Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar (https://www.forum.medineweb.net/565-ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar)
-   -   AÖF DUYURULAR! Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar/30068-aof-duyurular-medineweb.html)

EyMeN&TaLhA 26 Ağustos 2014 11:33

AÖF DUYURULAR! Medineweb
 
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ
DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DUYURUSU (2014-2015 GÜZ DÖNEMİ)

2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren her dönemde yapılmak üzere, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II derslerine yapılacak ders transferi ve muafiyet ile ilgili açıklamalar aşağıdadır:

  1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden daha önce yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış öğrencinin kayıtlı olduğu/kayıt yaptıracağı programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır. Bu durumdaki öğrencinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
  2. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışındaki bir yükseköğretim programından daha önce yukarıda adı geçen ders/dersleri almış ve başarmış öğrencinin, muafiyet için aşağıdaki işlemleri yapması gerekir.
Yükseköğretim programlarından;

  • mezun olanlar Mezuniyet Belgesini (geçici mezuniyet belgesi, diploma vb. onaylı fotokopisi),
  • kayıtlı/kaydı silinmiş olanlar ise Muafiyet Talep Formu’nun çıktısını alarak ilgili Fakülte/Yüksekokuldan onaylattığı formu ya da yukarıdaki ders/dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi bir yazıyı AÖF bürosuna teslim etmelidir.
  • lisans programından kaydını sildirip önlisans diploması alan öğrenciler Muafiyet Talep Formu’nun çıktısını alarak ilgili Fakülte/Yüksekokuldan onaylattığı formu ya da yukarıdaki ders/dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi bir yazıyı AÖF bürosuna teslim etmelidir.
  • Not durum belgeleri (transkript) çok farklı formatlarda olduğundan ve inceleme süresini uzatarak muafiyet işlemlerinin zamanında bitirilememesine neden olacağından kabul edilmeyecektir.

Yukarıdaki belgeleri;

  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ilk kez kayıt yaptıracak öğrenci kayıt esnasında,
  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrenci ise 20-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında AÖF bürosuna teslim etmelidir.

Bu tarihlerden sonra yapılan başvurulara muafiyet işlemi takip eden dönemde uygulanacaktır.
Muafiyet işlemleri her dönem başında ilgili Fakülte tarafından belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilir.

Muafiyet talebinde bulunan öğrenci, ders transferi ve muafiyet esaslarını kabul etmiş sayılır.

Ders Muafiyet Talep Formu İçin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İLETİŞİM
E-Posta:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine ulaştırdığınız e-postalarınızın zamanında cevaplandırılabilmesi için T.C. kimlik numaranızı, ad ve soyadınızı mutlaka yazmalısınız. T.C. kimlik numarası, ad ve soyad olmayan e-postalar cevaplandırılmaz.
Telefon: Öğrenci hizmetleri ile ilgili sorularınız için 444 10 26 numaralı telefondan Açıköğretim Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.
AÖF büro adreslerine
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ulaşabilirsiniz.
İLGİLİLERE DUYURULUR



ALINTIDIR

EyMeN&TaLhA 02 Eylül 2014 00:51

Cevap: Aöf duyurular!...
 
AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

Başlangıç Tarihi :28/08/2014

Bitiş Tarihi :30/10/2014

EyMeN&TaLhA 05 Eylül 2014 09:02

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Anadolu Üniversitesi Aöf 2014 – 2015 Kayıt Yenileme Tarihleri

Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler için 2014-2015 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri duyurusu yapıldı. Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için;

Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül Pazartesi başlayıp 26 Eylül Cuma günü sona erecektir.

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayacak olup, 6 Mart 2015 pazar günü sona erecektir.


Kayıt Yenileme İşlemleri 2 Etapta Yapılacaktır…

1. Etapta; [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine girip, buradan KAYIT YENİLEME linkine tıklayarak, Ders Ekle/Sil İşlemi yapılmasıdır. Ders ekle sil işlemini üniversitede 2.yılı ve üzeri olan tüm öğrenciler gerçekleştireceklerdir. Bu yüzden üstten ders istemeseniz bile aöf ders ekle/sil sayfasına girerek okulun size atadığı dersleri kontrol edin. Bu dönem almanız gereken ve okulun atamadığı dersleri eklemeyi unutmayın. Yoksa okulu bir yıl uzatma riskiyle karşılaşabilirsiniz.
2. Etapta; Bankaya harç ücretlerinin yatırılması yapılacaktır. Ders Ekle/Sil yaptıktan sonra Vakıfbank’a harç ücretini yatırdığınızda kaydınız otomatik yenilenecektir. Harç ücretini yatırdıktan sonra aöf bürolarına bizlere verilecek olan yeni ders kitaplarımızı almaya gideceğiz sadece. Banka dekontunu büroya teslim etme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Kayıt Yenileme Harç Ücretleri Ne Kadar?

2014-2015 eğitim sezonunda kayıt yenileme harç ücretleri alttan dersiniz yok ise 225tl civarı olacaktır. Bu ücreti her dönem kayıt yenileme tarihleri içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğinizde o dönemin derslerini alamaz ve sınavlara giremezsiniz. Altta dersi olan öğrenciler veya üstten ders ekleyen öğrenciler eklenen her ders için ekstra bir ücret ödeyeceklerdir.
Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirdikten sonra bağlı bulunduğunuz Aöf Bürosuna giderek, o döneme ait olan yeni ders kitaplarınızı almayı unutmayın.

Önemli!
Öğrenim bedellerini ( harç ücretini ) yatırmadan önce Ders Ekle/Sil işleminizi yapınız..


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 05 Eylül 2014 09:08

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Liseden Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Üniversite Kayıt İşlemleri

Bazı arkadaşlarımız tek ders sınavına kaldıkları için veya diplomalarını alamadıkları için üniversiteler tarafından kayıtlarının alınamadığını veya zorluk çıkarıldığını görmekteyiz. Bu durumda olan arkadaşlarım sizin durumunuzda olan bir arkadaşımızın yaptığı başvuru neticesinde Yük­se­köğ­re­tim Ge­nel Ku­ru­lu ( YÖK ) MEB Ha­yat Bo­yu Öğ­ren­me Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’nün ta­le­bi üze­ri­ne öğ­ren­ci­le­rin du­rum­la­rı­nı bel­ge­le­mek kay­dıy­la, 7 Ka­sım 2014 ta­ri­hi­ne ka­dar ka­yıt yap­tı­ra­bil­me­le­ri­ne ka­rar ver­di. Yani diplomanızı en geç 7 Kasım’da Ön kaydınızı olduğunuz üniversiteye gönderebilirsiniz.
Yani size zorluk çıkaran kişilere YÖK’ün bu konuda kararı olduğunu ve 7 Kasım’a kadar kesin kayıt için diplomayı getirme süreniz olduğunu ifade edin. Yine zorluk çıkarırlarsa YÖK’ün aşağıdaki duyurusunu YÖK’ün internet sitesinden Duyurular bölümünden görebileceklerini söyleyin.

2014 ÖSYS – Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Öğrenciler İle İlgili Karar Metni

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında en az bir kez olmak üzere ek sınav hakkı verileceği, ek sınavlarla birlikte dört veya beş dönem mezun verildiği, üçüncü dönem sınavlarının iş takvimlerine göre 23-24 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacağı, ek sınavlarla ilgili bir takvimin ise henüz belirlenmediği ve 2014 ÖSYS sonucunda bir yükseköğretim programını kazanmış ancak mezun olamamış öğrenciler için kayıt tarihlerinin uzatılması ve öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanması konusundaki yazısı 21/08/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 01- 05 Eylül 2014 tarihleri arasında tüm ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2014-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan 2014-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara 7 Kasım 2014 tarihine kadar kayıt yaptırabilmelerine karar verilmiş olup, söz konusu karar ilgi (b) yazımızla üniversite rektörlüklerine iletilmiştir.

Not: 21.08.2014 tarih ve 50036 sayılı yazımız ile üniversite rektörlüklerine bildirilmiştir..

alıntıdır

EyMeN&TaLhA 06 Eylül 2014 09:41

Cevap: Aöf duyurular!...
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

alıntıdır

EyMeN&TaLhA 06 Eylül 2014 09:44

Cevap: Aöf duyurular!...
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AÖF Kayıt Yenileme ve Ders Ekle Sil Tarihleri



Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil tarihlerini duyurmuştur. Buna göre işlemler 15-26 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme için kılavuz 15 Eylül’den önce yayınlanacaktır.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrencilerimiz Güz Döneminde[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 15 – 26 Eylül 2014


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 11 Eylül 2014 17:51

Cevap: Aöf duyurular!...
 
AÖF Kayıt Yenileme Duyurusu 2014-2015


15 Eylül’de başlayacak olan AÖF kayıt yenilemeleri için Anadolu Üniversitesi duyuru yayınlamıştır. Kayıt yenileme işlemleri kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak olup, önce ders ekle sil yapma sonra ise bankaya ücreti ödeme şeklinde yapılacaktır.
Dikkat: Önce bankaya ödeme yaparsanız ders ekle sil yapamazsınız.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ
2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır.
Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri;
15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp
26 Eylül 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir


Mazeretli olanlar 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde kayıtlarını yenileteceklerdir.
Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden yapılacaktır.

Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

15 – 26 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 25, 26 Eylül 2014 tarihlerinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.



Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

Mazeretli kayıtların son günü olan 26 Eylül 2014 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 öğretim yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.
Şifresini kaybetmiş veya hatırlamayan öğrenciler AÖF bürolarından bizzat veya 444 10 26 numaralı telefonu arayarak yeni şifre alabilirler. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabilir.
Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

İLETİŞİM
e-Posta : [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çağrı Merkezi : 444 10 26
AÖF büro adresleri : [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 18 Eylül 2014 09:15

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Aöf Ders Çalışma Stratejisi


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ders kitaplarına nasıl çalışırım, ders çalışma stratejim nasıl olmalı, kitaplar dışında hangi kaynaklardan yararlanabılırım v.b. sorularınızı yanıtını, madde madde anlatmaya çalışacağım.


1. Açıköğretim Fakültesi kitapları bizlerin kaynak kitapları, Sınavlardan sadece ve sadece aöf kitaplarından soru çıkar,

2. Şuan ders çalışmaya biran önce başlamanızi şiddetle tavsiye ediyorum, Eylül’ün 15 inde başladığımızı düşünürsek hergün 1 ünite okuyup önemli olan yerleri yazarak öğrenmeyi seven arkadaşlarım yazarak çalışmalı, yazmayı sevmeyen arkadaşlarım çizerek çalışmalı, okumak önemli değil okuduğumuzu anlamalısınız.

3. Ara sınav da kitabımızın yarısından sorumluyuz, 10 ünite varsa 5 üniteden sorumluyuz, ara sınav notumuzun % 30 unu etkileyecek , dönem sonu sınavı %70 ini, ilerleyen günlerde bu durumu daha net anlatacağım.

4. Her gün bir ünite çalıştığımızı düşünürsek 5 günde ara sınav için sorumlu olduğumuz ilk 5 üniteyi bitirmiş oluyoruz. Üstten ders alan veya alttan dersi olan arkadaşlarım sizler günde 2 ünite bitirmeniz gerekecek.

5. Benim en önemli kırtasiye kaynağım fosforlu kalemlerim, önemli olduğunu düşündüğüm yerleri fosforlu kalemle çiziyorum.

6. Yukarıda belirttiğim gibi eylül 15’te başlarsak 45 gün sonra Ekim 25 itibari ile tüm derslerimizin konularını bitirmek zorundayız ki, tekrar yapmaya zamanımız olsun.

7. Tabi aöf kitaplarının sonlarında ki her ünitenin özetlerini de okumanız önemli, her ünitenin sonunda kendimizi sınayalım testleri var aöf sınavlarında muhakkak ki 1 kaç tane çıkar.

8. 1 ünite bitirip hemen ders çalışmayı bırakmıyoruz, o ünite ile ilgili muhakkak yardımcı kitap edinmenizi öneririm, o gün çalıştığımız aöf kitabının ünitesini, yardımcı kaynak kitabından da hem konu özetlerini hemde soruları muhakkak çözmeniz gerekecek. Çünkü aöf kitaplarında soru sayısı çok az, ama yardımcı kaynak kitaplarda soru sayıları ve tutturulma olasılığı çok ama çok yüksek.Şu yayını alın diyemem ama benim kullandığım kaynak kitabım var ve gerçekten çok memnunum.

9. Aöf nin çok güzel uygulamaları var, e-seminerlerle hocalar canlı olarak belirli günlerde canlı anlatım yapıyorlar veya o an izleyemezsek başka bir gün hangi üniteyi izlemek isterseniz o üniteyi açıp izleyebilirsiniz.Ben buradan çok faydalandım. e-Seminer

10. Aöf’nin bir başka güzel uygulaması e-öğrenme portalı var. Buradada konuların slayt gösterimleri var, zamanı olan arkadaşlarım burayıda incelemeli, Açıköğretim e-Öğrenme Portalı

11. Arkadaşlarım aöf’de ders çalışmaz iseniz kesinlikle geçemezsiniz, yukarıda ki uygulamaları kendinize bir ders çalışma tablosu oluşturabilirsiniz,

12. Yukarıda ki vermiş olduğum bilgiler ile Ekimin 25’ine kadar bitirdiğimizi düşünelim, ara sınava 40 günlük bir zamanımız kalacak. Bu 40 günü ben şu şekilde değerlendirdim.

a.) Fosforlu kalem ile çizmiş olduğum yerleri tekrar tekrar okudum, ama bu sefer günde 2 ünite bitirdim.
b.) Aöf e-seminer ve aöf e-öğrenme linklerini tekrar tekrar yüklemiş oldukları videoları tekrar tekrar izledim,
c.) Yardımcı kaynaklarda ki soruları önemli olduğunu düşündüğüm soruları yıldız işareti yaptım ki daha sonra tekrar bakmak için

d) Bol bol soru çözmenizi öneririm

e) Yazarak çalışmayı seven arkadaşlarım muhakkak yazarak çalışın, o şekilde insan daha güzel anlayabiliyor.


Umarım sizlere yararlı olur. Bunları uygulayan kişi kesinlikle başarılı olacaktır.


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 18 Eylül 2014 09:27

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Aöf Ders Ekle/Sil Nasıl Yapılır



- Ders ekle/sil işlemini 1.sınıfta okuyanlar yapamazlar. Onlar okulun atadıkları dersleri almak durumundalar.(ÖNEMLİ)

- Üst dönemden ders ekleme işlemini, alt dönemden ders borcu olanlar yapamazlar. Alttan kalan derslerinizi vermeden üst dönemden ders alamazsınız ama ders çıkarabilirsiniz.

- Ders ekleme veya çıkarma işlemi harç ücretleri yatırıldıktan sonra yapılamaz. Dolayısı ile ekleme veya çıkarma yapacaksanız önce bu işlemi sonra harcı yatıracaksınız.

- Ders eklemek veya çıkarmak için [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine giriyoruz. Burada TC kimlik numaramız ve Aöfbürosundan aldığımız şife ile giriş yapıyoruz.

- Buradan okulun ekstra alabilirsin dediği dersleri eklyebilir, çıkarmak istediklerimizi çıkarabiliriz.

Girdiğiniz sayfa ile ilgili uyarılarıda belirteyim;


*Fakülte tarafından bu dönemde alabileceğiniz derslerin kredisi 30 ECTS* krediyi geçiyorsa en az 30 ECTS kredilik, geçmiyorsa tüm derslerin ataması yapılmıştır.

*Tekrar ettiğiniz dersler ve ilk kez alınan dersler farklı renklerde gösterilmiştir.

*Atanan derslerin üzerine TOPLAM 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde varsa üst dönemden ders ekleyebilirsiniz. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 ECTS kediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler.,

* Ders silme, bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılabilir. Üst dönemin derslerinin tamamı silinmeden, bulunduğunuz dönemin derslerinden silme yapamazsınız. Ancak tekrar ettiğiniz dersleri silemezsiniz.

* Bir dersi silmeniz o dersten sorumlu olmadığınız anlamına gelmez. Sildiğiniz dersleri daha sonra lgili dönemde almak zorundasınız. Dönemlik-Kredili programlarda tüm dersler zorunlu olup seçmeli ders bulunmamaktadır .Derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamazsınız.

*Tüm dersleri silmeniz halinde bankada ödeme oluşmayacak, kayıt yeniletemeyecek, öğrencilik haklarından yararlanamayacak ve sınavlara giremeyeceksiniz.

*Ders ekle-sil işlemi 3 basamaktan oluşmaktadır. En son basamakta mutlaka onay vermelisiniz. Yaptığınız işlemleri onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işlemleri geçersiz sayılacaktır.

- Çıkardığımız dersleri ancak seneye aynı dönemde alabileceğimizi unutmayalım. Yani ıkarılan dersler aslında bizim okula borcumuzdur ve bu derslerde geçmeden okulu btirip diploma alamayız.

2 - Vakıfbank'a harç Ücretlerini Yatırma ve Kaydın Yenilenmesi

- Ekle sil yaptıysak bankaya gidip harç ücretini yatırabiliriz arkadaşlar.
- Bankaya harç ücretini yatırmadığımız sürece ekle/sil işlemini tekrar yapabiliriz. Her yaptığımızda bir önce yaptığımız silinir en son yaptığımız güncel olur.
- Bankaya harç ücretini ödedikten sonra Aöf bürosuna gidip bu dönem okuyacağımız yeni kitaplarınızı alabilir, Öğrenci kimliklerinizin arkasına bandrol yapıştırtıp, Öğrenci Pasosu için başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yıl dersler değiştiği için geçen yılların kitapları yerine yeni kitapları alıp derslere o şekilde çalışmanızı öneriyorum

DERS EKLE-SİL VİDEOLU ANLATIMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

bankaya harç ücretini yatırdıktan sonra artık ekle/sil yapamazsınız ve dersleriniz seçilmiş olur.

alıntıdır

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (AÖF DERS EKLE - SİL VİDEOSU)

EyMeN&TaLhA 21 Eylül 2014 09:41

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Güz Dönemi Ara Sınavı=6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı=24-25 Ocak 2015


Bahar Dönemi Ara Sınavı=25-26 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı=6-7 Haziran 2015


2014-2015 Tek Ders Sınavı=12 Temmuz 2015


SAAT: 13:55

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306