Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  25 Temmuz 2012 (22:32), Konuya Son Cevap : 26 Temmuz 2012 (15:08). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Temmuz 2012, 22:32   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Arakan felaketini yaşayanlar anlattı!

Arakan felaketini yaşayanlar anlattı!

Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşarken maruz kaldıkları şiddet olaylarından kaçan Rohingya Müslümanları yaşadıkları korkunç olayları Türk muhabire anlattı.












COX'S BAZAR - Myanmar'ın Arakan bölgesinde uğradıkları dini ve etnik ayrımcılık ve şiddet olaylarından kaçan Rohingya Müslümanları Bangladeş'e gelmeye devam ediyor.

Canlarını kurtarmak için her şeylerini geride bırakarak meşakkatli yolculukların ardından Bangladeş'e ulaşabilenler sınırdaki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Kamplarda yaşayanlar, kamplara yeni gelen ve kayıtları olmayanların Bangladeş polisi tarafından tutuklandığını ve geri gönderildiğini savunuyor. Bu nedenle kamplara gelemeyen bazı Rohinya Müslümanları dağlarda ve civar köylerde gizlice yaşamaya çalışıyor.

Sınırda dört yıldır faaliyette olan Leda kampında 10 bin civarında kayıtlı Müslüman sığınmacı yaşıyor. Islamic Relief kurumu tarafından kamış ve kerpiçten yaptırılan barakalarda yaşayan Rohingyalı Müslümanlar temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Bir bölmeyle ayrılmış iki odalı barakalar, yağmurlu mevsimde su altında kalıyor. AA ekibinin kamptaki çekimleri sırasında barakaları su altında kalan kamp sakinleri evlerindeki suyu boşaltmaya çalıştı.

Tuvalet ve banyo ihtiyacı ise ortak kullanım için yapılan mekanlarda gideriliyor. İçme suyu için yardım kuruluşları kuyu açmış. Diğer ihtiyaçları için yağmur suyunu biriktiriyorlar.

Kamptakilerin ibadetlerini yapabilmesi için bir mescidin bulunduğu kampta, çocuklara Kur'an-ı Kerim de öğretiliyor.

"GERİDE KİMSEM KALMADI, HEPSİNİ ÖLDÜRDÜLER"
Myanmar'dan birkaç gün önce Bangladeş'e sığınan Abede Hatun adlı kadın da canını kurtarmak için uzun bir yolculuğun ardından Cox's Bazar'a ulaşanlardan.

Leda kampına sığınan ve kampa daha önce gelenlerin barakalarında misafir kalan Abede Hatun, AA'ya başından geçenleri şöyle anlattı:

"Arakan'da evimizde otururken evimizi bastılar. Kocamı ve kardeşimi öldürdüler. Bana da işkence ettiler ve öldü sanarak nehrin kenarına attılar. Daha sonra kendime geldim ve benimle aynı kaderi paylaşan Müslümanlarla bir tekneye bindik ve yola çıktık. Teknede günlerce aç bir şekilde Bangladeş'e ulaşmaya çalıştık. Şiddetli yağmurlar nedeniyle batma tehlikesi geçirdik ve sonunda Bangladeş'e ulaştık. Sahilden yürüyerek kampa geldim. Burada hayatta kalmaya çalışıyorum. Geride kimsem kalmadı, hepsini öldürdüler."

Arakan'da askerlerin ve Budistlerin Müslümanlara ateş ettiğini, bıçaklarla saldırdığını anlatan Abede Hatun, öldürülenlerin sayısının belirsiz olduğunu, Müslümanlara anlatılamayacak işkenceler edildiğini söyledi.

Öldürülenlerin cesetlerinin de kendilerine verilmediğini anlatan kadın, "Öldürdükten sonra araçlara yükleyip cesetleri götürüyorlar. Kendi cenazelerimizi bile gömemiyoruz. En fazla işkence genç kızlara yapılıyor. Onlara tecavüz edip işkence yaparak öldürüyorlar. Çocukları alıp taş gibi fırlatıyorlar. Arakan'da yiyecek bulamıyorduk. Hayatta kalmak için muz ağaçlarının gövdesini yiyorduk, onlar bile tükendi" diye konuştu.

"EVLERİMİZİ MOLOTOFKOKTEYLİ İLE YAKTILAR"
Bir süre önce Myanmar'dan kaçarak kampa yerleşen Abul Kelam da AA'ya yaptığı açıklamada, Arakan'da ihtiyaçlarını temin etmek için markete dahi gidemediklerini söyledi.

Sokağa çıkanların, taşımacılıkta kullanılan üç tekerli rikşalarla çalışanların dövüldüğünü anlatan Abul Kelam, "Beni çalışıyorum diye dövdüler, kalçamdan bıçakla kestiler ardından hırsızlık yaptığımı iddia ederek hapse attılar. Daha önce sakalım vardı, kestiler. Ayağımdan da kurşunla yaralandım. Kaçarak buraya geldim" dedi.

Arakan'da ticaret, tarım ve geçimlerini sağlayabilecekleri hiçbir işi yapmalarına izin verilmediğini kaydeden Abul Kelam, çeltik tarlalarının tahrip edildiğini, yiyecek yetiştiremediklerini söyledi.

Son dönemde Müslümanların evlerinin de molotofkokteylleri atılarak yakıldığını ifade eden Abul Kelam, Arakan'da Müslümanlara yaşama hakkı tanınmadığını anlattı.




alıntıdır
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medineweb 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Medinewebli önlisans İlahiyat 1.sınıf öğrencileri... İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar nurşen35 87 29502 23 Mayıs 2015 20:53
Gülmek isteyenler tıklasın :))) Videolar/Slaytlar Kara Kartal 3 3913 10 Mayıs 2015 15:16
Cumartesi Anneleri’nin ahı/Can Dündar İslami Haberler Medineweb 0 2574 10 Mayıs 2015 15:13
Ayın Üyesi ''zeynepnm'' Ayın Üyesi 9Esra 13 8256 30 Nisan 2015 13:29
Müzemmil suresi bize ne anlatıyor Tefsir Çalışmaları Medineweb 0 3079 19 Nisan 2015 14:45

Alt 26 Temmuz 2012, 15:08   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Arakan felaketini yaşayanlar anlattı!

__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Son Dakika! BM'nin 'Arakan'da Soykırım Var' nurşen35 Gündem/ Manşetler 2 30 Ağustos 2018 14:55
Stresli yaşayanlar dikkat, bu hastalık sizi de vurabilir Belgin Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 1 24 Nisan 2014 00:55
Namazı Yaşayanlar (Said Demirtaş) EbdA Serbest Kürsü 7 05 Şubat 2014 21:37
Arakan'da gözyaşı sel oldu muallime Serbest Kürsü 26 18 Ağustos 2012 12:10
Kılınan Namazda Gelen Vesvese ve Çaresiiİ..Mutlaka bu sorunu yaşayanlar okusun! melis Namaz-Abdest-Teyemmüm 3 21 Ağustos 2008 17:18

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.