Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Konusu

Konu Kimliği: Konu Sahibi kamer34,Açılış Tarihi:  11 Ocak 2011 (19:10), Konuya Son Cevap : 13 Nisan 2011 (16:00). Konuya 13 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Ocak 2011, 19:10   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ””Ki Dedi Bile””

””Ki Dedi Bile””

""Hamd Alemlerin Rabbi Allah'a Mahsustur""
‘’el-VELA ve BERA’’/ Dost VE Düşman

Dileğimiz bu konunun iyice idrak edilmesi ve bu kavram kargaşalığı içerisinde neyin nereye oturtulması,kafalardaki bulanıklığın,azda olsa giderilmesi içerikleri itibarı ile içleri,boşaltırılmış terimlerin tekrar gerçek anlamları ile müslümanların zihinlerinde yer almasıdır.


’el-VELA ve BERA’’ islami bir terim olup kuran ve sünnette bir çok anlamda kullanılmıştır. Biz burada, bu terimi birkaç yönü ile ele almak, biz müslümanların günlük yaşamlarımızın bu terimin ne kadar gerisinde olup olmadığını sorgulamak ve kendi vicdan muhasebemizi yapmaya davet etme gayreti içerisinde olacağız.

Bu ilahi mesajın asıl olan gayesini doğrudan,açık ve net bir şekilde aktarmaktır.Bu ilahi mesajı aktarırken dolambaçlı karmakarışık bir şekilde aktarmaktan uzak bir eğilim içerisin de olmak gerekir.Çünkü ku’ran ve sünnet bunu gerektirir.


“”Ehl-i Kitaptan öyle bir gurup vardır ki okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Söyledikleri ALLAH katında olmadığı halde bu ALLAH katındandır derler. Onlar bilebile ALLAH’a iftira ederler.’’
(Ali imran /78
İşte dosdoğru tebliğ yolu budur.Putlara,tağutlara,makam ve mevkilere,maddi varlık düzenlere, Allah’ın yolundan başka her şeye davet eden imansızlara, menfaat getiren tüm olgulara reddiye çekilmek suretiyle yüz çevirmektir.
Müslüman davetçi bunların hiç birinin sahte boyası ile boyanmak istemez, bilakis Allah’ın boyası ile boyanmaktan başka herhangi bir amacı gütmez.

‘’(Biz)ALLAH’ın boyası ile boyandık.ALLAH’tan daha güzel rengi kim verebilir.Biz ancak ona kulluk edenleriz.’’(bakara /138

Hıristiyanların çocuklarını vaftiz etmek sureti ile renklerini belirlediklerini müslümanların yüzlerine vurarak üste çıkma çabalarına karşı Allah bu ayetleri indirmiştir.

Allah müslümanlara sizin onların ya da başkalarının rengine ihtiyacınız yoktur, Allah’ın rengi size yeter diye buyurmuştur. Bu öylesine bir renktir ki bugünde, yarında müslümanlara yeter. Bu öylesine bir renktir ki hiç bir zaman solmaz ve ilk günkü gibi hep taze kalır. Yeter ki müslüman davetçiler bu rengin farkında olabilsinler.

’el-VELA ve BERA’’ bu islami terimin sözlük manasına dalmadan daha çok ıstalahi manası üzerinde durmak istiyoruz. “Vela” dost “bera” düşman manasına gelir.

Müslüman davetçi ilahi mesajı bir kılıç gibi kuşanarak işe öncelikli olarak, düşmanlarının sahte ikiyüzlü yüzlerini Allah’ın kendisine vermiş olduğu feraset ile en çıplak şekliyle tanıyacak ve yoluna öyle devam edecektir.

Günümüzde batıda doğuda güneyde ve kuzeyde “”küfür”” her yerde müslümanlar üzerine bir kabus gibi çökmektedir. Bunlara karşı dimdik duran islam davetçelerini değişik iftiralarla yaftalayarak yobaz,harici,tekfirci gerici demekten geri kalmamakta,güya bu davetçiler uygarlığa medeniyete karşı bir engel teşkil etmektedirler.yeni yeni fırkalar tarikatlar islam dışı örf ve adetler türeterek olabildiğince müslüman davetçilerinin zihinlerinde bulanıklık tohumları ekmek istemektedirler.


islam davetçilerinin çocukları üzerinde eğitim ve öğretim yollarını engelleyerek illegaldir gerekçesi ile izin verilmemekte bu çocukların zihinlerine kendi okullarında küfür nifakları şırınga etmektedirler. Bu ve benzeri oyunlar ile islam davetçilerinin önüne set çekmek gayretindedirler. Bu nedenledir ki islam davetçilerinin önce kimin dost kimin düşman olduğunu kesin çizgilerle belirledikten sonra yoluna devam etmesi gerekmektedir.

O halde akla gelen soru şu olması gerek.

1-Müslüman kimi dost edinecek velayetini kime verecek din kardeşlik bağını kiminle kuracak.?
2-Müslüman kime saygınlığını ve bağlılığını gösterecek?
3- Müslüman kime sevgi muhabbet besleyecek ve sırlarını onunla paylaşacak?
4-Müslüman kimi düşman bilecek?
5-Müslüman müslümana karşı merhametli kime karşı haşin ve sert duracak?
6-Müslüman küfür ehlini dost edindiğinde islama göre hükmü ne olacak?

Bütün soruların cevaplarını ku’ran ve sünnet dahilinde bulmaya çalışacağız inşallah.
’el-VELA ve BERA’’kelimesinin tevhid inancı ile doğrudan ilişkili ve ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeği davetçi tarafından muhakkak suretle bilinmesi gerekmektedir. Bunun yanında islam ile çelişen şirk küfür riddet nifak kelimelerini de bilmesi bir zarurettir.

Bütün bu bilinç içerisinde davetçi yaratanına güvenmeli ve onun göstereceği yoldan hiç bir gerekçe ve sapma göstermeden dosdoğru bir şekilde işe koyulmalıdır. İş dedim evet bu onun amacı gayesi hedefi ve işi olmalıdır. Çünki cenneti kazanmak onu hak etmek ancak ve ancak bu olguyu davetçi kendisine şiyar edindiğinde iş edindiğinde cenneti hak etmiş olacaktır. Adil olanda bu değimlidir?

Bütün bu bilinç içerisindeki davetçi artık ilahi mesajı bütün dünyaya haykırmaya hazırdır. Davetçi büründüğü örtüsünü üstünden atarak Rabbi’sinin çağrısına kulak vermeye hazırdır artık.

“”Ey örtüye bürünerek saklanan (davetçi) Muhammed Kalk da uyar."" Müddesir/1-2

“”De ki: İşte benim yolum budur; basiret üzere Allah'a davet ediyorum. Ben ve bana uyanlar (işte böyleyiz). Ben Allah'ı tesbih ederim ve ben müşriklerden değilim””Yusuf/108

“”Ey Muhammed! İşte bunun için insanları tevhide davet et ve sana emredildiği gibi dosdoğru ol. Onların keyiflerine uyma ve de ki: "Ben Allah'ın kitaptan indirdiğine inandım ve bana aranızda adaleti gerçekleştirmem emredildi. Allah bizim de rabbimiz sizin de Rabbinizdir. Bizim yaptıklarımız bize, sizin yaptıklarınız da size aittir. Sizinle bizim aramızda hiçbir tartışmaya yer yoktur. Allah hepimizi bir araya toplayacaktır. Dönüş yalnız “”O'nadır.””Şura/15

Hazır olan davetçinin “Rabbi’si” onun yolunu kesin ve net ve dosdoğru bir şekilde çizmeye başlamıştır. Artık bu yoldan geri dönüş yoktur. Artık bundan sonrasını bu davetçinin davetine kulak vermeyen kafirler düşünsün .Akıllarını başlarına alsınlar ve “Rabbi’sinden” tam bir yetki alan bu davetçinin karşısında hadlerini bilsinler.

“”Her kim Allah'ın davetçisine uymazsa bilsin ki, yeryüzünde Allah'ı aciz bırakacak değildir. Onun Allah'tan başka dostları da yoktur. İşte onlar apaçık bir sapıklık içerisindedirler.””Ahkaf/32

Allah bu ayette öylesine bir ültimaton veriyor ki herkim islam davetsinin çağrısına uymazsa diye başlıyor, siz kimi isterseniz bu mesajın içine dahil edebilirsiniz. Anne,baba, kardeş,devlet,polis,yargı,asker,bu çağrının karşısında duran her kim varsa,hepsi bu ayetin mesajı kapsamına dahil edilirler.İşte bu ayette ilk düşman (BERA) tanımı ortaya çıkmaya başlamıştır.Davetçi artık ilk düşmanını tanımaya başlamıştır.Ayetin sonraki cümlesine bakalım

Bu ne büyük bir şeref,bu ne büyük bir izzet,Allah islam davetçisini dost bildi, onu şereflendirdi.O halde islam davetçisi Allah’ın dostudur artık ona kafirlere tekrar dost olmak yakışmaz.Ayetin ikinci cümlesinde ise dost (VELA) kimdir onu öğretti “Rabbi’si” ona.
Davetçi çağrısını yaparken içimizden birileri, belki de çok yakın birileri aynen şöyle diyebilmekteler.Davetçiye sen bizi çağırıyorsun, ama ya bizim biat ettiğimiz (taptığımız) Şeyhlerimiz ne olacak,yada parti liderlerimiz,yada hahamlarımız,yada din adamlarımız,bu işe ne diyecekler bakalım,doğrusu biz sana güvenmiyoruz,sana karşı getirdiklerine karşı, kafamızda bir takım şüpheler var.İşte insan oğlu bu.Yüce Allah’ın az önceki ültimaton niteliğinde ki çağrısını hemen de unuttular.

“”Şimdi bizi babalarımızın taptıklarına tapmaktan mı engelliyorsun? Biz, doğrusunu istersen bizi davet ettiğin şeyden kuşkulandıran bir şüphe içindeyiz."”Hud/62

İşte düşman (Bera) kelimesi davetçinin kafasında iyice netleşiyor.”Rabbi’si “ona nasılda öğretiyor. Günümüz insanlarına bu ayet okunduğu zaman verdikleri cevap, bu ayet ile neden bu kadar örtüşüyor acaba? Noktasına virgülüne kadar aynı.

Davetçiye adeta öfke kusarak bizim atalarımız, padişahlarımız, şeyhlerimiz, parti başkanlarımız, cemaat liderlerimiz bilmiyor da siz mi? biliyorsunuz diyerek,içlerindeki kafirliklerini tüm benlikleri ile ortaya koymaktalar.Davetçi artık çok rahat,çünki dostunu da düşmanını da tanımıştır.”Rabbi’si” ona dostunu da düşmanını da öğretmiştir.Davetçinin bu çağrısına,babaları,anneleri,kardeşleri herkim ki olumlu cevap vermez ise davetçiye düşen artık onlara Allah’ın ayetleri ile cevap vermesidir.

“”De ki: "Ben ancak Allah'a kulluk etmekle ve O'na şirk koşmamakla emir olundum. Ben O'na davet ediyorum, dönüşüm de O'nadır."” Rad/36

Davetçi dimdik, alnı açık,şerefli,izzetli bir duruş sergileyerek onlara ben Allah’ı dost edinmiş,onun yoluna baş koymuş ve sadece ona davet ederim, gerisi sizin karar vereceğiniz bir meseledir.Davetçi kendisine değil Allah’a davet etmekte
Peki ya:
Yahudiliye,hıristiyanlığa,partiler,fırkalara,hindu izme,budiizme,putperestliğekullara kulluğa,fuhuşiyata,tefeciliğe,kadın tüccarlığına,islama uymayan örflere adetlere, feodalizme,laikliğe,demokrasi safsatasına,hırsızlığa,dolandırıcılığa tarikatlara, entrikalara,şerefsizliğe,haysiyetsizliğe çağıranlara ne demeli söyler misiniz?

İslam mı demeli? Yoksa Müslüman mı? Yoksa Allah’ın dostumu? Ne demeli? Yok arkadaş yok, bu işte bir yanlışlık var,en iyisi biz yanlışın neresinden dönersek kardır hesabı,gelin hemen biz bu davetçinin yoluna uyalım,onun çağrısına kulak verelim,kafirleri asla dost edinmeyelim.Şerefi İzzeti onların yanında aramayalım.Çünki Şeref ve İzzet sadece ve sadece bu davetçinin “Rabbi’sin” yanındadır.

“”Habibim, onların lafları seni üzmesin. Çünkü şan ve şeref bütünüyle Allah'ındır. O her şeyi işitiyor, hepsini görüyor.””Yunus/65

“”Her kim izzet istiyorsa bilsin ki izzet tamamıyla Allah'ındır. O'na hoş kelimeler yükselir, onu da salih amel yükseltir. Kötülükler kuranlara gelince, onlara şiddetli bir azab vardır. Onların tuzakları hep darmadağın olur.””Fatır/10

“”İblis: "Öyle ise izzet ve şerefine yemin ederim ki, ben onların hepsini mutlaka aldatır, saptırırım."”Sad/82

“”Diyorlar ki: "Andolsun, eğer Medine'ye dönersek, daha üstün olan, daha alçak olanı oradan mutlaka çıkaracaktır." Üstünlük, ancak Allah'a, O'nun elçisine ve müminlere mahsustur. Fakat münafıklar bilmezler.””Münafikun/8

Evet demek ki İzzet ve Şeref Allah’ın yanındadır. Tağutların ve kafirlerin yanında değil. Dost odur veli odur biz davetçinin “Rabbi’sini” eğer hiçe sayıp bu İzzet ve Şerefi başka yerde arar isek o halde biride çıkar derki ””cennet sizin neyinize ulan neyinize””der.””Ki dedi bile””


BU YAZIMIZ DEVAM EDECEK

ALLAH'A EMANET OLUNUZ
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi kamer34 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
“..Allah’ın velileri kimlerdir..?” Allah(c.c) Kara Kartal 14 6032 17 Mart 2012 01:37
“İbn-i Teymiyye/ve/vahdeti-vücut “ Tevhid Ve Şirk Konuları Esadullah 6 3194 16 Mart 2012 19:24
""Velayet..Şirki"" Tevhid Ve Şirk Konuları kamer34 0 1779 06 Mart 2012 18:05
"Seyyid Kutub kimidir...?" Alimler(Rh) bilinmez 42 14499 20 Şubat 2012 22:31
""Tasavvuf/Büyüklerinin/Şirkleri""... Tasavvuf-Tarikat hiranur86 52 18558 08 Şubat 2012 20:11

Alt 12 Ocak 2011, 03:49   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

ilk başta emeğinize sağlık rabbim samimiyetinize göre ecrinizi artırsın ve bütün müslümanlara furkanı versin ve müslümnlarda hak ile batılı böylece ayırt edip bu istikamete hakkın yanıda batılında red edip karşısında dursun ve bu duamı rabbimiz benden kabul etsin,

Evet abim yukarda verdiğiniz ayeti daha öncede RABBİMİZİN EHLİ KİTABA YAKLAŞIMININ FARKLI OLDUĞUNUN fikrinin kanatinde olup ve halende bu kanatte olmama rağmen nedense kuranın buna rahmetle yaklaştığı beyanını neden biz davetçiler görmemekteyiz bende dahil olmakla beraber çoğu müslüman davetçilerde böyle, tabiki bu da ki zan değil kanaatimce EHLİ KİTAP DEYİNCE,bu günki hıristiyan ve yahudilerin olduğu anlaşılmasından kaynaklanıyor,YALNIZ EHLİ KİTAP ,kendilerine semavi bi din verilmesine rağmen bu dinde EKSİLTME VE KATMA yapanlara denir,bunlarda kendi aralarında BİLİNÇLİ VE BİLİNÇSİZ OLARAK İKİ SINIFA AYRILIRLAR,yani ilk insanla birlikte rabbimiz insanları dinsiz[yaşama biçimi] hükümlerinden yoksun bırakmamış ve insanları VAHİYLE VE PEYGAMBERLERLE,ep bilgilendirmiştir ve her peygamberin vefatından sonra İNSANLAR DİNLERİNİ BOZMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR,tabiki kimi insanlar bunu ART NİYETLE İNSANLAR ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURAMAK İÇİN,yapmışken bunuda İNSANLARDAN VAHİYİ SAKLAYARAK, yapmışlardır bu saklamayıda kendilerine DİNADAMI kisvesi giydirerek yapmışlardır.


İkinci gurupta olup samimi olarak bunlara inanan HALK İSE,bunu böyle bilip ibadetleride samimiyetle yapıp bazen hiç ibadetle alakalı olmayan ama ZÜHD tür diye yapmışlardır,
müslümanlardan adlı üyemizden alıntı

SELAM:

MÜSLÜMANLARDAN arkadaşım.

Sizin tam olarak neyi anlatmak istediğinizi anlamadım.Siz şunumu demek istediniz

Ali imran suersi 78. ayette geçen ehl-i kitap karakterinin zıddı başka ehl-i kitap karkateride vardır

Bu iki tip arasında fark vardır.Her iki tipi aynı kategoride görmemek lazım mı diyorsunuz.?

Var sayayalım ki öyle.Bu iki tip ayrı ayrıdır bundan ne anlam çıkarmak lazım sizce?

Birde peygamberimiz dönemindeki ehli kitap başka bugünki ehl-i kitap başkadırmı diyorsunuz?
Bugünki yahudi ve hıristyanlar ehl-i kitap değildir bunumu demek istediniz?

Kuran iyi olan ehl-i kitap karakterine rahmetle yaklaştığınımı demek istedeniz?

bunları inşallah açıklayanız sonra devam edelim
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ocak 2011, 12:25   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

SELAM

Müslümanlardan arkadaşım

Bu yazınıza gün içerisinde cevap vermeye çalışıcam...

Size birkaç cümle ile şu selam konusunu açıklamaya çalışayım.

İki Tür selam vardır.Bir tanesi:müslümanlara verilen selamdır.Bir tanesi ise:müslüman olan yada olmayan genele verilen selamdır.


Ben tanımadığım,itikadını bilmediğim insanlara müslüman muamelesini yapmam.Bu uygulamayı günlük hayatımda akrabam olsun yada olmasın herkeze uygularım.Bunlar benim şahsi görüşlerimdir.

İnanın sizin yada başka bir arkadaşımızın şahsına yönelik bir uygulama değildir.Benim insanların şahsiyeti ile ilgili hiçbir sorunum olamaz.


Benim sorunum insanların düşünceleri ve yaşayışları ile ilgilidir.

Genel selamın kısaca anlamı şudur;

Esenlik dilemek,kendisinin müslüman olduğunu ifade etmek,kendisinden karşısındakilere bir zarar gelmeyeceğini ifade etmek.

YANİ ben müslümanım,benden size zarar gelmez esenlikler içerisinde olun demektir...ÖZETLE...
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ocak 2011, 23:16   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

selamun aleykum

Gün içerisinde sorduğunuz sorulara cevap vereyim inşallah

Anladığım kadarı ile diyorsunuz ki
1-- Günümüzdedeki yahudi ve hiristiyanlar ehl-i kitap değildir

2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.üstelik ayetleride göryorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

3-- Yaşadığmız muhatab olduğumuz bu insanlar ehl-i kitap sayılırlar ve diyorsun ki ben bunlardan cevap bekliyorum neden bana cevap vermiyorun diyorsun ..

4--bu insanlar aldatılmış bu insanlar gerçek ilahi mesajı anlamaları için önce onlara islamı anlatacağız sonra sonra gerekirse tekvir edeceğiz.

5-- Muhatab olduğumuz bu toplum tıbkı ehl-i kitap gibi farklı farklıdırlar.bunların içlerinden namaz kılan oruç tutan zzekat verenler var sen neden hepsini aynı kategoride göryorsun diyorsunuz bana.

sanırım sizin görüşleriniz bunlar.Sizin görüşleriniz bunlar değilsede MEHMET ALAGAŞIN GÖRÜŞLERİ bunlar.

Bu görüşlerin sahibi mehmet alagaşın bile kaleminden bazen çok güzel sözlerde çıkabiliyor.
Tıbkı TağutaYönelik Her İtaat, Tağuta Kulluk Mudur? yazısındaki gibi


ÖZETLE CEVAP:

1-- Günümüzdedeki yahudi ve hiristiyanlar ehl-i kitap değildir diyorsunuz.Bu göürüş tamamen yanlış bir göürştür.Ben birçok kere buna cevap verdim.Dünyada insanın başına bela getiren KELİME başlıklı yazımda bunu uzun uzun açıklamıştım tekrar kısaca özetleyeyim.

Kişi kendisini nispet ettiği din ile anılır yani kişi kendisini HİNDU yada BUDİST kabul ediyorsa o dinin bütün kurallarını yapması gerekmez.ben yahudi yada hıistiyanlığı kabul ettim sözü o insanın o dinden olduğuna işaret eder.Ancak bu kaide İSLAM DİNİ için geçerli değil demiştim.Sizede alagaş beyede

Bunun sebebi olarakta hz isadan hz peygamberimiz dönemine kadar olan hiristiyanlık bir çok değişime uğramıştır.Fakat allah onların bu değişimlerinden hiç söz etmemiş onları aynı hz isa dönemindeki hıristiyanlarmış gibi muhatab almaktadır.

Çünki hıristiyanlık BABA OĞUL VE KUTSAL inancı esas alınarak değerlendirilmiştir.

ONUN İÇİN SİZE GEÇEN BU KONUYU MEVDİDEN BİR BAKIN DEDİM DEMEZ OLAYDIM

Size tekrar bu kitabı tavsiye ediyorum

ESER : MEVDUDİ

ESERİN ADI : Tarih boyunca tevhid mücadelesi ve HZ PEYGAMERİN HAYATI

CİLD- : 2

SAİFE : 83

BÖLÜM : HIRİSTİYANLIĞIN DOĞOŞU VE GELİŞMESİ

İnşallah bu kitabı okuyun göerceksiniz hıristiyanlık aziz paolun yahudiliğe bir tebki olarak ortaya çıkardığı ve zaman içerisinde ne kadar fikir noktasında dejenere olduğunu göreceksin.peygamber efendimiz zamanında som halini almıştır.

Allah bu gerçeği bildiği halde onlara ehl-i kitap demiştir benim içinde konu kapanmıştır.Ehl-i kitap Günümüzde de her ne kadar dejenere olmuşsada ehl-i kitap sayılır.Taki Baba Oğul kutsal ruh ve İncil fikirlerinden vaz geçmedikleri müdetçe.Bu anlayış yahudiler içinde aynı.Bunu o yazımda anlatmıştım



2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.


3-- yaşadığmız muhatab olduğumuz bu insanlar ehl-i kitap sayılırlar.ve diyorsun ki ben bunlardan cevap bekliyorum neden bana cevap vermiyorun diyorsun ..

İşte burası çok önemli,mehmet alagaş ve ona benzer yazarlar asıl iç yüzlerini bu görüş üzerine bina ederler.
bizim yukarıda tartıştığımız konu aslında boş günlük pratği olamayan mesele
Fakat o konuyu başlatmaktaki gayeleri işi buraya getirmek.sen nerden biliyorsun diye sorarsan onlarla otur bir çay iç sende anlarsın.

Bu çok haince bir plan,bu asla samimi insanların yapacakları bişey değil.mehmet alagaşın şirk küfür tanımı benimki ile aynı hiç bir fark yok o yüzden o yazıyı çok beğendimi söylemiştim.Fakat iş akrabaya babaya anneye bu hükmü vermeye gelince ,Mehmet alagaş,Yaşar kaplan, Hayrettin karaman,mustafa islam islamoğlu abdülaziz bayındır gibi yazarlar başlarlar dans etmeye.

Ki bazı arkadaşlar bunlara alim sıfatı dahi veridler bugün onuda öğrenmiş olduk.

Arkadaş siz şu şu filleri işlemek şirktir demiyormusunuz evet diyoruz hatta bu filleri işeleyen müşrikter diyoruz
diyorler.
Peki bu fiilleri işleyen kim diye sorulunca bunlar ateistler birde yahudiler birde hıristiyanlar birde kadıköyde oturan bir avuç kalbur üstü insanlar.o zaman kafam karışıyor diyorsunki

Yaw hocam siz az önce kim bu fiillleri işlerse aynı hükümdedir dediniz.az önce sizin kardeşiniz ile tanıştım oda onlar gibi düşünüyor bu kardeşinizde müşrik oldumu acab.bunu deme bunu sakın sorma sorarsan sana karşı yüz şekilleri değişiyor.ve cevap vermeye kıvırmaya başlıyorlar ve şu cümleyi kuruyorlar

FİİLE GÖRE FAİL MEF-UL DEĞİŞEBİLİYOR

BU NE BU NE BİÇİM CÜMLE BİŞEY ANLAMADIM

Diyorum ki Mehmet bey hocam bu nasıl bir cümle bunu açarmısın biraz başlıyor anlatmaya

Önce ""kem"" sonra ""küm sonra ""abidik"" sonra ""kubidik"" ve konuşma bitiyor.Dönüp bana sen anladınmı şimdi? Cevap valla ben hiç birşey anlamadım.
Arkadaşlar siz anladınızmı

Allah'ın dinine karşı dürüst olalım.İslama göre "fiil" şirk ise "fail" müşriktir.Bunun başka şeklimi olur yaw .Kuranın terimlerini mahv ettiniz yaw

Adam kalkmış benimle tağuta askerlik yapılırmı yapılmazmı,tağuta askerlik yaparken ölen şehitmi değilmi, tağuta biat etmek şirkmi değilmi tartışıyoR. Böyle tartışma olmaz

Bu islama karşı ciddiyetsizliktir.cahil okumamış çobanlık yapan ümmi bir insan olsa gam yemeyecem bunu tartışan birde kalkıp ciddiyetten uzak bir şekilde Allahın kitabınıda buna delil getirmek suretiyle alet edebiliyorlar.

Yukardaki öbür maddeleri tartışmaya gerek yok hepsi buraya çıkyor

Allah sanada banada bunları tanıma feraseti versin inşallah

selametle kal ve kalın
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 06:01   Mesaj No:5
Medineweb Acemi Üyesi
@RASİHA@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:@RASİHA@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13108
Üyelik T.: 29 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:47
Mesaj: 26
Konular: 5
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

SLM merak ettiğim birşey var sizler bu kadar değerli yazıları yazıyosunuz bilgi sahibi oluyorum aynı zamanda yazdıklarınızıda araştırıyorum ama bu tağudi düzende nasıl yaşıyosunuz yazdıklarınızla hiç ters düşmüyormusunuz çünkü sizlerin yazdıkları islam devletin de olucak şeyler darul harbde olduğumuz halde gerçek yaşamda nasıl kendinizi koruyorsunuz sorum hepinize yani kısacası LA İLAHE İLLALAHI nasıl hayatınızda yaşıyorsunuz
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 13:04   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

Alıntı:
@RASİHA@ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
SLM merak ettiğim birşey var sizler bu kadar değerli yazıları yazıyosunuz bilgi sahibi oluyorum aynı zamanda yazdıklarınızıda araştırıyorum ama bu tağudi düzende nasıl yaşıyosunuz yazdıklarınızla hiç ters düşmüyormusunuz çünkü sizlerin yazdıkları islam devletin de olucak şeyler darul harbde olduğumuz halde gerçek yaşamda nasıl kendinizi koruyorsunuz sorum hepinize yani kısacası LA İLAHE İLLALAHI nasıl hayatınızda yaşıyorsunuz




Rhman VE Rahim Olan ALLAH'ın Adı İle

@RASİHA@ bacım

Bu samimi ifadelerinizden dolayı MEDİNEWEB FORUM ailesi adına size çok teşekkür ediyorum.

Allah bize de size de hidayet versin ve bu hidayeti daim kılsın inşallah.

İslam davetçileri islam gibi ulvi bir dini temsil ederken muhakkak suretle söylediklerini öncelikle kendi yaşantılarına aktarmak zorundadır,ancak o zaman inandırıcılık kazanırlar.Yoksa allahın şu ayetine toslamaktan kurtulamazlar Mealen ""Siz başkalrına öğüt verip yoksa kendinizi unutuyormusunuz""

@RASİHA@ bacım bu din garip geldi galiba garip gidecek.Şunu unutmayalım,adı,sanı,ne olursa olsun,ister hak, ister batıl olsun eğer bir dava adamı iseniz yada adayı isneiz, muhakkak ki o davanız için bedel ödemeden başarılı olamazsınız.Tarih bunun örnekleri ile doludur.şairin dedği gibi


"Yarasız olmaz,çilesiz olmaz
"Ümitsiz olmaz,sevdasız olmaz
"Kurbansız olmaz,şehitsiz olmaz
"Karanlık ölür,zülümat ölür,gözler önünde ve ölüm ölür

Yazar bu cümlerle davaların bedelsiz olunamayacağnı çok güzel özetlemiş,

Biz adem oğlu hep şunu isteriz,hem bu dünyada cennet,hem öbür dünyada cennet.Böyle birşey istemek dava adamlığı için çok ciddiye alınacak bir istek değildir.Biz şunu unutmayacağız bu içinde yaşadığımız insanlarımıza
davamızı biz anlatacağız,onlara kendi davamızın hak olduğunu üstüne basa basa bu insanlara izah edeceğiz.

Bu insanlara yeniden gökten bir melek yada peygamber gelmeyecektir.Dava adamlığnı üstlenip bu davayı kendisine şiyar edinen herkes şunu bilmeliki,bu davayı anlatıp yaşarken karşınza çok ciddi sorunlarda çıkacaktır.Çünki hizbu şeytanlar da boş durmayacaklardır.Siz bu dava adamlığına suyunduğunuz vakit onlarıın adaletsizlik üzerine kurulu olan düzeninlerine çomak sokmuş olacaksınız.

Eğer biz bu hizbu şeytanlarla bir arada yaşayıpta onlar mutlu biz mutlu isek o zaman ""Ya biz onlardan olmuşuz,yada onlar bizden olmuşlardır"" buna dikkat edeceğiz bizmi şuan onlardanız yoksa onlarmı bizden bunu herkes kendi vıcdanında muhasebe etmeli.

Allah tevhid mücadelesini ta hz.Adem'im (sav) yaratılışından tutunda hz Muhammed (sav) in dönemine kadar çeşitli örneklerle anlatır ve şu mesajı verir.Bu mücadele kıyamete kadar Allah'ın askerleri ve tağutların askerleri arasında devam edeceğini beyan eder.

@RASİHA@ Bacım siz o safsatalara kulak asmyın.Onlar bu din bugün yaşanmaz 1400 sene önce yaşandı ve bitti diyerek,islama yeni meyleden yada islam üzere olan müslüman kardeşlerimizin kafasını bulandırılkmak kaydıyla tağutların ortaya attıkları safsatalardır.Bakın bacım

Şu pkk nanın verdiği mücadeleye bir bakarmısınız,adamlar kendi davaları için kendilerini yakıyorlar,dükkanları arabaları,evleri,şehirleri yürekleri yakıyorlar.Peki bizim kendi davamız için( ki bütün davaların efendisidir davamız hak ile batılın davasıdır,) neden böyle sölemler geliştiriliyoruz sizce.Neden bu dava yaşanmaz diyoruz yada diyorlar,islam devleti olmadan bu konular konuşulmaz,bu islam emirleri uygulanamz,şartlar oluşmamıştır vs vs konuşuyorlar ha konuşuyorlar.Onalrın bunu ne amaçla yaptıklarını düşünmek gerekir.

Peki soruyorum o beyni satılmışlara bu mücadele olmazsa,islam devleti nasıl kurulacak adalet nasıl sağlanacak,eğer islam esaslarına dayalı bir hayat nizamı kurulamıyacak ise e ozaman demekki biz bu dini hiç bir zaman yaşayamcağız,öyle anlaşılıyor.Allah bize yaşanamayan bir din gönderip sonrada bu Dini neden yaşamıdınız diye biz kullarına hesapmı soracak ""haşa"" onun adaleti bu değil.

@RASİHA@ bacım cevabım bitmedi devam edecek inşallah.

Allahın selamı hidayete tabi olanlara olsun"" AMİN""
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 15:34   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ve aleykum selam ve rahmetullah ve bereketuhu


2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.
[KAMER34 DEN ALINTI]

DOSTUM SENİN YAPTIĞIN YORUM, BENİM İSE ALLAHIN AYETLERİ

VE SEN BANA DİYORSUN Kİ ALLAHIN AYETLERİNİ BIRAK BENİM

YORUMUMA İNAN bunu diyosunuz............

dostum Allah ve resulunun önüne YORUMLARIMIZLA GEÇMEYELİM..

Ayete iman etmek ŞART,yorumlara DEĞİL......

TEKRAR AYETLERİ VERİYORUM.......

ALİİMRAN...
75- Kitap Ehlinden öylesi vardır ki, bir kantar emanet bıraksan onu sana geri verir; öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet bıraksan, sen, onun tepesine dikilip durmadıkça onu sana ödemez. Bu onların "ümmiler (zayıf ve bilgisizler veya Ehl-i Kitap olmayanlar) konusunda üzerinizde bir yol (sorumluluk) yoktur" demiş olmalarındandır. Oysa kendileri (gerçeği) bildikleri halde Allah'a karşı yalan söylemektedirler

113- Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar.
114- Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır.
115- Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.



Mehmet alagaş,Yaşar kaplan, Hayrettin karaman,mustafa islam islamoğlu abdülaziz bayındır gibi yazarlar başlarlar dans etmeye.


yaşar kaplanı tanımam,mehmed alagaş putum değil,abdulazizle,mustafa yıda oldum olası sevmem çünkü bunlar yıllar öncede AYNIYDILAR şimdide aynı..mehmed alagaşı seviyorum yalnız....

sizide Allah için sevmek istiyorum.....birazda seviyorum ama......
Rahman VE Rahim Olan ALLAH'ın Adı İle

Bak güzel abicim

Siz anlamamak üzere şartlanmış bir saat gibisiinz.
Eskiden size çok kızıyordum ama artık kızmıyorum inan.

Bakın size birşey diyeceğim,Ben Seyyid Kkutubtan çok etkilenmiş bir insanım

Siz Seyyid kutubun vermek istediği mesajı,genel fikirleri çerçevesinde bana sizde böyle düşünüyorsunuz derseniz,ben bunu kabul ederim.Bende size cevaben yazmak yerine Mehmet Alagaş beyin genel fikirlerini özetleyen bir yorum yaptım.

Benim eleştirilerim Mehmet Alagaşın şahsiyeti ve kişiliği ile ilgili değil,asla da olamaz Benim eleştirilerim onun fikirleri (ideolojisi) nedir

Onun için Mehmet Alagaş ismi üzerinden örnekler veriyorum.Çünki o fikirlerin ağa babalarından biridir kendisi.

Siz o fikirleri tam anlayamamış ve o fikirleride anlatmakta sorun yaşıyorsunuz.

Arkadaşım insan her konuştuğunu ayet ve hadislerlemi yapacak yemek isterken alış veriş yaparken hatta peynir isyerken ayetlerlemi isteyecek.

Ben size çelişkilerle dolusunuz diyordum,siz bana hayır bende çelişki yok diyordunuz.Bakın size çelişknizi söyleyeyim.

DOSTUM SENİN YAPTIĞIN YORUM, BENİM İSE ALLAHIN AYETLERİ

VE SEN BANA DİYORSUN Kİ ALLAHIN AYETLERİNİ BIRAK BENİM

YORUMUMA İNAN bunu diyosunuz............

Bakın bu cümleler sizin bu cümleleri yönelttğiniz kişi de benim.

Peki hangi cümlelrime karşı

2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.

İşte bu cümlelerime karşı

İşte taasup böyle birşey insanın gözlerini kör ediyor.Sebebini söyleyeceğim

Bak güzel abicim,kişiler kuran ve sünneti okurlar,sonra kuran ve sünnet doğrultusunda bir bilgi elde ederler.Bu bilgi ile ideolojilerini oluştururlar.Bu ideolojiyede iman ederler,bu dininin bir ruknu'nü oluşturur.

Sonra imam ettikleri bilgiyi kalb ile tasdik ederler,buda dinin başka bir ruknü,
sonra kalb ile iman ettikleri bilgiyi hayatlarına aktarırlar,buda dinin başka bir rüknü,sonra hayatlarına aktardıları bu bilgiyi yakın yada uzak insanlara tebliğ ederler bu da dinin başka bir rüknü.Bütün bunların hepsine islamda Din denir.Geçen gün bana dinin tarifini yapıyordunuz ya

Şimdi kişi bütün bu bilgiler doğrultusunda,bir yazı hazılarken kendi fikilerini sunabilir.Eğer bu fikirler islama aykırı ise o zaman o kişiye yaw be adem oğlu sen bunları söyledin senin delilin varmı,diye hesap sorulur.

Allah insanı,hakikaten taasup sahibi yapmasın,çünki taasupçuluk kadar lanet birşey yok.Gerek mekke putperestlerİ grekse yahudi ve hıristiyenların helakıda bu taasup sebebiyle olmuştur.

Bak güzel abicim siz geçen gün Mehmet beyden Alagaştan bir yazı yayınladınız

Tağut düzeninde yaşamakla ilgili idi bir, konu başlığına baktım bulamadım hani o yazıyı bende çok beğenmiştim.

Şimdi size soruyorum Mehmet Alagaş bey o yazıda,ki uzun bir yazı idi o yazıda kaçtane ayet ve hadis vermişti.
Bana söylermsiziniz,siz onuda arayıp Mehmet abim sen bu kadar yorum yapmışsınız neden kuran ve sünnetten örnekler yok dediniz.

Yada yukardaki cümlenizi mehmet beye fax çektibizmi.

Ki Medineweb forum da yazı yazdığım günden bu yana yazdğım yazılara bak hep Allahın ayetlerinden ve Rasülün sünnetinden örneklerle doludur.

Sizin hemen şimdi o yazıyı medineweb forumdan geri çekerek mehmet Alagaş beye göndermeniz lazım

o yazıda ne hadis vardı ne ayet ama çok güzel bir yorumdu.

Birde size birşey söyleyeyim MEHMET ALAGAŞ BEY o isimlerini saydığın kişilerden de çok daha kaliteli bir kişiliğe sahiptir benim gözümde.

""allahın selamı hidayete tabi olanlara olsun""

""selamun aleykum herkese olsun""
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 16:58   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

SİZ AYETE YORUMUNUZLA,burdaki ehli kitap MÜSLÜMANLARDIR,diyorsunuz ve bu sizin yorumunuz....


1-o sözü sorduğunuzda bu 3 ayeti vemiştiniz

Bende bu 3 ayetteki sözü geçenlerin ehli kitap içerisnde İMAN eden müsümanlardan söz ettğini söylüyorum

bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlardan istirham ediyorum bu 3 ayeti yorumlarmısınız

2--bu ayetlerden yola çıkarak kendisini kurana nisbet edip kurana gereklerini yerine getirmeyen

günümüz insanlarınında EHL-İ KİTAP olduğunu Mehmet Alagaş bile söylememiştir.

dik bakıyorsun dik

mehmet alagaşı bile anlamıyorsun

adam diyorki yani mehmet alagaş

ehl-i kitap semavi yani allah katında indirlen bir kitaba kendisni nispet edip sonra o kitabı tahrif eden insanlar için kullanılan bir terim değilmidir,mademki kendisini semavi bir kitaba nisbet edenlere ehl-i kitap ddyorsa günümüz insanlarıda her ne kadar bu kitabın yani kuranın emirlerini tahrif etmemiş olsalarda onları gizlemişlerdir,bu yüzden günümüz de müslümanım iddasında bulunan insanları müslüman olmadıkları kesin fakat ehli kitabdırlar diyor.sen bunu bile anlamamışsın

ve bu görüş çokta abuk subuk bir görüş değil beddi hamit arkadaşımın ilmi değeri olmayan görüşlerinden milyon kat daha kuvvetlidir

bende diyoromki her ne kadar sözlük manası itibari ile bu görüş doğru olsada
şeri manası itibarı ile bu görüş yanlıştır

sen okuyosun ama okurken dinlemiyorsun kendini

ben bunu dünyada insanın başına bela getiren KELİME başılklı yazımda anlattım.

ne dedim orda peygamber efendimiz döneminde kendisini kurana nispet edip ama gereklerini yapmayan

insanlara yada guruplara allah ehl-i kitap demedi.

peki ne dedi
1- münafık dedi
2- mürted dedi
3- fasık dedi
4- zalim dedi

gerçi bu son iki terim kurandaki karşılığı kafirdir.ama sünnette bu terimler yumuşatılarak başka manalar yüklenilmiştir.

bak şunu anlamıyorsun
ehl-i kitap devlet meselesidir çünki devlet devletlerle münasbet kurarken bu terimler çok gerekli olacaktır.

bunu elli yerde yazdım ama anlayan kim

arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız

bir fıkrayla bitireyim inşallah
çocuk odada yüksek sesle kitap okuyor
anneside mutfak ta
derken çocuk okuyarak kitabı bitiriyor ve susuyor
annesi oğluna gelerek
oğlum okuduğun kitap neyi anlatıyordu
çocuk bilmiyorum dedi
anne oğlum sabahtan bağıra okuyordun ya
çocuk evet okuyordum ama dinlemiyordum dedi



113- Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar.
114- Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır.

115- Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.


arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 17:08   Mesaj No:9
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

Alıntı:
arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız
Yorumlamasına yorumlarım da....

Alıntı:
ve bu görüş çokta abuk subuk bir görüş değil beddi hamit arkadaşımın ilmi değeri olmayan görüşlerinden milyon kat daha kuvvetlidir

Yorumlamasına yorumlarım da....ilmi değeri olmayan yazıya rağbet etmeyeceksiniz sanırım.
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2011, 17:11   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

Kesinlikle ilmi değeri olduğu zaman muhakkak değer veririm

allaha emanet olunuz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
“”içimizdeki putlar”” kamer34 Muhtelif Konular 5 08 Ekim 2017 21:31
“”Hey millet/ibn-i arabi/ MARSTA”” kamer34 Videolar/Slaytlar 6 03 Şubat 2012 13:40
“”Tağut’u../..Red../..Etmek”” kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 1 28 Kasım 2011 13:58
Kemalist TSK’ya, Taarruzda da “Allah Allah” Yerine “Atatürk Atatürk” Demek Yakışır YaŞuHa Muhtelif Konular 0 09Haziran 2011 20:29
İslâm’da bedduanın yeri nedir? Haksız bile olsa ana-babanın bedduası tutar mı?” NUR Soru Cevap Arşivi 0 03 Aralık 2008 22:43

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.