Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > İnkilap Tarihi 2

Konu Bilgisi: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  09.Ağustos.2014 (01:09), Konuya Son Cevap : 09.Ağustos.2014 (01:09). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Ağustos.2014, 01:09   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik tarihi: 08.Kasım.2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesajlar: 3.596
Konular: 717
Beğenildi:74
Beğendi:26
Takdirleri:562446
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II / ARASINAV (deneme)

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II / ARASINAV (deneme)

1. Kütahya-Altıntaş Savaşları sırasında 15-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında Ankara'da Mustafa Kemal Paşa'nın açılışını yaptığı Milli Mücadele sırasında eğitim alanında politika belirlemek üzere Ankara'da gerçekleştirilen girişim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Eğitim Şurası
B) Muallimler Kongresi
C) Kültür Şurası
D) Maarif Kongresi
E) Tevhid-i Tedrisat Kongresi




2. Türkiye Büyük Millet Meclisi hangi tarihte se-ferberliği kaldırmıştır?

A) 1 Kasım 1923
B) 22 Kasım 1923
C) 23 Nisan 1920
D) 29 Ekim 1920
E) 1 Nisan 1923


3. Cumhuriyet döneminde tüm çabalara rağmen aşağıdakilerden hangisinin hayata geçirileme-mesi toprakların büyük bir kısmının hazine arazisinden oluşmasını sağlamıştır?

A) Teşvik-i Sanayi Kanunu
B) Tarım Sayımı
C) Aşar vergisinin kaldırılması
D) Toprak reformu
E) Tımar Kanunu


4. Türkiye’de eski devletten her şeyiyle ayrı yeni bir devletin resmen hayata geçtiğinin simgesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tevhidi Tedrisat’ın Kabulü
B) Cumhuriyetin ilanı
C) Saltanatın Kaldırılması
D) Harf İnkılabı
E) Tekke ve zaviyelerin kapatılması


5. I. Millet cumhuriyetin her türlü taarruzdan koruna-
rak olumlu bir esasa tamamen bağlanmasını istemektedir. II. Terbiye ve tedrisatın birleştirilmesi hususunda millet hemfikirdir. III. İslamiyet’i asırlardan beri yapıldığı gibi siyaset vasıtası olmaktan çıkarmak ve yüceltmek çok lüzumludur.

Yukarıdakilerden hangileri 1 Mart 1924 tarihli Meclis açılış konuşmasında Mustafa Kemal ATATÜRK’ün değindiği konular arasında yer alır?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I, II ve III
D) II ve III
E) I ve III


6. Yeni Türk Devleti fiilen hangi tarihte kurulmuş-tur?

A) 1 Kasım 1922
B) 23 Nisan 1920
C) 29 Ekim 1923
D) 3 Mart 1924
E) 1 Kasım 1923


7. Osmanlı Devleti’nden devralınan en yüksek eği-tim kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rüştiye
B) İdadi
C) Darülfunun
D) Enderun
E) Darül Muallimat


8. 17 Şubat - 4 Mart 1923 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye devletinin uygulayacağı ekonomik modeli tespit etmek için aşağıda-kilerden hangisi gerçekleştirilmiştir?

A) Takrir-i Sükûn Kanunu
B) Teşvik-i Sanayi Kanunu
C) Tersane Konferansı
D) Maarif Kongresi
E) Türkiye İktisat Kongresi



9. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk muhalefet partisi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Halk Fırkası
B) İttihat ve Terakki Fırkası
C) Serbest Cumhuriyet Fırkası
D) Terakkiperver Cumhuriyet Partisi
E) Ahrar Fırkası


10. Doğu Anadolu’da devlet otoritesine isyan ederek bölge halkını kışkırtan ve başlattığı isyan ile yeni Türk Devleti’nin karşılaştığı ilk ciddi tehlike mahiyetinde olan olay aşağıdakilerden hangisidir?

A) Menemen Olayı
B) Baba İshak İsyanı
C) Şeyh Sait İsyanı
D) 31 Mart Olayı
E) Celali isyanları



11. Yurt dışında ilk ve tek halkevi kaç yılında nerede açılmıştır?

A) 1942 İngiltere
B) 1935 Fransa
C) 1938 ABD
D) 1942 Fransa
E) 1937 İngiltere


12. Atatürk İlkeleri kaç yılında Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına girmiştir?

A) 1923
B) 1925
C) 1931
D) 1937
E) 1942



13. Atatürk, Osmanlı Devleti’nin yıkılması üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk milletini çağdaş medeniyet seviyesine çıkaracak en doğru yolu aşağıdakilerden hangisi ile ifade etmiştir?

A) Devletçilik
B) Halkçılık
C) Cumhuriyetçilik
D) İnkılapçılık
E) Laiklik


14. “Türk Devletinin dini, İslam’dır” ibaresi kaç yılında yapılan değişiklikle Anayasa'dan çıkarıl-mıştır?

A) 1924
B) 1928
C) 1930
D) 1932
E) 1934




15. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk İlkeleri’nin uygulama esaslarından biri değildir?

A) Tam bağımsızlık
B) Çağdaşlık
C) Müspet ilme tabi olma
D) Akla tabi olma
E) Ulusallaşma



16. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk döneminde ger-çekleştirilmemiştir?

A) Sadabad Paktı
B) Balkan Paktı
C) Lozan Antlaşması
D) Montrö Boğazlar Sözleşmesi
E) Bağdat Paktı


17. Montrö Boğazlar Sözleşmesi hangi tarihte imza-lanmıştır?

A) 1 Mart 1930
B) 22 Kasım 1933
C) 19 Mayıs 1934
D) 20 Temmuz 1936
E) 22 Kasım 1937



18. Aşağıdakilerden hangisi Balkan Paktı’na üye devletlerden biri değildir?

A) Türkiye
B) Bulgaristan
C) Yunanistan
D) Yugoslavya
E) Romanya


19. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin oluşumun-da rol aldığı dış politik gelişmelerden biri değildir?

A) Balkan Antantı
B) Briand-Kellog Paktı
C) Sadabat Paktı
D) Montrö Boğazlar Sözleşmesi
E) Ahali Sözleşmesi



20. Lozan Antlaşması’nda Yunanistan’ın Türkiye’ye savaş tazminatı olarak verdiği bölge aşağı-dakilerden hangisidir?

A) Bozcaada
B) Gökçeada
C) Karaağaç
D) Edirne
E) İmroz



CEVAP ANAHTARI

1D 11A
2A 12D
3D 13B
4B 14B
5C 15E
6B 16E
7C 17D
8E 18B
9D 19B
10C 20C


ALINTIDIR
memurlar.net

__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1720 14.Temmuz.2015 11:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1307 14.Temmuz.2015 11:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... İlitam 4.sınıf Genel Paylaşımlar EyMeN&TaLhA 0 1430 14.Temmuz.2015 11:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Allahın kulu_ 1 954 14.Temmuz.2015 10:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 786 14.Temmuz.2015 10:03

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
ŞEMALARLA ATATÜRK İLKELERİ(KPSS) mehmet akif2 Tarih 15 16.Mart.2017 16:12
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Deneme Soru ve Cevaplar nurşen35 İnkilap Tarihi 1 2 15.Kasım.2015 02:24
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 1. ÜNİTE makbergülü İnkilap Tarihi 2 2 22.Temmuz.2015 19:57
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 1. ÜNİTE (yeni içerikten) makbergülü İnkilap Tarihi 2 7 21.Mayıs.2015 00:34
TEB TEKNOLOJİLERİ-II / ARASINAV (deneme) Medineweb EyMeN&TaLhA Temel Bilgi Teknolojileri 2 0 07.Ağustos.2014 14:03

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

 Camii Vakitmatik



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267