Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi:  30 Nisan 2013 (11:31), Konuya Son Cevap : 15Haziran 2015 (10:45). Konuya 28 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Nisan 2013, 11:31   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Myanmar kutlu doğum

Myanmar kutlu doğum

Myanmar Devlet Başkanı`ndan Sinsi Çözüm

Myanmar`da Devlet Başkanı Thein Sein`in geçen yıl atadığı komisyon, ülkedeki krizin çözümü için doğum kontrolüyle Müslüman nüfusun azaltılmasını önerdi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Myanmar`ın Arakan bölgesinde yaşayan, Müslüman azınlığı hedef alan saldırıları araştırması için kurulan komisyon, krizin çözümü için hükümete şok edici bir öneride bulundu.

Zaman Gazetesi`nde yer alan habere göre Devlet Başkanı Thein Sein`in geçen yıl atadığı 27 üyeli komisyon tarafından hazırlanan raporda, Müslüman nüfus artışını kontrol altına almak için doğum kontrol programı uygulanması teklif edildi. Budistlerin, komşu ülke Bangladeş`ten gelen, yasadışı göçmenler olarak gördükleri Müslümanların artan nüfusuyla ilgili endişelerinin iki toplumun barış içinde birlikte yaşamasına büyük engel oluşturduğu belirtildi.

Hükümete Arakan eyaletinde yaşayan herkesin vatandaşlık durumunun belirlenmesi çağrısında bulunan komisyon, en azından gerilim azalana kadar iki toplumu birbirinden mümkün olduğunca uzak tutmak için güvenlik görevlilerinin sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Myanmar yasaları gereği, ataları 1948 yılındaki bağımsızlıktan önce ülkede yaşayanlar, vatandaşlık için başvurma hakkına sahip. Ancak ülkeyi on yıllarca demir yumrukla yöneten askerî cunta döneminde Arakanlı Müslümanlar bu haklarından yararlanamadı. Ülkenin Müslüman halkı, seyahat etmek hatta evlenmek için dahi izin almak zorunda. Toplam sayısı 800 bini bulan Müslüman halkın önemli bir kısmı ülkeye İngiliz Kolonyal idaresi döneminde Bangladeş`ten göç edenlerin torunları. Ancak daha sonradan gelenler de bulunuyor.

Komisyon, mayısta başlaması beklenen muson yağmurları öncesi evlerini terk etmek zorunda kalan halka yardım dağıtılmasının önemine de dikkati çekti. Geçen yıl Myanmar`ın Arakan eyaletinde Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda çoğu Müslüman yaklaşık 200 kişi ölmüştü.

Geçen hafta yayınladığı raporla Arakan Müslümanlarına karşı etnik temizlik yapıldığını ortaya koyan İnsan Hakları İzleme Örgütü, komisyonun hazırladığı raporu son derece yetersiz olarak nitelendirdi. Örgütün Asya sorumlusu Phil Robertson, raporun yaşanan saldırı ve cinayetlerin sorumlularının yargı karşısına çıkartılmasına yeterince vurgu yapmadığını, bunun da hükümetin adımlarını ileride gerçekleşecek başka etnik temizlik olaylarını planlayacakları caydırmaktan uzak kılacağını belirtti. Robertson ayrıca güvenlik görevlilerinin dokunulmazlığını sona erdirecek reformlar yapılmadan güvenlik görevlilerinin sayısının iki katına çıkartılmasının ancak potansiyel bir tehdit olacağını ifade etti. Örgütün geçen haftaki raporunda, Budist rahipler, yerel politikacılar, hükümet yetkilileri ve güvenlik güçleri Müslümanlara yönelik etnik temizliği organize etmekle suçlanmıştı.

Myanmar`da, geçtiğimiz haziran ayında Arakan bölgesinde Müslümanlar ile Rakhine Budistleri arasında bir tecavüz iddiası ile şiddet olayları patlak vermiş, yüzlerce Müslüman öldürülürken, 120 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Myanmar`ın orta kesimlerindeki Mektila kasabasında 20 Mart`ta patlak veren şiddet olaylarında, öfkeli Budist kalabalıklar, Müslümanlara ait ev ve dükkânları hedef almış, camileri ateşe vermişti. Olaylar kısa sürede çevre kasaba ve köylere sıçrarken 43 kişi hayatını kaybetmiş, 800`den fazla ev ve birçok cami kundaklanmıştı. Birleşmiş Milletler`in dünya üzerinde en fazla ayrımcılığa maruz kalan azınlıkların başında gösterdiği Arakan Müslümanlarının sayısı 800 bin ile bir milyon arasında tahmin ediliyor. 69 milyonluk ülkedeki toplam Müslüman sayısı ise 3 milyon civarında.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ahmetmeydani 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Bolivya ABD’nin Yardım Kuruluşuna Kapı Gösterdi! Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1320 02 Mayıs 2013 11:14
Ağrı`daki kutlamada Hizbullah hedef alındı Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1650 02 Mayıs 2013 11:01
Myanmar`da İki camiye saldırı İslami Haberler ahmetmeydani 0 1470 02 Mayıs 2013 10:58
Varsın Muhammedi Sevdayı Yazmasınlar Serbest Kürsü Allahın kulu_ 1 1696 02 Mayıs 2013 10:52
Myanmar kutlu doğum İslami Haberler Allahın kulu_ 28 10110 30 Nisan 2013 11:31

Alt 30 Nisan 2013, 11:33   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Myanmar’da Müslüman Kıyımı Devam Ediyor

YANGON - Myanmar’ın Meiktila kentinde Müslümanlar ile Budistler arasındaki çatışmalar yeniden alevlendi. Birçok Müslümanın dükkanlarına saldıran Budistler dükkanları yakarken şehrin birçok bölgesinde Müslüman insanlara saldırarak öldürdüler. Saldırılarda 43 Müslüman hayatını kaybetti.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
`Times New Roman`]Görüntülerde polisin gözü önünde yakılan bir Müslüman’ın halen hayatta olduğu görülürken kalabalıktan bir sesin “Onun için su yok. Öldürün onu dediği” duyulmakta. Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Mandalay kentinde de durum farklı değil. Bölgede birçok dükkan yakılırken polisin yine olaylara herhangi bir müdahalede bulunmadığı görülüyor.

`Times New Roman`]Ülkede 49 yıl süren askeri yönetimin 2011 yılının Mart ayında sona ermesinden sonra etnik çatışmalar daha da alevlendi. Hükümetin Budistlerle Müslümanlar arasındaki çatışmaları engellemeye çalışmasına rağmen ülkede yüzlerce Müslüman evsiz kalarak stadyumlara sığınmak zorunda kaldı. Myanmar’ın batısında da geçtiğimiz yıl çıkan olaylarda 110 kişi hayatını kaybetmiş 120 bin kişi de evsiz kalmıştı.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Nisan 2013, 14:48   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Sad b. Hişam (R.A.) diyor ki: Hz. Aişe (R.Anha) validemize geldim de:
- Ey Mü’minlerin annesi! Bana, Resûlullah (S.A.V.) Efendimizin ahlâkından haber ver! dedim. Hz. Aişe (R.Anha) validemiz:
- O’nun ahlâkı Kur’an-ı Kerim idi. Sen, Kur’an-ı Kerim, ALLAH Teâlâ’nın:
“Şüphesiz sen, en güzel ve en yüksek bir ahlâk üzeresin.” Ayet-i kerimesini okumuyor musun? Diye sordu.
- Evet okuyorum! dedim.
- İşte Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin ahlâkı, Kur’an-ı Kerim idi, buyurdu. Sonra:
- Ben evlilikten uzak kalmak istiyorum, yani evlenmeyeceğim, dedim. Hz. Aişe (R.Anha) validemiz:
- Bunu yapma! Çünkü:
“Ândolsunki ALLAH Teâlâ’nın Resûlünde, sizin için, ALLAH Teâlâ’ya ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve ALLAH Teâlâ’yı çokca zikredenler için güzel bir numune vardır.” Ayet-i kerimesini okumuyor musun? Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz evlendi ve çocukları da oldu, buyurdular.
Gerçekten Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz yaşayan bir Kur’an-ı Kerîm idi. İslâm’ın nasıl yaşanacağını bütün insanlık için gösteren canlı, en güzel örnek ve modeldir. Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hayatı canlı bir Kur’an-ı Kerim’dir.
Tarih boyunca pek çok insanlar gelip geçmiştir. Ama onların çeşitli sahalardaki büyüklüklerine rağmen mutlaka bir tarafları eksiktir. Büyüklüklerine rağmen çoğu kere zâlim, ahlâksız ve adâletsiz olabilmişlerdir. İşte hiçbir sahada küçülmeyen, eksiği, kusuru bulunmayan ve bütün müsbet vasıfları ile insanî kıymetleri şahsında toplayan yegâne insan Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizdir.
Tereddütsüz söyleyebiliriz ki, bugün insanlık namına, hak, adalet ve ahlâk adına her neye sahib isek hepsi O fazilet güneşinin eseridir. Nitekim merhum Mehmed Âkif:
“Dünya neye sâhibse O’nun vergisidir hep,
Medyûn O’na cem’iyyeti, medyûn O’na ferdi,
Medyûndur o ma’sûma bütün bir beşeriyyet,
Yâ Rab, bizi mahşerde bu ikrâr ile haşret.” , demiştir.
Büyüklerimizden Mustafa İsmet Garibullah Büyük Şeyh Efendi (K.S.), “Risale-i Kudsiyye” isimli kıymetli eserinde şöyle buyurur. Sh:2
“Ne mümkün vasf olunmak ol Habibi,
Ana vassâf hemen ALLAH karîbi.
Ana bî had salât kim ol Habîbi
Bu vuslat derdinin oldu Tabibi”
O, iman edenlere, salih ameller işleyenlere, iyilere, doğrulara, cömert mü’minlere dua etmiştir. Bu dualar üzerimize sâyeban olsun.
Onu vesile kılarak ALLAH Teâlâ’dan bağışlanma dileriz. Rab olarak ALLAHü Teâlâ’yı, nebi olarak Muhammed Mustafa aleyhissalatü ve selamı, düstur ve imam olarak Kur’ân-ı Azimüşşanı, Şeriat olarak Şeriat-ı Garra-i Muhammediyeyi kabul edip, güçleri yettiğince uygulayanlar inşaALLAH kurtulacaktır.
Candan yürekten Lâ ilâhe illALLAH Muhammed Resûlullah diyerek iman edenler, bu imanlarını giderecek sözlerden, fiillerden ve davranışlardan kaçınanlar, ölümleri ömürlerine iman ile bitişerek dünyadan âhirete hüsn-i hâtime ile göçenler için ebedî zarar ve hüsran olmayacaktır.
O bize, hepimize en büyük iyiliği yapmış kimsedir.
O’na büyük minnet borcumuz vardır ve kendisine çok teşekkür ediyoruz.
O’nu nefsimizden, yakınlarımızdan, sevdiklerimizden daha fazla, en fazla seviyoruz.
O’ndan gördüğümüz faydayı ve iyiliği başka hiçbir insandan görmedik.
Bir gün yüz yüze buluşmak ümidiyle salat olsun ona, selam olsun ona.
Bizi ona ümmet kıldığı için eşi, ortağı, benzeri olmayan, zaman ve mekândan münezzeh bulunan, kemal sıfatlarla sıfatlı, noksan sıfatlardan münezzeh Âlemlerin Rabbine sonsuz hamdler ve şükürler. O’nun ümmeti olmak ne büyük mutluluk.


Mehmet TALU
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Nisan 2013, 14:57   Mesaj No:4
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu doğum....

Peygamber Sevdalısı Romanların Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformunun Adana`da düzenlediği Kutlu Doğum programına Peygamber sevdalısı Romanlar yoğun ilgi gösterdi.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformunun Akıncılar Mahallesi Romanlar Mescidi yanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, mahalleli Roman halkın yoğun katılımı gerçekleşti.


Kuran tilavetiyle başlayan program, Kervan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Türkçe Mevlid`i şerifin de okunduğu gecede hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Emre, Peygamberi muhabbet konulu bir konuşma yaptı. Hazreti Muhammed`i sevmenin O`na tabi olma ile gerçekleşeceği vurgusunu yapan Emre, O`na tabi olmanın da; O`nun getirdiğini alma, sakındırdığında da el çekme ile olacağını söyledi.


Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabının hayatından kesitler de aktaran Emre, Peygamber efendimizin insanların kurtuluşu için çektiği sıkıntılara değindi. O`nun ümmeti olan Müslümanların da tebliğ görevini sürdürerek O`na layıkıyla ümmet olması gerektiğini anlattı.

Konuşmanın ardından program; Peygamber Sevdalıları kız ilahi grubunun okuduğu ilahi ve şiirlerle devam etti.
Program, dua ve teşekkür konuşması ile son bulurken, etkinliğin sonunda Romanlar adına söz alan Ali Demirkol, organizasyonu düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna ve katılımcı Akıncılar halkına teşekkür etti.
(Ayhan Kaya-İLKHA)




















Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Mayıs 2013, 11:43   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Kutlu doğum....

Sayın başeditör benim açtığım konunun myammar ile ne alakası var,tabiki isteyen istediğini ahlaki yapıda yazacak ve delillendirecektir,yalniz konu neyse onun hakkında yazılıp cizilr,siz de yazan üyeleri böylece uyarın,yoksa ben kendi konularım hakkında yönetimden ricada bulunmuşum,sizin bu kadar sert çıkışınız niyedir anlayamadım....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Mayıs 2013, 12:40   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu doğum....

Konunun Myanmar'la şu açıdan alakası var. Hergün zalim budistler tarafından müslümanlar diri diri yakılıyor. Biz bu konuları gündeme getirip buna nasıl bir çözüm bulabiliriz diye çaba sarfedeceğimize belki de en son ele almamız gereken konulara yoğunlaşıyourz. Sizin gibiler tarafından. Buraya gelmeden başka bir sitede temcit pilavı gibi şefaat konusu sürekli gündeme getiriliyordu. Ayrıca recm cezası var mı yok mu gibi konular tartışılıyordu. Zinanın serbest bırakıldığı bir yerde recm cezası mı tartışılmalı? Yoksa zinanın ortadan kaldırılması için mi çareler aranmalı. Bilmem anlatabildim mi?
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Mayıs 2013, 13:56   Mesaj No:7
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Myanmar kutlu doğum

ahmet meydanı sanırım bilinmez haklıdır.konunuzu farklı başlıkta açabilirdiniz.açmış olduğun mesajlar Myanmar kutlu doğum başlığında açılmıştır.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Mayıs 2013, 14:01   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Myanmar kutlu doğum

Canın sağolsun. Fiemanillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Mayıs 2013, 20:32   Mesaj No:9
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Myanmar kutlu doğum

sayın ahmet meydani,tansu çillerin ve o dönemin batman valisi tarafından idare edilen ve hergün onlarca insanın kafasına Allahu ekber deyip kurşun sıkan ve bunuda hizbullah adı altında yapılan hizbuşeytanlarında zamanı gelecek,sen az daha takıl,ben sizin hangi zihniyete islam deyip,iftiralarlada batmanda yüzlerce cinatinizide ortaya dökecem siz az sabredin.....myammar uzakta siz yakına gelin ,yanıbaşınızdaki batmanda yapılan cinayetleri bi ortaya dökün....myammarada sıra gelecek....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Mayıs 2013, 00:57   Mesaj No:10
Medineweb Üyesi
MUHACİR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MUHACİR. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26611
Üyelik T.: 14 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:istanbul
Mesaj: 65
Konular: 21
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Myanmar kutlu doğum

bilinmez üye kimin savuncusunu yapmışsınız, yukardaki yorumunuza açıklık getirirmisiniz. hizbullah kim hizbuşeytan kim???
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kutlu doğum haftası özel Efecan71 Videolar/Slaytlar 2 11 Aralık 2016 11:00
kutlu doğum haftası-Medineweb bilinmez Hz.Muhammed(s.a.v) 70 24Haziran 2015 09:37
Kutlu Doğum Bid'at mı Değil mi? FECR Hurafeler-Bi'datlar 12 16 Nisan 2015 10:34
Diyarbakırda Dev Kutlu Doğum Etkinliği. MUHACİR. Videolar/Slaytlar 0 24 Nisan 2013 21:33
KUTLU DOĞUM-1-Resüle ÖVGÜ anahro Şiirler ve Şairler 0 15 Nisan 2011 12:49

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.