Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi İnceSızı,Açılış Tarihi:  29 Nisan 2012 (12:39), Konuya Son Cevap : 13 Mayıs 2012 (09:05). Konuya 135 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Mayıs 2012, 00:39   Mesaj No:61
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Allah Razı Olsun Kardeşim.

- Sizce günümüz de İslami ilimleri en güzel ve hakkı ile temsil eden alimler kimlerdir.

Mustafa İslamoğlu Ömrünü Kur’ana adamış bir Alimdir Ama sadece Mustafa İslamoğlu Hoca ile sınırlı olmayıp dünyanın dört bir yanında İslam davasına sadık kalanlar vardır…Alim tarafgirliğinden ziyade Vaaz ettiği yazdığı yada çizdiği hususlar Kur’an ve Sünnete uygunmu değimli anlayışı ile bakarım Yanlışı var ise almam doğrularını benimserim kimden geldiğine bakmam yeterki hakikat kıstaslarına uygun olsun…

- İslam’da bir ittihat olması için Müslümanlar nasıl davranmalı ve bunu sağlayacak ortam nasıl hazırlanabilir.

İslam’ın emrettiği Ahlak, Kardeşlik, Emniyet dayanışma ve benzeri Emirler öncellikli olarak Kişilerin yaşamına yansımalı. Müslüman adını hak etmek öncelikle Asabiyet duygularından arınmadan hiçbir birliktelik olamaz Allah resulünün tebliğ esasının özünde Asabiyeti yıkma vardı Lakin Vefatından hemen sonra Asabiyet duyguları tekrardan gündeme gelmiş ve Müslümanların birbirlerini kırmalarına öldürmelerine kadar varmıştır.
Müslüman olmanın şartlarını Allah'ın kitabı belirler. Herkes Allah'ın yaptığı tanıma (Kitabına) bakmak ve Müslüman olup olmadığına Ona göre karar vermek zorundadır.

Öncelikle Müslüman kimdir tarifini anlayabilmek için Kuran’ı Kerim'i
anlamak ve Müslümanlığın ana temelleri olan kavramları bilmek zorundayız.

Örneğin, Tevhid, İbadet, Rab, Sabır, Tağut, Şirk, veli, zulüm, şükür, İsyan, Putlar Kula kulluk, vs kavramlar bilinmeden Kuran'ın İlahi mesajını anlamak ve ölçü edinmek anlaşılamaz.

Kuran'da Sabır karşı koyma, yılmama, dayanma, inancının mücadelesini vermede her türlü zulme baskıya direnme, başa gelen olaylara karşı dayanıp umutsuzluğa düşmeden sabretme, nefsin arzu ve isteklerini reddedip haramlardan sakınma anlamında kullanılır.

Zamanla diğer kavramlar gibi anlam değişikliğine uğrayan sabır kavramı Müslüman’ım diyen kesimlerin zulümlere sessiz kalarak haksızlıklara karşı suskun bir ümmet haline getirip, kötülük ve fitnelere karşı sessiz hale getirmiş, izzetli ve şerefli bir duruş sergilemesi gereken Müslümanlar zulüm ve baskılara boyun eğerek Müslüman’ca bir duruş sergileyememişlerdir.

Günümüzde Ümmet bilinci ile yaşam yerine parça-parça olmuş bir Ümmet mevcut tek vücut olunması gerekir iken binlerce vücuda bölünmüş bir Ümmet bir yanda Küfür ise tek millet olarak vazifesini yerine getirmekte. Bizler neden Vahdet çatısı altında Ümmet olamıyoruz sorusunu öncelikli olarak kendimize sorabilmeliyiz kendini sorgulamayanların başkalarını sorgulama hakkı olamaz.

Ümmetin sorunlarını şu başlıklar altında inceleyelim:

Kuran İslamı yerine Hurafe ve Bidatler ile yaşama gayreti Cehaleti mazeret görme
Tefrika ayrılıklar cemaatler tarikatlar Efendiler Beyleri Din yerine koymak
(Gerçek manada İslamı yaşamaya gayret edenler hariç)
Fakirlik ekonomik sebepler Müslümanların İnfak ruhundan uzak yaşamları
Heva ve Heveslere uyma adına taviz vermeler Zalimleri desteklemeler
Sorumsuzluk ve Samimiyetsizlik ile Müslümanların sorunlarına eğilmeme
Din adına Müslümanları sömüren sömürgeci güçler ile dost olma
Adaletten ve Haktan uzak bir yaşam
Kendisi için istediğini Başkasına istememek
Atalar dinine körü körüne bağlılıklar
Okuduğu öğrendiği bilgileri Kuran ile ölçmemek ve hayata aktarmamak
Âlimleri her konuda hatasız ölçü almak Dinin özü görme anlayışı
Mezheplere yol/yorum olarak değilde mezhepçilik ile bakmalar
Kendini yetiştirmeyip birilerinden beklemek ütopyalar ile yaşamak
Milliyetçilik akımına kapılanlar ve bu sapkınlıkta aşırı gidenler

Bu ve benzeri sorunlar İttihadı İslam (Vahdet) çatısı altında birleşmede negatif rol oynamaktadırlar. Bizlere düşen görev Birer Tebliğci olarak Ümmet bilinci ile Kuran İslam’ına uygun bir metot ile yaşamak ve anlatabilmektir. İlk önce kendimizi hakkıyla yetiştirerek İnsanlara faydalı olabilmektir. Lisanı hal dili ile İnsanlara Hakkı ve Sabrı tavsiye etmek görevini yerine getirmektir.

- Arap baharı diye başlayan ama sonuncu adımında Suriyede Zulme dönen olaylar , mezhep savaşlarımıdır...?Suriye ve İran ilişkileri bundan mı sıkılaşmakta ve bu davranış Kurana ve Sünnete göre nasıl cevaplandırılabilir...?

İran gibi mezhep taassupçusu bir ülke işine geldiği zaman Muaviye’nin icraatlarını yerden yere vurmayı deliller ile ortaya koymada çok hünerli iken. Bugün Suriye’de baas rejiminin yaptığı zulümleride mezhep holiganlığını bir kenara bırakarak taassubu bakışları Adalet ölçüsünü kalkan edinerek dile getirmesi gerekli iken. Yapılan zulümleri aklayacak kadar bir kör bakış açısı ile olayları aklamaya çalışmaktadır.

İran ve Lübnan ya da Hizbullah’ın bu soykırımdaki duruşları asla ve asla Muhammedi bir duruş değil bilakis Muaviye duruşunun ta kendisidir. Muaviyeyi eleştirenler bir anda Muaviye-leşerek yapılan zulümleri devlet maslahatlarını gözetme adına görmemekte ve yetmezmiş gibi aklayıcı destekleyici açıklamalarda bulunmaktadırlar.

1950’li yıllardan bugüne dek faşizan bir Arap milliyetçiliği ile ortaya çıkan Baas rejimi ve yöneticileri Suriye’de, Irakta, Suudi Amerika’da vb Arap faşizminin hâkim olduğu tüm ülkelerde insanlarına kan kusturmaktadırlar…

Asla Suriye’nin büyük şeytan ABD ve İsrail güdümlü bir devlet olmasını istemeyiz. Ama kendi halkına karşı İsrail ve büyük şeytandan daha zalim davranmasını da asla onaylamamak ile birlikte. Ülkede iç karışıklıklar çıkarmak maksadında olan güçler elbette var hepimiz bunu görüp idrak edebiliyoruz, bunların varlığı bahanesi ile milyonları katletmek firavunlaşmaktır…

Halkın namusuna, onurana, şerefine, dokunan tecavüz, işkence gibi zalim yöntemler kullanan ordu mensuplarının yaptıklarını hangi vicdan sahibi onay verebilir.

- Türkiye’de Müslümanların (muhafazakar kesim) son yönetim sayesinde gayet rahat bir hale geldiklerini ve bu halden dolayı iyice kenetlenmek yerine daha gafil bir halde olduklarını söyleyebilirmiyiz ...?

Zalimlere karşı ayaklanan direnen kesimler ne yazık ki Akp iktidarı sayesinde ılımlı bir anlayışa teslim olan. Mücahitler Mütahitleşme peşinde rahatlığın verdiği rehavet İzzetli duruşun yok olmasına zulümlere sessizliğe sebep olmuştur.

- Sizce bir kişi iman ettiğini ve Müslüman olduğunu söylüyorsa o kişiye kafir denirmi ...?

Kişinin kâfir olma hususu açıkça dil ile ikrarı ile hükme bağlanır. Tevbe kapısı İnsanların hatalarından günahlarından isyanlarından Şirklerinden arınmaları adına açıktır. Lakin Kişilerin eylemsel olarak açıkça Küfür amelleri sözleri onlara Kafir denilmesi hakkını bize tanımaz ancak şunu diyebiliriz bu vasıflar kendisinde mevcuttur denilebilir ama Kafir diyemeyiz. Kâfir olup olmadığına Allah hüküm verir zahiren bu vasıflara sahip bir yaşam sergiliyor denilebilir.

Örnek olarak: Faiz yiyenler Tefeciler ve benzeri Adı Müslüman olanlar Ayeti kerimede '' Allah ve Resulüne Savaş Açmış Kişiler '' Olarak nakledilir şimdi bu şahıslar hususunda Ayet gereği ne demek lazım Allah'a ve Resulüne karşı savaşanlar hangi kapsama girer?

- Hadis olarak kaynak ve delil alabileceğimiz eser veya Alim’ler kimlerdir...?

İbn Kayyim El-Cevzi, Aliyyul Kâri, Hayri Kırbaşoğlu, Harun Ünal’ın 6 Ciltlik Uydurma Hadisler eseri Hadis usulü ile ele alınmış nadide eserlerden biridir.

Hadislere bakış açım farklıdır. Allah resulü adına nakledilen rivayetlere çoğu zaman Allah resulü söylemiş olabilir diyerek bakarım kesin ifadeler ile Evet Allah resulünün sözüdür demeye çekinirim Çünkü Allah resulü heva ve hevesinden konuşmaz Kur’an ile konuşurdu. Lakin onun adına söylenenlerin yüzde sekseninin yaşamı ahlakı ve benzeri yönleri ile alakası yok… Hadislere tarihi malumat olarak bakıyorum… İtikadi hususlarda delil değildir teferruat hususunda Kur’anı anlamaya yardımcıdır.

- Son olarak kişi İslami ilimlerde bir eğitmene , öğreticiye ki adına hoca, prof yada Mürşid diyelim, ne kadar ihtiyaç sahibidir...?

Akıl nimeti insanı sorumlu kılan esastır İşletilmesi hususunda elde edilecek olan İlimler için elbette bir öğreticiye yol göstericiye müracaat esastır.Lakin öğreticinin vereceği ilmi bilgiler Körü körüne alınmadan araştırılmalı Kur’an ve Sünnet eksenli değerlendirilmelidir.Genel için geçerli olmasına rağmen şahsım adına Öğretici ihtiyacı hissetmedim ve öğrenilmesi gereken ilim dallarında kendi kendimi yetiştirdim ve halende devam etmekteyim yetiştirmeye…

- Bu eğitmenden alınan eğtim ve terbiye İslamı , Kitabı ve Peygamberi tanımak ve bu sayede Allah ı c.c. tanımak adına bir vesilemidir ....?

Eğitimci şahsın vereceği bilgilerin hakikat olmasına bağlıdır.Kendi heva ve hevesini karıştırmadan Yalnızca Allah’a kulluk etme bilincini aşılayan ve bu bilinç ile eğitim veren eğitmenler elbette Allah’ı Resulünü Kitabını tanımamıza vasıtadırlar.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 03 Mayıs 2012, 01:00   Mesaj No:62
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

[QUOTE=İnceSızı;175052]Sanmaki unuttuk ikramsız olmaz abi Hazır rahatladın
[COLOR=navy]Forumumuzun geleneksel sorularını sunuyoruz efendim buyrunnn...


insanlarla iletişiminiz nasıldır? Dost edinmeye önem veririm.

güler yüzlü müsünüz? Genel itibari ile

ağlar mısınız? ağlarsanız neden? Bilerek veya Bilmeyerek İşlediğim Günahlara ağlarım.Bide İmam Hüseyinin kerbela faciasına ağlarım.Ümmetin içler acısı haline

hiç unutamadığınız en kötü gününüz? Unutamadığım kötü günlerim çok olmuştur.Mücahidlerin Şehadet haberlerini aldığım günler

hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? Çocuklarımın dünyaya geldikleri gün.Uzakta olan dostlarım ile bir araya gelme

mutluluk sizin için ne ifade ediyor? Allah'ı hakkıyla tanımak en büyük mutluluktur.

kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? Taviz kavramının hayatımda yeri yoktur.

hayat felsefeniz nedir? İnsan olabilmek

iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? İkisinide benimsemiyorum

yaptığınız en büyük çılgınlık? Barajdan uçmak

Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hüzün Gözyaşı Acı

Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? İzledim Güneşin batışı ile günün vicdan muhasebesi aklıma gelir.

Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? Kitaplarım

bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? Kalıplaşmış bir yapıya anlatamadığım zaman.Allahın hükmü gereği vazgeçerim

size göre sevgi Anne

size göre macera Macera peşinde gezmem

size göre hayal ? Vahdet

size göre kardes Din kardeşliği

size göre dost ? Her anımda yanımda olabilen

size göre aile Sınavın en çetin yeri

size göre eş Sadık

size göre hayat.. ? Gelip geçici İmtihan yeri Acılar

size göre insan ? Onurlu yaşama sahip olabilenler

size göre özlem ? Ümmet bilinci ile kenetlenmiş Müslümanlar

sizegöre hasret ? İslam ahkamının yeryüzüne hakimiyeti

size göre beklemek ? Sabrı öğrenmek

size göre gitmek ? Dünyadan bir an önce Ahirete göçmek

size göre mutluluk ? Allah'a kulluk bilincini yerine getirdiğim anlar

size göre endişe ? Günah

size göre özgürlük? İnsan hak ve hürriyetlerinin tam anlamı ile eşit şartlarda yaşanılması

bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? Dağlara

(-) ler (+) ları hep götürür mü? Hayır

sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? Dayanırım pes etmem

ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? Çocuklarımın İslami bir yaşama adım atabilmelerini sağlamak

ne tarz müzikler dinlersiniz? Fon müzikleri ezgi marş Farsça ezgiler ağırlıkta

forumda sizi en mutlu eden olay? Konuların tekfirsiz bitmesi

forumda sizi en çok üzen olay? Gıybet,İftira

forumda en çok ilginizi çeken konular? Kur'an araştırmaları

hayat size ne öğretti? Acı çekilmeden olgunlaşılmayacağını

hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? Kur'an'ı okuyun anlayın yaşayın yaşatın


kolay gelsin...Allah razı olsun.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 03 Mayıs 2012, 08:33   Mesaj No:63
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:103
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aşkım kürtlere yapılan ihanetleri belgelediğin için şefaatime nail oldun.
Artık soru sormayacağım.)
diğer konularda tekrar mikropça cevap vermişsin.
Yarından itibaret 10 gün bir seyahate çıkacağım.
Görüşmek üzere aşkım.)
selam saygı ve muhabbetle.
Hayırlı yolculuklar ..Fazla ara verme siteye Ferdi
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alt 03 Mayıs 2012, 09:08   Mesaj No:64
Medineweb Sadık Üyesi
İnceSızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnceSızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13046
Üyelik T.: 16 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 553
Konular: 54
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Zamanınızdan ayırıp forumumuzun geleneksel sorularını cevaplandığı için teşekür ediyoruz abimize...
__________________
Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle..
Alt 03 Mayıs 2012, 09:40   Mesaj No:65
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Allah razı olsun sizlerden kusurumuz oldu ise affola...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 03 Mayıs 2012, 09:55   Mesaj No:66
Medineweb Sadık Üyesi
İnceSızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnceSızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13046
Üyelik T.: 16 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 553
Konular: 54
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

estağfrullah ferdi abi gitmeseydi iyiydi ya nesse
nazımız geçiyo biliniyo diye açıklama yapmıyoruz kusur warsa hepimizin...
__________________
Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle..
Alt 06 Mayıs 2012, 13:46   Mesaj No:67
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Tüm sorulara cevap yetişmediğinden,yitiksevda kardeşimizin misafirliği bir hafta daha uzatılmıştır.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alt 06 Mayıs 2012, 15:38   Mesaj No:68
Medineweb Acemi Üyesi
Fatımaİslamoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Fatımaİslamoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14007
Üyelik T.: 24 Temmuz 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 34
Konular: 0
Beğenildi:10
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Misafir sevildi,Ağırlanmaya devam kararı alındı.Bu her Misafire nasip olmaz
bi sorum olacak ;
*islam aleminde ehli sünnet dediğimiz ekolun,kerbela mazlumlarına aşk ve kerbela musebiblerine nefretten vazgeçmiyor.ama musebbiblerinede toz kondurmuyor,yani samimi bir tepkileri yok.dolaylıda olsa baş musebbib muaviye ve hanedanına saygı çerçevesinde yaklaşılıyor.içlerinden iki kurban seçilip yeriliyor(yezid ve ibn ziyad),diğerlerine saygıya devam.sizce bu çelişki değilmi?bize ehli sünnetin bu mantığını açıklarmısınız? ehli sünnet gerçekten böylemi düşünüyor? ehli sünnet kurucuları 4 mezhep imamının ehli beyt sevdalıları olduğu,bu konuda mücadele ettikler,hatta şiddete maruz kaldıkları bilinmektedir.nedir bu çelişki Hocam?

Teşekkürler..
Alt 06 Mayıs 2012, 15:48   Mesaj No:69
Medineweb Üyesi
Kürt_Mücahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kürt_Mücahide isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10660
Üyelik T.: 15 Eylül 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Amed
Yaş:34
Mesaj: 145
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

bir soru da ben soracağım.

mezheplerin vukuundan önceki selefiler dediğimiz,peygamber sonrası dönem,ashabı kiram ve bir kısım tabiiler olarak bilinmektedir.en doğru islami yorum Peygamberi görüp yaşayanlardır kuşkusuz.şu an yaşayan islami düşünceler içerisinde,bu düşünce diğerlerine göre çok sönük kalmaktadır.bizlere selefilik hakkında detaylı bilgi verirmisiniz?
Alt 06 Mayıs 2012, 15:59   Mesaj No:70
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:f_kryln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14040
Üyelik T.: 01 Ağustos 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Ağrı
Yaş:35
Mesaj: 300
Konular: 103
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Ferdi burda iken kimseye soru sorma fırsatı doğmadı.
bu hafta da bizim misafirimiz olursunuz Hocam=)

1-namaz ve sabır ile güç kazanınız,yardım isteyınız,dua ediniz meallerine gelen ayetten ne anlamalıyız?

2-namaz dinin direğimidir,gereğimidir? gereğidir derseniz bu namazın islamdaki konumunu zayıflatmış gibi olmaz mı?

3-asr süresinde insanlığın hüsranda olduğu bildirilmektedir.iman,salih amel,hakkı ve sabrı tavsiye edenler bu hüsranın dışında tutulmuştur.bu dörtlüyü nasıl bir bağ ile birbirine bağlayabiliriz? Hakkı ve sabrı tavsiye nedir? ne anlamalıyız?

4-maun süresinde namaz kılanlar yerin dibine sokulmaktadır.bu namaz nedir? bu ayetleri nasıl pıratize edebiliriz?
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haftanın misafiri Gül âsası Hafta'nın Misafiri 5 07 Şubat 2013 16:53
58.Haftanın Misafiri YitikSevda Hazan Mevsimi Hafta'nın Misafiri 53 21 Şubat 2010 16:33
53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Huzurİslam Hafta'nın Misafiri 62 07 Ocak 2010 14:40
33.Haftanın misafiri YitikSevda... MERVE DEMİR Hafta'nın Misafiri 43 01 Ağustos 2009 20:59
26.Haftanın Misafiri Nas Yitiksevda Hafta'nın Misafiri 37 11Haziran 2009 10:27

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.