Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > İslamda Kadın ve Erkek

Konu Kimliği: Konu Sahibi suhtem,Açılış Tarihi:  21 Aralık 2012 (20:02), Konuya Son Cevap : 22 Aralık 2012 (00:46). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Aralık 2012, 20:02   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Erkeğin hayatında üç önemli kadın!

Erkeğin hayatında üç önemli kadın!

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Erkeğin hayatında üç önemli kadın vardır:

Karısı[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kayınvalidesi ve annesi. Erkeğin bu üç kadını idare etmeyi bilmesi gerekir.

İlk önemli kadın:
Karısıdır. Erkek karısı ile ilişkilerini çok iyi düzenlemeli ne karısını ezmeli ne de karısına kendini ezdirmeli. Medya baskısı ile kibar olayım derken ezik olmamalı, romantik olayım derken kılıbık olmamalı, karımla sorunsuz bir hayat yaşayayım diye yöneticilik görevini karısına bırakmamalı. Yoksa esas sorunlar o zaman başlar. Erkek şefkat ve adaletle ailesini idare etmeye çalışmalı.

Erkeğin idare etmesi gereken ikinci kadın:
Kayınvalidesidir. Erkeklerin hayatına kayınvalideler son yıllarda dahil oldu. Eskiden anneler, kızlarını evlendirdikleri zaman onun hayatına müdahil olmazlardı. Kızlarda gider, kendi evini ve kocasının ailesini benimserlerdi. Artık öyle değil. Kızlar annelerinden bir türlü kopamıyorlar. Bu yüzden ne kendi evini ne de eşinin ailesini benimseyemiyorlar.
Genç kızlar gelin olana kadar genellikle anne ile çatışma halindedirler. Pek çok anne “Bir gelin olsaydın da kurtulsaydım” diye yaka sirkeler; fakat ne hikmetse kız evlendiği gün, anne-kız yağ bal börek olurlar, aralarında büyük bir aşk başlar. “Evlenince bir daha bu eve adım atmayacağım.” diyen kızların bile, “anne” diye gözü düşmeye başlar. Yeni evli kadın, mümkün olsa her gün annesini görmek ister, göremediyse elinde telefon, akşam yapacağı yemeğe kadar annesine sorar. Kızın işi olur; anne gelir yapar, misafiri gelir; pastasını böreğini annesi yapar, çocuğu olur; annesi bakar. Bu arada mümkün olduğu kadar kadının kayınvalidesine yakın olmamaya çalışılır. Yakın olmamak için de bir şekilde kusur bulunur. Bu arada damat sürekli kayınvalide evine davet edilir, yedirilir içirilir, ikramlara boğulur. Kadın, annesi ile bu kadar hemhal olunca annenin de kızını, ailesi ile ilgili konularda etkilememesi mümkün değildir. Burada kızını olumlu etkileyen, nasihat eden annelerin hakkını yemeyelim öyleleri de var; ama genellikle kız anneleri; kızlarından taraftırlar ve kızlarının üzülmesine dayanamadıkları için kızlarını yanlış yönlendirebiliyorlar. Ayrıca varsa kızın; kız kardeşleri, ablaları da anne gibi çok gelip gidip, yanlış yol göstermelerle olumsuz etkileyebiliyorlar. Anne kızının hayatında bu kadar yer alınca haliyle dolaylı ya da dolaysız yoldan damadının evini yönetmeye başlıyor. “Onu alın bunu almayın, şunu yapın bunu yapmayın” derken çoğu zaman evin reisi olan erkeğin sözü çiğneniyor. Burada da erkeğin kendini ezdirmeden durumu iyi idare etmesi lâzım.

Erkeğin idare etmesi gereken üçüncü kadın:
Annesidir. Özellikle kocası ile sorunu olan, muhabbetli bir evlilik hayatı yaşayamamış anneler, bütün sevgilerini ve ümitlerini oğullarına yüklerler. Bu yüzden erkek annesi, oğlunun bir “el kızını” çok sevmesini ve ona değer vermesini istemez. “Sevsin; fakat beni sevdiği kadar değil. Onun sözüne karşı benim sözüm geldiğinde benim sözüm tutulsun. Hatta oğlumun evinde kararları ben alayım.
Kadınların “en çok sevilen ben olayım” arzularını kontrol etmeleri gerek. Eş olduklarında da anne olduklarında da ölçüsü kaçabiliyor: “Oğlum elbette beni çok sevecek, benim sözümü tutacak, o el kızı da kim oluyormuş. Ben oğlumu ne fedakarlıklarla büyüttüm, yemedim yedirdim, içmedim içirdim.“ Dikkat edin erkek evlendikten sonra, annesi, oğluna ve gelinine sık sık oğlunu nasıl zorluklarla büyüttüğünü anlatır: “Hamileliği zor geçmiştir, zor doğurmuştur, bebekken çok ağlamıştır, çocukken çok yaramazdır, cebinde kalan son parasını oğluna defter parası yapmıştır.” Bunlar sık sık hatırlatılır. Oğlana şu mesaj verilir: “Bak bu kadar iyiliğimiz var, sakın karını görüp vefasızlık etme.” Geline de şu mesaj verilir: “O bizim oğlumuz, çok hakkımız var üstünde, sana bırakmayız.” Belki bu yüzdendir, erkekler annelerinden çok etkilenirler. Annesini hiç dinlemiyor gibi görünen erkekler üzerinde bile anneleri oldukça etkilidir.
Anne, oğlunun evi ve ailesi ile ilgili alacağı bütün kararlardan haberdar olmak ister, haberi olmadıysa sitem eder, surat asar. Oğlunu ve gelinini yönetmeye çalışır. Onun onaylamadığı bir kararı oğlunun istemiş olacağına inanmaz, el kızının oğlunu kandırıp öyle yaptırdığına inanır. Bazı erkek anneleri, oğlu karısını çok sevmesin diye ufak ufak (bazıları büyük de konuşur) gelinin arkasından konuşurlar. Mesela “Karın iyi hoş da pek temiz değil.” O güne kadar evin temizliğine pek dikkat etmemiş olan erkek (algıda seçicilik) her şeye dikkat etmeye başlar. Dikkat edince kusur bulmak zor değildir, bulur ve annesinin haklı olduğuna inanır. “Karın çok geziyor.” “Karın çok para harcıyor.” gibi pek çok konuda erkeği etkileyebilir. Bunların yanında alınacak satılacak ne varsa, anne oğlunun evinde kendi sözü geçsin ister. Eğer erkeğin ablaları ya da kız kardeşleri varsa onlar da anne gibi etkili olabiliyorlar. İstisnalar hariç, işleri ortak değilse, erkeğin babası, oğlunun evinin düzenine en az karışan kişi oluyor. Annesinin sözüne bakarak karısını üzmüş; ona haksızlık etmiş çok erkek vardır. Ya da karısının sözüne bakarak annesine haksızlık eden. Oysa kavvamlığın en önemli şartı adaletli olmaktır. Bu yüzden erkeğin iyi bir gözlemci olması, haksızlık etmeden üç kadını iyi idare etmesi lâzım. Bunun için de erkeğin kadınlarla ilgili bazı bilgilere ihtiyacı var.

(Sema Maraşlı)
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi suhtem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Onkolog Kanser Olursa Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp suhtem 0 1953 12 Eylül 2013 12:29
Ebeveynlerin okul konusunda dikkat etmesi... Çocuk ve Aile Sağlığı mehmet akif2 1 2012 12 Eylül 2013 12:23
Erzurum'da çay böyle istenir Resim/Karikatür Mihrinaz 2 1945 12 Temmuz 2013 11:29
Bebektir anlamaz yanılgısını ortadan kaldırmak Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 1 1747 05 Temmuz 2013 11:25
Vekil Diyanet Personeline Kadro Din Görevlileri tevhid_ 2 2499 30Haziran 2013 09:05

Alt 21 Aralık 2012, 21:29   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Erkeğin hayatında üç önemli kadın!

Nedir bu erkeklerin biz kadınlardan çektikleri Bir erkekğin hytındaki üç kadın! pekii biz kadınlar neden erkekleri bu kdr zor durumda bırakıyoruz.Herkes konumu bilirse sorun çıkacağını sanmıyorum.KIZ ANNESİ: kızı ona gelipde bir şey danışdığında kayınvalidene sor diyebilme olgunluğunu göstermeli kızına sürekli yapıcı fikirler sunmalı ve kızının yuvasına müdahele etmemeli.gerektiği zmn kızının arkasında elbette duracak ama gerektiği zmn kızı gelipde sudan olayları anlatıpda dert ediyorsa kendine kızına olumlu öğütler vererek yuvasına yönlendirecek.ERKEĞİN ANNESİ:Erkeğin annesinin dikkat etmesi gereken en önemli madde almış oldugu gelin gençdir ve tecrubesizdir asla kendi gibi olmasını bekleyemez bazı şeyleri görmezden gelmek durumunda gelinin sürekli alçak trfını aramaya kalkarsa gelinde zmn içinde için için kinlenmeye başlıyacaktır.Yazıda olduğu gibi yok oğlumu ben ne zor şartlar altında yetişdirdim fln bu gibi laflar bir anneyi ancak dahada küçültür muhatabının karşında evladına sen bakmıyacaktında başkalarımı bakacaktı!!gereksiz laflar bunlar GELİN HNM: gelin hnmda zor bir dönemden geçmekdedir . yeni yuva kurmuşdur.ister çok genç olsun ister olgun olsun illaki tecrübesizlikleri vardır.kayınvalidesini kaynana gibi değilde 2. annesi olarak görürse başdan sorunlar çözülmüş olur.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Aralık 2012, 00:46   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Erkeğin hayatında üç önemli kadın!

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Nedir bu erkeklerin biz kadınlardan çektikleri Bir erkekğin hytındaki üç kadın! pekii biz kadınlar neden erkekleri bu kdr zor durumda bırakıyoruz.Herkes konumu bilirse sorun çıkacağını sanmıyorum.KIZ ANNESİ: kızı ona gelipde bir şey danışdığında kayınvalidene sor diyebilme olgunluğunu göstermeli kızına sürekli yapıcı fikirler sunmalı ve kızının yuvasına müdahele etmemeli.gerektiği zmn kızının arkasında elbette duracak ama gerektiği zmn kızı gelipde sudan olayları anlatıpda dert ediyorsa kendine kızına olumlu öğütler vererek yuvasına yönlendirecek.ERKEĞİN ANNESİ:Erkeğin annesinin dikkat etmesi gereken en önemli madde almış oldugu gelin gençdir ve tecrubesizdir asla kendi gibi olmasını bekleyemez bazı şeyleri görmezden gelmek durumunda gelinin sürekli alçak trfını aramaya kalkarsa gelinde zmn içinde için için kinlenmeye başlıyacaktır.Yazıda olduğu gibi yok oğlumu ben ne zor şartlar altında yetişdirdim fln bu gibi laflar bir anneyi ancak dahada küçültür muhatabının karşında evladına sen bakmıyacaktında başkalarımı bakacaktı!!gereksiz laflar bunlar GELİN HNM: gelin hnmda zor bir dönemden geçmekdedir . yeni yuva kurmuşdur.ister çok genç olsun ister olgun olsun illaki tecrübesizlikleri vardır.kayınvalidesini kaynana gibi değilde 2. annesi olarak görürse başdan sorunlar çözülmüş olur.

..yok ablm bu kez zeytnyğı gibi üste çkrmycm hemcnslrmi .. manzara ortda..
..sahi kaç parçaya bölüyrz garipleri düşünceli000
..((yaşasın kötlk))

__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kimse hayatında bir kişiyi sevemez! EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 0 26 Mayıs 2014 11:36
Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği suhtem Evlilik-Nikah Konuları 10 26 Temmuz 2012 23:15
Kadın erkeğin karışık ortamlarda bulunması MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 0 11 Nisan 2009 21:32
Kadın ve erkeğin hormon alması caizmidir MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 09:06
Kadınların İş Hayatında ve Yönetimde Yer Almaları NUR Soru Cevap Arşivi 2 06 Kasım 2007 10:13

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.