Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > İslam Kurumları ve Medeniyeti

Konu Kimliği: Konu Sahibi necibe,Açılış Tarihi:  10 Nisan 2012 (13:10), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2012 (13:10). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 10 Nisan 2012, 13:10   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
necibe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:necibe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15666
Üyelik T.: 06 Ocak 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 40
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İslam kurumları ve medeniyeti 5.ünite soruları

İslam kurumları ve medeniyeti 5.ünite soruları

1.Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde İslam kurumları ve medeniyeti tarihinde en önde gelen üç kurumları sırasıyla verilmiştir?

I : Hilafet
II: Sadrazamlık
III:Sahabe
IV:Vezirlik
V:Divan teşkilatı

A:I-II
B:III-V
C:I-IV-V
D:I-II-V

2.İdari ve siyası yapılanmada ''hilafet'' makamından sonra en yetkili makam hangisidir?

A:Peygamberlik
B:Hükümdarlık
C:Kadılık
D:Vezirlik

3.Vezirlik ilk defa kim tarafından başlatılmıştır?

A:Usame b. Alkame
B:Yezid b. Muaviye
C:Ebu'l-Abbas Abdullak es Seffah
D:Sa'd b.Ubade

4.Devlet işlerini yerine getirmeye bir vezir yetmediği zaman vezir sayısı artırılırdı.Böyle durumlarda vezirlerin ilkine ne ad verilirdi?

A:Vezir-ul ula
B:Vezir-i azam
C:Vezir-il ahir
D:Vezir-ul kubra

5.Kimin döneminde 'vezir-i azam' yerine 'sadr-ı azam' ismi kullanılmaya başlanmıştır?

A:Yavuz Sultan Selim
B:Fatih Sultan Mehmet
C:Kanuni Sultan Süleyman
D:Yıldırım Bayezit

6.Bütün İslam devletlerinde çok önemli yeri olan divan teşkilatını kurumsal anlamda ilk olarak kim kurmuştur?

A:Hz. Osman
B:Hz. Ebu Bekir
C:Hz. Ali
D:Hz. Ömer

7.Halife kelimesinin çoğulu aşağıdakilerden hangisinde doğru olaraka verilmiştir?

A:Halayif
B:Halifan
C:Hulefa
D:Halifune

8.İnsanın Allah'ın halifesi olması onun ne amacı ile ilgili olduğunu gösterir?

A:Yaratılış amacı
B:Kulluk amacı
C:Sorumluluk amacı
D:Hizmet amacı

9.Sa'd suresi 38/26.ayetlerinde 'insan yeryüzünün halifesidir'sonucu öne çıkarılır.Bu duruma göre aşğıdakilerden hangisi bu sözü doğrular.

A:Hak ile hükmetmesi daima Allah'a kul olma bilincinde olması
B:Nefsinin isteklerinin peşinden gitmesi
C:Sorumluluk sahibi olması
D:Halife sıfatıyla yaratılması

10.Hz.Peygamberden sonra onu bütün yönleri ile örnek alan Müslüman toplumlar İslam tarihi süresince devlet başkanlarına ''halife''dediler.Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A:Halife demek üstün yeteneklere sahip olmaktı
B:Devlet başkanına yakışan en güzel kelime halifeydi
C:Halife, Hz Peygamberin yerine geçip onun devlet başkanlığını temsil ederdi
D:Sınırsız yetkiye sahipti

CEVAPLAR

1.C 2.D 3.C 4.B 5.C 6.D 7.C 8.A 9.A 10.C
__________________
Ölüm güzel şeydir budur perde ardından haber,
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?

O dem ki perdeler kalkar, perdeler iner
Azraile hoşgeldin diyebilmekte bir hüner.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi necibe 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İslam kurumları ve medeniyeti 5.ünite soruları İslam Kurumları ve Medeniyeti necibe 0 3023 10 Nisan 2012 13:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
İslam Kurumları Medeniyeti 1/4 Ünite Özetleri/MEDİNEWEB nurşen35 İslam Kurumları ve Medeniyeti 3 20 Şubat 2019 18:24
İslam Kurumları ve Medeniyeti Tüm Ünite Özetleri nurşen35 İslam Kurumları ve Medeniyeti 9 15 Nisan 2018 15:07
İslam Kurumları ve Medeniyeti Final Soruları Abdulmelik İslam Kurumları ve Medeniyeti 0 18 Aralık 2013 21:03
İslam kurumları ve medeniyeti 9. ve 10. ünite sorular JAZARİ İslam Kurumları ve Medeniyeti 1 11 Mayıs 2012 07:04
islam kurumları ve medeniyeti 7. ve 8. ünite soruları JAZARİ İslam Kurumları ve Medeniyeti 0 27 Nisan 2012 15:33

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285