Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hadis-i Şerif

Konu Kimliği: Konu Sahibi kamer34,Açılış Tarihi:  31 Mart 2011 (05:53), Konuya Son Cevap : 06 Nisan 2011 (14:47). Konuya 34 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Nisan 2011, 12:21   Mesaj No:31
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Kamer bey Atatürk ün savaşlarını tarihini, kitaplardan öğreneceksiniz benden değil. Eğer öğrenemediyseniz, sizi birileri ona düşman yaptıysa, artık ne söyleseler boş demektir. O birileri artık görevini başarmış demektir. Daha öncede söylediğim gibi, ben isimler üzerinde fazla tartışmam, benim üzerinde durduğum rabbin rehberidir, onu anlamaya çalışıyorum çabam, dikkatim onun üzerinedir. Atatürk ü ben savunacak değilim, O kendisini zaten savunuyor yaptıklarıyla.

Gelelim HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR sözüne. Dikkat ediniz bu söz Türkiye hariç diğer Müslüman ülkelerde pek söylenmez, öğretilmemiştir işte onun içindir ki bugün isyan halindeler, onlarda zamanında yöneticilerine bu sözü söyleyebilmiş, kabul ettirebilmiş olsalardı, bu durumlara düşmezlerdi. Çünkü onların hiçbirisi kendilerini yönetenleri seçmezler. Bir kısmı da seçer görünür, hatta yönetimleri cumhuriyet demokrasidir, ama sözdedir hepsinde. Tüm medeni ülkelerde inançları ne olursa olsun, bu söz herkes tarafından bilinir ve kabul edilir, tabi onları yönetenlerde çok iyi bilir. Peki, ne anlama gelir? İşte ne yazık ki bizim ülkemizde de bunu unutturmaya çalışanlar, kısmi başarmışlar gibi görünüyor.

Dikkat ederseniz toplum yani halk birilerine bir şeyler anlatmak, ihtar etmek adına söylüyor bu sözü. Peki, kimlere söylüyor. Toplum kendisini yönetenlere, seçtiklerine haykırıyor ve diyor ki, seni oraya getiren güç benim elimdedir, seni ben seçtim, bunu sakın unutma. Onun içindir ki benim refahım için çalış ve çaba göster. Bunları yapmazsan seni oradan indirecek güçte benim. İşte değerli kardeşlerim anlatılan, anlatılmak istenen bunun dışında bir şey değildir. Birileri bizler ile oynuyor, değerlerimize düşman ediyor. İslam ülkeleri içinde en güzel hayatı bizler yaşıyoruz, bunu istemeyenler içimize öyle bir zehir sokmuş ki, inanın farkında bile değiliz.

Ben elimden geldiğince, içimize sokulan nifak tohumlarının farkına varmamız için çaba gösteriyorum, tıpkı İslam dinine Yahudilerin soktukları hurafe inançlar gibi. Gelin bize öğretilenleri kayıtsız şartsız kabul etmek yerine, tarafsızca birazcık düşünelim, bakın o zaman nasıl daha farklı bir pencereden bakacağız.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2011, 13:53   Mesaj No:32
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:**** isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13561
Üyelik T.: 25 Mart 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 46
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Haluk bey Atalar dediğiniz TAĞUT'lar ve yapmış olduğu zalimlikler savunuluyorsa sizle işim olmaz buyrun anıt denen PUTHANEYE gidin ona ve onun kitabına tapın bu kadar sapkınlık kabul edilemez. alimlere dil uzat kabul etme ama kafirleri kabul et bu islami bir mantıktan öte sosyete dininin öğretisidir zekere beyazdan ne farkınız kaldı?

Birde sizden şunu öğrenmek isterdim halihazırda varolan ordu TAĞUT ordusumu değilmi ?
Şehidlik kavramı hakkında fikriniz?
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2011, 14:27   Mesaj No:33
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Haluk bey inanın ben samimiyetle sormuştum ben şahsen onun savaşlarını bilmiyorum.Yoksa atatürkü küçümsemek için sormamıştım inanı.onun şahsıylada hiç bir problemim yok.

Ben insanları değerlendirirken onları yaptıkları söyledikleri üzerinde değerendiririm.Şahsında herhangi bir hakarette bulunmam.Bir ara ataput demiştim bunu şunun demiştim.Evet atatürk şuan ataput edinilmiştir bunu herhalde sizde kabul edersiniz.

Birinci dünya savaşı
Osmanlı Conephesi, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nun katıldığı cephelerdir.

Bu cepheler;[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), Rusya'ya karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), İngiltere'ye karşı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), İngiltere'ye karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], İngiltere ve Araplara karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1915), İngiltere, Fransa ve Commonwealt(İngiliz Milletler Topluluğu) güçlerine karşı.

İkinci Dereceden Cepheler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), Rusya ve İngiltere'ye karşı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1916-1917), bir Osmanlı kolordusu 1916-17'de Berezhany kasabası çevresinde Rusya'ya karşı Avusturya-Macaristan safında savaşmıştır.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1916-1918), 10. ve 20. Osmanlı Kolordusu Alman ve Bulgar birliklerinin yanında İngilizlere, Fransızlara ve Sırplara karşı savaşmıştır.

Osmanlı donanmasının Rus gemi ve limanlarına saldırması üzerine [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1914 günü Rus ordusu [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da sınırı geçerek Osmanlı topraklarına girdi. Hemen ardından [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da Rusya, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da İngiltere Osmanlı İmparatorluğu’na savaş ilan etti. Osmanlı Devleti buna 14 Kasım'da Cihad-ı Ekber ilanıyla karşılık verdi.

PARİS BARIŞ KONFERANSI 18 OCAK 1919
İtilaf devletleri savaşı kazanınca Paris te bir konferans düzenlediler.
Bu konferansın toplanmasındaki ana sebepler
Kendi aralarındaki problemleri çözmek
Yenilen devletlerin barış şartlarını belirlemek
ABD savaşın bitmesindeki rolünü göz önüne alarak buraya Wilson ilkeleri ile geldi fakat konferansa ağırlığını koyamadı.
Bu konferansta İngiltere başta olmak üzere Fransa ağır bastı.
Wilson ilkelerinden Cemiyet-i Akvamın kurulması karalaştırıldı.
Osmanlının parçalanmasında burada karar verildi.
Yunanın İzmir e çıkma kararı da burada alında.
Ayrıca Kürt ve Ermeni temsilcileride çalışmalar yaparak burada birer devlet kurma sözlerini aldılar.
Bu konferansta itilaf devletleri arasındaki anlaşmazlıklar daha da artı.
SAVAŞ İÇİNDEKİ GİZLİ ANTLAŞMALAR
Çanakkale savaşı devam ederken itilaf devletleri arasında bazı gizli antlaşmalar yapılmıştır.
Bu gizil antlaşmaların sebeplerine bakıldığında
Osmanlının yok olacağına inanılması
İtilaf devletleri arasındaki kopmaları önlemek
İtilaf devletlerine yeni müttefikler almak

İSTANBAL ANTLAŞMASI 10 NİSAN 1915
İngiliz ve Fransa nın Çanakkale cephesine yüklenmesi bir müddet sonra Rusya yı telaşlandırdı.
Ruslar bu devletleri burayı almaları sonrası tekrar çıkmayacaklarını biliyordu.
Bu duruma itiraz etti ve savaştan çekilme tehdidi doğdu.
Rusyanın bu tavrı gizli bir antlaşma ile son buldu.
Buna göre boğazlar alındığında Rusya ya verilecekti.

l. DÜNYA SAVAŞININ SONUÇLARI
ll. Dünya savaşına neden oldu.
Merkezi devletlerin yıkılması ile Avrupa da ve Ortadoğu da denge boşlukları doğdu ve karışıklıklar çıktı.
Cemiyet-i Akvam doğdu.
Sömürgecilik yerini mandacılığa bıraktı.
İmparatorluklar yıkıldı.
Türkiye Litavnya Estonya Ukrayna Polonya Macaristan Çekoslovakya Yugoslavya gibi devletler doğdu.
Almanyanın rekabetinden kurtulan Rusya ve Fransa nın etkisiz kalmasından yararlanan İngiltere en avantajlı duruma geldi ve dünyanın bir numaralı devleti oldu.
İtalya galip olmasına rağmen toprak alamdı.
Milliyetçilik güçlendi.
Kemalizm faşizm nazizm komünizm gibi rejimler doğdu.


Şimdi Osmanlıya karşı bu kadar cephe açılmış hem dışardaki hainler hem içerideki hainler yüzünden osmanlı savaşı bitmiş bir şekilde ancak atlatabildi.Daha sonra toprak paylaşımı gerçekleşmeye başlandı

Bizim şu anki sınırlarımız o zaman çizilmiştir.Koca imparatorluktan bize ancak bu kadar toprak verdiler.Şimdi kim kimi kimden nasıl kurtarmış ben onu anlamadım.


Falanca kişi olmasaydı diyerek ki bu söz Allahın kitabına göre şirktir neyi anlatmaya çalışıyoruz ben anlamadım. Şimdi diyelimki Türkiye şuanda bir çok ülkeyle savaş haline girdi bu savaş kazanıldı yada kaybedildi farketmez biz bunu kalkıp henüz yarbay rütbesinde olan birine mal edebilirmiyiz.

Bu saçma birşey Osmanlının son padişahı 1922 tahtan düşmüştür.Bunu yapanlarda itthat terakicilerdir.Halktan gerçek emellerini gizleyerek dış güçlerin kontrolunde padişahı devre dışı ettiler.Bunu yapan emperyal güçler kendi kraliyetlerini bertaraf etmediler halen kraliyetler bu ülkelerde ülkelerin başındalar.

İngiliz fransa ispanya halen kraliyet ailesi devletin en yüksek makamını teşkil etmektedirler. Hinler daha sonra kalkıp padişahı ülkeyi satmakla itham ederek sahte bir tarih oluşturdular.Şimdi düşünün bir padişah ülekesini satarmı ülke zaten onun.

Gelelim HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR sözüne. Dikkat ediniz bu söz Türkiye hariç diğer Müslüman ülkelerde pek söylenmez, öğretilmemiştir işte onun içindir ki bugün isyan halindeler, onlarda zamanında yöneticilerine bu sözü söyleyebilmiş, kabul ettirebilmiş olsalardı, bu durumlara düşmezlerdi.
alıntı

Haluk bey hakikaten sanki bu ülkede yaşamıyorsunuz
yaw türkiye her dakika isyanların eşiğindedir bunu görmüyormusuz hergün doğuda devletle halk arasında inanılmaz çatışmalar var.İstanbulda kundaklanan araçların haddi hesabı yok bunlar isyan değilmi? BAKIN BEN oy kullanmıyorum fakat hakkını vermek gerekirse türkiye siyasi ve ekonmik olarak bitmişti bu damlar çok çalıştılar şuanda türkiye kendine geldi.

İttihat terakicileri devre dışı yapmayı başardılar türkiye düzeldi.ittihat terakiciler 90 senedir türkiyenin kanını emdiler şimdi düzeliyor.eğer kürt meselesinide çözerlerse türkiye çok daha güçlü bir duruma gelecektir.Haluk bey analizleriniz kuran okuyan birinin analizleri gibi değil daha çok sosyal demokrat laiklerin analizleri gibi.

bu ülkedeki kukla iktidarlar olmadımı bu güne kadar.bu usulü bozan iki lider olmuştur.Bunlardan biri adnan menderes diğeri özal idi ikiside ikiside ittihat terakiciler tarafından öldürüldüler. Şimdi tayyip erdoğan onların bu gücünü kırdı hatta paramparça etti.

Bumu demokrasi diğer ülkelrin perde arkasından yönetildiklerini söyleyip türkiyeyi bunun dışında tutmak son derece basit tutarsız bir analizdir.Türkiyede 410 millet vekilin evet dediği bir baş örtüsü meselesine ittihat terakiciler perde arkasında bunu iptal ettiler. Bumu demokrasi haluk bir müslüman olayları analiz ederken ırkçı kemalist duygularla analiz etmez.

Müslüman Allahın kitabına göre analiz eder.Başını kuma gömmez.

İslam ülkeleri içinde en güzel hayatı bizler yaşıyoruz, bunu istemeyenler içimize öyle bir zehir sokmuş ki, inanın farkında bile değiliz.
alıntı
Ne kadar güzel bir hayat yaşıyoruz gerçekten sizinle siyaset konuşmak din konuşmaktan daha faydalı olduğunu kanısına varıyorum.Bakın yıllardır darbeler yüzünden türkiyedeki insanların ekonmik yönden ne çektiğini siz görememişsiniz.muhtemelen siz hiç ticaretle uğraşmaız sabit maaş ile çalışmışsınız yoksa böyle konuşmazdınız.


94 teki 5 nisan kararlarında ben dahil insanlar bir gecede binlerce dolar borçlandılar.borcumu 1 dolar iken sabah uyandık borcumuz 9 dolarlara çıkmıştı gerisini varın siz düşünün. Kuran okuyun haluk bey kuran.Bakın Allahın rasulu o kuranı nasıl anladı nasıl uyguladı nasıl ölçtü nasıl biçti bunları bir okuyun sonra inşallah yine mülaza ederiz

selmaetle kalın

__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2011, 14:27   Mesaj No:34
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Haluk bey inanın ben samimiyetle sormuştum ben şahsen onun savaşlarını bilmiyorum.Yoksa atatürkü küçümsemek için sormamıştım inanı.onun şahsıylada hiç bir problemim yok.

Ben insanları değerlendirirken onları yaptıkları söyledikleri üzerinde değerendiririm.Şahsında herhangi bir hakarette bulunmam.Bir ara ataput demiştim bunu şunun demiştim.Evet atatürk şuan ataput edinilmiştir bunu herhalde sizde kabul edersiniz.

Birinci dünya savaşı
Osmanlı Conephesi, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nun katıldığı cephelerdir.

Bu cepheler;[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), Rusya'ya karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), İngiltere'ye karşı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), İngiltere'ye karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], İngiltere ve Araplara karşı.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1915), İngiltere, Fransa ve Commonwealt(İngiliz Milletler Topluluğu) güçlerine karşı.

İkinci Dereceden Cepheler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1914-1918), Rusya ve İngiltere'ye karşı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1916-1917), bir Osmanlı kolordusu 1916-17'de Berezhany kasabası çevresinde Rusya'ya karşı Avusturya-Macaristan safında savaşmıştır.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1916-1918), 10. ve 20. Osmanlı Kolordusu Alman ve Bulgar birliklerinin yanında İngilizlere, Fransızlara ve Sırplara karşı savaşmıştır.

Osmanlı donanmasının Rus gemi ve limanlarına saldırması üzerine [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1914 günü Rus ordusu [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da sınırı geçerek Osmanlı topraklarına girdi. Hemen ardından [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da Rusya, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da İngiltere Osmanlı İmparatorluğu’na savaş ilan etti. Osmanlı Devleti buna 14 Kasım'da Cihad-ı Ekber ilanıyla karşılık verdi.

PARİS BARIŞ KONFERANSI 18 OCAK 1919
İtilaf devletleri savaşı kazanınca Paris te bir konferans düzenlediler.
Bu konferansın toplanmasındaki ana sebepler
Kendi aralarındaki problemleri çözmek
Yenilen devletlerin barış şartlarını belirlemek
ABD savaşın bitmesindeki rolünü göz önüne alarak buraya Wilson ilkeleri ile geldi fakat konferansa ağırlığını koyamadı.
Bu konferansta İngiltere başta olmak üzere Fransa ağır bastı.
Wilson ilkelerinden Cemiyet-i Akvamın kurulması karalaştırıldı.
Osmanlının parçalanmasında burada karar verildi.
Yunanın İzmir e çıkma kararı da burada alında.
Ayrıca Kürt ve Ermeni temsilcileride çalışmalar yaparak burada birer devlet kurma sözlerini aldılar.
Bu konferansta itilaf devletleri arasındaki anlaşmazlıklar daha da artı.
SAVAŞ İÇİNDEKİ GİZLİ ANTLAŞMALAR
Çanakkale savaşı devam ederken itilaf devletleri arasında bazı gizli antlaşmalar yapılmıştır.
Bu gizil antlaşmaların sebeplerine bakıldığında
Osmanlının yok olacağına inanılması
İtilaf devletleri arasındaki kopmaları önlemek
İtilaf devletlerine yeni müttefikler almak

İSTANBAL ANTLAŞMASI 10 NİSAN 1915
İngiliz ve Fransa nın Çanakkale cephesine yüklenmesi bir müddet sonra Rusya yı telaşlandırdı.
Ruslar bu devletleri burayı almaları sonrası tekrar çıkmayacaklarını biliyordu.
Bu duruma itiraz etti ve savaştan çekilme tehdidi doğdu.
Rusyanın bu tavrı gizli bir antlaşma ile son buldu.
Buna göre boğazlar alındığında Rusya ya verilecekti.

l. DÜNYA SAVAŞININ SONUÇLARI
ll. Dünya savaşına neden oldu.
Merkezi devletlerin yıkılması ile Avrupa da ve Ortadoğu da denge boşlukları doğdu ve karışıklıklar çıktı.
Cemiyet-i Akvam doğdu.
Sömürgecilik yerini mandacılığa bıraktı.
İmparatorluklar yıkıldı.
Türkiye Litavnya Estonya Ukrayna Polonya Macaristan Çekoslovakya Yugoslavya gibi devletler doğdu.
Almanyanın rekabetinden kurtulan Rusya ve Fransa nın etkisiz kalmasından yararlanan İngiltere en avantajlı duruma geldi ve dünyanın bir numaralı devleti oldu.
İtalya galip olmasına rağmen toprak alamdı.
Milliyetçilik güçlendi.
Kemalizm faşizm nazizm komünizm gibi rejimler doğdu.


Şimdi Osmanlıya karşı bu kadar cephe açılmış hem dışardaki hainler hem içerideki hainler yüzünden osmanlı savaşı bitmiş bir şekilde ancak atlatabildi.Daha sonra toprak paylaşımı gerçekleşmeye başlandı

Bizim şu anki sınırlarımız o zaman çizilmiştir.Koca imparatorluktan bize ancak bu kadar toprak verdiler.Şimdi kim kimi kimden nasıl kurtarmış ben onu anlamadım.


Falanca kişi olmasaydı diyerek ki bu söz Allahın kitabına göre şirktir neyi anlatmaya çalışıyoruz ben anlamadım. Şimdi diyelimki Türkiye şuanda bir çok ülkeyle savaş haline girdi bu savaş kazanıldı yada kaybedildi farketmez biz bunu kalkıp henüz yarbay rütbesinde olan birine mal edebilirmiyiz.

Bu saçma birşey Osmanlının son padişahı 1922 tahtan düşmüştür.Bunu yapanlarda itthat terakicilerdir.Halktan gerçek emellerini gizleyerek dış güçlerin kontrolunde padişahı devre dışı ettiler.Bunu yapan emperyal güçler kendi kraliyetlerini bertaraf etmediler halen kraliyetler bu ülkelerde ülkelerin başındalar.

İngiliz fransa ispanya halen kraliyet ailesi devletin en yüksek makamını teşkil etmektedirler. Hinler daha sonra kalkıp padişahı ülkeyi satmakla itham ederek sahte bir tarih oluşturdular.Şimdi düşünün bir padişah ülekesini satarmı ülke zaten onun.

Gelelim HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR sözüne. Dikkat ediniz bu söz Türkiye hariç diğer Müslüman ülkelerde pek söylenmez, öğretilmemiştir işte onun içindir ki bugün isyan halindeler, onlarda zamanında yöneticilerine bu sözü söyleyebilmiş, kabul ettirebilmiş olsalardı, bu durumlara düşmezlerdi.
alıntı

Haluk bey hakikaten sanki bu ülkede yaşamıyorsunuz
yaw türkiye her dakika isyanların eşiğindedir bunu görmüyormusuz hergün doğuda devletle halk arasında inanılmaz çatışmalar var.İstanbulda kundaklanan araçların haddi hesabı yok bunlar isyan değilmi? BAKIN BEN oy kullanmıyorum fakat hakkını vermek gerekirse türkiye siyasi ve ekonmik olarak bitmişti bu damlar çok çalıştılar şuanda türkiye kendine geldi.

İttihat terakicileri devre dışı yapmayı başardılar türkiye düzeldi.ittihat terakiciler 90 senedir türkiyenin kanını emdiler şimdi düzeliyor.eğer kürt meselesinide çözerlerse türkiye çok daha güçlü bir duruma gelecektir.Haluk bey analizleriniz kuran okuyan birinin analizleri gibi değil daha çok sosyal demokrat laiklerin analizleri gibi.

bu ülkedeki kukla iktidarlar olmadımı bu güne kadar.bu usulü bozan iki lider olmuştur.Bunlardan biri adnan menderes diğeri özal idi ikiside ikiside ittihat terakiciler tarafından öldürüldüler. Şimdi tayyip erdoğan onların bu gücünü kırdı hatta paramparça etti.

Bumu demokrasi diğer ülkelrin perde arkasından yönetildiklerini söyleyip türkiyeyi bunun dışında tutmak son derece basit tutarsız bir analizdir.Türkiyede 410 millet vekilin evet dediği bir baş örtüsü meselesine ittihat terakiciler perde arkasında bunu iptal ettiler. Bumu demokrasi haluk bir müslüman olayları analiz ederken ırkçı kemalist duygularla analiz etmez.

Müslüman Allahın kitabına göre analiz eder.Başını kuma gömmez.

İslam ülkeleri içinde en güzel hayatı bizler yaşıyoruz, bunu istemeyenler içimize öyle bir zehir sokmuş ki, inanın farkında bile değiliz.
alıntı
Ne kadar güzel bir hayat yaşıyoruz gerçekten sizinle siyaset konuşmak din konuşmaktan daha faydalı olduğunu kanısına varıyorum.Bakın yıllardır darbeler yüzünden türkiyedeki insanların ekonmik yönden ne çektiğini siz görememişsiniz.muhtemelen siz hiç ticaretle uğraşmaız sabit maaş ile çalışmışsınız yoksa böyle konuşmazdınız.


94 teki 5 nisan kararlarında ben dahil insanlar bir gecede binlerce dolar borçlandılar.borcumu 1 dolar iken sabah uyandık borcumuz 9 dolarlara çıkmıştı gerisini varın siz düşünün. Kuran okuyun haluk bey kuran.Bakın Allahın rasulu o kuranı nasıl anladı nasıl uyguladı nasıl ölçtü nasıl biçti bunları bir okuyun sonra inşallah yine mülaza ederiz

selmaetle kalın

__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2011, 14:47   Mesaj No:35
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Haluk bey kurandaki tağut tanımınız nedir

Mesela kim tağutu red etmez ise iman iddiasının boş olduğunu kuran söylüyor.

Birde Allah'a ve ahiret gününe iman ettiğiniz iddia ediyorsanız tağuta muhakeme olmayınız diyen yine Kurandır.

TAĞUT'a muhakeme olmak kurana göre insanı kafir yapmaktadır. siz bu konudaki ayetleri nasıl değerlendiriyorsunuz.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ey "İnsanlıktan" istifa eden "İnsanlık! "/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 23 21 Eylül 2023 08:37
"Ecir" olmakla " esir" olmak arasında sıkışan insan suhtem Makale ve Köşe Yazıları 10 03 Ekim 2021 16:14
EŞİNİ "EV"E BAĞLAYAN ve Evi "Mutluluk Yuvası" Yapmayı Başaran Kadınlar KuM TaNeSi Evlilik-Nikah Konuları 17 28 Ocak 2020 15:05
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 14 Mart 2014 00:27
""Bakara 104 Kafirlere Benzemekten Sakınmak "" kamer34 Kur'ân-ı Kerim Genel 1 28 Ocak 2012 15:19

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.