Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Konusu

Konu Kimliği: Konu Sahibi vertyucek,Açılış Tarihi:  16Haziran 2015 (06:06), Konuya Son Cevap : 13 Kasım 2016 (00:13). Konuya 16 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16Haziran 2015, 06:06   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 08 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 121
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Atatürk Olmasaydı...

Atatürk Olmasaydı...

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah'ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah'a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ’in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne.

وَمَا تَوْفِيقِي إِلاَّ بِاللّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ
ve mâ tevfîkî illâ billâh, aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb
selamun aleyküm rahmetullahi ve berakatühü

Değerli kardeşler bildiğiniz gibi yakın zamanda çanakkale zaferinin yıldönümüydü istanbulumuzun fethi,yakında 30 ağustos zaferinin yıl dönümü geliyor derken milletimizin tarihte çeşitli zamanlarda verdiği mücadeleleri yeniden hatırladık,hatırlayacağız.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH tüm şehitlerimize,vatan için çalışmış ne kadar askerimiz var ise hepsine rahmetler kılsın,onları mağfiret buyursun amin.

Fakat bu gibi zamanlarda sosyal medyadan internet sitelerine kadar bir çok yerde görebileceğimiz çok acaip görüşler ortaya çıkıyor...nedir onlar derseniz açıklayayım.bazı insanlar Mustafa Kemal Atatürk’ü sanki Türk milletini tek başına kurtarmış gibi lanse ediyorlar ve hatta Mustafa Kemal olmasaydı bu milletin dininin,ezanının,namusunun olamayacağını iddia ediyorlar.

Hiçbir milletin kaderi hiçbir zaman tek bir kişinin elinde kalmış olamaz.millet çalışmadıkça kim olursa olsun tek bir kişi hiçbir şey yapamaz!aksine kişilerin kaderi milletlerin elindedir.milletlerin ve herkesin kaderini,dinini,namusunu ise asıl elinde tutan yegane güç yalnız ve yalnız sonsuz büyüklük sahibi herşeyi yoktan yaratan ve kudreti ile idare eden sonsuz güç sahibi CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’TEN başkası değildir,olamazda.çok az ve güçsüz orduları çok kalabalık ve güçlü ordulara galip getiren yalnız O’DUR!

Müslüman türk milletinin dini,imanı,namusu ve vatanı bir kişinin elinde hiçbir zaman kalma-mıştır İnşaALLAH bundan sonrada kalmayacaktır...(listeye dikkat edin)Türk milleti tarihte 16 imparatorluk,41 devlet,17 hanlık,4 atabeylik,32 beylik,17 bağımsız ve özerk olmak üzere dünya üzerinde en çok devlet kuran ve bunun yanında en çok devleti de (düşman devletleri) yıkan millettir.bağrından nice deha devlet adamlarını çıkarmış.defalarca çağlar açıp çağlar kapatmıştır!ordularının cesareti,disiplini düşmanlar tarafından dahi takdir edilmiştir.

Bu Millet Mustafa Kemal olmasa da HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN verdiği iman kuvveti ile yine kendini kurtarmasını bilecektir!Mustafa Kemal olmasaydı bu milletin dini,namusu,vatanı ingilizin,fransızın,yunanın elinde kalırdı,oyuncağı olurdu diyenler şerefli Dinleri için,vatanları için canlarını gözünü kırpmadan verebilecek olan Müslüman Türk Milletinin nasıl bir millet olduğundan yani kendi milletinden habersiz kişilerdir!

Basri Sütlü ve tarihçi Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olağanüstü olaylar eserinden:
"Çanakkale Savaşı'nda cuma namazı kılan insanları görüyoruz. 5 vakit anlı secdeye giden, dini bütün, inançlı, ölümün bir yokluk değil asıl hayata açılan bir kapı olduğunu bilen insanlar. Bu insanlar buna inanıyordu, 'Biz bin sene bu dine bayraktarlık yaptık. Allah bizi yalnız bırakmayacaktır.' İşte buna inanmışlardı yürekten. Gerçekten de bıçağın kemiğe dayandığı anda ciddi yardımlar görmüşlerdir. Yine hatıralarda anlatılıyor: 'Bir cephede ciddi bir çarpışma esnasında asker zor durumda kalmış. Düşman başarılı olmuş. Askerimiz cepheden geriye savrulurken arka cephede, düşük rütbeli bir komutan, bir anda haykırarak, 'Yetiş ya Muhammed. Kitabın gidiyor' diye ön plana çıkmış. 'Bunun üzerine bize de bir şevk geldi. Onun peşinden biz de akmaya başladık ve düşmanı kovaladık. Cepheyi yeniden ele geçirdik' diyor. Bunlar çok önemli mevzular. Deniz savaşları olsun, kara savaşları olsun. Bu insanların yaşadıkları çok önemli."(3)


Bu millet bağrından nice KILIÇARSLANLAR nice SELÇUKBEYLER nice ALPARSLANLAR nice MELİKŞAHLAR nice YILDIRIM BEYAZIT’LAR nice FATİHLER nice YAVUZLAR nice KANUNİLER çıkarmıştır HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN izni ilede gerektiği zaman yine çıkarmaya devam edecektir.HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH onlardan razı PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM onlara şefaatçi olsun.

O’NUN (CELLE CELALÜH) dediği olur kulların değil.
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
O zaman sen, müminlere şöyle diyordun: İndirilen üç bin melekle Rabbinizin sizi takviye etmesi, sizin için yeterli değil midir?
l-i İmrân / 124 (2)

Çanakkale savaşlarında bizim ordumuza olağanüstülüklerle,mucizelerle desteklendiğine dair yerli,yabancı bir çok şahit vardır.bunların en meşhurları yaklaşık 300 kg’lık top mermisini tek başına kaldıran Seyit Onbaşı,ingilizlerin esrarlı bir şekilde ortadan kaybolan norfolk alayı,yakın tarihe kadar hala toprak altından çıkan bozulmamış şehit cesetleri ve daha sayamayacağız nice hadise.

Mustafa Kemal olmasaydı bu milletin hanımları ingilizin fransızın eline düşerdi diyenlere en güzel cevabı cephede bizzat savaşmış hanım mücahideler vermektedir işte sadece bir kaçı:Hafız Selman İzbeli,Çete Emir Ayşe,Halide Onbaşı (Halide Edip Adıvar),Nezahat Onbaşı (Nezahat Baysel),Şerife Bacı,Fatma Seher Erden,Halime Çavuş,Gördesli Makbule,Tayyar Rahmiye(1) ve daha nice isimsiz kahraman CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH rahmet eylesin.

Bedir savaşında ALEMLERE RAHMET PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM çadırına kapanmış bir yandan ağlıyor bir yandan da dua ediyordu.Ya Rab eğer yardım etmezsen bu bir avuç müslüman ölecek ve yeryüzünde Sana ibadet eden kimse kalmayacak.Rasulünün yakarışlarına cevap veren ALEMLERİN SAHİBİ RASULÜNÜ binlerce Melaike-i Kiramla destekliyor,ve zafer Müslümanların oluyordu.işte CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’TE Müslüman ordularını her zaman böyle mucizelerle desteklemiş,kendilerinden katbe kat üstün ordulara karşı galip getirmiştir.

Koskoca bir milletin 15 yaşındaki lise talebesinden tutunda 70 yaşındaki ihtiyarına varana kadar can vererek,kan vererek,elindekini avucundakini vererek kazandığı zaferi bir kişiye mal etmek bu millete yapılmış en büyük haksızlıktır.

Üryânîzâde Ali Vahid’in “Çanakkale Cephesi’nde Duyup Düşündüklerim” Adlı Eserinden
- Ah Efendi neler görmedim ki. Lâkin doğrusunu istersen: Bu sefer millet eyi tuttu işi… Asker de of demedi. Bakarsın: Ayak [s. 29] dağılmış, darman duman olmuş: “Hayla arkadaş arabayı! Korkma biz dayanırız” derdi. Çok def a biz yorulur, uyurduk; arabayı o hâlleriyle yaralılar haylarlardı. Ne biz de, ne de hayvanlarda dinlenmek var… Hayvancıklarıma torbayı bile yolda takardım. Hem yerler hem giderlerdi. Geceyi gündüze kattık. Dayanmak da olursa bu kadar olur… Efendi! Sen ne dersen de! Asker Balkan muhârebesinin öfkesini bu düşmanlardan aldı. Yâhû vuruluyor da: “Of” demiyor bu asker… Usulcacık yanındakinin kulağına: “Ben vuruldum arkadaş” der; verir silâhını, fişengini yanındakine… Kendi sessiz sadâsız çekilir, ölür de gık demez be!..(4)

Kurtuluş savaşında Milletimiz uzun yıllar süren savaş ve mücadeleler neticesinde fakir düşmüş,ordusu zayıflamıştır.hatta öyleki kurtuluş savaşı sırasında 1 türk askerine 20 düşman askeri düşmektedir.hemde Türk askerinin elinde silahı azdır,mermisi yoktur.düşman askeri ise hem silahı çoktur,hemde cephanesi...!hemde zamanın süper güçleri o zamanın en ileri teknolojik silahları ile saldırmaktadır.yani normal şartlar altında hezimetimiz,yenilgimiz kaçınılmazdır.fakat Türk askerinin YARADAN’INA CELLE CELALÜH yakarışı vardır,mevzilere ALLAH ALLAH diye bağırarak atlayışı,şehadet bilinci ile cesurca savaşması vardır.işte bizi kurtaran budur.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’E bağlılığımız ve cesurca savaşımızdır.

Er Joseph Clements
“Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu’yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Hâlbuki Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar.”(5)

ALLAH’U ALEM (CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH’U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHÜMÜSSELAMLAR’A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB’I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile


(1onedio. com/haber/kurtulus-savasinda-vatani-icin-mucadele-eden-kadinlarimiz--359269
(2)Diyanet Vakfı Meali-kuranmeali .com
(3)ilcemhaber .com/maneviyat/canakkale-savasinda-yasanan-mucizeler-h3405.html
(4)canakkalearastirmalari .comu.edu.tr/images/form/dosya/dosya_723100.pdf
(5)forumdas .com/konu/yabanci-askerlerin-anlatimiyla-canakkale.102158/
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi vertyucek 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Cübbeli Ahmet Hoca ile 54 Farz Dersleri 2.... Videolar/Slaytlar vertyucek 0 95 31 Temmuz 2023 22:55
Depremlerin devam edeceği başka sıkıntılarında... Dua Bölümü vertyucek 0 254 01 Mart 2023 19:44
Muazzam bir Salavat İsmi Azamdan olduğuda... Hafta'nın Konusu Mihrinaz 3 529 24 Şubat 2022 03:20
PEYGAMBERİMİZ AYI İKİYE BÖLDÜ! Hafta'nın Konusu vertyucek 2 514 12 Ocak 2022 21:27
Bitcoin (BTC) Can Alıyor Dikkat! Hafta'nın Konusu Kara Kartal 2 554 16 Ekim 2021 01:46

Alt 16Haziran 2015, 14:25   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Yazınızı okurken Nene Hatun'u da analım istedim.

20 'li yaşlarda biriyken küçük yaşındaki oğlunu ve 3 aylık kızını bırakarak , Bu miletin evladı anasız babasız kalır ama vatansız kalamaz diyerek Türk-Rus savaşında cephede görev almıştır. Daha sonra büyüyen oğluda Çanakkale savaşında şehit olmuştur..

Peygamber Efendimiz (sav)'e salad ve selam olsun..
Dünya yaratıldığından beri şehit olan Müslümanlara Allah'ü Teala rahmet eylesin.
vertyucek beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 16Haziran 2015, 14:55   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 08 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 121
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazınızı okurken Nene Hatun'u da analım istedim.

20 'li yaşlarda biriyken küçük yaşındaki oğlunu ve 3 aylık kızını bırakarak , Bu miletin evladı anasız babasız kalır ama vatansız kalamaz diyerek Türk-Rus savaşında cephede görev almıştır. Daha sonra büyüyen oğluda Çanakkale savaşında şehit olmuştur..

Peygamber Efendimiz (sav)'e salad ve selam olsun..
Dünya yaratıldığından beri şehit olan Müslümanlara Allah'ü Teala rahmet eylesin.
Amin ecmain ve selamun alel MÜRSELİN vel HAMDULİLLAHİ RABBÜL ALEMİN kardeşim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17Haziran 2015, 13:10   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Ataturk olmasaydi nemi olurduk bilemiyorum
Fakat osmanlinin icine sizmis ermeni ve hacli hocalar sayesinde yikilmistir
Ataturk bu yuzden din devletini birbirinden ayirmis
Cunku devleti yikmak isteyenler din ile vurmaya baslamisti
Ingiliz ajanlari ve ermeniler bu konuda birçok belge kanit sahit var
Laiklik meseleside osmanlida sahabelerde kimsenin dinine karismiyordu sadece burada laik farkli amaca hizmet etti
Ataturk kotu biride olsa onu elestirmek icin enaz onun kadar yurda faydali olmak lazim
Yoksa bence Ataturk hakkinda bos konusmayin
Icraat onemli yani
Birde canakkalede bircok sehit ve peygamberler ysrdim etmis dusunun bu yurdu koruyan en basta efendimiz sav var ise olay bitmistir
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 02:49   Mesaj No:5
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 08 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 121
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah'ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah'a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ’in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ataturk olmasaydi nemi olurduk bilemiyorum
Fakat osmanlinin icine sizmis ermeni ve hacli hocalar sayesinde yikilmistir
Ataturk bu yuzden din devletini birbirinden ayirmis
Cunku devleti yikmak isteyenler din ile vurmaya baslamisti
Ingiliz ajanlari ve ermeniler bu konuda birçok belge kanit sahit var

Değerli kardeşim meselede burada zaten bakın ne diyorsunuz din ve devlet işleri birbirinden ayrılmıştır.neden? hocalarımızın kılığına bürünmüş ajanlar yüzünden!..peki bu din ve devlet işlerini birbirinden ayırmayı haklı kılarmı?

Bugün organ mafyasının ajanı olan doktorlar var,sağlıklı insanların insanların organlarını çalan doktor kılığına bürünmüş caniler,katiller var. “hadi gelin tıbbı kaldıralım,hastahaneleri kapatalım” desek doğru yada haklı bir davranış sergilemiş olurmuyuz? olmayız tabiki.peki ne olması gerekli tıbbın dışlanması,kaldırılması yerine organ mafyasına çalışan doktorları kaldırmak değiştirmek gerektir!nasıl ki tıp organları çal mafyaya sat demezse HAZRETİ İSLAM’DA,dinde devlete saldır yık demez!o halde suçlu din yani HAZRETİ İSLAM değildir kardeşim!ingilizin,ermeninin ajanıdır suçlu olan.ingilizin,ermeninin ajanı iki yüzlülükle dini kötüleyecek fiiller işliyor bizde CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN DİN’İ ile devlet işlerini birbirinden ayırıyorsak ingilizin,ermeninin ajanının yapmak istediğini yapmış oluyoruz demektir.onları başarıya ulaştırıyoruz demektir!

Asıl devlet işlerinden ayrılması gereken budur HAZRETİ İSLAM değil kardeşim bir daha düşününüz lütfen.çünkü burada suçlu değil masum cezalandırılıyor.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Cunku devleti yikmak isteyenler din ile vurmaya baslamisti
Ingiliz ajanlari ve ermeniler bu konuda birçok belge kanit sahit var
Diyorsunuz bende çeşit çeşit delil getirebilirim ki bir çok düşman avrupalı devlet adamı biz Türklerle değil onların RABBİ ile savaştık bu yüzden yenildik onları dinlerinden uzaklaştırmalıyız,kitaplarını ellerinden almalıyız diye!!

CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN dini ile yönetilen devlet yönetimini bıraktık hristiyan avrupanın devlet yönetim şeklini aldık.peki ya sonuç?

Bizim en değerli varlığımız CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN dinidir.onun bizim hayatımızdan ayrılması demek dünyada da ahirette de rezil rüsva olmamız demektir.ki oldukta ne yazık.bu günkü halimiz hem dünyevi hem uhrevi açıdan içler acısı.

Biz dinimizin değerini anlayamadık.oysaki CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN dinine tam uyabilsek bu dünyada da en ileri medeniyet olurduk ahirette de aziz olurduk kardeş.dinimizin 1400 yıl önce bize emrettiği şeyleri bu gün inceleyen ilim ve bilim adamları onun her safhasına hayran olmaktadır.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Laiklik meseleside osmanlida sahabelerde kimsenin dinine karismiyordu sadece burada laik farkli amaca hizmet etti
Sahabe Efendilerimiz Aleyhisselam’ların,Şanlı Osmanlının uygulamaları ile memleketteki uygulamaları benzeştiremezsiniz.memleket tarihinden azıcık haberi olan kişi ikisi arasında dağlar denizler kadar fark olduğunu birbirlerine zıt olduklarını bilir kardeşim.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ataturk kotu biride olsa onu elestirmek icin enaz onun kadar yurda faydali olmak lazim
Yoksa bence Ataturk hakkinda bos konusmayin
Icraat onemli yani
Boş konuşmuyoruz değerli kardeşim.bir askerin görevi tabiki kendini eğiten,yetiştiren,eline silahını,mermisini veren memleketi korumaktır bu doğal görevi yerine getirdi diye övünmek yada adeta memleketi tek başına kurtarmışçasına gösterilmek değildir.HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH tevazuyu emreder bize.zaferi dilediğine veren Kendisidir zaferinde kendisinden bilinmesni ister kullardan değil!Hamd övgü benimdir buyuruyor HAZRETİ KUR'ANDA.bu milletin tarihinde ne kahramanlıkları ortaya koyup biz CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH için yaptık diyerek adeta hiçbir şey yapmamış gibi geri kalan hayatlarına devam eden ne komutanlar ne kahramanlar var!bu millet bu günde olsa aynı şecaatı gösterecektir!ama malesef bu gün memlekette Mustafa Kemal olmasaydı dininiz hristiyanlık,babanız ingiliz,fransız olurdu diyebilen kişiler de var.içinde yaşadıkları milletin dini ve namusu için gözünü kırpmadan ölebileceklerini bilmeyen.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Birde canakkalede bircok sehit ve peygamberler ysrdim etmis dusunun bu yurdu koruyan en basta efendimiz sav var ise olay bitmistir
Ölüme ALLAH ALLAH nidaları ile koşan,şehadete koşarak giden CENAB'I ALLAH CELLE CELALÜH ve RASULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM için öleceğim inşaALLAH diyen temiz imanlı MEHMETÇİKLER’E CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH ve RASULÜ’NÜN SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN yardım etmesinden daha tabi ne olabilir?

ALLAH’U ALEM (CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH’U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHÜMÜSSELAMLAR’A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB’I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 12:46   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

atatürkün müslüman olmadığı islam adına olumsuz yasalar yaptığı çok açık bir müslümanın da böyle birini lider olarak tanıması beklenemez

bilindiği üzere düşmanlarla savaşan birçok ecdadımız olmuştur atatürkün katılmadığı savaşlarda vardır
şehit olarak en ağır kayıp da çanakkale savaşında olmuştur ki bunun atatürkün hatası yüzünden olduğuna dair belgeler var saklanmasa keşke bunlar..
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 16:27   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Bizim ornegimiz asri saadet degilmi kilavuzumuz
Hz omer bi sehri fetih ettiginde musluman olmayanlara cok iyi davranmistir bu da onun ne kadar adaletli oldugunu gosteriyor
Bana gore herkes rolunu oynadi cekti gitti
Kimbilir
Belkide bunlar buzdaginin gorunen kismi
Nerden bilebiliriz
Once islam birligi kurulmali
Hani nerede
Osmanliyi yikan ata degil tarikatler yikti
Nerde arabistan neden muslumanlara yardim etmedi
Ataturk hakkinda konusmak icin elestirmek icin onun gibi olmak lazim
Fini yasantisi ilgilendirmez bizi
Madem ata hiristiyan musluman neredeydi
Madem ata ajan ry yurfumun insani neredeydi
Kotu birimi derseniz kotu ahlaksiz olabilir
Fakat onder olmuştur elbette siyasette hstasi vardir
Fakat bunu degisicegine inaniyorum
Zamanla olacak bu
Eger bu konulari cok acarsaniz ic savas cikmasina vesile olursunuz ki bu ysptiginizla ataturkden daha zararli olursunuz
Ulkemiz su an krizin esiginde
Bu bolunme cjp hdp nin isine gelecektir
Atanin politikasini degistirmek kolay degil
Bunu elbette biliyorsunuz
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 17:08   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

değişeceğine inanmak mı abla biliyorsun ki bu yasaları yapmak cok cok büyük bir vebal bu günahlar hala amel defterine gitmiyor mu sence cünkü sebeb oldu hicbirimiz dört dörtlük değiliz evet atatürkü eleştirmek için onun gibi olmak gerek diyorsun da Allah korusun onun gibi olmaktan milyonlarca kez islam düşmanı yaptıklarına bakın işte

atatürkü olmadığı gibi birisi olarak tanıtmak iyiymiş gibi göstermek haksızlıktır bu durumda haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hadisi aklımıza gelmeli ki gerçekler açığa çıksın niye susalım ki hakkında gerçeklerin saklanması da vebaldir ayrıca dediğin gibi abla lider vasfına sahip olabilir adolf hitler de lider iyi mi kötü mü ama ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 17:28   Mesaj No:9
Avatar Otomotik
Durumu:nursimaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50182
Üyelik T.: 06Haziran 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 51
Konular: 1
Beğenildi:22
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

atatürk mü savaştı askerler mi savaştı atatürk olmasaydı olmazdık gibi putlaştırmaya yönelik sloganlar üretildi ne diyeceğimi bilemiyorum o sözün doğrusu Olmasaydın... Olmazdık (571-632) ya Resulallah !
vertyucek beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28Haziran 2015, 20:19   Mesaj No:10
Medineweb Acemi Üyesi
serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 618
Üyelik T.: 04 Aralık 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Müzekker
Memleket:Amed
Yaş:36
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Atatürk Olmasaydı...

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ataturk olmasaydi nemi olurduk bilemiyorum
Fakat osmanlinin icine sizmis ermeni ve hacli hocalar sayesinde yikilmistir
Ataturk bu yuzden din devletini birbirinden ayirmis
Cunku devleti yikmak isteyenler din ile vurmaya baslamisti
Ingiliz ajanlari ve ermeniler bu konuda birçok belge kanit sahit var
Laiklik meseleside osmanlida sahabelerde kimsenin dinine karismiyordu sadece burada laik farkli amaca hizmet etti
Ataturk kotu biride olsa onu elestirmek icin enaz onun kadar yurda faydali olmak lazim
Yoksa bence Ataturk hakkinda bos konusmayin
Icraat onemli yani
Birde canakkalede bircok sehit ve peygamberler ysrdim etmis dusunun bu yurdu koruyan en basta efendimiz sav var ise olay bitmistir
Allah aşkına sus!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Mustafa Kemal Olmasaydı vertyucek Hafta'nın Konusu 0 10 Kasım 2016 22:43
Ebu Bekir Olmasaydı __-SENE-__ Ashab-Kiram(r.a) 4 02 Ekim 2014 16:26
Atatürk olmasaydı ne olurdu biliyor musunuz?..Neyse ki geldi de.... Esadullah Bunları Biliyor muydunuz? 7 09 Mart 2014 21:21
Kemalist TSK’ya, Taarruzda da “Allah Allah” Yerine “Atatürk Atatürk” Demek Yakışır YaŞuHa Muhtelif Konular 0 09Haziran 2011 21:29
Gül” olmasaydı, Aysima Hz.Muhammed(s.a.v) 0 09 Ocak 2009 00:49

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.