Ahdine,sözüne ve vadine vefa göster.Şart ne olursa olsun bunlara muhalefet etme.
9. Cesaret ve büyük bir dayanma gücüne sahib ol. Cesaretin en faziletli olanı da hakkı haykırmak, sır saklamak, hatasını itiraf etmek, insanların hakkını vermekte insaflı olmak ve hiddet anında nefsine hakim olmaktır.
10. Devamlı vakarlı ol ve ciddiyeti tercih et. Vakar seni, doğru şakadan ve tebessümden de alıkoymasın.
11. Çok Hayalı ve ince şuurlu ol, iyilik ve kötülüklerden çok etkilen. Birincisine sevin ikincisine üzül. Zillet, yaltaklanma yağcılık derecesine varmadan mutevazi ol. Devamlı mertebenden azını iste ki ona ulaşasın.
12. Adaletli ve bütün durumlarda doğru hükümlü ol. Kızgınlık sana iyilikleri unutturmasın, Rıza gözünü kötülüklerden kapama. Düşmanlık seni iyilikleri unutmaya sevketmasin.Nefsinin ya da insanlardan en yakının aleyhinde ve acı da olsa söyle.
13. Çok faal ol, umumu ait hizmetlerde yetişkin ol. Başkalarına bir iş sunabildiğin zaman mutluluk ve sevinç hisset. Hastalara başvur, muhtaçlara yardım et, zayıfları koru, felaketzedelerin güzel söz de olsa acılarına ortak ol... Devamlı hayır işlere koş...
14. Kalben merhametli, mert ve musamahakar ol. Affet, yumuşak ve halim ol... Hem insanlara, hem hayvanlara yumuşak davran, bütün insanlarla muamele ve gidşatın güzel olsun. İslamın içtimai adabını muhafaza et. Küçüklere merhametli büyüklere saygılı ol. Meclislerde başkasına yer ver. Tecessüs yapma, bağırıp çağırma. giriş ve ayrılışta izin iste...
15. Okuma ve yazmanı sağlamlaştır. Müslüman kardeşlerin risale, gazete ve dergilerini çokça mütalaa et. Küçük de olsa kendine ait bir kütüphanen olsun... İhtisas sahibi isen branşın da derinleş. Genel meseleleri (islami) öylesine değinmelisin ki onları tasavvur edebilecek ve islami düşünceye mutabık hüküm verebilecek imkanı sana versin...
16. Ne kadar zengin olursan ol, ekonomik bir işle uğraş. Sönük de olsa serbest bir meslek edin. İlmi mevhibelerin ne kadar olursa olsun birişle uğraş.
17. Hükümet vazifelerine düşkün olma ve onları rızkın en dar kapısı olarak bil. Ama sana verildiği zaman reddetme. Davanın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılma.
18. Güzellik, sağlamlık, hilesizlik ve söze sadakat hususlarında vazifeni eksiksiz ifa etmeye çok düşkün ol...
19. Başkalarında olan hakkını iyilikle almaya çalış üzerinde olanı da eksiksiz iade et... Durumun müsait olunca borçlarını kesinlikle erteleme.
20. Gaye ne olursa olsun kumarın her türlüsünden uzaklaş. Ardında aciz bir kör olsada haram kazançdan sakın...
21. Bütün muamelelerinde faizden kaçın ve kendini bu mikroptan temizle
22. İslamın iktisadi müesseselerini ve mamullerini teşvik etmek suretiyle islamın genel servetine hizmette bulun. Durum ne olursa olsun, bir kuruşunun dahi müslüman olmayanların eline geçmemesine çalış.
23. Malının bir kısmı ile davaya katıl, üzerine farz olan zekatını cemaate ver. Gelirin ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayır...
24. Az da olsa malının bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayır ve katiyyen lüks eşyaya kapılma.
25. Hayatın bütün görüntülerinde elinden geldiği kadar islami örf ve adetleri yaşatmaya, yabancıadetleri yok etmeye çalış. Mesela selamlaşma, dil, tarih, kılık, kıyafet, ev eşyası, üzülme, sevinme... bütün bunlarda sünneti takib et.
26. Gayri islami bütün mahkeme ve hükümlerden, islami fikrinle çatışan klüp, gazete, okul ve kuruluşlardan tamamen ilişkini kes.
27. Her zaman Allahın murakabesinde olduğunu unutma, Ahreti hatırla ve ona hazırlık yap, Allahın rızasına ulaştıran suluki merhalelerini azim ve himmetle kat et... Nafile ibadetlerle ona yaklaş. Geceleyin namaz kılmak, en azından ayda üçgün oruç tutmak, kalbi ve lisani zikri çokça yapmak ve çeşitli hallerde varid olan dualarla meşgul olmak bu kabildendir.
28. Taharetini güzelce yap ve devamlı abdestli bulunmaya çalış.
29. Namazını güzelce kıl, onu vaktinde eda et ve cemaat üzerinde ısrarla dur.
30. Ramazan orucunu tut gücün yetiyorsa haccını eda et, yetmiyorsa ona hazırlan...
31. Devamlı kalbinde cihad etme niyetini ve şehid olma sevgisini taşı, gücün yettiğince bunlara hazırlan.
32. Durmadan tevbe istiğfar et. Küçük büyük tüm günahlardan sakın. Uykudan evvelki bir müddeti nefsini muhasebeye ayır. Zamanını değerlendir. Çünkü vakit hayattır. Boşa vakit geçirme. Şüpheli şeylerden kaçın ki harama düşmeyesin...
33. Nefsinle şiddetli bir şekilde mucadele et ki, onun yularını ele alasın; gözünü haramdan ayır. Duygularına hakim ol.. İç güdülerine karşı mukavemetli ol. Onu daima helale ve güzele yönelt. Onunla haram arasında engel ol...
34. İçki, sarhoş edici ve gevşeklik verici maddelerden ve bu kabilden olan her şeyden tamamensakın...
35. Kötü arkadaşlardan, bozguncu dostlardan ve fısk-u fucur yerlerinden uzaklaş.
36. Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisin. bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaş.
37. Mensub bulunduğun ketibenin mensublarını iyice tanı ve kendini tanıt. Sevgi, takdir, yardımve tercih gibi kardeşlik haklarını mükemmel bir şekilde yerine getir ve onların toplantılarına katıl. Kahir bir özrün ol madıkça toplantılarından geri kalma Muamelelerinde devamlı onları kendine tercih et...
38. Özellikle emredildiğin zaman bağlantılı olduğun ve düşüncene yararı olmayan tüm kuruluşlardan ilişkini kes.
39. Her yerde davanı yaymaya çalış, Önderlik senin her hallerine vakıf olmalıdır. Önderliği direkt etkileyen bir işi danışmadan yapma...
40. Sürekli cemaatle ruhen ve amelen bağlantılı ol ve kendini daima kışlasında emir bekleyen birasker gibi kabul et.
Hasan El Benna
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08Haziran 2008, 13:38   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Hasan El Benna dan Sözler

Hasan El Benna'dan Tavsİyeler (2)
01- Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğun anda namaza kalk.

02- Kur'an'ı Kerim'i oku, incele veya dinle. Azıcık zamanını bile yararsız işlere ayırma.
03- Düzgün arapça konuşmaya çalış. Çünkü bu Müslüman olmanın belirtisidir.
Kur'an en güzel şekilde arapca ile anlaşılır.
04- Hiç bir konu da aşırı tartışma. Zira gösteriş hiç bir zaman yarar sağlamaz.
05- Fazlaca gülme. Çünkü Allah'a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur.
06- Maskaralık yapma. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten başka bir şey tanımaz.
07- Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesini yükseltme. Çünkü bu bencillik ve eziyet vermektedir.
08- Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten sakın. Hayırdan başka bir şey konuşma.
09- Karşılaştığın kardeşlerinle senden istemese de tanışmaya bak.
10- Görevler vakitlerden fazladır. Vakitten yararlanmak için başkasına yardımını esirgeme.
Yapacak bir görevin varsa onu en kısa yoldan bitirmeye çalış
Alıntı ile Cevapla
Alt 08Haziran 2008, 13:38   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Hasan El Benna dan Sözler

1. ALLAH Teala için niyetinde ihlaslı ol.Sözünde ve amelinde riyadan sakın!

2. Bütün söz,fiil ve ahlakında Muhammet(s.a.v)’in sünnetine uy!

3. ALLAH’dan kork.Bütün emirlerini yapmaya ve bütün nehiylerini terk etmeye azmet.

4. ALLAHu Tealaya nasuh tevbesi yap.İstiğfarı çoğalt.

5. Her halinde ALLAHu Tealanın seni gördüğünü,işittiğini,içinden geçirdiklerini bildiğini düşün.

6. ALLAHu Tealaya,meleklerine,kitaplarına,peygamberlerine,Ah iret gününe ve hayırlısı ve şerlisiyle kadere iman et!

7. Başkasını kör taklit ile taklit etme.Fikirsiz asalak olma!

8. Hayırlı işlerde öncü ol ki,ecir kazanasın ve onda seni takip edenlerin de sevabına nail olasın.

9. “Riyazu’s-Sâlihîn” adlı Hadis Kitabını edin ve onu nefsine ve ailene oku! ve ibn-i Kayyim’in “Zâdü’l-Meâd” adlı kitabını da edin!

10. Devamlı abdestli ol ve yeni abdest al.Devamlı hadesten ve necasetten taharet üzere ol!

11. Özellikle yatsı ve sabah namazları olmak üzere, namazları camide ve cemaatle, ilk vaktinde eda etmeye devam et!

12. Kendine ve Müslümanlara eza vermemek için soğan sarımsak gibi kötü kokusu olanları yeme ve sigara içme!

13. Cemaat sevabını elde etmen için, hakkını vererek Cemaatle namaz kılmaya devam et.

14. Farz olan Zekatı tastamam ver.Eksik verme!

15. Cuma namazına erken gitmeye gayret et.ikinci ezana kadar gecikmekten sakın! Değilse günahkar olursun.

16. Ramazan orucunu inanarak ve sevabını ALLAH’dan umarak tut ki,senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın.

17. Şer’i bir özür olmaksızın Ramazan orucundan bir gün bile oruç yemekten sakın ki böyle olursa günahkar olursun.

18. Ramazan gecelerini ihya et.Özellikle kadir gecesini-ki o gecenin kadrine,bereketine inanarak ve geçmiş günahlarının bağışlanacağını umarak –ihya et.

19. Güç yetirdiğinde Hacc ve Umre yapmaya koş.Geciktirmekten sakın!

20. Kur’ânı manasını düşüne düşüne oku.Rabbinin huzurunda senin lehinde bir delil olması ve kıyamet gününde sana şefaatçi olması için Kur’anın emrine sarıl ve nehyinden de kaçın!

21. Gizlide ve açıkta,ayakta ve oturarak ve yanın üzere yatar olduğun halde zikrullahı çokça yapmaya devam et.Gafletten sakın!

22. Zikir meclislerinde hazır bulun.Muhakkak ki orası Cennet bahçelerindendir.

23. Gözünü haram olanlara bakmaktan ve serbest bırakmaktan sakın!Muhakkak ki bakış,şeytanın oklarından zehirli bir oktur.

24. Elbiseni topuklarının altına kadar uzatma ve kibirli yürüme!

25. İpek elbise giyme ve altın takı takma!Bu ikisi erkeklere haramdır.

26. Kadınlara benzemeye çalışma!Hanımının da erkeklere benzemesine müsaade etme!

27. Peygamber efendimizin şu hadisine uyarak sakalını bırak:”Bıyıkları kısaltınız.Sakalları bırakınız.”(buhari ve müslim rivayet etmiştir.

28. Helal yemeye ve helal olanları içmeye dikkat et ki,duan müstecab olsun!

29. Yemek yerken ve içerken besmele çek.Bitirdiğinde de elhamdü lillah de!
30. Sağ elinle ye ve sağ elinle iç!Sağ elinle al ve sağ elinle ver!
31. Zulmetmekten sakın!Muhakkak ki zulüm,kıyamet gününün karanlıklarındandır.
32. Müslüman olmayanlarla arkadaşlık etme!Yemeğini de müttaki olanlardan başkası yemesin!
33. Rüşvet almak,vermek ve aracı olmaktan sakın!Muhakkak ki onu işleyen mel’undur.
34. ALLAH’ı gazaplandıracak şekilde insanların hoşnut olmasını isteme ki, sonra ALLAH’ın gazabına uğrarsın.
35. Her meşru işlerde yöneticilerine tabi ol.Onların ıslahı için dua et!
36. Yalancı şahitlik yapmaktan sakın!Hak olan şahitliği de gizleme!”Kim hak olan şahitliği gizlerse,Şüphesiz ki O kalbi günahkardır.ALLAH her ne yaparsanız,onu bilendir.”(Bakara,283)
37. “Maruf olanı emret.Münkerden de nehyet.Sana gelen musibetlere de sabret.”(lokman,17) Maruf:ALLAH ve Resulünün emrettikleridir.Münker ise:ALLAH ve Resulünün nehyettikleridir.
38. Küçük olsun büyük olsun haram kılınanların tamamını terk et.ALLAHu Teala’ya isyan etme ve ALLAH’a isyan da kimseye yardımcı olma!
39. Gazaplanmaktan sakın!
40. Zina fiiline yaklaşma!Kur’anda ALLAHu Teala:”ve zinaya yaklaşmayın.Muhakkak ki o(zina),fuhşiyettir ve kötü bir yoldur.”buyurmuştur.(el-isra,32)
41. Anne-babana iyilik yapmanı tavsiye ederim.Onlara eza,sıkıntı vermekten sakın!
42. Sılay-ı rahim yapmanı tavsiye ederim.Akrabanla ilişkini(sılay-ı rahimi)kesmekten sakın!
43. Komşuna iyilik yap.Onlara eziyet etme!Onlardan gelen sıkıntılara tahammül et.
44. ALLAH rızası için din kardeşlerini ve salihleri ziyaret etmeyi çoğalt.

45. ALLAH için sev.ALLAH için buğzet.Muhakkak ki böyle yapmak imanın kulplarından en sağlam olanıdır.

46. Salihler ile oturmanı tavsiye ederim.Kötü kimseler ile oturmaktan sakın!

47. Müslümanların ihtiyaçlarını gidermeye gayretli ol.Onların sevinmelerine,mutlu olmalarına çalış!

48. Sana rıfk,hilim ve sukuneti tavsiye ederim.Sert,katı davranmaktan ve acelecilikten sakın!

49. Konuşmakta olanın sözünü kesme!Sana iyi bir dinleyici olmanı tavsiye ederim.

50. Tanıdığın olsun,tanımadığın olsun selamı yaygınlaştır.

51. Sünnet olan selam sözüyle, selamlaş.O,”es-selamü aleyküm”sözündür.Sadece el ve baş işareti ile yetinme!

52. Hiçbir kimseye küfür etme ve kötü lakap takma!

53. Hayvanlara ve cansız varlıklara bile olsa, hiçbir kimseye lanet etme!

54. İnsanlara zina iftirasında bulunmaktan ve namuslarına itham etmekten sakın!Muhakkak ki bu,büyük günahlardandır.

55. Nemimeden sakın!Bu(nemime),insanların arasını bozmak için laf taşımaktır.

56. Gıybetten sakın!Bu(gıybet),din kardeşinin hoşuna gitmeyecek şeyi onun gıyabında konuşmandır.

57. Hiçbir müslümanı korkutma ve eziyet etme!

58. İnsanların arasını düzeltmeni tavsiye ederim.Muhakkak ki ıslah etmek,amellerin en efdalidir.

59. Ya hayır konuş,ya da sus!

60. Doğru sözlü ol,yalan konuşma!Muhakkak ki yalan,fasıklığa götürür.Fasıklık da Cehenneme götürür.

61. İki yüzlü olma!Şunlara bir yüzle,bunlara başka bir yüzle gelme!

62. ALLAH’dan başkasının adını vererek yemin etme.Doğru bile olsa çok yemin etme!

63. Kimseyi küçümseme!Muhakkak ki takvadan başka, kimsenin başkalarına karşı bir üstünlüğü yoktur.

64. Kahinlere,falcılara,sihir yapanlara gitme ve onları doğrulama!

65. İnsan ve hayvan resmi yapma!Muhakkak ki Kıyamet günü insanlar içerisinde azabı en çetin olanlar,resim yapanlardır.

66. Evinde, ruh taşıyan varlıkların resmini bulundurma!Yoksa meleklerin, evine girmesinden mahrum kalırsın.

67. Aksıran ve “elhamdü lillah” diyen birine “yerhamükellah” diye teşmit et.

68. Islık çalmak ve el çırpmaktan sakın!

69. İşlediğin her günahtan dolayı hemen tevbe et ve günahın peşinden iyilik yap ki,günahını silsin.İşleri yarına bırakmaktan(yarın yaparım yarın, demekten)sakın!

70. ALLAHu Tealanın affına ve rahmetinden ümitvar ol.ALLAH’a güzel zanda bulun.

71. ALLAHu Tealanın azabından korku içinde ol ve cezasından emin olma!

72. Musibet ,bela geldiğinde sabırlı ol ve bolluk,rahatlık anında da şükür halinde ol!

73. Öldükten sonra sevabı sana kalacak salih amelleri çokça işle.Mescid bina etmek,ilmi yaymak gibi.

74. ALLAH’dan Cennetini iste ve Cehennemden O’na sığın!

75. Resulüllah (s.a.v)’e salatü selam getirmeyi çoğalt! Hesap gününe kadar,ALLAH’ın salatü selamı O’nun,ehl-i beytinin ve sahabesinin hepsinin üzerine daim olsun!Amin.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08Haziran 2008, 13:38   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Hasan El Benna dan Sözler

Hasan el Benna’dan Sesleniş

Ey Gençler!

Bir düşüncenin başarılı olabilmesi için o düşünceye sağlam bir şekilde iman etmek, ona karşı sadık ve samimi olmak, onun yolunda coşkuyla, şevkle çalışmak ve uğruna kendini feda edecek kadar gerçekleşmesi için çalışma eğilimine sahip olmak gerekir.
Bu dört esas; iman, sadakat, coşku ve çalışma gençlerin sahip oldukları özelliklerdir. Çünkü imanın aslı zeki bir kalp, sadakatin aslı temiz bir gönül, coşkunun aslı güçlü bir bilinç, çalışmanın aslı ise azimdir. Bu özelliklerin hepsi de gençlerde vardır.
Bu sebeple tarihte ve şimdi gençler halkların dirilişinin dayanağı, her dirilişin sırrı ve her düşüncenin sancağının taşıyıcısıdırlar. “Onlar gerçekten de Rablerine yürekten inanan gençlerdi; ve biz de kendilerini doğru yolda derin bir bilinç ve duyarlıkla güçlendirdik.” (Kehf, 13)
Ümitsizliğe düşmeyiniz. İnananların ahlakında ümitsizlik yoktur. Bugünün hakikatleri dünün hayalleriydi. Bugünün hayalleri de yarının hakikatleri olacaktır.
Hala vakit vardır. Bütün bozulma ve çürüme görüntülerine rağmen inanan halkların benliklerinde bu unsurlar dipdiri ve sağlamdır.
Zayıf hayatı boyunca zayıf kalmaz. Güçlü de gücünü sonsuza dek sürdüremez. Yeryüzündeki zayıflara yardım etmek istiyoruz. Onları yeryüzünün efendileri ve gücün varisleri kılmak istiyoruz. Zaman birçoğunu büyük olaylarla yerinden edecek ve büyük işler yapmak için fırsatlar doğacaktır.
Dünya sizin davetinizi beklemektedir. Yaşanan acıları dindirecek barış, kurtuluş ve hidayet çağrınızı beklemektedir. Halklara yol gösterme ve önderlik etme sırası size gelmiştir. “Zira böyle [iyi ve kötü] günleri insanlara sırayla paylaştırırız.” (Ali Imran, 140) “Allah’tan onların ümit edemediklerini [alacağınızı] ümit ediyorsunuz.” (Nisa, 104)
Hazırlanın gençler!
Yarın yapamayacaklarınızı bugün yapın!
Alıntı ile Cevapla
Alt 08Haziran 2008, 21:34   Mesaj No:6
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cvp: Hasan El Benna dan Sözler

o dönemde Yeryüzündeki tüm şer güçler, sömürgeciler, krallar, partiler, Ezher Üniversitesi ve fesat ehli Hasan el-Benna ile mücadele ettiler.
O da bütün bunlara karşi savaştı. Halk da Hasan el-Benna'nin yolunu engellemek ve davasından alıkoymak için çalışmalarına rağmen o, yüce daglar gibi, rüzgara ve balyozlara aldırış etmeden yoluna devam etti.
O, yolunu tutmak için belki sağa sola sallanmıştır ama bütün tehditlere rağmen hiç bir zaman davasından geriye adım atmamıştr. o hiç bir zaman zafere olan kuvvetli imanından en ufak bir zayıflık göstermemistir. hiç bir zaman mücadelesinde yenilmemiştir.
ey şehid Allahım sana rahmet eylesin.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Kasım 2009, 10:04   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: Hasan EL Benna'dan Vecizeler

Genel sağlık kontrolünden hemen geç. Herhangi bir hastalığın varsa ilacını al. Kuvvete ve bedeni korumaya sebeb olan hususlara önem ver ve sağlığın bozulmasına sebeb olan şeylerden kaçın
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Mart 2013, 23:47   Mesaj No:8
Medineweb Üyesi
MUHACİR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MUHACİR. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26611
Üyelik T.: 14 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:istanbul
Mesaj: 65
Konular: 21
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Şehid Hasan El Benna- Tavsiyeler


TAVSİYELER
1 - Bir cüzden az olmamak şartı ile Kur'an-ı Kerim'den günlük bir virdin (belli vakitlerde okunması âdet haline getirilen Kur'an cüzleri) olsun. Yapacağın hatim süresi üç günden az ve bir aydan çok olmasın.
2 - Kur'an-ı Kerim'i güzel oku ve edeple dinle. Manasını düşün. Hz. Peygamber (S.A.S.) efendimizin hayatini, ashabı kiramın yaşayışlarını vaktinin müsaadesi nispetinde oku.
3 - Kendini umumi bir sıhhî muayeneden geçirt. Teşhis konan hastalığa göre tedavi cihetine git. Vücudunu kuvvetlendirecek şeylere ehemmiyet ver. Sıhhatini zayıflatacak şeylerden uzaklaş.
4- Çay, kahve ve benzerlerini israf derecesinde içmekten kaçın. Ancak mecbur kaldığın zaman iç. Kafi surette sigara içme.
5 - Evinde, elbisende, yiyeceğinde, bedeninde, iş yerinde ve her şeyde temizliğe titizlik göster. Zira din,temizlik üzerine kurulmuştur.
6 - Sözün doğru olsun, asla yalan söyleme.
7 - Taahhüdünü, sözünü ve vadini yerine getir. Vaziyet nasıl olursa olsun sözünden cayma.
8 - Meşekkatlere tahammül et, büyük şeceat sahibi ol. En büyük kahramanlık, hakkı beyan etmek, sırrı saklamak, hatayı itiraf etmek, nefsinin hakkını vermek ve kızdığın zaman nefsine hakim olmaktır.
9- Ciddiyet ifade eden bir vakara sahibol. Fakat bu vakar seni latifeden ve tebessümden men etmesin.- Son derece hayalı ve hassas ruhlu ol. iyiliği sev,kötülükten elem duy. Zillet göstermemek şartı ile mütevazi ol. Bir mevkie ulaşmak için bulunduğun mevkiden daha aşağı mevkie bak.
10 - Bütün hal ve durumlarda doğru hükümlü ve adil ol. Kızgınlık sana iyilikleri unutturmasın. Birisine karşı beslediğin sevgi, onun kötülüklerini görmene mani olmasın. Düşmanlık ise sana iyilikleri unutturmasın. Ne kadar acı olursa olsun kendi aleyhine veya yakınlarının aleyhine de olsa hakkı söyle.
11 - Daima umumun hizmetine hazır ol. İnsanlardan birisine karşı yaptığın hizmetten sevinç ve gurur duy.Hastayı ziyaret et. Muhtacı kolla. Zayıfı takviye et.Güzel sözle de olsa zavallıların gönlünü al.Daima hayra ve iyiliğe koş.
12 - Şefkatli, cömert, müsamahakâr, affedici, mülayim, ve halim ol. insan ve hayvana yumuşaklıkla muamele et, bir sohbet meclisinde yer göster.Müslüman kardeşinin ayıplarını araştırma. Meclislerde yüksek sesle konuşma, bağırıp çağırma, girerken çıkarken müsaade al.
13 - Zengin de olsan iktisada riayet et. Zayıf da olsan serbest çalışmayı ön plâna al.
14 - Devlet vazifelerine haris olma. Bil ki, devlet kapısı rızık kapılarının en darıdır. Eğer senin hak davetine muarız olmayan bir iş teklif edilirse reddetme.
15 - Vazifeni eda hususunda haris ol. iyi ve mükemmel yap, aldatma ve sözünden cayma.
17- Hakkını iyilikle ara ve al. insanların haklarını istemeksizin ve oyalamaksızın yerine getir.
18 - Kumarın bütün çeşitlerinden uzak dur. Sonunda ki kazanç ne olursa olsun. Her ne kadar sonunda peşin kazanç var ise de haram kazanç yollarından uzaklaş.
19 - Bütün iş ve muamelelerinde faizden uzak ol, elini eteğini ondan çek.
20 - Fabrikalar kurmak, iktisadi İslâm müesseseleri tesis etmek sureti ile İslâm servete hizmet et. Vaziyet ne olursa olsun, bir kuruşunun bile müslüman olmayanların eline geçmemesine çalış. Yerli malından giyin ve memleketinin mahsulünden yiyip iç.
21 - Kazancın az da olsa bir kısmını fevkalâde haller için biriktir. Hiçbir şeyde lükse kaçma.
22 - Bütün hayat tezahürlerinde gücün yettiği kadar İslâmi adetlerin ihyasına ve gayri İslâmi adetlerin imhasına çalış. Meselâ selâm, lisan, tarih, kılık, kıyafet,ev tanzimi, yeme içme ve bir meclise girip çıkma, keder, sevinç gibi hususlarda peygamber Efendimizin yolunu takib et.
23 - Allah'ü Tealâ'nın murakabesinde olduğunu düşün ve ahireti hatırlayıp Allah'ın rızasına yönelen merhaleleri himmet ve azimetle kat et.
24 - Gece namazı ve her ay üç gün oruç gibi nafile ibadetlerle kalbi ve lisanı zikirleri çoğaltmakla, ve bütün hallerde peygamberimizin duaları ile dua etmekle Allah'a yakın olmaya çalış.
25 - Temizliğe mükemmel surette riayet et. Ekseriyetle abdestli olmaya gayret et.
26 - Ramazan orucunu tut, şartları haiz olunca Hac vazifesini ifa et, bunu yerine getirmeye sahip olmaya çalış.
27 - Cihad niyetini ve şehadet sevgisini daima kalbinde taşı ve kabiliyetin nispetinde buna hazırlan.
28 - Daima tevbe ve istiğfar et, büyük günahlar şöyle dursun, küçüklerinden bile kaçın. Her gün yatağına, uzandığında uykudan önce o gün iyilik mi, yoksa kötülük mü yaptığının muhasebesini yap. Vaktinin kıymetini bil, çünkü o hayattır. Faydasız yere zamanının bir cüzünü bile harcama, Harama düşmemek için şüpheli şeylerden sakın.
29 - Dizginini eline alıncaya kadar nefsinle şiddetli bir mücadeleye giriş. Gözünü harama, bakmaktan koru. Hislerine hakim ol.
30 - Nefsini daima güzel ve helâl olan şeylere alıştırmakla onu yükselt. Haram olan şeyleri hangi çeşit olursa olsun nefsine tattırma.
31 - Şaraptan, sarhoşluk veren şeylerden son derece sakın.
32 - Servetin az da olsa bir kısmı ile İslâm'a hizmet et. Borcun olan zekâtı muhtaç olup isteyen veya istemekten çekinen müslüman kardeşlerine ver.
33 - Kötü arkadaştan, fasık dosttan, günah ve masiyet yerlerinden uzak dur,
34 - Oyun ve eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onları yok etmek için mücadele et. Oyun, israf ve gayri meşru olan eğlencelerin her türlüsünden uzak ol.
35 - Kardeşinin menfaatini kendi menfaatinden üstün tut. Mühim bir mazeretin olmadıkça toplantı ve sohbetlerine katıl. Kardeşlerinin işlerini ön plâna al.
36 - Senin mefkuren ve düşüncene bağlı olmayan cemaat ve topluluklardan el etek çek.
37 - Mükellef olduğun İslâm davet vazifesini her yerde yapmaya çalış. Kendine kışlada emir bekleyen bir asker nazarı ile bak.
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Eylül 2013, 15:17   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Şehid Hasan El Benna- Tavsiyeler

El-Benna'nın 65 yıllık mektubu yayınlandı

İhvan'ın kurucusu El-Benna'nın Müslüman Kardeşler'in 1948'de kapatılmasından bir gün önce yazdığı mektubu yayımlandı.İhvan 'ın yasal derneğinin kapatılmasına yönelik açılan davayla ilgili tartışmalar devam ederken, El-Benna'nın 65 yıl önce cemiyetin kapıtılmasından 1 gün önce yazdığı mektubunun, bugün İhvan'ın internet sitesinde yeniden yayımlandı

İşte o mektup;

"Değerli kardeşlerim, dünya bugün Rusya'nın komünizmi ile Amerika'nın demokrasisi arasında bocalamakta, istikrar ve barışın tesisi için hangi yolu tutacağı konusunda şaşkınlık yaşamaktadır" diye başlayan mektup, şöyle devam ediyor:

"Siz ellerinizde semanın vahyinin ilaç şişesini tutuyorsunuz. Bu hakikati apaçık ve güçlü bir şekilde haykırmak, insanlığı İslam'ın yoluna çağırmak, boynumuzun borcudur. Devletimizin ve iktidarımızın olmaması bizim gücümüzden hiçbir şey kaybettirmez, zira çağrılar, gücünü kendinden alır, sonra o çağrıya inananların kalplerinden, sonra dünyanın ona ihtiyacından alır. Daha sonra Allah ne zaman diler ve takdir ederse o çağrıya destek vererek, onu hayata geçirir."

Mısır 'ın İngiltere'nin siyası nüfuzu altında bulunduğu dönemde kaleme aldığı mektubunda El-Benna, İslam dünyasının sömürüye boyun eğmeyeceğini de şu ifadeleriyle vurguluyor:

"Ülkeleri okyanustan okyanusa uzanan 400 milyon Müslüman, bir gaflet anından istifadeyle topraklarını işgal eden sömürgeciliğe asla boyun eğmeyecektir. Yeryüzünde 'La ilahe illallah, Muhammedu'r-Resulullah' diyen bir Müslümanın yaşadığı her karış toprağı, İslam vatanı sayarız ve sömürgecilikten kurtularak, hürriyetine kavuşması için çaba harcarız. Bu vatan doğuda Endonezya'dan batıda Kazablanka'ya kadar uzanır."

Liderlerinin, siyasetçilerinin "Sömürge okulu öğrencisi" olması sebebiyle İslam dünyasının, birçok fırsatı kaçırdığını, mesela "1948 savaşının sağladığı imkanları göremediği ve değerlendiremediği" yorumunu yapan El-Benna, İhvan üyelerinin şiddetten uzak durmalarını ve daima saf ve temiz kalmalarını tavsiye ediyor.

Hasan el-Benna 'nın mektubu şu ifadelerle son buluyor:

"Bu münasebetle size özellikle temizliği şiar edinmeyi tavsiye ediyorum. Özde, sözde, gönülde, düşüncede, eylemde, söylemde, yemede-içmede, temizlik şiarımız olsun. Resulullah -Aleyhissalatu vesselam- ümmetine temizlik ve zarafet noktasında insanlar arasında hemen göze çarpan bir benek gibi olmayı tavsiye etmiştir. Fıkıh kitaplarımız, taharet bahsiyle başlar. Yine sahih bir Hadis-i Şerif'te 'cennetin anahtarı namaz, namazın anahtarı taharet'tir buyrulmuştur. 'Allah tövbe edenleri sever ve temizlenenleri sever' buyuran Allah, doğru söylemiştir. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun."

alıntı
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Ocak 2014, 18:44   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şehid Hasan El Benna- Tavsiyeler

Allah razı olsun kendisinden.. Böyle büyük zâtlar olmasa kendimize çeki düzen vermek aklımıza gelmezdi belkide... bu tavsiyeleri bir yere asıp hergün okumak hayatımıza geçirmek gerek...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Şehid Şeyh Ahmed Yâsin ve Şehid Rantisi’yi Rahmet ve Minnetle anıyoruz. nuryuzlum Alimler(Rh) 2 22 Mart 2016 17:59
Hasan El-Benna ve Müslüman Kardeşler Sempozyumu’nun Hatırlattıklarından enderhafızım Makale ve Köşe Yazıları 1 23 Ağustos 2013 14:01
Uluslararası Hasan El-Benna Sempozyumu DVD' leri Çıktı. enderhafızım Duyurular/Öneriler/Şikayetler 2 11 Ocak 2013 08:57
Hasan el-Benna - Kitablığı enderhafızım Kitaplar/Kütüphane 0 09 Temmuz 2012 10:55
Herkes şehid olabilir mi? Şehid olmanın faydası ne _bülbül_ Soru Cevap Arşivi 0 10 Nisan 2009 19:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.