Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hadis-i Şerif

Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi:  26 Kasım 2008 (02:34), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (02:34). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Kasım 2008, 02:34   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Huzurİslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Huzurİslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 762
Konular: 392
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:87
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mehrin Miktarı

Mehrin Miktarı

Mehrin Miktarı konusunda 1 sayfada 10 kayitli hadis var



Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Sehl İbnu Sa`d
Hadis : Resulullah (sav)`a bir kadın gelerek: "Ey Allah`ın Resulü," dedi. "Sana nefsimi bağışlamaya geldim." Aleyhissalatu vesselam kadına şöyle bir nazar edip sonra tepeden tırnağa gözden geçirdi, bir de sabit baktı ve sonunda (hiçbirşey söylemeden) başını yere eğdi. Kadın, Resulullah (sav)`ın hakkında hiç bir hükme varmadığını görünce oturdu. Derken bir adam doğrulup: "Ey Allah`ın Resulü! Sizin ona ihtiyacınız yoksa onu bana nikahlayın!"dedi. Resulullah (aleyhissalatu vesselam): "Yanında (buna mehir olarak verecek) bir şeyler var mı?" diye sordu. Adam: "Vallahi yok ey Allah`ın Resulü!" deyince: "Ailene git, bir şeyler bulabilecek misin bir bak." dedi. Adam gitti ve az sonra geri geldi: "Hayır, vallahi ey Allah`ın Resulü hiç bir şey bulamadım!" dedi. Resulullah tekrar: "İyi bak, demirden bir yüzük de mi yok!" buyurdu. Adam tekrar gidip yine geri geldi ve: "Hayır! Vallahi ya Resulullah, demirden bir yüzük bile yok! Ancak işte şu izarım var, yarısı onun olsun" dedi. Sehl der ki: "Adamın ridası yoktu" Aleyhissalatu vesselam: "İzarın ne işe yarar? Onu sen giyecek olsan onun üzerinde birşey olmayacak, şayet o giyecek olsa senin üzerinde bir şey kalmayacak!" buyurdular. Bunun üzerine adam oturdu. Epey bir müddet oturduktan sonra, kalktı. Resulullah (sav) onun döndüğünü görünce, geri çağırılmasını söyledi. Adamı çağırdılar. "Kur`an`dan ne biliyorsun (hangi sureler ezberinde?)" diye sordu. Adam: "Şu şu sureleri biliyorum!" diye bildiklerini saydı. Yani sen bunları ezbere okuyor musun?" diye tekrar sordu. Adam: "Evet!" deyince, Resulullah (sav): "Haydi git, ben kadını sana temlik ettim" buyurdu. (Bir rivayette: "Kur`an`dan bildiklerinen öğretmen) mukabilinde onu sana nikahladım" buyurdu)
HadisNo : 3452

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Ebu Hureyre
Hadis : Ebu Davud da kaydedilen bir Ebu Hureyre rivayetinde: "Kalk buna yirmi ayet öğret, o senin hanımındı" denmiştir.
HadisNo : 3453

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Cabir
Hadis : Yine Ebu Davud`un Cabir`den yaptığı bir diğer rivayette: "Resulullah: "Kim mehir olarak bir avuç kavud veya hurma verirse kadını kendine helal kılmış olur" buyurmuştur.
HadisNo : 3454

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Abdullah İbnu Amir
Hadis : Abdullah İbnu Amir babasından naklediyor; "Beni Fezare`den bir kadın bir çift ayakkabı mehir mukabilinde evlendi. Resulullah (sav): "Nefsin ve malın için bir çift ayakkabıya razı mısın?" diye sordu. Kadın: "Evet!" dedi. Resulullah (sav), bu evliliğe müsaade etti."
HadisNo : 3455

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Enes
Hadis : Ebu Talha, Ümmü Süleym (ra)`le evlendi. Aralarındaki mehir müslüman olmaktı. Ümmü Süleym, Ebu Talha`dan önce müslüman olmuştu. Ebu Talha, Ümmü Süleym`i istetince, Ümmü Süleym: "Ben müslüman oldum, sen de müslüman olursan evlenirim" dedi. Bunun üzerine o da müslüman oldu. Ümmü Süleym`in mehir olarak istediği şey müslüman olması idi.
HadisNo : 3456

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Ebu`l-Acfa es-Sülemi
Hadis : Bir gün, Hz. Ömer (ra), cuma hutbesi verdi ve hutbede şöyle söyledi: "Sakın, kadınların mehirlerini artırmayın, zira bu, eğer dünya için bir şeref, ahiret için de bir takva olsaydı buna en çok Resulullah layik idi. Halbuki O, kadınlarından veya kızlarından hiç birine oniki okiyyeden fazla mehir takdir etmemiştir."
HadisNo : 3457

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Aişe
Hadis : Resulullah (sav)`ın hanımlarına verdiği mehir ne idi?"diye sorulmuştu şu cevabı verdi: "Oniki okiyye ve bir neşş idi. Neşş nedir biliyor musunuz? Yarım okiyyedir. Bunun tamamı beşyüz dirhem eder."
HadisNo : 3458

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Enes
Hadis : Resulullah (sav), Safiyye (ra)`yi azad etti ve onun azadlığını mehri yaptı.
HadisNo : 3459

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Enes
Hadis : Abdurrahman İbnu Avf (ra) Medine`ye gelince Resulullah (sav) onu Sa`d İbnu Rebi el-Ensari ile kardeşledi. el-Ensari (zengin birisiydi ve) iki hanımı vardı. Abdurrahman`a malını ve ehlini yan yana paylaşmayı teklif etti. Abdurrahman: "Allah malını ve ehlini sana mübarek kılsın. Bana pazarı göster kafi" dedi. Pazara geldiler. O gün keş ve yağ alıp satmaktan bir miktar kazanç elde etti. Bir müddet sonra, Resulullah (sav), onunla karşılaşınca, üzerinde sürünme maddesinin izlerini gördü ve: "Hayırdır! Neler oldu ey Abdurrahman?" diye sordu. Ensari, bir kadınla evlendim!" dedi. Resulullah: "İyi de kadına mehir olarak ne verdin?" buyurdu. Abdurrahman: "Bir nevat (beş dirhem) altın!" deyince, Aleyhissalatu vesselam: "Birde ziyafet ver, bir tek koyunla da olsa!" ferman etti.
HadisNo : 3460

Fasil : MEHİR BÖLÜMÜ
Konu : Mehrin Miktarı
Ravi : Ümmü Habibe
Hadis : Ravi, anlattığına göre, Ubeydullah İbnu Cahş`ın nikahı altında idi. Ubeydullah Habeşistan`da vefat etti. Necaşi (ra), onu Resulullah (sav)`e nikahladı. Ve Resulullah`a bedel, Ümmü Habibe`ye dörtbin dirhem mehir verdi. Sonra onu, Aleyhissalatu vesselam`a Şürahbil İbnu Hasene ile birlikte gönderdi ve (mehir miktarını) Resulullah`a mektupla bildirdi. Resulullah aynen kabul etti.
HadisNo : 3461
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar Şiirler ve Şairler HakikaT 3 2184 13 Ocak 2010 22:19
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net Şiirler ve Şairler Mihrinaz 2 2401 13 Ocak 2010 22:12
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! Makale ve Köşe Yazıları dua dilencisi 3 2187 13 Ocak 2010 21:56
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' Hafta'nın Misafiri Emekdar Üye 26 10290 10 Ocak 2010 20:32
Yâr Kucağı Makale ve Köşe Yazıları dua dilencisi 1 1921 09 Ocak 2010 00:08

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Fitre Miktarı Mihrinaz Oruç-Ramazan 2 02 Mart 2024 19:38
İki elif miktarı uzat acılarımı M-Enes Şiirler ve Şairler 14 18 Mart 2023 16:16
Rüku Ve Secdelerin Miktarı Belgin Hadis-i Şerif 0 04 Aralık 2008 08:28
Mehrin Ahkamı Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 02:33
Kurbanın Kemiyeti Ve Miktarı EcelBekcisi Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 13:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.