Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLİTAM İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA.::. > İlitam 4.Sınıf Dersleri > İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar

Konu Bilgisi: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  14.Temmuz.2015 (11:06), Konuya Son Cevap : 14.Temmuz.2015 (11:06). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.Temmuz.2015, 11:06   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik tarihi: 08.Kasım.2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesajlar: 3.596
Konular: 717
Beğenildi:74
Beğendi:26
Takdirleri:562446
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİNLER TARİHİ ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI

ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİNLER TARİHİ ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI

DİNLER TARİHİ


1. Aşağıdakilerden hangisi Din Fenomenolojisi ile ilgili olarak söylenemez?

A) Bütün dinlerde dini duygu ve düşüncenin farklı yönlerine vurgu yapar.
B) Dinlerin dışa akseden yönlerinden hareket ederek onları inceler.
C) Bütün dinlerin aslının ve gayesinin bir ve aynı olduğunu ortaya koymaya çalışır.
D) Dini rumuzlarda gizli olan manayı ortaya çıkarmaya çalışır.
E) Mecazi (metaforik) sözlerin kutsal anlamlarını deşifre etmeye çalışır.

2. Aşağıdakilerden hangisi Budizm’in sekiz dilimli yolundan Hikmet (panna) bölümünden biridir?

A) Doğru murakabe
B) Doğru söz
C) Doğru niyet
D) Doğru davranış
E) Doğru muhakeme

3. Maniheistlerin “zındık” olarak değerlendirildiği dönem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Emeviler dönemi
B) Abbasiler dönemi
C) Fatımîler dönemi
D) Selçuklular dönemi
E) Osmanlılar dönemi

4. Din Bilimleri herhangi bir nassa dayanmayan inançlar için aşağıdaki kavramlardan hangisini kullanmaktadır?

A) Hurafe
B) Dogma
C) Batıl İnanç
D) Halk İnancı
E) İnanç

5. İstanbul Ermeni Patrikliği hangi Osmanlı Padişahı zamanında kurulmuştur?

A) I. Mehmet
B) II. Murat
C) Kanuni Sultan Süleyman
D) Fatih Sultan Mehmet
E) Yavuz Sultan Selim

6. Tek bir dinin doğru, diğerlerinin asılsız ve batıl olduğunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Exculusivism
B) Monoteizm
C) İnclusivism
D) Pluralizm
E) Hümanizm


7. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de faaliyet gösteren Protestan karakterli gruplardan biri değildir?

A) Adventistler
B) Baptistler
C) Süryaniler
D) Presbiteryenler
E) Evanjelikler

8. Allah’ın “terbiye eden, koruyan, besleyip büyüten anlamlarına gelen” ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rahman
B) Rahim
C) Aziz
D) Ğafur
E) Rabb

9. “İnsan hayatında özel bir yere sahip olan dinleri konu edinen tarih branşına ……………. denir.”
Yukarıdaki boşluğa gelebilecek uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mitoloji
B) Din Felsefesi
C) Dinler Tarihi
D) el-Milel ve’n-Nihal
E) Felsefe Tarihi

10. I. Dinler Tarihi, bütün dinleri tarafsız olarak inceleme konusu yapar.
II. Dinler Tarihi, bütün dinleri aynı kategoride değerlendirir.
III. Dinler Tarihi, yapısı itibarıyla karşılaştırmalara yer vermeyen bir bilim dalıdır.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) Yalnız III
E) I, II ve III

11. Dini, “bir cemaatin meydana gelmesini sağlayan ayin ve inançlar sistemidir” şeklinde tanımlayan din bilimcisi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Seyyid Şerif Cürcani
B) Feurbach
C) Emile Durkheim
D) Edward Bürnette Taylor
E) Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır

12. Aşağıdakilerden hangisi bir “din” olarak değerlendirilemez?

A) Eski Türk Dini
B) Budizm
C) Şintoizm
D) Hıristiyanlık
E) Scientoloji

13. I. Yahudiler soylarını, Nuh'un en seçkin oğlu olduğunu kabul ettikleri Sam'a dayandırmaktadır.
II. Tevrat'a göre, Hz. İbrahim'in İsmail ve İshak adında iki oğlu olmuştur.
III. Hz. İshak Arapların atası olurken, Hz. İsmail de İbranilerin atası olmuştur.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) I ve III

14. “Yahudiler kutsal kitaplarından hareketle kendi tarihlerini ………………'le başlatırlar.”
Yukarıdaki boşluğa gelebilecek uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hz. İsmail
B) Hz. Musa
C) Hz. Yakup
D) Hz. İbrahim
E) Hz. İshak

15. Yahudilikte Hz. Musa dönemiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Yahudi dini büyük ölçüde teşekkül etti.
B) Yahudiler Mısır’a göç etti.
C) İtikat, ibadet, ahlak ve hukukla ilgili kurallar belirlendi.
D) Devletin yapısı da tayin edildi.
E) Tanrı tarafından On Emir verildi.

16. Hristiyanlıkta ibadetlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) İbadet, kiliselerde cemaatle yapılır.
B) İbadet, papaz ya da cemaat üyesi nezaretinde yapılır.
C) İbadetler, günlük, haftalık ve yıllık olmak üzere üç çeşittir.
D) Ferdi dua ve oruç da vardır.
E) İbadete çağrı, çanla olur.

17. Pavlus tarafından kilise ayinine dönüştürülen sakrament aşağıdakilerden hangisidir?

A) Evharistiya
B) Vaftiz
C) Konfirmasyon
D) Günah itirafı
E) Rahip Takdisi

18. Teslis kavramını ilk defa kim kullanmıştır?

A) Teofilos
B) Pavlus
C) Yakup
D) Petrus
E) Yuhanna

19. Aşağıdakilerden hangisi Hristiyanlar için kullanılan kavramlardan biri değildir?

A) Havariyyûn
B) Hıristiyan
C) Nasranî
D) Nasara
E) Ehl-i Kitap

20. Mahapharata ve Ramayana destanlarını kendi kutsal kitap literatürüne dahil eden din aşağıdakilerden hangisidir?

A) Caynizm
B) Sihizm
C) Hinduizm
D) Budizm
E) Taoizm

21. Türkler İslam’ı kabul etmeden önce aşağıdaki dinlerden hangisiyle karşılaşmamıştır?

A) Hıristiyanlık
B) Şintoizm
C) Yahudilik
D) Zerdüştilik
E) Maniheizm

22. Maniheizmin kurucusu Mani, öğretisini aşağıdaki hangi ilke üzerine kurmuştur?

A) Güzel-çirkin
B) Doğru-yanlış
C) Işık-karanlık
D) Doğru-iyi
E) Işık-aydınlık
(iyilik-kötülük)

23. İslam’da tabiat olaylarını idare etmekle görevli melek aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mikail
B) İsrafil
C) Cebrail
D) Münker ve nekir
E) Azrail

24. Geleneksel Türk dininde dini ayin ve ibadetleri yöneten ve ruhlarla temas halinde olduklarına inanılan kişilere ne ad verilir?

A) Han
B) Kam
C) Kaan
D) Şah
E) Sultan

25. Hristiyanlıkla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) İlahi kaynaklı bir dindir.
B) İsa merkezli bir dindir.
C) Milli bir dindir.
D) Evrensel bir dindir.
E) Filistin’de doğmuş bir dindir.


CEVAP ANAHTARI
1. A
2. C
3. B
4. D
5. D
6. A
7. C
8. E
9. C
10. B
11. C
12. E
13. B
14. D
15. B
16. B
17. A
18. A
19. A
20. C
21. B
22. C
23. A
24. B
25. C
__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1720 14.Temmuz.2015 11:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1303 14.Temmuz.2015 11:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1430 14.Temmuz.2015 11:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Allahın kulu_ 1 954 14.Temmuz.2015 10:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 785 14.Temmuz.2015 10:03

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme TASAVVUF ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI EyMeN&TaLhA İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar 0 14.Temmuz.2015 11:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN FELSEFESİ ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI EyMeN&TaLhA İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar 0 14.Temmuz.2015 11:00
Atauzem 2010-2011 islam tarihi bahar dönemi bütünleme soru ve cavapları EyMeN&TaLhA İlitam 3.Sınıf Dersleri 0 11.Haziran.2015 08:47
Atauzem 2013-2014 güz dönemi bütünleme soru ve cevapları EyMeN&TaLhA İlitam 3.Sınıf Dersleri 2 27.Nisan.2015 10:03
Atauzem İSLAM TARİHİ 2011 BÜTÜNLEME SORU VE CEVAPLARI EyMeN&TaLhA İlitam 3.Sınıf Dersleri 0 11.Mart.2015 08:32

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

 Camii Vakitmatik



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267