Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > İslam/Dinler/Mezhepler

Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi:  11 Temmuz 2008 (20:55), Konuya Son Cevap : 13 Kasım 2013 (19:41). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Temmuz 2008, 20:55   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:CaferTayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 89
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 555
Konular: 227
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Haz. Hüseyin hakkında ne dediler



Bela kâsesini sundu..
Hiç kimse içemedi...
Hüseyin’den başka...


Ş.Cafer Şuşteri:
Kuranın azametinden ve hatta mucizelerinden birisi de şudur ki ondaki tekrarlar insanı asla yormaz ve bıktırmaz.İmam Hüseyinin yas ve matemi de böyledir.Ne kadar okusan da duysan da hep yenidir.Bir diğer örnek de şu ki Kurana bakmak ve onu dinlemek ibadettir.İmam Huseyinin yas ve matemi de böyledir.Okumak ve dinlemek ağlamak ve ağlatmak ibadettir.
Kuran nasıl ki her şeyiyle mucize ise İmam Hüseyin de mübarek başıyla organlarıyla ve bütün bedeniyle mucizedir.


Mahatma Gandi :
(Hindistanı Özgürlüğe Kavuşturan Rehber) Ben islamın büyük önderi İmam Huseyinin hayatını dikkatle okudum. Kerbelada yaşanan olayları sayfa sayfa mütalaa ettim.Eğer Hindistan özgür bir ülke olmak istiyorsa Hüseyini örnek almalıdır.


Muhammed Ali
Cinnah (pakistanın Kurucu lideri) : Dünyada İmam Hüseyinin gösterdiği cesaret ve kahramanlığın eşi benzeri yoktur ve olamaz.Bana göre kendisini Irak topraklarında feda eden bu büyük şehidi bütün Müslümanlar örnek almalıdır.


Charles Dickens :
(meşhur İngiliz yazar) : Eğer hazreti Huseyin dünyevi çıkar amaçlı savaşmak isteseydi öyleyse neden kızkardeşlerini eşlerini ve çocuklarını savaşa götürdü? Anlaşılan o ki bu yüce insan sırf islam yolunda savaşmıştır.


Tomas Karlayl :
(Meşhur İngiliz tarihçi ve filozof) Kerbela trajedisinden çıkarılacak en iyi ders şudur ki Hüseyin ve arkadaşları Allaha tam bir inanışla inanmışlardı.Onlar yaptıklarıyla şunu ispatladılar : Hak ile batılın savaştığı yerde sayının önemi yoktur.Benim en çok şaşırdığım şey,Hüseyinin bu az sayıyla onlara galip gelmesidir.


Edward Brown
(Meşhur İngiliz oryantalist) : Kerbela anlatıldığı zaman üzülüp gamlanmayan bir kalp var mı acaba?Hatta müslüman olmayanlar bile o kutsal bayrak altında yapılan pak insanların savaşını inkar edemezler.


Frederic Jomes :
Hazreti Hüseyin ve diğer kahramanların bize mesajı şudur : Dünyada asla değişmeyen sevgi ve muhabbet gibi kanunlar vardır.Eğer bir insan bu yolda savaşırsa, sevgi ve muhabbet var oldukça Hüseyin her zaman varolacaktır.


L.M. Boyed :
Asırlar boyunca insanlar her zaman cesareti kahramanlığı fedakarlığı ve yüce ruhlu insanları sevmişlerdir.İşte bu insanlar katında özgürlük ve adalet asla esirliğe ve zulme boyun eğmez.İşte İmam Huseyin ve onun yüceliği bu noktadadır.Ben aradan 1300 yıl geçmesine rağmen onun taraftarlarının yanında yer aldığım için mutluyum.


Washington İrwing
(Meşhur Amerikalı Tarihçi )

İmam Hüseyin Yezide teslim olarak hayatını kurtarabilirdi.
Ama İslami önderlik onun Yezide boyun eğmesine asla izin veremezdi.
O islam dinini Ümeyyenin oğullarının pençesinden kurtarmak için
Her türlü sıkıntıya katlanmaya hazırdı zaten.
Kızgın güneşin altında arap topraklarında
Kuru çölde yatan Hüseyinin ruhu ölümsüz kalacaktır.
Ey pehlivan, ey cesaret örneği,
Ey eşsiz kahraman ey benim Hüseyinim.


Tomas Masarik :
Bizim Hıristiyan din adamları da İsanın çektiği musibetleri anlatarak halkı hüzünlendirmekteler.Ancak şunu itiraf edelim: Hüseyinin taraftarlarında olan aşk ve heyecan isanın taraftarlarında asla yok.Zannedersem sebebi şu olmalı : İsanın musibeti Huseynin musibetinin karşısında saman parçası ile dağın karşılaştırılması gibidir.


Moris Doukhiri :
Hüseyinin yas törenlerinde diyorlar ki O,halkın şerefini ve namusunu kurtarmak için ve islamın yüceliği için mücadele etti.Öyleyse gelin biz de onu örnek alalım ve zilletle ölmektense emperyalistlere karşı kahramanca mücadele edelim.


Martin Deutshch :
(Alman Ortadoğu uzmanı) : Huseyin en değerli yakınlarını feda etmekle ve mazlumluğunu ve haklılığını ispat ederek dünyaya fedakarlık dersi verdi. Ve islamın ve Müslümanların adını yücelikle tarih sayfalarına yazdı.İslamın bu eşsiz kahramanı dünyaya şu dersi verdi : Zulüm ve haksızlık kalıcı değildir.Zulümün temeli ne kadar gösterişli olsa da hakkın karşısında yenileye mahkumdur.


Bint ul Şati
(Mısırlı Yazar): Hüseyinin kızkardeşi Zeynep,Yezidin ve İbni Ziyadın ağzının tadını zehir etti.Onların zafer kadehine zehir kattı.Hüseyinden sonra Emevilerin yıkılması Muhtarın kıyamı gibi olaylarda tek örnek Kerbelanın eşsiz kahramanı Zeyneb idi.


Liyakat Ali Han
(Pakistanın ilk başbakanı) : Aşura gününün dünya Müslümanlarının yanında büyük anlamı vardır.Bugün dünyanın en acı ve trajik olayı vuku bulmuş.Hüseyinin şehadeti acı ile birlikte büyük bir zaferinde habercisidir.Çünkü Allahın iradesine teslimiyet anlamına gelmektedir.Şu dersi almış olduk :Tehlikeler ne kadar büyük olursa olsun,korkmamalı ve adaletten şaşmamalıyız.


George Cerdak :
(Hıristiyan yazar ve din adamı) : Yezid , Hüseyini öldürmeleri için halkı teşvik ettiğinde ona dediler ki karşılığında ne gibi meblağ vereceksin?Amam Hüseyinin ashabı diyordu ki : Biz seninleyiz.Eğer yetmiş kez öldürülsek de gene senden asla ayrılmayacağız ve senin yanında savaşıp öleceğiz.


Abbas Mahmud Akkad
(Mısırlı yazar) : Dini ve siyasi hareketler arasında Hüseyinin hareketi eşsiz bir harekettir.Bu olaydan sonra Emevi devletinin ömrü normal bir insanın ömrü kadar dahi devam edemedi.Hüseyinin şehadetinden onların devletinin yıkımı arasında sadece altmış küsür sene vardır.


Antuan Bara
(Hıristiyan) Eğer Hüseyin bizden olsaydı onun adına her yere bir bayrak dikerdik ve bütün köylerde onun adına minberler diker ve Huseyin adına halkı Hıristiyanlığa davet ederdik.


Gibon (İngiliz Tarihçi )
Kerbela olayının üzerinden yıllar geçti ve biz de onunla aynı topraklarda yaşamadık.Ama Hüseyinin yaşadığı olay hala burada bile okuyucuları ağlatmaktadır.Tıpku onunla aramızda bir duygu bağı oluştuğu gibi.


Nickelson
(Meşhur İsveçli Tarihçi) : Ümeyye oğulları serseri gibi islamı yok etmek istiyorlardı ve Müslümanlara aşağılayıcı gözle bakıyordu.Tarihe bakınca şunu anlarsın, din klasik gösterişe karşı ve ihtişamlı imparatorluğa karşı ayaklanmıştır.Öyleyse tarih insaflıca şunu hükmetmeli ki : Hüseyinin aknının dökülmesinin tek sebebi Ümeyye oğullarıdır.


Sir Persy Sickys
(İngiliz Ortadoğu uzmanı) : Bu az sayıdaki insan topluluğu öyle kahramanlıklar gösterdiler ki yüzyıllardır işiten herkes onları övmüştür.Bu az sayıdaki insanlar yaptıkları fedakarlıkla isimlerini ulaşılamayacak şekilde tarihe yazdırmışlarır.


Tomlas Tondon
(Hindu,Hindistan Milli Kongresi eski başkanı) : Hazreti Huseyinin gösterdiği fedakarlık insanların fikir seviyesini yükseltmiştir ve onun hatırası her zaman baki kalmalıdır.


Allame Tantavi :
(Mısırlı bilim adamı) : Hüseyinin destanı özgürlük aşıklarını Allah yolunda fedakarlığa sevketmekte ve ölüme kavuşmayı en büyük arzu saymaktadır.Nasıl ki kendileri savaş meydanında daha önce ölmek için birbirleriyle yarışıyorlardı?


El Ubeydi
(Musul Müftüsü) : Kerbela faciası islam tarihinde eşsizdir.Ona neden olanlar da sayıca nadirdirler.Allahın Kuranda peygamberine buyurduğu mazlumları savunmayı Hüseyin kendisine görev addetmiş ve bu yolda büyük fedakarlık yapmıştır.O büyük kurbangahta varlığını feda etti ve Allah katında şehidlerin efendisi ünvanını aldı.İstediği hedefe hem de kat kat fazlasıyla ulaştı
.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hacet kapısın tıklarken Şiirler ve Şairler CaferTayar 0 1911 13 Eylül 2008 10:34
geçmiş zaman aynası Şiirler ve Şairler CaferTayar 0 2029 13 Eylül 2008 10:29
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: Dua Bölümü Seyyid 1 2332 12 Eylül 2008 11:39
rahmet katrelerinde bir  cuma  soluğunda dua Dua Bölümü CaferTayar 0 2229 12 Eylül 2008 11:31
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan Cuma-Bayram-Kandiller CaferTayar 0 1823 06 Eylül 2008 12:07

Alt 13 Ağustos 2008, 15:38   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ağla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2924
Üyelik T.: 06 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Kendileri daha oraya gitmeden Hz Hüseyin efendimize (R.a) Kufede de 30.000 kişi biat etmişti, sonra o biat eden dönekler ( ki bir gecede hepsi birden biatlerinden döndüler (kaynak: M.Asım Köksal)) kerbelada Onun Mübarek Kanını dökmek için köpekçe, haince saldırıp O Cennet Çiçeklerini soldurdular. Onlarda daha önce Onu (r.a) çok sevdiklerini söylemişlerdi. Onun için kimin Onlar hakkında ne söylediği umurumda değil. Ki onlar Mahşer gününde tek şefaat edici olan Hz.Hüseyin Efendimizin Dedeleri'nin Alemlerin sultanı (s.a.v)'nın yüzüne nasıl bakacaklar, Mevlam o büyük gün o hainlerin yüzlerinin nasıl kömürleşeceğini bizede göstersin.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ağustos 2008, 22:30   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Ewet kufe halkı hz.hüseyine biat edip zor durumda kaldıklarını söylemiştir ve ne yazıkki biatlerinden dönüp
Hz.hüseyine karşı saf tutmuşlardır.72 yareniyle birlikte susuz bırakıp şehit etmişlerdir...

Allah razı olsun cafer hocam...
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ağustos 2008, 22:15   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Alıntı:
Charles Dickens :
(meşhur İngiliz yazar) : Eğer hazreti Huseyin dünyevi çıkar amaçlı savaşmak isteseydi öyleyse neden kızkardeşlerini eşlerini ve çocuklarını savaşa götürdü? Anlaşılan o ki bu yüce insan sırf islam yolunda savaşmıştır.

Anlamak davamın kudsiyetini kavramak yüceliğini sevdirmek ne güzel şey Rabbim teala davamızı layıkıyla anlatanlardan eylesin
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 11:29   Mesaj No:5
Medineweb Usta Üyesi
Minam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Minam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2893
Üyelik T.: 02 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Mesaj: 293
Konular: 94
Beğenildi:22
Beğendi:16
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Öldürdüler Hüseyn'i, Tufandır ya Muhammed! Gönder kefen Huseyn'e, Üryandır ya Muhammed..
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 11:31   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:manolya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2648
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

hiç müslümanlar arasında savaş olur mu?????


şeytan ne biçim uğraşıyo bizimle:(
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 11:52   Mesaj No:7
Medineweb Usta Üyesi
Minam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Minam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2893
Üyelik T.: 02 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Mesaj: 293
Konular: 94
Beğenildi:22
Beğendi:16
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Alıntı:
manolya Üyemizden Alıntı
hiç müslümanlar arasında savaş olur mu?????


şeytan ne biçim uğraşıyo bizimle:(


Kardeşim siz Hazreti Peygamberin gözbebeğini ve torunlarını günlerce susuz bırakıp acımasızca şehit eden, cesetlerinin üzerinde at koşturup param parça eden, cesetlerin elbislerini soyan, başlarını kesen topluluğa nasıl müslüman diyebiliyorsunuz?Emevi saltanatı İslama çok büyük zaralar vermiş, Ehlibeyt mensuplarına çok acılar çektirmiştir..




Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 11:53   Mesaj No:8
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:manolya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2648
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

haklısınız efendim.


bu kadar ince düşünmemiştim.


ama aynı hatadan bir daha imtihan edilmem.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Kasım 2013, 19:41   Mesaj No:9
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: Cvp: Haz. Hüseyin hakkında ne dediler

Alıntı:
ağla Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kendileri daha oraya gitmeden Hz Hüseyin efendimize (R.a) Kufede de 30.000 kişi biat etmişti, sonra o biat eden dönekler ( ki bir gecede hepsi birden biatlerinden döndüler (kaynak: M.Asım Köksal)) kerbelada Onun Mübarek Kanını dökmek için köpekçe, haince saldırıp O Cennet Çiçeklerini soldurdular. Onlarda daha önce Onu (r.a) çok sevdiklerini söylemişlerdi. Onun için kimin Onlar hakkında ne söylediği umurumda değil. Ki onlar Mahşer gününde tek şefaat edici olan Hz.Hüseyin Efendimizin Dedeleri'nin Alemlerin sultanı (s.a.v)'nın yüzüne nasıl bakacaklar, Mevlam o büyük gün o hainlerin yüzlerinin nasıl kömürleşeceğini bizede göstersin.
yüreğinize sağlık
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bal Arıları Protokollu Şükür Duasına Amiiiinn Dediler=> Mihrinaz Videolar/Slaytlar 0 21 Eylül 2019 11:17
Bize kulluk et dediler, ben de asın dedim'' Nebevi Sevda Gündem/ Manşetler 0 12 Aralık 2018 10:51
Hadislerle Hz.Hüseyin'e Ağlamak AşıkıZehra Hadis-i Şerif 4 13 Kasım 2013 19:58
Hz. Hüseyin’e Mektup MERVE DEMİR Makale ve Köşe Yazıları 3 13 Kasım 2013 19:44
Mersiye - Nur'u Hüseyin... Ehlibeyt Videolar/Slaytlar 3 13 Kasım 2013 19:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.