Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Hafta'nın Konusu (https://www.forum.medineweb.net/113-haftanin-konusu)
-   -   Korona Virüsün İlacı (https://www.forum.medineweb.net/haftanin-konusu/36575-korona-virusun-ilaci.html)

vertyucek 22 Mart 2020 18:03

Korona Virüsün İlacı
 
Günde 6 defa Ya Bâriu İsmi şerifini zikrettikten sonra celle celalüh denilecek buna devam eden kimseye Biiznillahi Teala hastalık isabet etmez.ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞİFADIR.16 defa Ya hafiz denilip sonunda celle celalühü denirse bütün şerlerden korunulur!(HAZRETİ ÖMER RADIYALLAHU ANHUM)
Şifa Salavâtı (Salavatı Tıbbil Kulubi/Salavatı Tıbbiye)/TIBB-İ ZAHİRİ VE BATİNİ SİĞASI/Vücutların Şifası
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلٰى
سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا
وَ عَافِيَةِ اْلاَبْدَانِ وَشِفَائِهَا وَ نُورِ اْلاَبْصَارِ وَضِيَائِهَا وَ عَلٰى
اٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ
SALAVATI:
“Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku*lû**bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb*sâri ve ziyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”
MANASI:
Allah’ım! Kalblerin tabibi ve devası, bedenlerin âfiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve ışığı olan Efendimiz Muham*med’e (a.s.m.), âline ve ashabına salât ve selâm eyle.
HAKKINDA/FAZİLETİ:
*Tüm hastalıklar için okunabilir, şifası umulan bir salavattır.
*Hastalar için günde 313 defa okunursa, kısa zamanda şifa olur inşallah.
*Sıhhat ve sağlık için okunabileceği gibi, kalplerin selameti için okunur.
*Gözlerin nurlu olması için okunabilir.
*Sabah-akşam 3 kere okunur diyende var.
*Sabah-akşam 7 kere okunur diyende var.
************************************************** *****************************
Diğer bir okunuş;
SALAVAT
Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin tıbbil kulubi ve devâihâ Ve âfiyetil ebdâni ve şifâihâ Ve nuril ebsâri ve ziyâiha Ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim Yâ selâmü sellim
MANASI
Ey Allahım ! kalblerin doktoru ve devası, vucutların şifası, gözlerin nuru ve ziyası olan Muhammed’e (S.A.V.) aline ve ashabına salatu selam eyle.
(1)
Velakin kişi bir Mübarek İsmi şeriften veya salavattan veya başka bir mübarek kelimeden faydalanırsa vird edinirse mutlaka onu bırakma-malıdır.Zira faydalanan bir kimse onu bırakırsa onu ALLAHU TEALA cezalandırır.Lanet eder mazallah.Eğer elde olmadan olursa istiğfarı tevbe edilmeli ve affolunmak için ALLAH-U TEALAYA çok yalvarılmalıdır.Aslında bunların hakkını veremeyecek olan kimse bunlar yerine özellikle ALLAH-U TEALAYA yalvarmayı yapmalıdır!Buda her şeyin ilacıdır İnşaALLAH herşeye yeter.
Alıntı:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nebevi Sevda 22 Mart 2020 23:25

mübarek kelimeden faydalanırsa vird edinirse mutlaka onu bırakma-malıdır.Zira faydalanan bir kimse onu bırakırsa onu ALLAHU TEALA cezalandırır.Lanet eder


Hocam başka zikir çeksem olur mu?

Çok korkuyor insan mazallah lanete uğrar.

Mesela sürekli zikirde koronayı eklesem o varmi

Nebevi Sevda 22 Mart 2020 23:28

Hastalar için günde 313 defa okunursa, kısa zamanda şifa olur inşallah.

313 den 1 eksik okusam acaba olur mu?

Mihrinaz 22 Mart 2020 23:53

Yukaridaki sorulara ilaveten;
Bunları fiili duamizi yaptıktan sonra yapıyoruz dimi.))
Mazallah bu duaları okuyup, 65 yaş üstüyüm, kalp, tansiyon, bronşit demez korundum deyip virüse kafa tutar.

Siz siz olun önce fiili duanizi yani tedbirinizi alın, yetkilileri dinleyin sonra 3 eksik 1 fazla orasını bilemicem ne isterseniz okuyun..

Öldüğünüzde yakınlarınızin cenazenize gelememesi, son kez görememeleri bir yana, bir torbaya konulup yikanmadan direk toprağa veriliyorsunuz. Bilin istedim:)

Nebevi Sevda 23 Mart 2020 00:19

Bence dünya bu sırra vakıf olamadı.
Korona virüse karşı en tesirli ilaç.
Hocam birde bunu bize tavsiye eden hocalar hastalıktan kurtulduğunu görsem sevinecegim .
Şu kadar okursan böyle olursun diyen ya şeker konmasından kurtulmuyor. Ya da iç organlarından bir çok hastalığa ducar oluyor. Bunları o hocalarımıza iyice okumalı bence



Günde 6 defa Ya Bâriu İsmi şerifini zikrettikten sonra celle celalüh denilecek buna devam eden kimseye Biiznillahi Teala hastalık isabet etmez.

Nebevi Sevda 23 Mart 2020 00:45

Kardeşler Rabbim şafiî ismiyle şifa verendir.
Bize düşen tıbbi tedavi ve dua ile Rabbimize yakarmaktır
Ondan şifayı beklemek ve Rabbimizin emri üzere hastalığın tedavi yollarına baş vurmaktır

Diyanet yarından itibaren yatsı ezanı sonrası tüm camilerde duaya davet ediyor. Hepimiz iştirak edelim insallah


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

vertyucek 24 Mart 2020 01:33

Alıntı:

Ebu Ömer Üyemizden Alıntı (Mesaj 430649)
mübarek kelimeden faydalanırsa vird edinirse mutlaka onu bırakma-malıdır.Zira faydalanan bir kimse onu bırakırsa onu ALLAHU TEALA cezalandırır.Lanet eder


Hocam başka zikir çeksem olur mu?

Çok korkuyor insan mazallah lanete uğrar.

Mesela sürekli zikirde koronayı eklesem o varmi

Değerli kardeşim Bu zikirlerden Ya HAFİZ CELLE CELALÜH günde 16 YA BARİU CELLE CELALÜH sadece 6 defadır salatu selam ise istediğin kadar okuyabilirsin.Bunlar günde bir kaç dakika ya sürer ya sürmez.Mesela hatırlamak için yatarken veya kalktığın zaman veya senin seçeceğin müsait bir zamanda yapabilirsin.Fiili duadan sonrada olabilir.Tabiki bunların hepsini beraber yapacağım diye bir şey yok.Herhangibirini seçebirsiniz.Devam edemeyeceğinden çok korkuyorsan MEVLA'YA başında BESMELE,HAMD,SALATU SELAM ortada duan sonunda SALATU SELAM (bu şekilde yapılan dua biiznillah geri çevrilmez) çekerek yalvaracağız yakaracağız Memleketlerimizden bu belayı kaldırması için ALLAH-U TEALA buyuruyor dua edin kabul buyurayım diye,Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var diye HAZRETİ KUR'AN'DA.Hep beraber bu korona virüsün yok olması selamet bulmamız için yalvaralım İnşaALLAH.

Alıntı:

Ebu Ömer Üyemizden Alıntı (Mesaj 430649)
Hocam birde bunu bize tavsiye eden hocalar hastalıktan kurtulduğunu görsem sevinecegim .
Şu kadar okursan böyle olursun diyen ya şeker konmasından kurtulmuyor. Ya da iç organlarından bir çok hastalığa ducar oluyor. Bunları o hocalarımıza iyice okumalı bence

O'nun dışında bunu tavsiye eden hocalara isabet eden hastalıklar lutuf neviidendir.Hastalıkların hepsini bela olarak görmek yanlıştır.Müslümana isabet eden hastalık ya onun günahlarına keffaret olması yada derecesinin yükselmesi içindir.Tabiki sabr ederse.Bu sebepler yoksa ALLAH-U TEALA'DA dilerse kişi şifa bulur!!!Değerli Alim ve hocalarmızında İnşaALLAH bela,hastalık ve musibetlere gösterdikleri sabır onların yükselmesine vesiledir.Onların bu ve buna benzer sebeplerden dolayı hemen!!! iyileşmediklerine itikat etmek lazımdır.Yoksa yahu bunu söyleyenlerde iyileşselerde sevinsek demek yanlıştır kardeşimiz.Alimler İmanın 2 kısım olduğunu birinin şükür birinin sabır olduğunu bilmektedirler.Şükür afiyette,sağlıklı,fakirlikten uzak kimselerin yerine getirmesi gereken İmani görev iken bazıları bunun tam tersi hastalık fakirlik gibi şeylerle imtihan olurlar.HAZRETİ ÖMER RADIYALLAHU ANH bu ikisi bana tevdi edilse hangisini seçeğim hususunda kararsız kalırdım buyuruyor.Dikkat edilmesi gereken önemli bir noktada şu ki bu hocaların,alimlerimizin tavsiyede bulundukları kimselerin mucizevi bir şekilde iyileştikleri halk tarafından müşahade olunurken kendileri çeşit çeşit belaları çekmekye devam ederler.Çünkü O'nlar için İMANIN SABIR kısmı imtihan olarak belirlenmiştir.Onların bu hallerine bakıp da aldananlar yahu iyileşseydi o iyileşirdi diyenler yanlış yaparlar kardeşim.ALLAH-U TEALA'NIN imtihan sırrından gafil kalırlar.,

En şiddetli musibetlerin PEYGAMBER (ALEYHİSSELATU VESSELAM'LARA) isabet ettiği söylenir.Buna en büyük ve güzel örnek PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’DİR tabiki.Yanlış hatırlamıyorsam 23 senelik nübüvvetin 21 yılı O'na saldıran Din düşmanları ile mücadele ederek geçmiştir.Hayatından hastalıkla ilgili bir örnek verecek olursak Hayber gazasından sonra kendisine ikram edilen etler ALLAH’IN izni ile dile gelmiş ve zehirli olduklarını söylemişlerse de az bir miktar EFENDİMİZ ALEYHİSSELATU VESSELAM’A bedenine isabet etmiştir!Yanindaki diğer SAHABE EFENDİLERİMİZ'DEN (ALEYHİSSELATU VESSELAMLAR) sadece bir tanesi yemiş olduğu eti yutmuş ve anında şehadet buyurmuştur.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM yıllarca o zehrin kendisine elem verdiğini şu acı sözlerle bize bildirmiştir.

“–Ey Ayşe! Hayber’de tatmış olduğum zehirli etin elemini devamlı hissedip durdum. Şu anda kalbimin damarının koptuğunu duymaktayım.” buyurmuşlardır. (Buhârî, Meğâzî, 83)(1)

Zehirli etleri dile getiren ALLAH-U TEALA dilese idi PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İ o zehrin etkilerinden de kurtarırdı fakat O’NU daha da yüceltmek için ve vefatında O’NA şehadeti,şehitliği hediye etmek için o musibete O’NU sabrettirdi.Oysaki PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM SAHABE EFENDİLERİMİZ ALEYHİSSELATU VESSELAM’LARDAN nicelerini KUR’AN’I KERİM okuyarak ve sair işlemler ile tedavi etmişti.Şimdi bize bu dua ve esmaları tavsiye eden alimlerin durumuda bu değil midir?!

Buna en güzel bir örnek daha da EYYUB EFENDİMİZ ALEYHİSSELATU VESSELAM'DIR.Bir anda Çocuklarının (ALEYHİSSELATU VESSELAM'LAR) hepsi vefat etmiş,zenginken fakir hale düşmüş ve 8 sene süren müthiş hastalığında sürekli olarak ALLAH-U TEALA'YI zikrettiği halde ALLAH-U TEALA ondaki güzel sabrı bize bir örnek,bir ilim vesilesi olarak ortaya çıkarmak,makamını şanını yüceltmek için O'NA (ALEYHİSSELATU VESSELAM) hemen şifa vermemiştir!PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ALİMLER PEYGAMBERLERİN (ALEYHİSSELATU VESSELAMLARIN) varisleridirler buyuruyor.Ümmetimin alimleri İsrailoğullarının PEYGAMBERLERİ (ALEYHİSSELATU VESSELAM'LAR) gibidirler buyuruyor.Dolayısı ile bu ümmetin ALİMLER'İNİN hayatları hep şiddetli imtihanlarla geçmiştir.ALLAH-U TEALA onlardan razı olsun amellerini kabul buyursun amin.

Hem onlarında ALLAH-U TEALA'NIN istediği bir gün iyileşmeyecekleri nereden bilinebilir ki bunun zamanını belirleyen ALLAH-U TEALA değil mi?ALLAH-U TEALA sevdiği kuluna musibet verirmişte MELEK'LER (ALEYHİSSELATU VESSELAMLAR) sorarlarmış "Ya RABBİ (CELLE CELALÜH) neden O'nu bu hallere düşürüyorsun?"ALLAH-U TEALA'DA buna karşılık "BEN O'nun inlemelerinden zevk alıyorum,sadece benden dilemesini ve bana sürekli yalvarmasını istiyorum"dermiş.Hatta PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM için buna benzer şeyler söylediğini biliyorum...Bu yüzden sevdiği kişinin yalvarış yakarışlarına devam etmesi için istediğini hemen vermezmiş.Sevmediği kimse kendisinden istediği zamanda (mazallah) MELEKLER'E (ALEYHİSSELATU VESSELAMLAR) şunun istediğini hemen verin sesini duymak istemiyorum dermiş.

Ahirette ecrinin hadsiz hudutsuz olduğunu duydum yalvarma,dua,belalara gösterilen sabırın.

Bir de MÜBAREK RECEB ayının zikirleri öyledir.Eğer yapmadı iseniz geriye dönük olarakta yapabilirsiniz İdrak etmiş olduğumuz mübarek ayın zikirlerini(buna yazının sonlarına doğru değinelim çok önemli çünkü).

Biz bilemeyiz demek ki Onlarda ALLAH-U ZULCELAL HAZRETLERİ tarafından pek seviliyorlar ki Esmalarla yönelişleri ve yalvarış,yakarışlarının hemen cevap bulmuyor.

Recep ayının zikirleri çok önemli çünkü HAZRETİ İSLAM’DA çok faziletli çok yüksek ücretli fazaili amel var.Kimi 70.000 yıllık bir sevabı veren bir namaz oluyor,bazısı bir gün oruca 9.000 yıl sevab veriyor.(tabi itikat meselesi bazısı çıkıpta yahu bir gün oruca 9000 yıllık oruç olur mu gibisinden ALLAH-U TEALA’NIN keremini bilmeden atıp tutuyor.Onları kale alan yapmaz ve kaybeder siz KERİM olan ALLAH-U TEALA’NIN PEYGAMBERİNİN hadisine inanın onları boşverin).Mesela önümüzde inşaALLAH idrak edeceğimiz Bir MÜBAREK ŞABAN AYI varki PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM Ondaki mübarek zikri bir defa söylendiğinde bin yıllık sevab kazanabilirsiniz.MÜBAREK RECEB ayındaki zikirleri yapanlara ise PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ALLAH-U TEALA’NIN vereceği sevabları “Hiçbir tasvir edici tasvir edemez buyuruyor!!!”İşte eğer Receb ayındaki

[‘SUBHANEL HAYYİL KAYYUM’]
Receb’in ikinci 10 gününün her günü 100 kere:
[‘SUBHANEL EHADİS SAMED’]
Receb’in üçüncü 10 gününün her günü 100 kere:
[‘SUBHANELLAHİR RAUF’]
derse, ona verilecek sevabı hiçbir vasfedici tarif edemez. (Nüzhetül-Mecâlis,1/138)
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurdu ki:
‘Her kim Receb-i şerifte bir kere İhlas süresini okusa, Allah-u Teâla 50 senelik günahını bağışlar.’ (Nüzhetül-Mecâlis,1/139)
istiğfarlardan Receb-i Şerif’te günde 100 kere okunması gereken biri de:
‘ALLAHÜMMAĞFİRLİ VERHAMNİ VETUB ALEYYE’
Manası:Ey Allah’ım! Beni bağışla, bana acı ve tevbemi kabul eyle.(Facebook Ehl-i Sünnet Vel Cemâ'at)

Eğer diyorsanız ki ben bu zikirleri geriye dönük olarak her gün yüz kereden yapsam toplamda 3000 olur ve yapmak zor gelir kolayı var adede halkihî ve rıdâ nefsihî ve zinete ‘arşihî ve midâde kelimâtihî.mutlaka duymuşsunuzdur bilmeyenler araştırsınlar bu zikirler her zikrin sonuna eklenebilir ve müthiş bir kuvvet çarpanıdır adeta.her gün için uygun zikri seçin dilediğiniz miktarda mesela 1,3,5 adet olacak şekilde yapın.Mesela Recebin ilk günü niyetiyle 3 defa Subhanel hayyil kayyum sonunda adede halkıhi diye başlayan zikir...Recebin 2 günü ilgili zikirler diye diye gider ve geriye dönük olarak RECEP ayındaki zikirlerinizi tamamlayabilirsiniz.Ben bunu tatbik eden alimlere rastladım.HAZRETİ İSLAM kolaylık dinidir unutmayalım.

Başınada her saat başı 70 milyar sevap veren diye bir dua var googleye her saat başı 70 milyar sevap veren dua diye yazarsanız bulursunuz.Onu okursanız kıyamete kadar sevabı yazılmaya devam edecektir MÜBAREK ŞABAN ayı geliyor ondaki zikride unutmayalım onada aynı başa ve sona okunacak bu kuvvet çarpanı dua ve zikirleri eklersek ahirette yüzümüz ak olur İnşaALLAH.O zikirde şudur istediğiniz kadar söyleyebilirsiniz:

Lâ ilâhe illallâh vela na'budu illa iyyah muhlisine lehud-din velev kerihel kafirun.(2)

(1)PEYGAMBERİMİZ ŞEHİT Mİ EDİLDİ?(islamveihsan)
(2)Şaban Ayında 1000 Senelik İbadet Yazdıran Zikir (şifaayetleriduaları blogspot)

gün ışığı 24 Mart 2020 16:51

Alıntı:

vertyucek Üyemizden Alıntı (Mesaj 430646)
Günde 6 defa Ya Bâriu İsmi şerifini zikrettikten sonra celle celalüh denilecek buna devam eden kimseye Biiznillahi Teala hastalık isabet etmez.ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞİFADIR.16 defa Ya hafiz denilip sonunda celle celalühü denirse bütün şerlerden korunulur!(HAZRETİ ÖMER RADIYALLAHU ANHUM)
Şifa Salavâtı (Salavatı Tıbbil Kulubi/Salavatı Tıbbiye)/TIBB-İ ZAHİRİ VE BATİNİ SİĞASI/Vücutların Şifası
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلٰى
سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا
وَ عَافِيَةِ اْلاَبْدَانِ وَشِفَائِهَا وَ نُورِ اْلاَبْصَارِ وَضِيَائِهَا وَ عَلٰى
اٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ
SALAVATI:
“Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku*lû**bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb*sâri ve ziyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”
MANASI:
Allah’ım! Kalblerin tabibi ve devası, bedenlerin âfiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve ışığı olan Efendimiz Muham*med’e (a.s.m.), âline ve ashabına salât ve selâm eyle.
HAKKINDA/FAZİLETİ:
*Tüm hastalıklar için okunabilir, şifası umulan bir salavattır.
*Hastalar için günde 313 defa okunursa, kısa zamanda şifa olur inşallah.
*Sıhhat ve sağlık için okunabileceği gibi, kalplerin selameti için okunur.
*Gözlerin nurlu olması için okunabilir.
*Sabah-akşam 3 kere okunur diyende var.
*Sabah-akşam 7 kere okunur diyende var.
************************************************** *****************************
Diğer bir okunuş;
SALAVAT
Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin tıbbil kulubi ve devâihâ Ve âfiyetil ebdâni ve şifâihâ Ve nuril ebsâri ve ziyâiha Ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim Yâ selâmü sellim
MANASI
Ey Allahım ! kalblerin doktoru ve devası, vucutların şifası, gözlerin nuru ve ziyası olan Muhammed’e (S.A.V.) aline ve ashabına salatu selam eyle.
(1)
Velakin kişi bir Mübarek İsmi şeriften veya salavattan veya başka bir mübarek kelimeden faydalanırsa vird edinirse mutlaka onu bırakma-malıdır.Zira faydalanan bir kimse onu bırakırsa onu ALLAHU TEALA cezalandırır.Lanet eder mazallah.Eğer elde olmadan olursa istiğfarı tevbe edilmeli ve affolunmak için ALLAH-U TEALAYA çok yalvarılmalıdır.Aslında bunların hakkını veremeyecek olan kimse bunlar yerine özellikle ALLAH-U TEALAYA yalvarmayı yapmalıdır!Buda her şeyin ilacıdır İnşaALLAH herşeye yeter.
Alıntı:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnşallah Allah razı olsun...

vertyucek 25 Mart 2020 02:18

Alıntı:

gün ışığı Üyemizden Alıntı (Mesaj 430685)
İnşallah Allah razı olsun...

Amin ecmain.

Kara Kartal 28 Temmuz 2021 15:19

Alıntı:

O'nun dışında bunu tavsiye eden hocalara isabet eden hastalıklar lutuf neviidendir.Hastalıkların hepsini bela olarak görmek yanlıştır.Müslümana isabet eden hastalık ya onun günahlarına keffaret olması yada derecesinin yükselmesi içindir.
Belli hocalara isabet ederse makam sahibi olup Allah'ın lütfundan. Biz gariban kullara isabet ederse Allah belamızı vermiş, hakettik demek. Bi de bu hocalar bizim yüzümuzden yada bizdeki musibet belaları savmak için hasta olurlardır. Olabilir. Paratoner mubarekler. İslam coğrafyası kan ağlıyor, müslümanlar uyku ve yobazlikta dört nala gidiyor. Bu kafa bilmem şu kadar oku kurtul diyor. He he Zeki Müren de sizi görecek. Hay sizin kafanıza..............

Lan bi de bunu reçete edip kaç yobaza daha sattiniz kimbilir. Duydukça kan beynime sıçrıyor. Muska yazdırmiş, okunmuş su ve kür satın almış dünyanın parasını verip ahmak. Aşı vurulduktan sonra hsata oldu veya öldü diye yaygara koparanlar, muska taktı ama kurtulamadı takdiri ilahi diyorlar ya. Corona olsam ugramam ben bunlara.


SAAT: 23:34

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306