Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hz.Muhammed(s.a.v)

Konu Kimliği: Konu Sahibi İmamHüseyin,Açılış Tarihi:  10 Nisan 2009 (07:48), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2009 (07:48). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Nisan 2009, 07:48   Mesaj No:1
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:İmamHüseyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7571
Üyelik T.: 20 Mart 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 279
Konular: 242
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart HZ. PEYGAMBER’İN (S.A.A) SAVUNMA

HZ. PEYGAMBER’İN (S.A.A) SAVUNMA

HZ. PEYGAMBER’İN (S.A.A) SAVUNMA
DALINDAKİ GÜÇLÜ SİYERİ
Allah Kur’an’ı Kerimde şöyle buyuruyor: “Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız.”[204]

İslam Peygamber’inin (s.a.a) siyeri ayeti kerimede açıktır. Hz. peygamber, (s.a.a) Yemende bir silahın üretildiği haberini alır almaz sahabeden birini silahı temin etmek için yemene gönderdi. Ümmetin her şeyi bilmesi ve düşmana karşı hazırlıklı olması için, at binme ve ok kullanma gibi yarışlar düzenleyerek başarılı olanları mükâfatlandırıyordu.

Müslümanlar her açıdan bütün imkânlarıyla hazırlıklı olmalıdırlar ve İslam devleti de elindeki bütün var olan imkânlarıyla kendisini korumak, Allah’ın ve kendisinin düşmanlarını korkutmak (caydırıcı olmak) kastıyla savunma alanındaki bütçesini temin etmelidir.

Müslümanlar her türlü eğitimi almalı ve en son gelişmiş teknolojilerden yararlanmalıdırlar. Bütün askeri, siyasi ve propaganda hazırlıklarını düşmanın yüreğine korku salmak için yapmalıdırlar. Hadisi şerifte şöyle buyuruyor: Saçınızı ve sakalınızı boyayarak İslam’ın ordusu yaşlıdır sözü söylenmesine imkân tanımayın.

Evet, konuşarak anlaşmak her yerde geçerli değildir. Düşmanı korkutmak ve saldırmasından caydırmak için bayanlar bile askeri eğitim görebilirler, askeri açıdan çok güçlü olmak gerekir ki düşman saldırı düşüncesinde bile girmemelidir.

Vahdet ve birlik içinde olmak ve düşmana karşı yekvücut olmak gerekir. Zira tefrika olunca Müslümanlar güçlenemez ve düşmanı korkutamazlar.

İslam’ı açıdan bütün Müslümanlar askerdirler ve askeri açıdan ise halkla beraber savunmaya hazır olmalıdır.

Şunu çok iyi bilmemiz gerekir düşmanlarımızın tamamını tanımıyoruz ve bazıları ateşin toprağın altında saklandığı gibi iyi bir fırsat arıyorlar bu konuyla ilgili Kur’an şöyle buyuruyor: “Sizin bilmediğiniz Allah’ın düşmanları” bu nedenle fakat hazırda bulunan düşman için harcama yapmamalıyız, ileriye yönelik çıkabilecek düşmanlar içinde hazırlıklı olmalıyız.

Savaştaki yardımlaşmaları hafife olmamalıyız. Maddi yardım haricinde, haysiyet, bilgi ve kültürel yardımlaşmada gerekir, ayeti kerimedeki “Allah yolunda ne harcarsanız”, bölümü mutlaktır ve her şeyi kapsamaktadır.

Bilindiği gibi hazırlıkların ve yardımlaşmaların tamamı Allah yolunda ve onun rızası için olmalıdır. Gösteriş ve birilerinin çıkarı için olmamalıdır. Enfal suresinin 60. Ayetin sonunda buyuruyor: “Bütün harcamalarınız, askeri hazırlıklarınız ve desteklerinizin karşılığı tamamıyla size dönecektir ve siz asla zulme uğramayacaksınız.” Zira kudretli, izzetli ve özgür olmanızla beraber ekonomik durumunuzda iyi olacaktır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi İmamHüseyin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
MUHAMMED MUSTAFÂ'SIN Şiirler ve Şairler AŞK'ÜL İSLAM 1 2189 09 Mayıs 2009 14:06
Rahmetli İmam Humeyni’den bir şiir Şiirler ve Şairler İmamHüseyin 0 2591 09 Mayıs 2009 14:04
MÜSLÜMAN COĞRAFYASINA AĞIT Şiirler ve Şairler namzet davadar 1 1952 09 Mayıs 2009 14:03
MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR Şiirler ve Şairler Yitiksevda 3 2460 09 Mayıs 2009 14:01
MÜSLÜMANLIK NEREDE! Şiirler ve Şairler Mahru 3 2184 28 Nisan 2009 23:39

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bakan Akar'dan ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın Mektubuna Yanıt nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 18Haziran 2019 21:46
KPSS "EGO SAVUNMA MEKANİZMASI" mehmet akif2 KPSS Eğitim Bilimleri 10 17 Mart 2018 13:42
Peygamber efendimiz, Peygamber olmadan önce kendinin peygamber gönderileceğini biliyo _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 16:00
Hz.Muhammed Benden sonra peygamber gelseydi, Ömer peygamber olurdu buyuruyor KuM TaNeSi Ashab-Kiram(r.a) 0 23 Mart 2009 10:32
Peygamber’i Taklit, Peygamber’i Örnek Almak Değildir YOLCUYUM Hz.Muhammed(s.a.v) 0 25 Temmuz 2008 00:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.