Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hz.Muhammed(s.a.v)

Konu Kimliği: Konu Sahibi süperteklif,Açılış Tarihi:  08 Ekim 2007 (04:11), Konuya Son Cevap : 08 Ekim 2007 (19:20). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Ekim 2007, 04:11   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:süperteklif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 74
Üyelik T.: 11 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 15
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi (sav.)

Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi (sav.)

Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi sav.



Allah’ın fermanını, yüce ilahi değerleri İnsanlığa tebliği eden, beşeriyeti paklık, güzellik, aydınlık ve fazilete hidayet eden Hatem’ul Enbiya’ya Allah’ın selam ve salavatı olsun.

H.z Muhammed (sav) yüce insani değerleri özellikle manevi mümtaz değerlerle donatılıp, Allah’ın en seçkin kulu olduğu için, insanlara nebi olarak gönderildi.

Büyük ve engin şahsiyet sahibi insanlar genellikle iki yoldan tanınabilir. Bunlardan biri yarattıkları eserler ve bıraktıkları mirastır.

Peygamber efendimizi tanımanın en isabetli yolu Kuran-ı kerim’dir.

Fransız araştırmacı “Jul Labum’a göre Kuran ilim denizidir. Ondan nehirler kaynaklanır, Müslümanlar hidayet kitabı Kuran’dan ilim öğrendiler. Müslümanların bu ilimleriyse dünya halkına armağan edildi.

***

İngiliz düşünür “Tomas Karlay” ise konuyla ilgili şöyle diyor :

Akıllı birisi İslam’ı yalanlayan ve Muhammed’i yalancı olarak nitelendiren bir kimsenin sözlerine inanması büyük bir ayıptır.Kardeşlerim tarihte yabancı bir insanın böylesine mantıklı ve güçlü bir dini getirip dünya’ya tebliğ edilmesi hiçbir zaman görülmemiştir. Bana göre insan kanun ve mantık üzerine hareket etmelidir, aksi taktirde hedefine ulaşamaz. Bu büyük insanın yalancı olduğu iddiası asla kabul edilemez . Çünkü hazreti Muhammed’in çalışma sitilli, doğruluk ve sadakat ile yüksek ahlak üzerine bina edilmiştir.

“Karlay” ayrıca şunları kaydediyor;isabetli karar, doğru düşünce gücü zekiliği doğru ve ilkeli çalışma biçimi, halkın maslahatını sağlayıp koruması, onun aydın akıl sahibi olduğunu ispatlıyor. O’nun ümmiliği de enteresan bir özelliktir, çünkü Hz. Muhammed hiçbir beşeri ilime iktibas etmedi, başkalarının ilim pınarından bir damla dahil tatmadı. Allah bu büyük insana ilim ve hikmet öğretti. O bilge, bilinçli, emin ve doğru bir gençti. Faydalı ve hikmet dolu sözden başka bir sözü dinlendirmezdi.

Çölün bu büyük evladının kalbi hayır, iyilik, sevgi ve güzelliklerle doluydu. Düşünce ve inanç yapısı çıkarcılık, makam ve mevkiperestlik’ten uzaktı. Ban hazreti Muhammed (sav)’i cani gönülden seviyorum, çünkü tezvir ve ikiyüzlülük, hile ve hokkabazlıktan arınmış bir fıtrat ve öze sahipti.

***

Amerikalı tarihçi “ Vil Dorant “ yazdığı iki ciltlik tarih kitabında Hazreti Muhammed (sav)’i takdir edip, şunları kaydediyor :

Muhammed beşeri tarihin en seçkin ve mümtaz şahsiyetiydi , o mesajını tebliğ etmeye başladığında , Arabistan yarım adası kurak ve boş bir toprak parçasıydı.Bu topraklarda az sayıda putperest kabileler yaşıyordu. Bu kabileler arasında yoğun bir çatışma ve çekişme yaşanıyordu. Fakat Hazreti Muhammed’in vefatı sırasında Arap yarım adasındaki kabileler ve halk bir birlerine kenetlenmişlerdi.Zira İslam peygamberi hurafeciliği, kör taassup ve tutuculuğu ve büyücülükle putperestliği izole etti.

O sadece güçlü ve aydın, yiğitlik ve hür duruş üzerine bina edilmiş bir din getirdi.

O’nun kitabı Kurandır. Hiçbir kitap bu denli etkili ve etkin olamaz.

***

Fransız yazar “Dosun” İslam ve Muhammed adlı kitabında şunları yazıyor:

Fransızların çoğu dini konulara pek ilgi göstermezler, fakat Fransız dindar kişiler ile düşünürler yeniden İslam dinini inceleyip, araştırmalıdırlar. Gerçek şu ki İslam’ın doğuşu onun tebliği sonucunda yayılması, beşeri tarihin en önemli gelişmelerinden biri sayılmaktadır.

İslam 7. y.y.’in sonlarında Suriye, İran, mısır, Arap yarım adası, Kuzey Afrika ve Ak deniz adalarıyla sahil ülkelerine yayıldı.

İslam daha sonra Hindistan ve Çin’e ulaşıp, etkin bir dine dönüştü. Günümüzde de İslam dünya medeniyetleri en etkin ve yönlendirici faktörlerinden biridir.Muhammed (sav)’in Asya milletleri arasında en eski kanun belirleyici olarak varlık göstermesi, bu kanunların asırlar boyunca yürürlükte kalması, bu eşsiz ve mümtaz şahsiyetin hakkaniyetinin en iyi ve belirgin ispatlarından biridir.



Hazreti Muhammed (sav), hayatı boyunca tam bir ihlas ve masumiyet üzerine zulüm, saldırı ve günah işlere karşı mücadele etti. Fakat günümüzde edepsiz ve küstah kimseler yer yüzünde kendi karanlık hedeflerini gerçekleştirme alanı olarak sanıp, cirit atıyorlar. Bu cahil ve zorba güçler peygamber efendimizi en çirkin saldırılara maruz bıraktılar. Fakat güneş balçıkla sıvanamaz.

***

Beşeri toplumun büyük şahsiyetlerini tanımanın diğer bir yolu o şahsiyetten söz eden filozoflar ve düşünürlerle bilginlerin eserlerini okumak ve incelemektir.

Nitekim batıda bazı kötü niyetli cahil insanlar Hazreti Muhammed (sav)’e karşı kin kustukları halde batılı düşünür ve bilginler de peygamber efendimizi takdir etmişlerdir.

Batılı tekelci medya gruplanın yarattıkları karanlık atmosfere rağmen, insaf sahibi düşünür ve aydınlar bambaşka bir tutum izlemiş bulunuyorlar. Nitekim hazreti Muhammed (sav)’in hayat öyküsünü inceleyen “La Martin” Muhammed’in insan üstü ilahi bir şahsiyet ve kesinlikle Allah’ın elçisi olduğunu vurguluyor.

***

Fransız bilgin ve düşünür “Gustov Lebon” da İslam ve Arap medeniyeti isimli kitabında şunları yazmakta ;

Alemde büyük insanların azamet ve önemini idrak edebilmek için onların çalışmalarını ve eserlerini dikkatle almalıyız. İslam peygamberi tarihin rical ve büyük insanlarına kıyasla en önde olan ünlü ve gözde bir şahsiyettir.

Mekkeliler 20 yıl boyunca peygamberin hayatını tehdit ettikleri, ona karşı her türlü taciz ve saldırıda bulundukları halde, Mekke fethi sırasında Mekkelilere örnek bir insancıl ve cömert tutum izleyip sadece Kâbe’de’ki putları kırmak emrini verdi. İslam peygamberinin en gözde özelliklerinden biri, savaşta yenildiğinde korkuya kapılmaması ve yılmaması, düşmana galip geldiğindeyse gurura kapılmaması ve hak ile itidal yolundan sapmamasıdır.

***

Bir İngiliz bilgini olarak “John Diven Port “ peygamber efendimize karşı izlenen art niyetli tutumdan dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirtip, “Muhammed ve Kuran nezrindeki özür dileme borcumuz “ adlı kitabında büyük bir itina ve sadakatle hareket edip Hazreti Muhammed(sav)’in bereketli hayatını yalan ve haksız saldırı ve karalayıcı iddialardan temizlemeye çalışıyor ve art niyetli kimseleri doğru ve sadakatli bir şekilde düşünmeye çağrıda bulunuyor.

“Diven Port” şunları yazıyor:

Muhammed güzel huy ve güzel bir simaya sahipti, fakat bu imtiyazlara sahip olmayan düşmanlar bunun bu üstünlüklerini göz ardı etmeye çalışıyorlardı.

Hazreti Muhammed konuşma yapmadan önce muhatabı olan bir kişiyi veya grubu , üstün lütuf ve sevgisi sayesinde kendine cezp ediyordu ve gönüllerini fethediyordu. O güzel yüzü ve ter temiz giyimi ve muktedir tutumu, etkileyici bakışı, güler yüzlü davranış biçimiyle herkesleri etkilemeye başarıyordu.

Konuşmalarında ince ayarlı kavramları kullanıp etkin mantıkla hakikatleri anlatıyordu ve böylelikle de herkesin takdirini kazanıyordu.

Bu yüzden hazreti Muhammed (sav) beşeri toplumun en gözde ve ender dini şahsiyeti sayılmaktadır.

***

Evet Hz. Muhammed (sav) insanlığın kurtuluşu abidesiydi ve insanların nasıl yaşayacaklarını gösterin mükemmel bir kişiliktir.

İngiliz yazar “Bernard Şav” konuyla ilgili şunları aktarmaktadır:

Muhammed (sav)’in dini beşeri toplumun bütün asırlarda sevk ve idare edecek en mükemmel dindir.

Tahminlerime göre, gelecek Avrupa, Muhammed (sav)’in dinini kabul edecektir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi süperteklif 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi (sav.) Hz.Muhammed(s.a.v) Emekdar Üye 2 2087 08 Ekim 2007 04:11
Sihirli Cümleler Makale ve Köşe Yazıları süperteklif 0 2556 08 Ekim 2007 04:02

Alt 08 Ekim 2007, 09:38   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi (sav.)



Hz. muhammedin hareket ve sözleri çok önemlidir . Bu kadar üstün vasıflara sahip olan sağlam karakterli bir insanın, "Ben peygamberim" şeklindeki sözlerini kabul edip kendisine uymak için mucize göstermesini beklemeye bile gerek yoktur. Zaten onun şahsiyetini yakından tanıyan ve çok iyi bilen hz.ebubekir gibi insanlar, mucize göstermesini istemeden ona iman etmişlerdi. hz.muhammetten mucize göstermesini isteyenlerin pek çoğu da iman etmişlerdi.hz.muhammedin herkesegüven veren karakteri ve gösterdiği mucizeler onun Allahın resulu olduğunu zaten açıkça göstermektedir...
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ekim 2007, 19:20   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Batı düşünürleri açısından İslam Peygamberi (sav.)

O ki Yaratılışdaki sır, hikmet..
O ki Ahmet, Mahmut,Muhammet
O ki Kainatın Gülü,Allah ın Habibullahı,
O ki çöle inen nur,rahmet...

şefaat Ya Rasulallah...
seni seviyoruz Ya Rasullallah
Anam babam sana feda olsun Ya Rasullallah...
Ne mutlu Senin ümmetin olana...
Ne mutlu seni sevene
Ne mutlu seni anlayabilen, Seni yaşayana...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Türk İslam Edebiyatı 2016 Batı Avrupa Bahar Dönemi Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 04 Şubat 2017 19:48
İslam Hukukuna Giriş Batı Avrupa 2016 Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 03 Şubat 2017 09:08
İslam Hukukuna Giriş Batı Avrupa 2015 Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 03 Şubat 2017 08:06
İslam Kurumları ve Medeniyeti 2015 Batı Avrupa Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 24 Ocak 2017 21:46
Batı Medeniyeti, Teknoloji, İslam, İman/Muhsin İyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 0 22 Mart 2013 12:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.