Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi:  22 Nisan 2013 (10:38), Konuya Son Cevap : 29 Nisan 2013 (11:46). Konuya 25 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Nisan 2013, 11:40   Mesaj No:21
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Van`da yüz binlerce Muhammedi gül açtı

Fahr-i Kainat, Hatemü`l Enbiya, muhabbetin kaynağı Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) mübarek viladetinin yıldönümü nedeniyle Van Kale miting alanında yüz binlerin katılımıyla tarihi bir etkinlik yapıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda barışın ve huzurun ancak ve ancak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in yolunu takip etmekle olabileceği kaydedildi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 8.`si düzenlenen kutlu doğum etkinliğine yüz binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.


Sabahın erken saatlerinden itibaren peygamber âşıkları, tekbir ve salâvatlar eşliğinde alana doğru yürüdüler. Belirlenen 6 noktadan da halk ücretsiz olarak alana taşındı.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı etkinlikte Peygamber âşıkları, arama noktasından geçebildikten sonra alana girebildi.

Etkinlik öncesi öğle namazı sırasında konuşmacı molla Abdulbari Çelik, ezan okudu. Okunan ezanın ardından topluca namaz kılındı.

Etkinliğe dakikalar kala sanatçı Derviş Madsor`un seslendirdiği ezgi ve ilahiler, etkinlik öncesi katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Etkinlik sırasında tarihi Van Kalesine Peygamber âşıkları tarafından 30 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde Arapça "Allah" ve "Muhammed" yazılı dev afis asılırken yine bir peygamber aşığı tarafından yapılan yaklaşık 3 metre uzunluğunda, üzerinde `Önder Muhammed" yazılı uçurtma Van`ın semalarında seyretti.

Bayan ve erkeklerin ayrı olduğu etkinlik, 13.30`da, Abdulvahap Akkay ve Serdar Anlamaz`ın sunumu ile Suat Hocanın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı.

Gözyaşları yetim Peygamber için…
Ardından Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i şerif okundu. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in babası Abdullah`ın vefatını konu alan beyitler okunduğu sırada bir çok katılımcı gözyaşlarına hâkim olamadı.
Okunan duygu dolu Mevlid-İ Şerifin ardından sanatçı Mustafa ve Derviş Madsor ile Grup Rahmet sanatçıları birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ezgi ve ilahilere yüz binlerce peygamber aşığı hep beraber iştirak etti.


Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte eğitimci Yahya Oğraş, Türkçe bir konuşma gerçekleştirdi. Bu topraklarda kardeş kavgasının bitmesi için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in mirasını yüklenmek gerektiğine dikkat çeken Oğraş, Peygamber Efendimizin dönemine atfen misaller verdi. Hz. Muhammed`in insanlık olarak çöküntü yaşayan bir toplumu yeniden inşa ederek kendi dönemi ve tüm zamanların en şerefli toplumunu oluşturduğunu belirtti.

"O`nu (sav) senenin 12 ayında yüreklerimizde yaşatacağız"
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in önceleri bir haftaya ve bir aya sığdırıldığını söyleyen Oğraş, "Resulullah (sav)`mi senenin 1 ayında 2 ayında 3 ayında değil. Senenin 12 ayında yüreklerimize yuvalarımıza çocuklarımız yaşatacağız ve bunda çok kararlıyız. Rabbime binlerce şükürle olsun hakikatler, İslam nuru, Peygamber Efendimizin getirdiği vahiy artık meydanlarda artık alanlarda artık çarşıda ve Van kalesinde yaşanıyor" dedi.


"Gönüllerde peygamber aşkı olursa Van İslam`ın diyarı olacaktır"
Uğraş şöyle konuştu: "Gönüllerde peygamber aşkı olursa Van`ın bütün caddeleri bütün mahalleleri, bütün sokakları İslam`ın diyarı olacaktır. Emin olun Resulullah gibi ahlaklanırsak Kur`an ile ahlaklanırsak şu Van Kalesi gibi hakikatler, çağrılar, ilahi hükümler aynen Van kalesi gibi yükseklerde ve zirvelerde olacaktır.


"Bize düşen O`nun mirasını yüklenmektir"
Onun sancağı altında toplanan Allah`ın izniyle kardeşliği, huzuru, barışı, saadeti bulacaktır ve sürurla yaşamına devam edecektir. Eğer gerçekten biz de şu bölgede şu toprakta kardeş kavgasını sona ermesini istiyorsak bizler yek vücut olarak bir arada bulunmayı biliyorsak Hz. Muhammed (sav)` min tebliğiyle, irşadıyla, cehdiyle gayretiyle şemsiyesi altında bulunursak rabbim mahşer gününe de bizi onun sancağı altında gölgelendirecektir. Bize düşen O`nun mirasını yüklenmektir. Hz. Muhammed kimsenin malı değil; o bütün cihanın ortak mirasıdır."


"Allah biliyor Resulullah da sizi seviyor"
Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından molla Abdulbari Çelik ise Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. Barış ve sevgi için Kur`an ve sünnete sarılmamız gerektiğini söyleyen Çelik hoca, miting alanında toplanan yüz binlerce peygamber sevdalısının bu halini Medinelileri peygamber efendimizi karşılamasına benzetti. Çelik, "Sizin bu sevginiz muhabbetiniz biliyor musunuz neye benziyor? Hatırlayın Resulullah Mekke`den Medine`ye girdiği gün Medinelilerin bayramı olmuştu. İşte şimdi bugün duyduğunuz aşk ve muhabbet o günün muhabbetini gösteriyor. Resullullah onlara soruyordu "ey Medineliler siz beni seviyor musunuz? Onlar da 3 kez seni seviyoruz diyordu. Resullullah onlara "ben de sizi seviyorum" diyordu. Ey Vanlılar siz Resulullah`ı seviyorsunuz değil mi? Allah biliyor Resulullah da sizleri seviyor" dedi.


Allah ve resulü Hz. Muhammed`e kucağının açanların evinin bereket ve nurla dolacağını söyleyen Çelik Hoca, "Ya rabbi sen şahit ol! Kürdistan`ın bu aziz milleti olan Vanlı kardeşlerim memleketlerini resulullaha açtılar.

"Ey Üstadım bugün Muhammedi güller yetişti"
Üstad bediüzzaman`ın tarihi Van Kalesindeki mağadaradan düşerken "Ah Davam" deyişini hatırlatan Çelik Hoca, "Ey güzel Vanlılar unutmayacağımız biri de Üstat Bediüzzaman`dır. Hani "davam davam" diyordu. Ey Üstad`ım! Sen şahit ol ki senin Van`ında bugün insanlar senin davana sahip çıkmışlar; müjdeler olsun sana. Ey peygamber sevdalıları! Özgürlük, barış, sevgi ve muhabbet için bizler inşallah Kur`an ve sünnet ile olacağız. Sabredin Allah`ın izniyle Muhammedi sevda ile kurtuluşumuz yakındır. Üstad Bediüzzaman şöyle diyordu. "Ben kışta geldim. Kışta da çiçek yetişmez. Benden sonra bahar gelecek ki o gün güller yetişecek." Ey Üstadım bugün Muhammedi güller yetişti. Bir gün bu güller senin mezarını şenlendirecek." dedi.


Programın sonunda Rahmet Tiyatro Grubu`nun, İslam tarihinin yaşanmış acı örneklerinden Habbab Bin Eret`e yapılan işkenceleri konu alan tiyatro gösteriminin sahnelenmesi esnasında yaşanan duygu yoğunluğu Nihat Tay hocanın yapmış olduğu dua ile doruğa çıktı.

Program toplu olarak yapılan dua ile son buldu. Programın sonunda Van`da yaklaşık 6 milyar salâvatın Peygamber efendimiz için okunduğu ifade edildi.

(Fikret Özkan/Fırat Arslan/ Murat Dalgın/Sedat Karatay- İLKHA)




Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2013, 11:42   Mesaj No:22
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Kartilbe`de Muhammedi çoşku

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kahta Çağrı-Der tarafından Geldibuldu`da (Kartilbe) kutlu doğum etkinliği düzenledi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kâhta Çağrı-Der Kartilbe Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe yediden yetmişe tüm köy halkı katıldı.


Ahmet Eroğlu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Çağrı`nın Kürtçe Mevlidi Şerifi okumasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkan Yardımcısı Hasan Aruk , " Hz.Muhammed (s.a.v) bu ümmet için o günün Arabistanını kurtuluş vesilesi olarak Allah-u Teala bizlere gönderiyor. O gün insanlık yolunu şaşırmıştı. O gün insanlar kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardı. O gün faiz had safhaya ulaşmıştı. O gün ticaret Alla-u Teala`nın istediği bir ticaret değildi. O gün zenginler , güçlüler zayıfları eziyor, fakirleri hor görüyorlar , yanlarında ve makamlarında istemiyorlardı. İşte böyle bir zamanda Allah-u Teala insanlara Hz.Muhammed (s.a.v)`i gönderiyor." dedi.

Aruk konuşmasının devamında , "Allah Resulü 23 sene içerisinde nasıl ki ashabıyla ayetlerin ışığında ahlaklandığı zaman 23 yıl içinde Arabistanın tamamına islamiyet hakim olmuşsa , eğer bu gün bizlerde toplumsal olarak hep beraber O`nun getirdiklerine sarılırsak Allah`ın izniyle bizlerde O`nun nuruyla nurlanacağız." dedi.

Medine Çocuk ilahi Grubu ve Grup Çağrı`ın seslendirdikleri ilahilerden sonra Bilal Boğa Hocanın yaptığı dua ile mevlit etkinliği sona erdi.
Kartilbe`de yapılan etkinlik Çağrı Der`in bu yıl bir ay içersinde Kahta sınırları içersindeki köylerde düzenlemiş olduğu yedinci etkinlik oldu.
(Mehmet Eren - İLKHA)



















Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2013, 11:43   Mesaj No:23
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Sumaklılar Peygambere Sevdasını haykırdı

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa`nın Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ŞANLIURFA - Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik kılınan öğle namazı ve verilen yemeğin ardından başladı.

Sunuculuğunu İ.Halil Kaya`nın yaptığı program Güneydoğu Anadolu bölgesi Kur`an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Soylu`nun okuduğu Kur`an tilaveti ile başladı. Said Esen Hoca`nın açılış ve selamlama konuşmalarından sonra Mevlidi Şerif okundu. Kız İlahi Gurubu ve Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu`nun ilahi ve ezgilerinden sonra M. Emin Baytar Hoca bir konuşma yaptı.


Baytar, "Biz bu gün burada doğumuyla mazlum ve mustazaflara umut olan, kimsesizlere umut olan Muhammedi Arabî alehisselatu vesselamı yâd ediyoruz. Bu gün biz doğumuyla Kisra`ların zulüm saraylarının yerle bir olmasına vesile olan, Bizans meliklerinin zulüm saraylarını çatırdatan Resulullah alehisselatu veselamu anlamaya idrak etmeye çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan araştırmacı yazar M. Müfit Yaray ise şunları söyledi; "Bu gün her kes kendisine bir önder seçip takip etmektedir. Bizler ise bu sıcak havada bu dağların bu taşların şahitliğinde özgürlük ve kurtuluş önderi olarak kendimize Resulullah aleyhisselatu vesselamı seçtiğimizi göstermek için duruyoruz. Ya Rabbi buna şahit ol! Ya Rabbi buna şahit ol! Ya Rabbi buna şahit ol!"

Yapılan konuşmaların ardından program Kardeşler İlahi Grubu`nun seslendirdiği ezgilerle devam etti. Okunan duanın ardından program sona erdi.

(Ömer Elmaoğlu İLKHA)







Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2013, 11:44   Mesaj No:24
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Hakkari`de Peygamber Sevgisi Stada Sığmadı

Öze Dönüş Platformu ve Özgür Yaşam Derneği tarafından `Kutlu Doğum Haftası` etkinlikleri kapsamında şehir stadyumunda düzenlenen Kürtçe ve Türkçe programa binlerce kişi katıldı. Programın sunuculuğu Ahmet KARADENİZ ve Ömer YİĞİT tarafından yapıldı..



Öze Dönüş Platformu ve Özgür Yaşam Derneği tarafından `Kutlu Doğum Haftası` etkinlikleri kapsamında şehir stadyumunda düzenlenen Kürtçe ve Türkçe programa binlerce kişi katıldı. Programın sunuculuğu Ahmet KARADENİZ ve Ömer YİĞİT tarafından yapıldı..
Hafız Ahmet TAYYAR`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Öze Dönüş Platformu Başkanı Sayın Zahir KARATAŞ`ın konuşmasıyla devam etti. Karataş`ın ardından Özgür Yaşam Derneği Başkanı Sayın Şanser KUTLUK konuşmasını yaptı.Kürdçe şiirlerin okunduğu program Ahmet TUR hocanın sahabenin Hz.Peygamber (s.a)`e duyduğu sevgiyi anlattığı duygusal konuşmanın ardından Muzaaffer GÜRLER ve ekibinin ilahi ve ezgi dinletisi ile sona erdi...



Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2013, 11:45   Mesaj No:25
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Konya`da Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya`da düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğine katılan binlerce kişi Resulullah`a (sav) olan biatlarını yeniledi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu, Konya`da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik, Abdullah Azizsoy`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörü Nezir Tunç yaptı.

Konuşmasına Allah`a hamd, Hz. Muhammed`e selamla başlayan Tunç, "Peygamber Sevdalıları Platformu 240 çıvarında Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi. Yüzler, binler, milyonlar Peygamber Efendimizi andı. Ve hep birlikte biat etti. Vilayetinin 1442`nci yılı ümmetin kurtuluş vesilesi ümmetin akan kanının durması vesilesi olsun" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Yakup ve Grup Davet okudukları ilahi ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

İlahi ve ezgilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi yazarı Özkan Yaman sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

Bu coşkunun bir gün dünyanın dört bir tarafa yayılacağını ifade eden Yaman, "Bu gün bu meydanda yüzlerce, binlerce insan toplanıyor. Yarın öbür gün Waşşigton`da, Telaviv`de, Kudüs`te, her yerde Resulullah`ı anmak için toplanacaktır" dedi.

Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğinde elektriğe kapılarak şehit olan Sümeyye`den bahseden Yaman "Musab bin Umeyr`in sancağı elinden hiç düşürmediği, Uhut`ta sancağı canı uğruna bırakmadığını herkes biliyor. Asırlar sonra bugün Peygamber Sevdası uğruna, Sümeyye canı uğruna bu sevdayı bırakmadı. Diyarbakır`da Kutlu Doğum mevlidinde elektrik akımına kapılarak şehid olan Sümeyye`yi yıkayanlar alnında yanık bir iz ile lailaheillallah lafzını yazılı olarak görmüşler" dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan 6 yaşında ki Betül`ün okuduğu şiir herkesi duygulandırırken Grup Davet`in seslendirdiği ilahilerle meydanda büyük coşku yaşandı.


Daha sonra Molla Nizamettin Yalçın bir konuşma yaptı. Yalçın, "Rabbimizin çok sayıda Peygamber göndermiştir. Bütün Peygamberlerin görevi kula kulluk yapmaktan çıkarıp Allah`a kulluk etmektir" dedi.

Peygamberlerden Nuh Peygamberi örnek gösteren Molla Nizamettin Yalçın; "950 yıllık Peygamberlik yapan Nuh Peygamber, insanları Allaha itaat etmeye çağırdı. Ama kavmini Allah`a davet ederken kavmi, ellerini kulaklarına götürerek kulak tıkadılar. Nuh Peygamber Allah-u Teâlâ`ya `Onları hep seni davet ettim onlar yüz çevirdiler` dedi. Aynen Nuh Peygamber gibi pes etmeyeceğiz, anlatmaya devam edeceğiz. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Kim kimi seviyorsa onunla haşr olunacaktır. Allah`ın mesajlarına dünyada kör ve sağı olmayın aksi takdirde ahrette de kör ve sağır haşr olunacaksınız. Sözlerinizde olduğu gibi yaptıklarınızla da Allah Resulü`nü destekleyin" dedi.

Program Molla Abdullah Asilsoy`un yapmış olduğu dua ile sona erdi.

(M. Ata Doğu/İlyas Yavuz-İLKHA)












Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2013, 11:46   Mesaj No:26
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan

Muş`ta Hz Peygambere(sav) sevgi seli

Muş`ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği binlerce kişinin katılımıyla ve coşkuyla gerçekleşti.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği İstasyon Meydanında düzenlendi.


Mehmet Şirin Çağlayan tarafından okunan Kur`an tilavetiyle başlayan programda konuşmalar yapıldı, ilahiler okundu. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte yer gök adeta salavatlar ve tekbirler ile inledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Muş Koordinatörü Mahfuz Ural, İslam düşmanlarının insanları Hz Peygamberden uzaklaştırmak amacıyla yaptıkları oyunlara dikkat çekti Ural "Bugün insanlığı Allah`ın peygamberinden uzaklaştırmak için türlü oyunlar oynanıyor . Dünyanın her tarafında insanlığı ondan uzaklaştırmak için nefsi, şehevi ve benzeri duygularla ondan bizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Eğer biz Allah`ın Peygamberlerini tanımasak onlara biat etmesek inanın hem bu dünyada hem de öteki dünyada kaybederiz. Asrı Saadetten öncesine bakarsak insanlar nefislerinin kölesi olmuşlardı. Onlara putperest deniliyordu. O insanlar putların beş para etmediğini biliyorlardı. Ama nefislerinin kölesi olmuşlardı. İnsanları kendilerine kul köle etmek için o putlara tapıyorlardı. Bu oyunların önüne geçmek için Peygamberlerimizi çok iyi tanımalıyız. Peygambere olan biatı canlı tutmalıyız." dedi.

"Sahabelerin itaatiyle Hz Peygambere itaat etmeliyiz"
"Nasıl ki sahabeler peygamberimize itaat ediyorlardı ise bizler de öyle itaat etmeliyiz." diyen Ural "Allah`u Tealanın ayeti kerimede buyurduğu gibi, `Ey iman edenler iman edince kurtuluşa ereceğinizi mi sanıyorsunuz.` Yok biz iman ehliyiz , biz kurtuluş ehliyiz deyip geçmememiz lazım.

Kur`an-ı Kerim Resulullah`a hitap edilerek hepimize indirmiştir. Bizler Kur`an-ı kerime olan borcumuzu ödemezsek ne bu dünyada nede ahirete rahat ederiz. İki dünyada da hüsrana uğrarız. özgürlük ve kurtuluş peygamberi hazreti Muhammedi sizlere iki kelimeyle kısaca anlatılamaz.
Özgürlük, insanın insana kul olmasından kurtulup sadece Allah`a kul olmaktır özgürlük ise kulun peygambere itaat ederek Allah`ın azabında korkarak günah işlemeyerek onun azabından kurtulmaya denir.
Tarihte peygamberlerin mücadelelerine baktığımızda bu tür mücadeleleri görürüz. Bizlerde bu anlayışı beynimizde hep taze tutmalıyız ve birbirimize de hakkı anlatmalıyız." İfadelerini kullandı.


Köleliğin zincirini Hz Muhammed kırdı
Grup Vuslatın ve Grup Vahdetin okuduğu ilahilerden sonra mikrofona gelen Ömer Çelik Hoca ise konuşmasında İslam`ın insanlığa getirdiği özgürlüğe dikkat çekti. Çelik, "Özgürlük Peygamberi , Hz. İnsanlık Peygamber efendimizle özgürlüğüne kavuştu. Köleliğin bendi, zincirini Efendimiz (sav)tarafından yıkıldı. Özgürlük Allah`ın İnsanı yarattığı fıtrat üzere kalması demektir. Bir insanın özgür olması Allaha Kul onu tanıması peygamberin izinden gitmesi demektir. Bir özgürlük içinde Allah kulluk yoksa, dinini rahat bir şekilde yaşamıyorsa, Sünneti Seniyeyi yaşamıyorsa; bu özgürlük değildir.


Halk diziler yününden ahlaksızlaşmışsa, Okul önlerinde esrar uyuşturucu madde satılıyorsa, kendi yaşadığı coğrafyada kendi dilini rahat konuşamıyorsa, bu özgürlük değildir." İfadelerini kullandı.

Özgürlüğün İnsanın Allahtan uzaklaşması, dinden uzaklaşması olmadığını ifade eden Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bazıları özgürlüğü milliyetçilikte aradılar, sosyalizmle aradılar, Arap milliyetçiliği yapanları görüyoruz şimdi İsrailin uşağı olmuşlar. Kâbe Arabın olsun Çankaya bize yeter diyen zihniyette kaybetmiştir. Çocuklara her gün Türküm doğruyum çalışkanım diyen zihniyete bir bakın, okullara bir bakın, bu kadar polise , askere ,mite ajana muhbire topa tüfeğe rağmen bir bakın Allah aşkına okulların önündeki tiner, bali çeken çocuklarımıza bir bakın bunun müsebbibi kimdir, durum içler acısıdır. Gençlerimize bunları yapanlar kimlerdir.

Özgürlük bu mudur? Gençliğimiz ahlaksızca yozlaştıran bu tuzaklara düşürülüyor, Cezaevleri gençlerle dolup taşıyor. Yeni cezaevleri inşa ediliyor. Yapın yapın E tipi F tipi hatta alfabede 29 harf var hepsini o harflerin şekillerine göre yapın, yapsanız da zihniyet değişmedikçe, Allah resulüne yönelmedikçe düzelmeyecektir. Bu hayasızlıkla baş edemeyeceksiniz. Bu insanları Cezaevleri ile ıslah edilmeyeceksiniz, ıslah yerleri değil ifsat yeridir."
"Özgürlük Allah`a ve Resulüne uymaktır"
"Bizim iman dokumuzla uyuşmayan, inancımızla anlaşmayan hiçbir fikir hiçbir hayat tarzı bize özgürlük getirmeyecektir." diyen Çelik "Bilakis özgürlükten ziyade kölelik getirecektir. Bununla beraber ben Allah ile savaştım, Allah`ı yendim, Allah`ın sırtını yere getirdim, Allah`ın en büyük hatası kadınları erkeklerin himayesine bırakmaktır diyen zihniyet, evlenmek kadına yapılan en büyük hakarettir diyen zihniyet, biz kimsenin namusu değiliz diyerek kadınlarımızdan namus ve haya ve iffet duygularını söken zihniyet de bize özgürlük getiremeyecektir. Her fırsatta Peygamberimize İslam`a ve İslami değerlere ahlaksızca, insafsızca saldıran bu maymun zihniyeti de halkımıza insanımıza özgürlük getiremeyecektir. Çünkü özgürlük Allah Ve resulüne uymaktadır.
Biri size gelip özgürlük getireceğim derse ona çekinmeden sorun, o sistemden Allah`ın peygamberi Muhammed Mustafa var mıdır, Kur`an var mıdır, sünnet var mıdır, tesettür ve örtü var mıdır onu sorun, eğer yoksa kesinlikle bilin ki o iblisin yeryüzündeki temsilcisidir. Onlara sorun sizin sisteminizde namaz kılmak var mıdır, oruç var mıdır, Kuran var mıdır? Sokaklardaki çocuklar Allah`u ekber diye bağıracak mı, eğer varsa amenna, ama yoksa terkedin, inanmayın…"


Okunan ilahilerin ardından sahne alan Selam Der Tiyatro Ekibi Abdullah İbni Mesud`un mücadelesini konu alan oyunu sergiledi. Tiyatro gösterimi halk tarafından gözyaşları içersinde ilgiyle izlendi.

Program Molla Mahmut Kılıç`ın yaptığı Kürtçe konuşmadan sonra Molla Kerbela Şanlı`nın yaptığı kapanış duası ile son buldu. (İnan Sur/M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
























Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bu kutlu Kampanyaya varmısınız? Esma_Nur Diyanetten Duyurular/Haberler 1 18 Nisan 2016 21:07
Doğumdan Korkan Bebek ! Esma_Nur Videolar/Slaytlar 0 13 Kasım 2015 18:11
Myanmar kutlu doğum ahmetmeydani İslami Haberler 28 15Haziran 2015 10:45
kutlu dogum tecelli Hz.Muhammed(s.a.v) 1 16 Nisan 2014 21:41
Bebek Doğumdan önce Rabbi ile görüşür.. enderhafızım Videolar/Slaytlar 2 30 Ekim 2012 16:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.