Palamut Tava Tarifi /medineweb mutfağı Toplam 2 Eklenti bulunuyor. Eylülün 15 inden Kasım ayının sonlarına kadar palamutun en lezzetli ve en bol olduğu zamanlardır. Bu balığın tavası, ızgarası, fırını, pilakisi ve lakerdası oldukça meşhur… Bizde sezonun ortasında tava yaparak başladık palamutlu tariflere...fırınıda bir başka güzel olur..onuda başka bir tarifte verelim ::)) Malzemeler : 2 adet ayıklanıp dilimlenmiş palamut 1 su bardağı mısır unu tuz 1 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: Ayıklanıp dilimlenmiş palamut dilimlerini kanı tamamen temizleninceye kadar bol su ile yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgece alıp 10 dakika kadar bekleyin. Suyu süzülen palamut dilimlerini önlü arkalı tuzlayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Unlayıp fazla ununu silkeleyerek temizlediğiniz palamutları orta ateşte önlü arkalı kızartın. Tam kızardığından emin olmadan çevirmeyin,iyice kızarsın sonra arkasını kızartın Salata ile birlikte servis yapın. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] *Salata veya hazırladığınız karışık turşuyuda yanına koydunuzmu.....afiyet şifa olsun efendim |
Palamut zamanı geldi abla nerde tarifler😅 Fırınindan buğulamasına birsürü tarifi var. Ailecek seviyoruz . Havalar soğusun yağlansın harika ızgarası oluyor👌👌👌 |
Ben hiç yemedim palamut sanırım damak tadımı değiştirmek istemediğimden gülümseyen000 En güzel hamsidir , hamsi cicekver |
Alıntı:
|
SAAT: 16:54 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.