Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi İnceSızı,Açılış Tarihi:  29 Nisan 2012 (12:39), Konuya Son Cevap : 13 Mayıs 2012 (09:05). Konuya 135 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Mayıs 2012, 13:20   Mesaj No:101
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
selamun aleyküm uzun bir misafirlik hoştur

sevgili yitik sevda Bakara 256 daki "dinde zorlama yoktur" hitabı kimedir...?

Müslümanlaramı yoksa müslüman olmayanlaramı...?
Esedullah kardeşim sizin sorunuza şu şekilde bir açıklama ile cevap vermeye çalışayım ...

Bakara 256 ayeti kerimede ise ‘La ikrahe fid dini ’Dinde ikrah/zorlama yoktur’’

Bu Ehli kitapla alakalıdır, çünkü onlar cizye vermeyi seçtiklerinde ve şartlara uyduklarında terk edilirlerdi.

Batıl bir din (i kabul etmey)e ikrah edilip bunun sonucunda o dini kabul eden ve o dine giren kimselerle ilgili bir hüküm yoktur’’ (anlamındadır)

Allah azze ve celle bu hususta şöyle buyurmaktadır

İman ettikten sonra kâfir olanlar, Allah'ın gazabına uğrarlar, onun için büyük bir azap vardır. Yalnız bu hüküm, kalpleri kesin bir imanın hazzı ile donanmış olduğu halde baskı altında kalanlar için değil, fakat gönüllerinin kapısını inkârcılığa açanlar için geçerlidir.
(Nahl-106)

İnsanın dünyada kerhen gerçekleştirdiği itaatin ahirette önemi yoktur

Çünkü Allah azze ve celle her şeye hâkim olandır içimizi dışımızı bilendir. Allah’ın razı olacağı en önemli olan İHLÂS’TIR. Allah Resulü Muhammed (s.a.a) bu hususta şöyle buyurmaktadır…

’A’melu Binniyyeti’’ Ameller niyetlere göredir.

Bütün İlahi dinlerde,Din,Can,Mal,İnsan Hakları gibi şeyleri korunması esas alınmıştır. Din ve Vicdan hürriyetinin temel ilkeleri olan,İMAN etme bağlı bulunduğu dinin esaslarına göre amel etme,öğrenme,öğretme,tebliğ etme,emir ve yasaklarına uymak gibi hususlardır.

Vicdan ise Emri bil Ma’ruf nehyi Anil Münkeri,İyi işler yaptığında sevinci kötü işler yaptığında,pişmanlık ve elem veren Ahlaki bir duygudur.

Yüce Rabbimiz,İnsanlara Akıl ve Vicdan vermiştir,Lakin İnsanlık Aklı ve Vicdanı,devre dışı bırakarak Sapkınlığa,Atalar inancına,Şirke vb durumlara düştüğünde,Allah’u teala Peygamberler göndererek,Vahiy ile toplumun,TEVHİD inancına dönmesini sağlamıştır. Göndermiş olduğu Peygamberler ve Kitaplarda,İlahi dine uyma hususunda İnsanları dini kabule ve ibadete zorlamamıştır.Ayeti kerimelerde,İmtihan gereği İnanıp-İnanmama

İbadet edip Etmemekte Hürriyet vermiştir.

Ve de ki: "(Bu) hak, Rabbinizden (gelmiş)tir: Artık ona dileyen inansın, dileyen reddetsin". Gerçek şu ki, Biz, (sunduğumuz hakikati teperek kendi kendilerine) yazık edenler için dalga dalga yükselen alev katmanlarıyla onları çepeçevre kuşatacak bir ateş hazırladık; öyle ki, onlar su istediklerinde ergimiş kurşunu andıran ve yüzlerini kavuran bir su verilecek onlara: ne korkunç bir sudur o ve ne kötü bir duraktır orası!
(Kehf 29)

Ayeti kerime’de de açıkça Allah kimseyi İmana ve İbadete zorlamamıştır.

Başka bir ayeti kerimede Allah isteseydi yeryüzünde İnsanları İmana ve İbadete zorlasa idi yeryüzünde İman ve İbadet etmeyen kimse kalmazdı.

(İşte bunun gibi) Rabbin eğer öyle olmasını dileseydi, yeryüzünde yaşayan herkes topyekün imana erişirdi: Hal böyleyken, insanları inanıncaya kadar zorlayabileceğini mi sanıyorsun,
(Yunus 99)

Ayeti kerimede Peygamberlerin, İnsanları dine zorlamak için değil,öğüt,tebliğ, Allah’ın emir ve yasaklarını sözlü ve uygulamalı olarak anlatmak görevi verilmiştir.Aynı zamanda Tebliğ görevini üstlenmiş Muttaki kullara da bu şekilde görev yapmak düşer.

‘’İşte böyle, (ey Peygamber,) onlara öğüt ver; senin görevin yalnız öğüt vermektir:’’
’sen onları (inanmaya) zorlayamazsın.’’
(Ğaşiye 21-22)

Biz onların, (o yeniden dirilmeyi inkar edenlerin) ne söylediklerini iyi biliyoruz; ve sen onları hiçbir şekilde (inanmaya) zorlayamazsın. Ama sen yine de Benim uyarımdan korkabileceklere bu Kuran aracılığıyla hatırlatmada bulun.
(Kaf 45)

‘’Dinde zorlama yoktur. Artık doğru ile yanlış, birbirinden ayrılmıştır: O halde, şeytani güçlere ve düzenlere (uymayı) reddedenler ve Allah'a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam mesnede tutunmuşlardır: Zira Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.’’
(Bakara 256)

Ayeti kerimelerde,Dine zorlamanın olmadığını,Zorlama ile olacak inanç sisteminde, Ne İman olur nede İbadet.Zorlama ile İman dayatılan kişi ’’Mümin’’ değil ‘’Münafık’’ olur, Çünkü İnanmadığı halde İman etmiş gibi gözükmek ‘’Münafıklıktır’’ Zorlama ile İbadet yaptırılmak istenen kişi ise ‘’Muhlis’’ ’Muttaki’’ değilde ‘’Mürai ‘’olur.Çünkü İman ve Kalp ile yapılmayan İbadet gösteriş,Riya olur.İman etmek ve İnanmak Kalp işidir zorlama ile yapılamaz.

Allah İnsanları şu hususlarda İmtihana tabii tutmaktadır.Ayeti kerimeler de şöyle buyurmaktadır.

O, hem ölümü, hem de hayatı yaratmıştır ki sizi sınamaya tabi tutsun (ve böylece) davranış yönünden hanginiz daha iyidir (onu göstersin) ve yalnız O(nun) kudret sahibi ve çok bağışlayıcı (olduğuna sizi inandırsın).
(Mülk 2)

Ve bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız sadece bir sınav ve bir ayartmadır ve (yine bilin ki,) Allah’tır, katında en büyük ecir bulunan!
(Enfal 28)

Her can ölümü tadacaktır; ne var ki, (hayatın) iyi ve kötü (tezahürleriyle) karşı karşıya getirerek sınıyoruz sizi; ve sonunda hepiniz Bize döneceksiniz.
(Enbiya 35)

Ve onları (ayrı topluluklar halinde yeryüzüne dağıttık; onlardan bazıları dürüst ve erdemli kimselerdi; bazılarıysa böyle değildi: bu sonrakileri hem bağış ve bolluk ile hem de darlık ve sıkıntı ile sınadık, ki belki doğru yola dönerler.
(Araf 168)

Evet, Andolsun ki, Biz kendilerinden öncekileri de sınadık; o halde (bugün yaşayanlar da sınanacak ve) elbette Allah, doğru davrananları ortaya çıkaracak ve yalancıların da kimler olduğunu gösterecektir.
(Ankebut 3)

Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle ve açlıkla, dünya malının, canın ve (alın teri) ürünlerinin kaybı ile sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredenlere iyi haberler müjdele
(Bakara 155)

Bu böyledir, çünkü hakikati inkara şartlanmış olanlar, sahte ve yalanın arkasından gittikleri halde iman edenler (yalnızca) Rablerinden (gelen) hakikate uyarlar. Allah, onların gerçek durumu ile ilgili örnek olayları insanlara bu şekilde anlatmaktadır.
(Muhammed 3)

Daha bir çok Ayeti kerimede,Allah’ın İmtihana tabi tuttuğu ve İnsanları İman ve İbadet etmekte zorlama olmayacağını,ve İsteyenin istediği şekilde İnanmakta serbest olduğunu kimsenin kimseye İman ve İbadet için zorlama yapamayacağını buyurmaktadır.Düşünün Allah tüm İnsanları İman ve İbadet üzere kendi Emirlerine itaat eden kullar olarak, yaratmış olsa idi?İnsanların Meleklerden bir farkı kalmazdı. Bize düşen görev,Allah’ın Kuran’i Kerim’de bizden istemiş olduğu,Emir ve Yasaklara Hakkıyla uyabilmektir.Allah Kalplerimize İman Vicdanımıza Eğriyi doğruyu ayırabilecek anlayışlar nasip eylesin.

Mevlüt Hönül
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 09 Mayıs 2012, 23:50   Mesaj No:102
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

[QUOTE=Abdulmelik;175699]
1-Emanet nedir? emanete ihanet hainlik ve munafığın vasfı olarak geçmektedir.dağa taşa teklif edilen emanet istemenmedi korktular,insan yüklendi.kuran ve sünnette genel itibariyle emanet ve sorumluluğu nedir?

Emanet Allah'ın bahşetmiş olduğu tüm nimetler olarak algılanmalı herhangi birisine ihanet insanın felaketidir.

Allah bizlere bu kadar nimet ve sayısız yaradılanı bize hizmet etmek için sunmuştur bizden istediği ona ortak koşmamak ve daima şükretmektir, ona hakkı ile kulluk vazifesini yerine getirmektir. Bu kadar imkan ile Kulluk vazifesini yapanlara cennet vaat ederek çalışmasının karşılığını en iyi şekilde verecektir. Bunun aksi yaşam sergileyenlere de cehennem ile yapıp ettiklerinin hesabını soracaktır.

Sayısız nimete karşın Allah hiç kimseyi zorlamamıştır, vermiş olduğu ‘’Akıl ve İrade’’ sayesinde seçme hakkını İnsana bırakmıştır. Düşünme, öğrenme ve anlama yeteneği ile donattığı insana, aklını kullanmasını düşünerek gerçeği bulmasını istemiştir. Lakin bu süreç içerisinde insanı kendi haline bırakmamıştır sadece Aklın yeterli gelmediğini en iyi bilen Rabbimiz insanlara doğru yolu bulmaları için, Kitaplar ve Peygamberler ile desteklemiştir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 10 Mayıs 2012, 12:12   Mesaj No:103
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KürtOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 813
Üyelik T.: 19 Şubat 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:53
Mesaj: 82
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ADI ÜSTÜNDE HAFTANIN mİSAFİRİ.YANİİİ BİR HAFTA MİSAFİR EDİLİR PENCEREDEN ATILIR.BUNUN ÖZELLİĞİ NE BE .) KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM UYUZ AŞKIM.)

İLMİN ÜÇ ÇEŞİT OLDUĞU SÖYLENMİŞTİR.
1-OLMUŞ YANMAMIŞ İLİM,
2-OLMAMIŞ YANMAMIŞ İLİM,
3-OLMUŞ YANMIŞ İLİM.

AŞKIM BUNLARI BİZE AÇIKLA.SÜRENİZ 6 AY .)

esma nur hanım misafirlikten kaçışımı,derdimi anladınızmı şimdi

ferdi hoca hoş sefa geldin.Allah kabul etsin.
bu sorunu hayatımda işitmiş değilim.oğlum hastamısın sen
mevlüt baba intihar et kurtul Allah kurtarsın
Alt 10 Mayıs 2012, 12:47   Mesaj No:104
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.475
Konular: 576
Beğenildi:4567
Beğendi:6206
Takdirleri:24359
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
KürtOğlu Üyemizden Alıntı Mesajı göster
esma nur hanım misafirlikten kaçışımı,derdimi anladınızmı şimdi

ferdi hoca hoş sefa geldin.Allah kabul etsin.
bu sorunu hayatımda işitmiş değilim.oğlum hastamısın sen
mevlüt baba intihar et kurtul Allah kurtarsın
Anladım hocam yeğen bundan sonra senin adın ''freddy'nin kabusu'' olarak değişme kararı aldım. Milletin kabusu oldun.))
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alt 10 Mayıs 2012, 13:51   Mesaj No:105
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ADI ÜSTÜNDE HAFTANIN mİSAFİRİ.YANİİİ BİR HAFTA MİSAFİR EDİLİR PENCEREDEN ATILIR.BUNUN ÖZELLİĞİ NE BE .) KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM UYUZ AŞKIM.)

İLMİN ÜÇ ÇEŞİT OLDUĞU SÖYLENMİŞTİR.
1-OLMUŞ YANMAMIŞ İLİM,
2-OLMAMIŞ YANMAMIŞ İLİM,
3-OLMUŞ YANMIŞ İLİM.

AŞKIM BUNLARI BİZE AÇIKLA.SÜRENİZ 6 AY .)
Akşam açıklarım Ferdiciğim sorun değil istediğin gibi soru sor bende cevap çok sen kork aslında
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 11 Mayıs 2012, 00:16   Mesaj No:106
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

F*E*R*D*İ

İLMİN ÜÇ ÇEŞİT OLDUĞU SÖYLENMİŞTİR.


1-OLMUŞ YANMAMIŞ İLİM, Ogunlaşmamış ama pişmemiş ilim

2-OLMAMIŞ YANMAMIŞ İLİM, Hem olgunlaşmamış Hem Pişmemiş İlim


3-OLMUŞ YANMIŞ İLİM. Olgunlaşmış ve Pişmiş ilim

Ferdi senin dilinden cevap verecem Açmaya kalkarsam aylar sürer sen anla kafidir.Hadis Usulü ile alakalı İlimler ...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 11 Mayıs 2012, 00:30   Mesaj No:107
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

هَلْ اَتٰى عَلَى الْاِنْسَانِ حٖينٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُنْ شَيْپًا مَذْكُورًا

İnsan(ın tarih sahnesinde görünmesin)den önceki dönem, sonsuz bir zaman kesitinden ibaret (değil) midir; insanın henüz dikkate değer bir varlık olmadığı (bir zaman kesiti)?
(Dehr-1)

SUAL 2-KURANDA GEÇEN "EL-HİN" KELİMESİNDEN NE ANLIYORSUN ?

El-Hin Uzunca Bir zaman anlamına gelir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 11 Mayıs 2012, 00:33   Mesaj No:108
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

SUAL 1 - "İSNAD DİNDENDİR" SÖZÜ kİME AİTTİR ?

Abdullah b Mübarek'e aittir.

"İsnad dindendir, eğer isnad olmasaydı her rasgelen dilediği sözü söylerdi" demiştir
(Müslim, Mukaddime, I, 12)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 11 Mayıs 2012, 00:48   Mesaj No:109
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

SUAL 3-TARİHU RUVAT KAVRAMININ İSLAMDA YERİ ÖNEMİ NEDİR?

Ravilerin biyografilerini tabakalarını doğum ölüm tarihlerini kimlerden hadis aldıklarını yer ve zamanını seferlerini ve benzere incelemede kullanılan bir terimdir Hadis usulünde en önemli kollardan biridir…İlmu’r Rical’in bir bölümüdür ravileri inceleyen…
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 11 Mayıs 2012, 00:53   Mesaj No:110
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

F*E*R*D*İ

SUAL 4-CERH VE TADİR İLMİ NEDİR? "CERH DOĞRU İSE GIYBETTİR YALAN İSE İFTİRADIR" SÖZÜNÜN DOĞRULUK PAYI VARMIDIR ?

Ey inananlar! Size fasık (yoldan çıkmış) bir adam bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeyerek bir topluluğa karşı kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.
(Hucurat-6)

Sana kısaca Bir Ayet ile Cevap vereyim...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haftanın misafiri Gül âsası Hafta'nın Misafiri 5 07 Şubat 2013 16:53
58.Haftanın Misafiri YitikSevda Hazan Mevsimi Hafta'nın Misafiri 53 21 Şubat 2010 16:33
53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Huzurİslam Hafta'nın Misafiri 62 07 Ocak 2010 14:40
33.Haftanın misafiri YitikSevda... MERVE DEMİR Hafta'nın Misafiri 43 01 Ağustos 2009 20:59
26.Haftanın Misafiri Nas Yitiksevda Hafta'nın Misafiri 37 11Haziran 2009 10:27

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.