Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi:  27 Temmuz 2012 (22:06), Konuya Son Cevap : 27 Temmuz 2012 (22:06). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 27 Temmuz 2012, 22:06   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart arakan'daki zulmü gören yok

arakan'daki zulmü gören yok

Bu katliama göz yuman Devlet Başkanı Thein Sein, şimdi de Müslümanların ülkeden sürgün edilmesi kararı aldı. Sein'in vahşeti engellenmezse, 1 milyonu aşkın Müslüman dünyanın gözü önünde 'ölüme' gidecek.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da askeri yönetimin kışkırttığı Budist çeteler onlarca yıldır Müslümanları katlediyor. Ülkenin 'Arakan' bölgesinde yoğun olarak bulunan Müslüman nüfus, Budist militanlarca sistematik olarak saldırıya uğruyor. Suriye Lideri Beşşar Esed'in eli kan...lı çetelerine benzer yöntemleri kullanan Budist militanlar, işkence ve tecavüz gibi her türlü yöntemi kullanarak Arakan Müslümanlarını Myanmar'dan (Burma) kaçmaya zorluyor.

Bu katliama yıllardır sessiz kalmasına rağmen geçtiğimiz nisan ayındaki seçimler öncesi "Katliamlar duracak. Bütün etnik unsurlar barış içinde yaşayacak" diyen ve bu sözüyle Müslümanların da desteğini alıp seçimleri kazanan eski cunta lideri, yeni Devlet Başkanı Thein Sein, şimdi de 'sürgün' kararı aldı. Karara göre, özellikle Arakan bölgesinde bulunan 1 milyonu aşkın Müslüman, eğer birisi 'dur' demezse, topluca ölüme gönderilecek. Demokrasi sözünden 3 ayda çark eden Thein Sein, "Müslümanları, isteyen ülkeye gönderebiliriz" diyerek, Myanmar'ın komşuları, Endonezya, Malezya ve Bangladeş'e mesaj verdi.

NOBEL ÖDÜLLÜ UTANÇ

Ülkenin Nobel Barış ödüllü muhalif lideri Aung San Suu Kyi ise sürekli 'tüm etnik gruplar barış içinde yaşayacak' mesajı verirken, Budistlerin katliam, tecavüz ve işkencelerle sürgüne zorladığı Müslümanlar için hiçbir açıklama yapmadı. Myanmar'da sahnelenen vahşete dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, Arakanlı Müslümanlara yönelik yaşanan son hadiselerde, binden fazla Müslümanın öldüğünü ve 90 binden fazlasının da evsiz kaldığını belirterek, "BM, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini yaşanan bu zulme sessiz kalmamaya ve bir an önce 'dur' demeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son yıllarda dünyada farklı din mensupları arasında meydana gelen çatışmaların giderek artmasının, insanlığın geleceği, barış ve huzuru adına son derece üzüntü verici olduğuna vurgu yapıldı. Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığa karşı yapılan her türlü zulüm, işkence ve öldürme gibi eylemlerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, 1942'den bugüne Burma'da yaşayan Arakanlı Müslümanlara uygulanan sistematik vahşete dikkat çekildi.

HER YERİ YAKIP YIKTILAR

Arakanlı Müslümanların bütün dünyanın gözleri önünde pek çok kere katliamlara ve tecavüzlere maruz kaldığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Arakanlı Müslümanların evleri, camileri, medreseleri, köy ve kasabaları yakılıp yıkılarak yok edilmiş; sürgünlere, göçlere, geçici kamplarda ve ormanlarda yaşamaya zorlanmış; haksız bir şekilde tutuklanarak hapse atılmış; nehirlerde ve okyanuslarda boğularak ölmeye terk edilmiş; evlenmelerine, aile olmalarına izin verilmemiş, yaşama, sağlık, eğitim, güvenlik, barınma, mal-mülk edinme, seyahat etme gibi en temel insan haklarından sürekli mahrum edilmişlerdir. Burma'da, Arakanlı Müslümanlara yönelik son yaşanan hadiseler, bu ülkede binden fazla Müslümanın ölümüne, doksan binden fazla Müslümanın da evsiz kalmasına sebep olmuştur."

DÜNYADAN GİZLEYEMEZSİNİZ!

Burma'daki zulmün bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunan Diyanet, 'dünyanın uzak bir bölgesinde işleniyor ve dünya gündeminden gizlenmeye çalışılıyor olsa da', sözkonusu vahşeti gizlemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası camiayı 'zulme dur' demeye çağıran Diyanet açıklamasında "İslam dünyası ve tüm insanlığın da Arakanlı Müslümanlara yardım etmeye; bu arada Bangladeş hükümetini, iltica eden mültecilere sığınma hakkı konusunda uluslararası teamüllere uymaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İNSANLIĞI ÖLDÜRDÜLER

Müslümanların katledilmesine 'dur' çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, diğer yandan Nijerya'da kiliselere ve Hristiyan köylerine yapılan saldırıları da kınadı. "Bu saldırılar, bir insanı öldürmeyi bütün bir insanlığı öldürmek olarak değerlendiren İslam'ın öğretilerine asla uygun değildir" diyen Diyanet, şiddete son verin çağrısında bulundu.

alıntı
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi aslıı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Birlik ve beraberlik ahlakımız Serbest Kürsü aslıı 0 1893 04 Mart 2014 00:22
Çocuk ve yalan Çocuk ve Aile Sağlığı aslıı 0 2189 04 Mart 2014 00:20
yeterlilik deneme sınavı Deneme Sınavlar/Paylaşımlar fatmabalci19 1 3694 15 Mart 2013 15:54
kur'an'da peygamber hanımlarına uyarılar Kur'ân-ı Kerim Genel aslıı 0 2554 14 Şubat 2013 10:48
miniklere sorduk <3<3 Hz.Muhammed(s.a.v) " İdiL Su " 1 2008 03 Şubat 2013 21:48

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Rüyasında Oğluyla Şehid oldugunu gören sahabi... İslaminesil Ashab-Kiram(r.a) 0 08 Ekim 2014 17:40
Dünyanın en çok eziyet gören halkı EyMeN&TaLhA Bilgi Dağarcığı 1 27 Şubat 2014 21:32
İlk Defa Beyaz Müslüman Gören Afrikalı! "Tebessüm" Videolar/Slaytlar 0 11 Nisan 2013 11:14
Müslümanın Zulmü BANU AKSOY Makale ve Köşe Yazıları 2 06 Ocak 2010 09:29
Gören anlatsın _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 1 08 Mart 2008 14:30

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.