Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  23 Ağustos 2013 (09:57), Konuya Son Cevap : 23 Ağustos 2013 (09:57). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Ağustos 2013, 09:57   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Dünya Savaşı başladı haberiniz olsun...

Dünya Savaşı başladı haberiniz olsun...

Dünya Savaşı başladı haberiniz olsun...

22 Ağustos 2013 14:27


15 Şubat 2013’te “Değişen düzenler ve küresel savaş ihtimali,” 6 Haziran 2013’te ise “Büyük Savaş’ın küçük provaları” başlıklı analizlerde dünyanın büyük bir savaşa doğru gittiğini açık açık anlatmıştık. Bu yazıları, o günlerde bazıları mesnetsiz ve hayali görmüş olabilirler. Kim nasıl görürse görsün. Kim ne söylerse söylesin. Gerçekleri haykırmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz.

Şimdi bir kere daha söylüyoruz. Suriye’de Baas diktatörünün halk tarafından devrilme süreci, gayrimüslüm koalisyona İran’ın da destek olması ile sözünü ettiğimiz küresel savaşın ilk cephesine dönüştürülmüştü. Mısır’da Hüsnü Mübarek diktatörünün indirildiği 25 Ocak devrimine yapılan 3 Ocak 2013 darbesi ile bu küresel savaşın ikinci cephesi de açıldı. Aslında Mısır’dan önce en büyük ve en önemli cephe Gezi olayları ile Türkiye’de açılmak istenmişti. Ancak buna hazırlıklı olan Türkiye planlanan oyunu bozdu. Karşı taraf hem başarısız hem de deşifre oldu.

Türkiye cephesini tekrar açmayacaklarını zannetmeyelim. Yeni bir hazırlıkla farklı yöntemler ve bahanelerle, yeni ittifaklarla tekrar gelmeyi deneyeceklerdir. Üzerinde çalışacakları en kritik konulardan biri de cumhurbaşkanı ile hükümetin arasını açma gayretleri ile Ak Parti’yi içeriden çatlatma yönünde faaliyetler olabilir. Bu konularda pek başarılı olacaklarını, daha doğrusu muhatapların böyle bir senaryoya alet olacaklarını sanmıyoruz.

Daha önceleri de defalarca anlattığımız gibi Batı’nın 20. yüzyılın başında Ortadoğu ve İslam coğrafyasında kurduğu güdümlü statükolar hızla değişiyor. Halklar sömürü düzenlerini yıkarak kendi yönetimlerini kuruyorlar. Yani bağımsızlaşıyorlar. Bu gelişmeler bu hızla yayılırken mevcut kurulu düzenlerin esas patronları olan Batı ülkelerinin buna seyirci kalmalarını beklememek gerekir. Onlar mevcut düzeni korumak en azından yıkılışını geciktirmek için ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır. Bu zaten, İslam ülkelerindeki değişimleri planlayanlar açısından öngörülebilen tahmin edilen bir şeydi. Sözünü ettiğimiz olumsuz gelişmelere karşı belli düzeyde hazırlıkların yapıldığı da anlaşılıyor.

Açık açık ifade edelim. Rehavetten acilen uyanalım. Bölgede ve dünyada yaşananlar adı konulmamış, ilan edilmemiş yeni bir dünya savaşıdır. Bu savaşın şu andaki sıcak cepheleri Suriye ve Mısır’dır. Bu savaşın bir tarafında İslam ülkeleri, Müslüman topluluklar var. Diğer tarafında ise Hıristiyanlar ve Yahudiler başta olmak üzere gayrimüslim bir koalisyon var. Ne yazık ki komşumuz Müslüman İran da belli bir süredir, siyasi tercihini İslami kimliğinin önüne koyarak, Müslümanlara karşı kurulmuş koalisyonla birlikte pozisyon almış durumda. Suriye ve Mısır’a ilaveten Afganistan, Irak, Sudan, Doğu Türkistan, Arakan, Mali, Somali’de olanları bu büyük savaşın benzer yansımaları olarak görmek gerekir. Eğer bunları birbirinden bağımsız, birbirinden alakasız gelişmeler olarak görürsek büyük oyunun büyük resmini anlayamayız.

Bu yaşananlar açık bir din savaşıdır. Yüzyıllardır var olan Haçlı seferlerinin, ittifakını genişleterek yeniden başlatılmasıdır. Müslümanlara karşı kurulan bu koalisyonun içinde Komünist Çin ve Yahudi İsrail de var, Müslüman İran da.. Nasıl ki bir asır önce Haçlı Koalisyonu, Osmanlı devletine karşı Doğu Cephesi, Batı Cephesi, Kafkas Cephesi, Yemen Cephesi, Galiçya Cephesi gibi aynı anda çok sayıda cepheden saldırıldı ise şimdi de benzer bir durum var. Aynı anda çok sayıda cephe açılıyor. Sadece savaşın adı konulmadı ve bu savaş açıkça ilan edilmedi. Çünkü bugünkü savaş bazı yönleriyle farklı ve şimdilik postmodern bir savaş. Çünkü koalisyona mensup ülkeler şimdilik cephede resmi ordularını savaştırmıyorlar.

İlgili ülkelerde yaklaşık bir asırdır onlarla iş birliği yapan devlet içi unsurları ve o ülkedeki müttefik veya gayrimemnun toplumsal grupları kullanıyorlar. Gezi olayları da böyle bir şeydi. Mısır’da ve Suriye’de olanlar da böyle..

Bu koalisyona karşı Müslüman ülkelerin tek tek direnmeleri kolay değil. Müslümanların topyekun dayanışma içine girmeleri gerekiyor. Müslümanların kendi yönetimlerini İslami bir dayanışmaya zorlamaları gerekiyor. Birçok İslam ülkesindeki mevcut yönetimlerle bu ittifakın kurulması kolay değil. İİT, Arap Birliği gibi İslam ülkelerinin mevcut çatı örgütlerinin mevcut yapıları ile bu ittifakın sağlanması zor görünüyor. Bu örgütlerin acilen yeniden yapılandırılmaları ve operasyonel hale getirilmeleri gerekiyor. Türkiye’nin ve diğer İslam ülkelerinin BM’den, AB’den NATO’dan, Dünya Bankası’ndan, İMF’den medet umarak beklemeleri beyhude bir bekleyiş ve zaman kaybıdır. Kendimizi aldatmadır. Saydığımız bu kuruluşlar, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının galiplerinin, dünyadaki hegemonyalarını dengelemek ve devam ettirmek için ihya edilmiş kurumlardır. Şu an bizim savaşımız ise o savaşların galiplerine karşı bir savaştır. Bunu unutmayalım.

Mısır’daki darbecilerin cezalandırılması işini de on binlerce Müslüman'ı katleden, en son icraatında ise kullandığı sarin gazı ile çoluk çocuk demeden binlerce sivili imha eden katil Beşşar Esad’ı cezalandırma işini de Müslümanlar kendileri yapabilmelidir. Şuurlu bir Müslüman ve vicdan sahibi bir insan olmadan bu savaşın üstesinden gelemeyiz. Hiç kimse “lay lay lom” yaparak bu savaşta seyirci kalabileceğini, tarafsız olabileceğini zannetmesin. Öyle bir savaşın içindeyiz ki bu savaşta tarafsız kalmak mümkün değildir. Bu savaş önümüzdeki dönemde zaman zaman gevşese bile soğumayacak aksine daha da kızışacaktır. Bütün reel göstergeler buna işaret etmektedir.

İç meseleleri veya siyasi tercihleri kastetmiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde yaşananlara baktığımızda şimdi herkesin pozisyon alma zamanı.. Kimin nerede, nasıl pozisyon alacağı, kazanma ve kaybetme çizgisinde nerede olacağını da belirleyecek.

Bütün bunları, savaş çığırtkanlığı yapmak için yazmıyoruz. İnsanları savaş korkusuna sevk etmek veya ürkütmek için yazmıyoruz. Bu savaşı Müslüman karşıtı koalisyonun kazanma şansı yok. Neden böyle bir şanslarının olmadığını sonraki analizlerde ele alacağız.

Bütün bunlara hazırlıklı olma anlamında yazıyoruz. Savaş başlamıştır. Haberiniz olsun.

Alper TAN
22.08.2013


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2328 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1927 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2674 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2236 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
dünya onların olsun, ahiret bizim Ene Garip Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 1 24 Şubat 2023 11:39
Birinci Dünya Savaşı sonunda İmzalanan Antlaşmalar mehmet akif2 Tarih 9 16 Eylül 2022 15:20
3. Dünya Savaşı mı? -Fitil Ateşlendi- Mihrinaz Gündem/ Manşetler 0 03 Ocak 2020 16:13
Dünya'daki savaşı bitirebilecek yöntem: Barış Ordusu kul coşkun Serbest Kürsü 0 21Haziran 2017 02:04
Tüm Dünya Sizin Olsun Bizler Gidiyoruz - Mehmet Aluç İslam_Güneşi Şiirler ve Şairler 0 24 Temmuz 2015 12:22

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.