Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Kitaplar/Kütüphane (https://www.forum.medineweb.net/507-kitaplar-kutuphane)
-   -   **Bir Kitap Önerisi* /medineweb (https://www.forum.medineweb.net/kitaplar-kutuphane/26274-bir-kitap-onerisi-medineweb.html)

tevhid_ 29Haziran 2013 17:33

**Bir Kitap Önerisi* /medineweb
 
''DÜNYANIN EN MUTLU KADINI''

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Te'lîf : Dr. `Âid b. Abdullah el-Karnî
Şerh : Tahkîk :
Tercüme : Ahmet İYİBİLDİREN

Bu kitap; Allah’ı Rab, İslam’ı din ve Muhammed’i peygamber olarak kabul eden her Müslüman hanıma;Hakikat yoluna giren ve doğruluk mesajını taşıyan her genç kıza;Bu mesajın kelimeleriyle cihâd eden, onun değerlerini muhafaza eden ve nefsini temizleyen her mürebbiyeye;Çocuklarını takva üzere terbiye eden, sünnet üzere yetiştiren ve onlara erdemli olmayı sevdiren her anneye; Ve Hüzünlü ve kederli her kadına yol göstermek için yazılmıştır..


Medine web bayanlarına tavsiyem, bu kitabı imkan varsa okumalarıdır. Eminim çok faydalı olucaktır.
Okurken feyiz almanız temennisyle....

tevhid_ 06 Temmuz 2013 22:16

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
İSLAMKÖYE AĞIT........


>>>''Gün gelir de, kurumuş bir papatya; çınar gibi dağları, ovaları gölgelendirir.Tevhid bülbülleri, tebliğ şarkılarını Dâvudi nağmelerle Nemru'dun beynini patlatırcasına söylerler ve örtülü bir vicdan irkilip, Hz. Hüseyin gibi Kerbelalara koşarsa ....işte o gün !...evet o gün, her kalpte Muhammedi bir papatyanın filizlerine şâhid olabiliriz!....<<<

Salahaddin_Ayyoubi 07 Temmuz 2013 11:29

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
Ahmet Cemil Akıncı çok güzel bir üslupla anlatmış. Bir günde iki yüz civarı sayfa okudum, biter bugün inşallah. Sırada diğer kitabını yani hz. Ömer'i okumayı düşünüyorum

Salahaddin_Ayyoubi 07 Temmuz 2013 11:33

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
Aşkın Şehidi...

Polat abimizin okuduğu bu kitabı bende okudum. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Salahaddin_Ayyoubi 07 Temmuz 2013 11:37

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tebliğ Usulleri..

Tebliğ konusunda dikkat etmemiz gereken meselelerin ele alındığı kitapta ogrenebilecegimiz çok şey var.

EyMeN&TaLhA 23 Temmuz 2013 22:19

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Risale Haber-Haber Merkezi
İki milyondan fazla okuyucuya ulaşan “Sabah Namazına Nasıl Kalkılır” isimli kitabın yazarı Cemil Tokpınar, yeni kitabı Can Simitleri’nde unutulan sünnet namazlar ile mübarek gün ve geceleri işliyor.
Nesil Yayınları’ndan çıkan Can Simitleri hakkında bilgi veren Cemil Tokpınar, asırlardır bütün insanların, şerrinden Allah’a sığındığı bir asırda yaşadığımızı belirterek, “Böylesi bir asırda bizi günah deryalarından kurtaracak can simitlerine ihtiyacımız var. Kitapta ele aldığım sünnet namazlar ile mübarek gün ve gecelerdeki ibadetler, özel nitelikli ve çok amaçlı kurtarıcı ve yüceltici fırsatlardır. Bu ibadetler, ‘can kurtaran, cana can katan can simitleridir” dedi.
Beş vakit namazın tüm zamanların en faziletli ibadeti olduğunu belirten Tokpınar, ancak Peygamber Efendimizin (s.a.v.) kıldığı teheccüd, evvâbîn, tesbih gibi namazların çok özel anlamları olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
“Bu namazların bir kısmı insanın o andaki ruh yapısıyla, bir kısmı da zaman dilimiyle ilgili özellikler taşır. Söz gelişi, evladı yoğun bakımda tedavi gören bir annenin kıldığı hacet namazındaki tâdil-i erkân, huşû ve yakîn hâli muhteşemdir. Bir günah sonucu pişmanlık ateşiyle yanarak gözyaşıyla secdeleri ışılattığınız öyle bir tevbe namazı kılarsınız ki, ömrünüzde öyle bir namaz kılmamışsınızdır. Muhteşem bir nimete veya müjdeye kavuşmanın coşkun ruh haletiyle kılınan şükür namazındaki aşkı, seher vaktini bereketlendiren teheccüddeki sohbet-i cânânı, sizi kararsızlık cenderesinden kurtarıp yüreğinizi ferahlandıran istihare namazındaki huzuru, bütün latifelerinizle doyasıya ibadet etmek için sarıldığınız tesbih namazındaki lezzeti, Ramazan gecelerini ihya eden teravihteki coşkuyu hangi namazda bulabilirsiniz?”
Farz namazları kılmanın mecburî olduğunu hatırlatan Tokpınar, sünnet olan nafile namazların özelliğini şöyle anlattı:
“Nafile namazlar hiçbir zorunluluk olmadığı hâlde kulun Allah’a olan sevgisini, aşkını, iştiyakını gösterir. Kul adeta, ‘Rabbim ben Seni çok seviyorum. Sana olan sevgi ve saygımı ifade etmek için beş vakit namaz yetmiyor. Seninle daha fazla sohbet etmek, Sana yalvarmak, dua etmek, derdimi dökmek, sonsuz rahmetinden ihsan ve ikramını istemek için daha fazla namaz kılıyorum’ demiş oluyor.
“Nafile namazlar ‘Beni zikir, dua, tesbih, namaz gibi ibadetlerle anın ki, ben de sizi rahmet, mağfiret, ikram, ihsan, lütuf ve ekstra yardımlarla anayım’ buyuran Rabbimizin emrine uymaktır. Bunlar kişinin Allah katındaki hatırını yüceltecek yatırımlardır. Efendimizin (s.a.v.) ifadesiyle farzlardaki eksikleri tamamlayacak fırsatlardır.
“Nafile namazların önemli bir özelliği de, tâdil-i erkân ve huşû egzersizi olmalarıdır. Nafile namazlara hassasiyet gösteren kimse, daha uzun, daha derin ve daha anlayarak namazlar kılmaya alışmış olur. Çünkü bu namazların zaman ve hâlet-i rûhiye bakımından özel etkileri ve imkânları vardır.”
Cemil Tokpınar’ın yeni kitabı Can Simitleri’nde iki ana bölüm var. Sünnet namazların işlendiği bölümde teheccüd, işrak, kuşluk, evvâbîn, hacet, tesbih, teravih, istihare, tevbe, hafıza, tahiyyetü’l-mescid ve şükür namazları gibi muazzam ibadetlerin yanında, ehemmiyetini tam idrak edemediğimiz bir farz namaz olan cenaze namazı işleniyor. İkinci bölümde ise Cuma, Üç Aylar, Ramazan, Mevlid Kandili; Regâib, Miraç, Berat ve Kadir geceleri, Zilhicce’nin ilk on günü ve i’tikâf anlatılıyor.
Can Simitleri kitabında tıpkı Sabah Namazına Nasıl Kalkılır’da olduğu gibi, nakille akıl, gelenekle gelecek sentezleniyor. Geçmiş örneklerle birlikte günümüzdeki hatıralar yan yana işlenerek bu ibadetlerin hayatın içinden ve pekala uygulanabilir olduğu vurgulanıyor.
İbadetlerin faziletleriyle beraber uygulama yöntemleri, bu ibadetlerin önündeki muhtemel engelleri aşma yolları, en verimli istifade usulleri teşvik edici bir üslupla ele alınıyor.


alıntıdır

tevhid_ 13 Eylül 2013 01:49

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK YOLUNDA; GÖRÜLMÜŞTÜR



Yazar : HÜDA KAYA27 Temmuz 2011 / Eyüp

“Onların gayret ve çilesi tarihin sayfalarında çoktan yerini aldı; onurlu yürüyüşleri hafızalara silinmemek üzere kazındı...” Merve Kavakçı

“Hüda Kaya çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan ender insanlardan biri. Ve üç kızı ile birlikte idam ile yargılanan bir mücahide...” Özden Zehra Sönmez

“HÜDA Hanımefendi’nin ve körpecik mücahide yavrularının vakarla göklere ulaşan dik başları bir an olsun eğilmemiştir.” Şule Yüksel Şenler

“İstediğim gibi giyinip okuyacağım” diye diretiyorlar. Türban onlar için artık özgürlüğün simgesi. Benim içinse demokrasinin simgesi.” Roni Margulies

“Hakkı ve adaleti ayakta tutmak için şahitlik yapmak, zulüm ve haksızlıklar karşısında el ele verip yardımlaşmak da bir ibadettir.“ Nurettin Şirin

“Onu nimet ve ganimet zamanlarında ortalarda göremezsiniz; fakat acı ve mihnet zamanlarında yanınızda buluverirsiniz. Ben bizzat şahidiyim bunun...” Mustafa İslâmoğlu

“Soğuk Şubatların zorlu günlerinde vahye tanıklığın yüz akı bir aile...” Ramazan Kayan

EyMeN&TaLhA 01 Ekim 2013 14:01

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Her şeyde olduğu gibi ibadetlerde de hissiyat çok önemlidir. Örneğin hastalığı nedeniyle iştahı olmayan bir insan açlığı hissetmediğinden yemek yeme arzusu, isteği kendisinde zuhur eder mi? Zorla da olsa ölmemek, güçten, kuvvetten düşmemek için yer. Ama yediğini zoraki yemiş olduğundan lezzet almaz. Bu yemek ona adeta işkence olur.

Bir insan da, Allah'a kul olduğunu, ona ibadet etme mecburiyetinde bulunduğunu hissetmesi ve yaşaması gerekir. O zaman ibadete büyük bir iştahla, hevesle, zevk alarak devam eder. Aksi takdirde ibadeti sırtında yük görür, tat ve lezzet almadan zoraki yapar.

Bedenin gıdası olan her lokma insanı tokluğa götürürken yemek yeme isteği ve arzusu aynı oranda azalır, artık doyduğunda bırakır yemeği insan.

Yaratılış gayemiz, huzur kaynağımız, ruhumuzun gıdası ibadetten, onun açlığından doymak ise mümkün değildir. Zevk aldığın, haz duyduğun ibadet, seni daha fazla ibadete sevk eder. Neticesi, seni Allah'ın muhabbet deryasında kulaç atarak -tek istek olarak-onun cemalini görmek arzusuyla adeta yakıp kavurur, gözün başka bir şeyi görmez, kulağın başka bir şey duymaz onun rızasıdan başka. Böyle bir hissiyat ibadetlerin adeta ruhu olan huşu ve huzuru da beraberinde getirir.

(Tanıtım Bülteninden)

EyMeN&TaLhA 16 Ocak 2014 10:11

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bugün çocuklarda karşılaşılan problemlerin çoğunun temelinde, çocuğun kendi gibi olmasına izin verilmemesi yatar.

Çocuk içinde hissettiği coşkuyla sağa sola koşacak olsa “Bu çocuk hiperaktif mi ne, bir türlü yerinde durmuyor” ikazlarının, bir şeyleri merak edip birkaç soru sorsa “Amma meraklısın sen de yani…” diye alaya almaların, kendisi için seçilen bir kıyafetin rengini beğenmediğini söylese “Sana elbise alanda suç zaten” şeklindeki bastırmaların, bir yemeğin damak tadına uymadığını ifade edecek olsa “Sende de hiç zevk yokmuş” gibi aşağılamaların normal kabul edildiği bir toplumda, çocuğun kişiliğini koruma mücadelesi her anne babanın insanlık görevidir.

Bu kitapta çocukların davranışları “öğrenme”sinin değil “edinmesi”nin, bir başkasını taklit ederek değil kendi “irade”sini ortaya koyarak istenen davranışları kazanmasının yolları üzerine ufuk açıcı bir anlayışla karşılaşacaksınız.

Adem Güneş, çocukları ceza ve mükâfat kıskacına almadan, onlara insan olmanın değeri yaşatarak ebeveynlik etmenin mümkün ve değerli olduğunu dolu dolu bir içerikle aktarıyor.

Doğal Ebeveynlik, duygularındaki özgürlüğü davranışlarında disipline dönüştürebilen, “kendisi olabilen” çocukların anne babalarının yeni yol arkadaşı…

alıntıdır.

şuan okuduğum kitap.çocuk problemlerinin asıl kaynaklarını çok güzel bi şekilde ifade etmiş Adem Bey...

Tuba_ 16 Ocak 2014 12:38

Cevap: **Bir Kitap Önerisi*
 
Daha yeni aldım doğal ebevenyliği ama okumaya fırsat bulamadım. ..


SAAT: 12:30

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306