Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hadis-i Şerif

Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi:  26 Kasım 2008 (03:09), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (03:09). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Kasım 2008, 03:09   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Verda_Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Verda_Naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 176
Üyelik T.: 15 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 612
Konular: 248
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İstihaze Ve Nifa Hakkında

İstihaze Ve Nifa Hakkında

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Aişe
Hadis : Ümmü Habibe Bintu Cahş radıyallahu anha tam yedi yıl boyu istihaze kanı gördü. Ne yapacağı hususunda Resulullah`a sordu. Aleyhissalatu vesselam yıkanmasını emretti ve "Bu, damar (kanıdır)" dedi. Ümmü Habibe her namazda yıkanırdı.
HadisNo : 3850

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi :
Hadis : Müslim`in bir rivayeti şöyledir: "Ümmü Habibe radıyallahu anha -ki Abdurrahman İbnu Avf`ın nikahı altında idi- Resulullah (aleyhissalatu vesselam`a, kanamasından şikayet etti. Ona şu tavsiyede bulundu: Hayız (müddetin normalde ne kadar devam ediyor ve) seni bekletiyor idiyse o müddetçe bekle, sonra yıkan!" Ümmü Habibe her namazda yıkanırdı."
HadisNo : 3851

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi :
Hadis : Müslim`in bir diğer rivayetinde şöyle gelmiştir: "Hz. Aişe dedi ki: "Ümmü Habibe, kız kardeşi Zeyneb Bintu Cahş`ın hücresinde bir leğenin içinde yıkanırdı. Kanın kızıllığı (bazan) suya galebe çalardı."
HadisNo : 3852

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi :
Hadis : Nesai`nin rivayeti şöyledir: "Ümmü Habibe müstehaze idi (devamlı kanaması olurdu), hiç temiz olmazdı. Durumu Resulullah (aleyhissalütu vesselam)`a söylenmişti. Şöyle buyurdular: "Bu, hayız değildir, rahimin bir rahatsızlığıdır. Normal zamanda hayız kanının geldiği kirlilik müddetine baksın. (Her ay) o müddet boyunca namazını terketsin. Sonra bu müddet çıkınca her namaz vaktinde yıkansın."
HadisNo : 3853

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi :
Hadis : Nesai`nin bir diğer rivayeti şöyle: "Ümmü Habibe radıyallahu anha`ya Resulullah (sav), (Her ayda) hayız olup kirli bulunduğu kadar namazı terketmesini, sonra yıkanıp namazını kılmasını emretti. O, her namaz vaktinde yıkanırdı.
HadisNo : 3854

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Hamne Bintu Cahş
Hadis : Ben, kızkardeşim Zeyneb Bintu Cahş radıyallahu anha`nın yanındaydım, istihaze kanamam vardı. Resulullah aleyhissalatu vesselam`a: "Ey Allah`ın Resulü! Ben çok şiddetli şekilde istihaze kanamasına maruzum, bu hususta ne tavsiye edersiniz? Bu hal benim namaz ve orucuma mani oluyor" dedim. Bana: "Sana pamuğu vasfeyliyeyim: O, kanı gidericidir (fercine pamuk koy)" buyurdular. Ben: "Ama akıntı pamuğun mani olacağı miktardan çok fazla!" dedim. Resulullah (sav): "Öyleyse bez kullan!" buyurdular. Ben: "Akıntı bezin durduracağı miktardan da fazla! Şarıl şarıl akıyor" dedim. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam dedi ki: "Sana iki şey söyleyeceğim, hangisini yaparsan, diğerinin de yerine geçer, ikisini de yapabilecek durumdaysan birini seçmek sana ait, dilediğini seç! Bu kanama, şeytanın tekmelerinden bir tekme(si yani zarar vermesi)dir. Sen kendini Allah`ın ilminde altı yedi gün hayızlı bil (orucu ve namazı terket). Sonra yıkan ve kendini hayızdan temizlenmiş bil ve yirmiüç veya yirmidört gece ve gündüz namaz kıl, (bu esnada farz veya nafile) oruç tut Bu, sana yeterlidir. Kadınların her ay hayız görmeleri, hayızlı ve temizlik günlerinin olması gibi, bu şekilde senin de hayız ve temizlik günlerin olacak. (Bu, sana söyleyeceğim iki şeyden birincisidir, ikinci hususa gelince, o da şudur): Eğer öğleyi tehir ve ikindiyi de ta`cil edip, ikisi için gusletmeye gücün yeterse öğle ile ikindiyi birleştir. Keza akşamı geciktirip yatsıyı tacil etmek, sonra da gusletmek suretiyle de bu iki namazı birleştir. Sabah için de ayrıca guslet Bu şekle gücün yeterse orucunu da böylece tutarsın." Resulullah (sav), (birini seçmede beni muhayyer bıraktığı bu iki tarzı zikrettikten sonra) ilaveten dedi ki: "Bu, (ikincisi, zikrettiğim) tarz, benim daha çok hoşuma gidenidir." Ravilerden biri dedi ki: "Hamne radıyallahu anha dedi ki: "Bu, iki tarzdan benim daha çok hoşuma gidenidir. Ravi böylece, bu sözün Resulullah`a ait olmayıp Hamne`ye ait olduğunu ifade etmiş oldu.
HadisNo : 3855

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Esma Bintu Umeys
Hadis : "Ey Allah`ın Resulü!" dedim, "Fatıma Bintu Ebi Hubeyş, şu şu kadar zamandan beri kanama geçiriyor, namazı bıraktı!" (Bu sözün üzerine Aleyhissalatu vesselam): "Sübhanallah! (hiç namaz bırakılır mı?) Bu şeytandan (bir oyun. Kapılmamalıydı. Söyleyin ona), bir leğene (su koyup içine) otursun. Eğer suyun üstünde (kanamadan hasıl olan) bir sarılık görürse, öğle ve ikindi için tek bir gusül yapsın; akşam ve yatsı için de tek bir gusül yapsın. Sabah için de ayrı bir gusül yapsın. Bu arada (kılacağı namazlar için) abdest alsın" buyurdular." İbnu Abbas radıyallahu anhüma der ki: "(Her namaz için) gusletmek, kadıncağıza zor gelmeye başlayınca iki namazın arasını birleştirmeyi emretmiştir."
HadisNo : 3856

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Ümmü Seleme
Hadis : Resulullah (sav) zamanında bir kadının kanaması vardı. Ümmü Seleme radıyallahu anha, onun adına, hükmü, Resulullah aleyhissalatu vesselam`dan soruverdi. Resulullah: "İstihaze kanı başlamazdan önce, bir ay içerisinde, kaç gün ve gece hayız kanı gelmekte olduğuna haksin, her ay o kadar müddette namazı terketsin. Bu zaman çıkınca hemen yıkansın ve (fercine pamuk koyup) bir bezle sargı yaparak namazını kılsın."
HadisNo : 3857

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Sümeyy Mevla İbnu Ebi Bekr İbni Abdirrahman
Hadis : Ka`ka ve Zeyd İbnu Eşlem, beni, Said İbnu Meseyyeb rahimehullah`a gönderip müstehazenin nasıl yıkanacağını sordular. Said şöyle açıkladı: "Müstehaze, öğleden öğleye yıkanır ve her namaz için abdest alır. Şayet kan galebe çalacak olursa bir bezle sargı yapar."
HadisNo : 3858

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Ali
Hadis : Müstehaze, hayız müddeti sona erince her gün yıkanır. Üzerine tereyağı veya zeytinyağı sürülmüş bir yün kullanır.
HadisNo : 3859

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Abdullah İbnu Süfyan
Hadis : Bir kadın, İbnu Ömer radıyallahu anhüma`ya şöyle sordu: "Kabe`yi ziyaret maksadıyla gelmiştim. Tam Mescid-i Haram`m kapısına geldiğim sırada kanamam başladı ve derhal geri dönüp, kanama duruncaya kadar bekledim. Sonra yıkandım. Tekrar tavaf için geldiğimde, kapının yamnda yine kan geldi. Aynı şekilde geri döndüm, size geldim." Abdullah şu cevabı verdi: "Bu şeytandan gelen bir zarardır. Bu durumda yıkan. Pamuk tıkayarak bir bez bağla, sonra da tavafını yap!"
HadisNo : 3860

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : İkrime
Hadis : Ümmü Habibe radıyallahu anha müstehaze idi. Kocası ona temasta bulunurdu. Aynı hal Hamne Bintu Cahş radıyallahu anha için de mevzubahis idi.
HadisNo : 3861

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Ümmü Atiyye
Hadis : (Hayız müddetimiz dolup) temizlik dönemi başladıktan sonra görülen bulanık ve sarı akıntıyı ciddiye almazdık.
HadisNo : 3862

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Mercane Mevla Aişe
Hadis : Kadınlar Hz. Aişe radıyallahu anha`ya içerisinde pamuk bulunan bez (veya kap) gönderirlerdi. Bu pamuklar hayız kanıyla sarı lekeler taşırdı. (Bu safhada) namaz kılınıp kılınmayacağını sorarlardı. Hz. Aişe radıyallahu anha: "Beyaz akıntıyı görünceye kadar acele etmeyin!" diye cevap verirdi. Beyaz akıntıdan temizliği kastederdir.
HadisNo : 3863

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Zeyd İbnu Sabit
Hadis : Zeyd İbnu Sabit`in kızından nakledildiğine göre, kulağına, bir kısım kadınların gece yarısı, temizliklerini kontrol için, lamba getirtir oldukları haberi ulaşır. O, bu davranıştan dolayı kadınları ayıplar ve: "(Sahabe) kadınları böyle yapmazlardı" der.
HadisNo : 3864

Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ
Konu : İstihaze Ve Nifa Hakkında
Ravi : Ümmü Seleme
Hadis : Resulullah (sav) devrinde, nifas olan kadınlar nifaslarından sonra kırk gün kırk gece otururlardı. Biz yüzlerimize vers -yani kelef alarak- sürerdik...
HadisNo : 3865
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı Tesettür Konuları Verda_Naz 0 2215 10 Nisan 2009 23:08
Kur'an'daki İdeal Eş Tesettür Konuları Verda_Naz 0 2171 10 Nisan 2009 23:06
Mü'mine İffetli Ve Onurludur Tesettür Konuları Verda_Naz 0 2117 10 Nisan 2009 22:57
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz Tesettür Konuları Verda_Naz 0 2120 10 Nisan 2009 22:54
Mü'mine Cesaretlidir Tesettür Konuları Verda_Naz 0 1902 10 Nisan 2009 22:52

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İslamda İstihaze Kanı ile ilgili durumlar Şuara Kadın Mahrem Konular 0 09 Ocak 2009 02:52
İflas Hakkında Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 02:20
Hul` hakkında Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:58
Mecaz Hakkında Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:27
Kanaat Hakkında EcelBekcisi Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 12:31

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.