Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLİTAM İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA.::. > İlitam 3.Sınıf Dersleri > İlitam 3.sınıf Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi makbergülü,Açılış Tarihi:  11 Ağustos 2014 (10:59), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2018 (19:03). Konuya 403 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı246Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Ağustos 2015, 00:55   Mesaj No:91
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Dokuz Eylül Üniversitesi - İlitam


2013-2014 BAHAR YARIYILI İLİTAM YÜZYÜZE EĞİTİM-FİNAL-BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMLARI (3. VE 4. SINIF)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 00:08   Mesaj No:92
Avatar Otomotik
Durumu:batu0510 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31300
Üyelik T.: 22 Eylül 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Tercihler basliyo sakarya izmir arasi cok kararsizim gecen seneki siralamalara bakacak olursak ankara istanbul ki istanbulu cok isterdim haric ilk nereyi yazarsam garanti sakarya ve izmir ayni mesafede kafam cok karisik yardim lutfen puan 261.700 kusur 3188 sira
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 01:51   Mesaj No:93
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Dikey geçişte dgs Tercİh nasıl yapılır

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Öncelikle Size verilen Tercih Kılavuzu'nu dikkatle okuyunuz.

1- Yerleştirildiğinizde okuyabileceğiniz bölümleri son verilen Tercih Kılavuzu' ndan işaretleyiniz.

2- Yaptığınız sıralamada en çok istediğiniz programı en başta olacak şekilde işaretleyiniz.

3- Her sıraya bir sonrakinden daha çok istediğiniz bir programı yerleştirip, listenizi en az istediğiniz programla bitirin.

4- En son tercihiniz bile kazandığınızda severek okuyabileceğiniz bir bölüm olmalıdır.

5- Tercih yapılırken üniversitelerin geçmiş yıllara ait puanlarına önem verin.

6- Bu sıralamada birbirine çok yakın puanda olan tercihlerle karşılaşılabilir. Ya da istediğiniz bölüm alt sıradaki tercihlerde olabilir. O zaman tutarsız tercih yapmamak için istek dışındaki bölümleri çıkartmak gerekir.

Örnek:
A fakültesi 280. 552 (puanı çok yüksek olduğu için ilk sıraya yazdım).

B fakültesi 275.002 (I. derece istenen bölüm);

C fakültesi 270.512 (olmasa da olur).

D fakültesi 250.612 (II. derece istenen okul).

Bu durumda A ve C fakültelerini tercihten çıkarmak gerekir.

7- Tutarsız tercihlerden sakınmak gerekir. Yani aynı puan türünden alt sıralara yazdığınız bir okulun puanı, üst sıralara yazdığınız okulun puanından fazla olması durumunda, bu okulu tercihten çıkarınız. Yerini değiştirip üste çıkarmanın olumsuz yanı, istek sırasından çok puan sıralamasına yönelmiş olmalıdır.

Örnek:
A fakültesi 290

B fakültesi 285

C fakültesi 289 (tutarsız) sıralama D fakültesi 383

Ekstra not:
Özellikle büyük üniversiteler hariç diğer üniversiteleri tercih ederken;

A üniversitesi: 280
B üniversitesi: 285

Öğrenci A üniversitesinin puanı düşük diye onu yazıyor. Tabi diğer öğrencilerde A üniversitesinin puanı düşük diye onu yazıyor. Bu sefer A üniversitesine yoğunlaşma olunca A üniversitesinin puanı yükseliyor, B üniversitesi o yıl düşüyor.Bunu göz önünde tutmanız sizin için önemlidir. Bir üniversiteyi puanı düşük diye tercih etmek sizi yanıltabilir. Puanı düşük olan bir tercihe yoğunlaşma olması muhtemeldir ve bu yoğunlaşma onun puanını yükseltir.

8- Her tercihi tek tek bir alttaki tercihle yeniden karşılaştırınız. Üstteki tercihlere göre altta yazdığınız tercihinizi çok istiyor musunuz? Kontrol edip ve şunu diyebilmelisiniz: "Ben en çok 1. tercihimi kazanmak istiyorum. Onu kazanamazsam 2. tercihimi kazanmak istiyorum. Onu da kazanamazsam 3., 4., 5.... 8. tercihimi kazanmak istiyorum. Kazandığımda orada okumak istiyorum."

9- Tercih sıralamasında şunu diyorsanız, yanlış yapmış olursunuz: "Ben 4. tercihimi daha çok istiyorum. Ama puanı 2. tercihimden daha az, onun için alta yazdım."

10- Her aday kendi yapısına uygun bölümleri tercih etmelidir. Yapılan tercih bir başka aday için geçerli olmayabilir. Bu sizi yanıltmasın.

11- Tercihlerin tamamını doldurmak için kendinizi zorlamayın.

12- ÖSYM, tercih listesinde yer verdiğiniz okullardan birine yerleştirir. Tercih listenizde kazandığınız halde okumak istemediğiniz bir bölüme yer vermeyiniz.

13- Bütün bunların yanında tercihlerin reel olabilmesi için denemelerde alınan puanlar, kişinin kendisini yeterli hissedip hissetmemesi de önemlidir. Yazdığınız bir okulun tercih listesindeki sıra numarası önemli değildir. Üsttekilerin puanı tutmazsa o okulu 8. tercihiniz bile olsa siz yerleştirilirsiniz. Bir başkası 1. tercihine yazmış olsa, puanı sizden düşük olduğundan o aday yerleştirilmeyecektir.

Örnek:

A adayı 1. tercihinde 280.000 puan alsa,

B aday 10. tercihinde 280.002 puan alsa,

C aday i 8. tercihinde 280.010 puan alsa,

ÖSYM nin tercihi C, B, A şeklinde olacaktır.


14- Sıraladığınız lisans programlarından özel koşulları size uymayan tercihleri çıkarın. (barınma, sağlık, erkek-bayan olma durumu, maddi imkanlar vb.)

15- Seçtiğiniz lisans programlarının özellikleriyle, kendi bireysel özelliklerinizi karşılaştırın ve tutarlı hale getirin.

16- Yapabileceğiniz tercih sayısı 8 dir.

17- Tercihlerinizi yaparken çevrenizdeki uzman olmayan kişilerin etkisinde kalmayın. Tercih konusunda uzman kişilere, rehber öğretmenlere başvurun.

18- Tercihleriniz arasına yazmadığınız bir lisans programına puanınız tutmuş olsa bile yerleştirilemeyeceğinizi unutmayın.


TERCİH HATALARI
1- Farklı puan türünden ve önlisansdaki alanıyla uyuşmayan bölümler seçmek.
2- Tercih listesini doldurmak için istek dışı okullar yazmak.
3- Bölümlerin özel şartlarına dikkat etmeden tercih yapmak.
4- Kodlama hatası yapmak.
5- Meslekleri ve üniversitelerin bulunduğu şehirleri tanımadan tercih yapmak.
6- Üniversite ve bölüm sınırlaması yaparak kazanma şansını azaltmak



Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 01:58   Mesaj No:94
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

DGS Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli 2015

Kesinlikle İlk olarak bilmemiz gereken husus son zamanlarda adayların ekserisinin sistem mağduru olduğudur.Ciddi hatalar yapmamak için ilk olarak yapmamız gereken 2015 DGS Tercih ve yerleştirme kılavuzunu A'dan Z'ye iyice tarayıp anlamaktan geçiyor. Daha sonrada, DGS kontenjanlarının oldukça az olduğunu bilmek gerekiyor. Bir bölümde 10 tane DGS öğrencisi alınmakta ve bu sebeple de ortalama bu yıl ki kontenjan 19000 civarında olduğu söylenmektedir.


DGS sınavında yerleşim yapılırken ayrıca AÖBP puanlarının da katkısı olduğunu unutmayınız ve tercihlerinizi yaparken bunlara da dikkat ediniz.Bu yıl öğrenciler toplamda 120 soru yanıtlamış ve 20 adet yakın soru mantık sorusu olup sınav için belirleyici nitelikteydi.
Sizlerde bu yıl Dikey Geçiş Sınavı için tercih yapacaksınız iyice araştırınız ve detaylı olarak inceleme fırsatı yakalayınız. Bunu bir öğretim görevlisi ile de yapmanızı önerir ve doğru karar vermenizi sağlamanızı önemli belirtmek isteriz. Umarız sizler için de DGS sınavı sonuçları hayırlı bir şekilde mutluluk verir ve istediğiniz yere yerleşmiş olacaksınız. DGS sınav sonuçları ve DGS tercih haklarınız için bilgilendirici olan bu yazımız ile artık daha doğru kararlar ile tercih haklarınızı kullanabilirsiniz.
Kesinlikle, tercih yaparken DGS konusunda uzman, üniversiteler,bölümler hakkında bilgisi olan profesyonallerden bilgi alın
Bize 'Şu kadar puan aldım şu bölüme yerleşebilir miyim' sorusu en fazla yöneltilen soru olmaktadır.Tercih yaparken bilinmesi gereken,sadece puan üzerinden tercih yapmanın yanıltıcı olabileceğidir.Adaylar tercih yaparken puanlarından çok sıralamalarını da kullanmalıdır.


Peki sıralama üzerinden tercih nasıl yapılmalıdır?

Sınav sonuç belgelerinizde puanınız ve Türkiye Geneli Sıralamalarınız yazılmaktadır.
Sizler sıralamalarınızla bir önceki yıl yani 2014 DGS'de size yakın sıralama ile adaylar sizinle ilgili hangi bölüm ve üniversiteleri kazanmış bunlara bakarak aşağı yukarı hangi üniversite ve bölümü kazanabileceğinizi görebilirsiniz.
Tercih yaparken sadece bir bölümü kazanmak için tercih yapmayın.Tercih yapacağınız bölüm hakkında detaylı bir araştırma yapın.Tercih edeceğiniz üniversiteleri,kampüslerini hangi şehirde bulunduklarını araştırın.Asla yaşayamayacağınız bir şehri sadece puanı düşük görünüyor diye ve kazanmak için yazmayın.
Unutmayın ki tercih yaparak bir üniversiteye yerleştiğiniz zaman ertesi sene sınava girmek istediğinizde ÖBP'den kesinti yapılacaktır.
Bulunduğunuz şehrin dışında tercih yapacaksanız mutlaka barınma,ulaşım,beslenme,harç gibi maliyetleri hesap edin.Bunun yerine belli bir oranda bursla gireceğiniz bulunduğunuz şehirdeki özel üniversiteleri aynı maliyetlerle tercih edebilirsiniz.Özellikle büyük şehirlerde bulunan öğrencilerin staj veya çalışma olanakları daha fazla olduğundan kendinize ek gelir dahi yaratabilmeniz mümkündür.


DGS İLE PRATİK BİLGİLER

1- Dgs ile geçiş de kontenjanlar çok azdır. (Her bölüm için 05-10 kişi arası)
2- Yeni yapılan tüzük değişikliği ile kontenjanlar 19000 civarına çıkarlımıştır.
3- Dgs'de ek yerleştirme 2009 yılı sınavı itibariyle vardır.
4- 2009 yılından itibaren dgs de tercihler sınavdan sonra yapılır.
5- 2009 yılından itibaren dgs de en fazla 18 tercih yapılır.
6- Aöbp'nin sınava etkisi oldukça yüksektir.
7- Ösym'nin yaptığı yaklaşık 100'e yakın sınavdan en kolay olanıdır.
8- 60 sözel 60 matematik sorusu sorulmaktadır.Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır.
9- Sınav sonuçlarının açıklanma süresi 1 aydır.
10- Son yapılan değişiklikler ile intibak senesi ve okuldan atılma durumu kaldırılmıştır.Ancak üniversitelerin dikey geçiş yapan öğrencilere nasıl bir uygulama yapacağı netlik kazanmamış.Genel kanı ile 1. sınıftan başlatılması durumu ortaya çıkmıştır.
11- Sayısal ve sözel bölümde çıkan mantık soruları, öğrencilerin en çok zorlandığı kısım olarak görülmektedir






Alıntı..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 02:07   Mesaj No:95
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Tercihler Nasıl Yapılmalıdır




Örn;bilgisayar programcılığı mezunu bir öğrenci bilgisayar mühendisi,uzay mühendisi yazılım mühendisi gibi ve buna benzer bir kaç üniversiteye geçiş yapabiliyor.Örneğin bu öğrencinin DGS 2014 teki sayısal sıralaması 3000 olsun.3000. olan bu öğrenci ilk önce geçiş yapmak istediği bölüme karar vermelidir.Hangi bölümü okuyacağını iyice araştırıp karar vermelidir.Aşağıdaki linkten geçiş yapabildiğiniz bölümleri görebilirsiniz. Geçişyapabileceğiniz bölümleri görmek için burayı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 02:10   Mesaj No:96
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Tercih yaparken üniversitenin program kodlarını yazacaksınız.
Üniversitelerin program kodlarını öğrenmek için burayı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...].
mehmet akif2 beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 17:28   Mesaj No:97
Avatar Otomotik
Durumu:gülümser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 34433
Üyelik T.: 23 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Merhaba size birsey soracağım dgs başvurusu yapacagim imam hatip mezunu olmayanlar ilitam sosyal Bilimleri mi yoksa sadece ilitamimi tercih edecek yardım ederseniz sevinirim
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 19:16   Mesaj No:98
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
gülümser Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Merhaba size birsey soracağım dgs başvurusu yapacagim imam hatip mezunu olmayanlar ilitam sosyal Bilimleri mi yoksa sadece ilitamimi tercih edecek yardım ederseniz sevinirim
İmam Hatip mezunu olmasanız bile önlisans İlahiyattan mezun olanlar İlitamı tercih edebilir.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 20:13   Mesaj No:99
Avatar Otomotik
Durumu:gülümser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 34433
Üyelik T.: 23 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Teşekkür ederim ilitam mi yoksa ilitam sosyal bilimler mi iki seçenek var çünkü tam bilgim yok ikisi de aynı mı
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 20:17   Mesaj No:100
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Ilitam hakkında bilgiler


İLİTAM NEDİR?

İLİTAM Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan ilahiyat lisans programlarının üçüncü ve dördüncü sınıflarındaki dersleri içeren iki yıllık bir lisans tamamlama programıdır. Bir uzaktan eğitim programı olan İLİTAM'a 2005-2006 öğretim yılı güz döneminde 500 öğrenci kabul edilerek öğretime başladı. İLİTAM öğrencileri takip ettikleri uzaktan eğitim dersleri yanısıra İstanbul Ankara İzmir Bursa Erzurum Sivas Adana Samsun Isparta illerindeki ilahiyat fakültelerinde yüz yüze danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar.

PROGRAMIN AMACI

İLİTAM'ın amacı ilahiyat önlisans derecesine sahip kişilere ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır. Programa kabul edilen öğrenciler Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar programdaki dersleri hiçbir zorlukla karşılaşmadan izleyebiliyorlar; yaş yerleşim birimi sağlık sorunları bir işte çalışıyor olma gibi yüz yüze eğitim sisteminde öğrenimi olumsuz etkileyebilen ya da büsbütün olanaksızlaştıran koşulardan etkilenmeyorlar.

NE İŞE YARAYACAK?

İLİTAM'ın halen öğrenim görmekte olanlarla birlikte ve başta din görevlisi olarak çalışanlar olmak üzere yaklaşık 40 000 önlisans mezununa lisans diploması alma fırsatı sağlaması hedeflenmektedir.

İLİTAM programı sayesinde ülkemizdeki lisans mezunu din görevlilerinin sayısı artırılacak Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan din görevlilerinin özlük hakları iyileştirilmiş olacak mezunlar sadece lisans mezunlarının atanabildikleri görev ve makamlara atanabilecek yurt dışı görevlere atanmada tercih edilebileceklerdir.

YASAL DAYANAK

İLİTAM Programı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu; Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programı Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik; Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği; Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri ile programın açılmasına ilişkin 11.03.2005 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararına dayalı olarak açılmıştır.
isimsiz:
BAŞVURU KOŞULLARI

İLİTAM Programına 1)Dikey Geçiş Sınavına girmiş olanlarla 2)Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı veya İlahiyat Meslek Yüksek Okulu mezunları ya da örgün bir ilahiyat lisans programın ilk iki yılını tamamlayarak Sosyal Bilimler Önlisans Diplomasını almış olanlar başvurabilirler.

Önemli!

2007-2008 Güz Döneminde İLİTAM Programına başvurabilmek için 2007 Dikey Geçiş Sınavına girmiş olmak gerekir.

ÖĞRENCİ SEÇİMİ

Adayların İLİTAM Programına yerleştirilmeleri ÖSYM tarafından değil doğrudan Ankara Üniversitesi tarafından yapılacaktır. Adayların yerleştirilmelerinde Dikey Geçiş Sınavı SÖZEL puanı ile önlisans mezuniyet not ortalamalarından elde edilen “yerleştirme puanı” esas alınacaktır. “Yerleştirme puanı” en yüksek ilk öğrenciden itibaren kontenjan miktarınca öğrenci programa kabul edilecektir.

ÖĞRETİM MODELİ

İLİTAM Programı kapsamındaki tüm dersler teknoloji temelli uzaktan eğitim yöntemleri ile verilecektir. Derslerdeki temel öğrenme kaynakları basılı materyaller video CD'ler ve online öğrenme kaynakları (web sitesi) olacaktır. Öğrenciler mail ve sohbet aracılığı ile sürekli yüz yüze iletişim yoluyla ise belirli dönemlerde danışmanlık hizmeti alacaklardır. Kullanılacak forum sayfaları ise öğrencilerin birbirleri ve öğretim elemanları ile belli konuları tartışabilmelerini sorularına cevap bulmalarını sağlayacaktır.

Bilgisayar kullanma konusunda kendini yetersiz hisseden İLİTAM öğrencilerine ayrıca bu konuda online eğitim verilecektir.

İLİTAM Programında sınıf geçme sistemi uygulanacaktır.

PROGRAMIN İÇERİĞİ

İLİTAM Programı toplam iki yılda 15 ders içermektedir. Programda yer alan derslerin başlıcaları Felsefe İslam Bilimlerinde Yöntem Fıkıh İslam Tarihi ve Medeniyeti Din Bilimleri 1 Sistematik Kelam Türk Dili Arapça Dini Klasik Metinler Din ve Ahlak Felsefesi Kur'an ve Hadis İlimleri Din Bilimleri 2 İslam Düşünce Ekolleri Tarihi Türk Dili ve Edebiyatı Arapça Çağdaş Dini Metinler ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi'dir.

SINAV SİSTEMİ

Öğrenciler her öğretim yılında birer adet olmak üzere ara sınav dönem sonu sınavı ve bütünleme sınavlarına katılacaklardır. Sınavlar coğrafi koşullar ulaşım ve teknik alyapı olanakları dikkate alınarak belirlenecek İstanbul Ankara İzmir Bursa Erzurum Sivas Adana Samsun Isparta ilahiyat fakültelerinde yüz yüze ya da gözetmen kontrolünde online olarak gerçekleştirilecektir.

DİPLOMA

"İLİTAM Programındaki tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler programdan mezun edilirler ve kendilerine Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Diploması verilir."
isimsiz:
SIK SORULAN SORULAR

1.İLİTAM Programındaki bazı derslerden muaf olmak mümkün mü?

Hayır. Programa kayıtlı öğrenciler programdaki derslerin tümünü almak zorundadırlar; daha önce bir başka programda aldıkları derslerden muaf tutulma talebinde bulunamazlar.

2.İLİTAM öğrencileri hangi öğrenci haklarından yararlanabilirler?

İLİTAM öğrencileri Ankara Üniversitesi öğrencisidirler ve tüm öğrencilik haklarından yararlanabilirler.

3.Önlisans programından mezun olalı beş yıldan fazla oldu? İLİTAM Programına başvurma şansım var mı?

Evet. İstisnai olarak İLİTAM'a başvurmak amacıyla DGS'ye girecek adaylar önlisans programlarından son beş yılda mezun olmak zorunda değildirler. Bu konuda herhangi bir şekilde mağdur olmanız durumunda yasal dayanağınız sitemizde bir örneği bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ilgili kararıdır.

4.Yerleştirmede dikkate alınacak DGS puan türü hangisi?

İLİTAM Programına başvuran adayların DGS SÖZEL puanları dikkate alınacaktır. Bu nedenle DGS Sözel sınavına katılmış olmalısınız.

5.Kullanılacak öğretim yöntemi ne kadar kaliteli?

Ankara Üniversitesi uyguladığı tüm programların akademik sorumluluğuna sahip saygın bir üniversitedir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye'nin en birikimli ilahiyat fakültelerinden birisidir. Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) ise gerek teknik bilgi gerekse teknolojik açıdan ülkemizdeki pek çok benzerinden çok daha üstün durumdadır. Verilecek eğitimin kalitesi Üniversitemizin Fakültemizin ve Merkezimizin teminatı altındadır.

Bir öğretim modeli olarak uzaktan eğitim yoluyla yüz yüze eğitime en az denk düzeyde öğretim verilebileceğine ilişkin yüzlerce bilimsel araştırma vardır. Tüm bunlara ve talebin yoğunluğu bilinmesine rağmen yine de programın ilk yılında kabul edilecek öğrenci sayısı 500 ile sınırlı tutulmuştur. Tüm yeterliliğine rağmen bu sayının sınırlı tutulması ayrıca üniversitemizin programa verdiği önem ve gösterdiği titizliğin bir göstergesidir.

6.Nereye nasıl başvurmalıyım?

Adayların şimdilik DGS sınavına girmeyi ihmal etmemeleri yeterlidir. Başvuru ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılar ilerleyen tarihlerde sitemizden ve basın yoluyla zamanlıca duyurulacaktır.

7.Bu yıl bir önlisans programından mezun olmak üzereyim? İLİTAM'a başvurma şansım var mı?

Evet. DGS sınavına girebilmek için gerekli koşullara sahipseniz bu sınava girdikten sonra kayıt tarihinde mezun olmanız koşulu ile İLİTAM'a başvurma olanağına sahipsiniz.

8.Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvururken İLİTAM için bir kodlama yapmam gerekiyormu?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programı için ayrılan kontenjana başvuracak adaylar Dikey Geçiş Sınavına (DGS) son 5 yılda mezun olma koşulu aranmaksızın girebileceklerdir. Bu programa ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmayacağından adaylar 2007 DGS'ye başvuracaklar ancak tercih formunda bu program ile ilgili tercih belirtmeyeceklerdir. Adaylar alacakları DGS puanları ile Ankara Üniversitesi'ne başvuracaklardır. DGS puanları öğrencilerin seçiminde kullanılacaktır. Seçimde bu puanların yanısıra kullanılabilecek akademik kriterler Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından belirlenecek ve yerleştirme Ankara Üniversitesi tarafından yapılacaktır.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programı için ayrılan 500 kişilik kontenjana başvurmak isteyen adaylar Üniversitenin 2007 DGS Kılavuzu'nda yer alan İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programına da başvurmak istiyorlar ise tercih formunda bu programla ilgili kodu kodlayacaklardır. Ancak bu programı tercih edecek adayların DGS başvuru koşulları ile programın koşullarını da karşılamaları gerekmektedir. DGS başvuru koşulları ile programın koşullarını karşılamadıkları halde tercih yapan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır. isimsiz:
Öğretim Kadrosu
Programdaki tüm dersler prensip olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ilgili bölümlerinin deneyimli öğretim üyeleri tarafından verilir. Bu bölümlerde yeterli sayıda öğretim üyesi bulunmayan hallerde az sayıda ders başka üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından verilir.

Öğrencilere yönelik çevrimiçi danışmanlık hizmetlerinin tümü Fakültenin öğretim elemanları tarafından verilir. Danışmanlar her biri ortalama 50 öğrenciden oluşan 1 ya da 2 sanal sınıfa hizmet verirler. Çevrimiçi danışmanlık hizmeti programa ait çevrimiçi öğrenme sisteminin forum ve elektronik sohbet odalarında verilir.

Öğretim yılı boyunca hafta sonları olmak üzere toplam 4 hafta süreli yüz yüze danışmanlık hizmetleri de aynı şekilde Üniversite’nin öğretim elemanları ya da belirli durumlarda diğer üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından verilir.

ALINTIDIR
______________
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İlitamlar Hakkında En Güncel Bilgiler/Medineweb nurşen35 İLİTAM Bölümleri Ders/ Dökümanlar 36 04 Ekim 2020 07:03
Bakara Süresi Hakkında Genel Özet Bilgiler AlimOğlu Sorularla Sureleri Tanıyalım 0 11 Şubat 2016 21:41
Abdest hakkında genel bilgiler MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 26 23 Eylül 2009 20:57
Genetik kopyalama hakkında genel bilgiler MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 07 Nisan 2009 23:23
Nesh Hakkında Genel Bilgiler NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 21 Mart 2009 12:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.