Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > Tebessüm-Mizah Alanı > Komik Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  10 Mayıs 2008 (15:09), Konuya Son Cevap : 12Haziran 2014 (20:18). Konuya 10 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Mayıs 2008, 15:09   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !




Muhterem Sanal Âlemdeki Okuyucularım, Dostlarım;


İşini gücünü, msn ini, Chat’ını bir tarafa bırakıp, beni okuma zahmetine katılan ağabeylerim, ablalarım.


Sevgiden, dostluktan, sohbetten, ilgiden mahsur kalan ve bilgisayarın başına oturan kişileri hangi tehliklerin beklediğini, dilimin döndüğü kadar anlatmak istiyorum sizlere.


Biliyorsunuz, internet kocaman bir deniz. Bu denizin içinde ne ararsanız var. Ararsanız dedim. Artik aramak için de yardımcı olan denizciler var. Bu denizciler, internette oluşturulan ‘arama motorları’. En tanınmışı da biliyorsunuz "google.com" . Ben google.com’a, "Google Amca" derim.


Google Amca’ ya ne sorarsanız mutlaka size bir cevabi vardır.. Hem de bir tane değil, yüzlerce cevap verir size. Kendisi çok liberaldir, sizin aradığınız şeye karışmaz. Neyi istiyorsanız, Google Amca size onu söyler. Bunun böyle olması hem iyi, hem de kötü. İnsan sevgiden mi yoksun ki, "sevgi" arar… İnsan ilgiden mi yoksun ki, "ilgi" arar… İnsan haberden mi yoksun ki, "haber" arar… Sevgili dostlar, siz bu aranan şeyleri artik kendi kafanızda çoğaltabilirsiniz.


Zaten kim bilir sizler şimdiye kadar neler neler aradınız ve buldunuz. Ve insan içindeki şeytanin dürtüklediğini de arar... Ama bizim meselemiz Chat’e giden yol olduğu için konuyu fazla uzatmadan yolculuğumuza devam edelim.


Evde ilgi görmeyen, etrafındaki insanlar ile dostluk kuramayan, sevgiden, ilgiden, alâkadan yoksun kişi ‘’Google Amca’ya, "Çileli başımla nereye gideyim?" diye sorar. (Allah bilir belki de test etmek için, sizde şimdi bu cümleyi Google Amca’ya sorarsınız



Durun biraz daha açayım konuyu...


Dert dediğim şudur.. Örnegin:


Evin erkeği yorgun argın, işten eve gelir.. Yorulmuştur, ve yüzü acayip asıktır... Selam bile vermez.. Sadece dudak ucu ile.. "Meraba".. (Adam merhabanın içindeki "h" harfini bile söyleyemiyor)


Ve evde bir prosedür isliyor.. PTT uygulanıyor.. Bu kelimeyi bende ilk görünce ,sizin sandığınız PTT’den sandım.. Ama öyle değilmiş..


Adam merabayı zor dedikten sonra. "Pijama, Terlik, Televizyon" (PTT) ile buluşuyor.. ses yok, çıt yok,. Sohbet yok, konuşmak yok. Gelsin yemekler.. Demlensin çaylar.. Televizyon zappinginden dönen kafası..


Bir örnek verdim iste.. Dertli işte bu Abimizin hanımı..


Simdi abiler, kızarlar.. Bir başka örnek vereyim...


Evin erkeği çok romantik bir abimizdir.. "Sevgiyi sever" .. İsten gelirken yolda çiçekçinin önünden geçerken, "yahu evdeki Fadime’me bir buket çiçek alayım" der... Sevine sevine eve gelir.. Kapıdan içeri girer.. kocaman bir selam verir.. "Dünyalar güzeli meleğim ben geldim...Merhaba.. Bak aynen senin kadar güzel olan, sana benzeyen güller getirdim" der.. (abarttım mı yoksa biraz?)


Evin hanımı ne der biliyor musunuz?


"Budala, bu çiçeklere vereceğin parayı iki porsiyon dönere verseydin de.. Bari karnımı doyursaydım" der.. "Ne yapayım ben bu çiçekleri?"


Böyleleri de var mı? diye soruyorsunuz... Var var.. Hem de bir sürü..


Neyse örneklerden sonra.... Bu kişiler nette arayışa geçtikten sonra ve bir çok siteyi aradıktan sonra, bu dertli olan kişi "kendi gibi dertlilerin" olduğu bir topluluğu buluverir.. Demek ki sadece kendisi dertli değil. Ne kadar da çok dertli varmış. Dünyanın her köşesinden dertliler "Google Amca’ya" dertlerini açtıkları için Google Amca’da bunları ayni mekânda buluşturur.


İnsanlar dertlerini, birikimlerini, enerjilerini genelde başkaları ile bu mekânda paylaşırlar. Bu mekânlara internette "FORUMLAR" denir.


Eveet geldik forumlara.. Arayan kişi forumlar arasında gezinir.. Binlerce forum vardır... 7 Milyar insan var sanıyorum dünyada... Herkesin görüşü de farklı. Kimisi Müslüman, kimisi Hıristiyan, kimisi sapık, kimisi dinsiz, kimisi dinci.. Kimisi kim bilir neci ?..


İnternette her kesim var...


Bu yazıyı yazan ben "Müslüman" olduğum için, beni de "İslami forumlar" ilgilendiriyor...


Simdi değerli okuyucum... "İslami Forumlari" açan adminler... Islama hizmet etmek için açarlar.. İsterler ki, sitelerini ziyaret edenler bundan faydalansınlar… Sitede binlerce mp3, resim, grafik, yazı, makale, video vardır. Bununla beraber tartışma ve yazışma yerleri…


Evet çileli kardeşimiz güzel bir site bulmuştur kendine.. "İslami Forum" ... Buraya girecek birkaç mp3 dinleyecek, birkaç makale okuyacak.. Tartışanları günlerce takip edecek... Ve bir gün kendiside fikir belirtme ihtiyacı duyacak. Hani derler ya "Dert söyletir" diye.. Zaten derdi de çoktur.. Çekinir birisi ile paylaşmaya..


Ne yapar.. ?


Öyle bir şey yapar ki, hem derdini anlatacak , hem de tanınmayacak.. Önce bir takma isim bulma telaşına girer.. Eee burası "İslami" bir forum... Öyle gelişigüzel bir isim koyulmaz ki canim.. Bakar ki diğer üyelerin isimleri "Ebu Yusuf".. "Hz. Hamza" "Ebu Tarik" ...Ayse Bin (ne bileyim nedir?...


Kendisi de en son Hz. Meryem filmine bakıp, Hz. Meryem karakterinden etkilendiği için.. "Hz. Meryem" koyar ismini..


Eğer dertli kişi abimiz ise.. Ohooooo İslam tarihinde bir çok isim var.. Beğendiğini al.. Mesela "Ebu Tarik" koyar abimiz ismini..


Biliyorum... Simdi forum siteleri olan Adminler beni eleştiri yağmuruna tuttular bile.. Kafama zaten bir sürü taş yemiş oldum.. Durun yahu, kızmayın hele..


Ne kızıyorsunuz yahu ?.. Sabredin biraz..


Simdi buraya kadar her şey normal.... Ve "Dinen" de bir mahsuru yok diyelim..


Ne siteyi kuran Admin’in, ne ablamızın, ne de abimizin bir günahı yok degil mi ?


Admin, hizmet yapmak istiyor..


Ablamız, forumlarda yazılan yazılara katılmak istiyor..


Abimizde hakeza aynisi..


Bu ablamız, esi ona iyi davranmadığı için, esi onunla sohbet etmediği için, Asrı-Saadetten bir örnek yazar foruma... Efendimizin (sav) eşine ne kadar güzel davrandığını anlatmak ister sitede..


Mesela... "Efendimizin eşi ile savaş öncesi bir çok askerin önünde koşu yarışı yapmış olması" .. Bu olayı Hz.Meryem (niki ile) forumda anlatır...


Eee forum bu.. Yazılan yazıya hem teşekkür edilecek hem de cevap verilecek.. Hem de yazıyı yazan kişi, acaba bu yazıma ne gibi tepki gelecek diye bekleyecek..


Ve nasıl oluyorsa oluyor.. "Çiçeği esine verirken, "neden döner almadın" diye tepki alan es" de bu forumda oluyor.. Bu eşin ismi de "Ebu Tarik" dır..


Ve tam da bu yazıya cevap veriyor..


Cevap aynen söyle oluyor..


"Esselamualeyküm ve rahmetullahü ve berekatühü Meryem bacı, yazdığınız yazı beni çok duygulandırdı, bir o kadar düşündürdü. Allah razı olsun sizden.. Etkileyici bir yazı... Size teşekkür ederim, sağ olun"


Abooo....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2710 01 Ocak 2013 16:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2626 02 Kasım 2010 01:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4605 16 Temmuz 2010 01:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2098 24 Nisan 2010 15:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2053 02 Mart 2010 22:27

Alt 10 Mayıs 2008, 15:16   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

Eşinden güler yüz, tatlı dil, bir selamı bile doğru dürüst alamayan Hz. Meryem bu cevap karşısında, sanki çölde susuz kalmış gibi, kana kana bu cümleleri okur. Aman Allah’ım bunlar ne güzel ifadeler, ne güzel methiyeler... Ne güzel duygular.. Ve ne güzel selamlar.. Ve hatta teşekkür bile var içinde..

Kocası "merhabayı" yi bile "h" harfsiz derken.. Bu Ebu.Tarık ne uzun selam vermişti.. Kocasından bir defa "teşekkür" duymayan Hz. Meryem başka bir kişiden bu kadar methiyelerden sonra "teşekkür" almıştı.

Öhhöö öhhööö (burada öylesine öksürdüm)

Artik Hz. Meryem’in kafasına takılır.. "kim bu Ebu.Tarık?" ... "ne kadar mütevazi, ve ne kadar anlayışlı bir şahsiyet böyle" demeye başlar ...

Bozuk Türkçemi okuya okuya yoruldunuz mu ? Sizlerden özür dilerim.. Ama ne kadarda bozuk olursa olsun, bir bilgisayarcı olarak... Gönderilen e-mailler sonucu, takip ettiğim forumlardan derlediğim, işittiğim, okuduğum tehlikeli konuları sizinle paylaşmaya devam edeceğim...

Chat olayına neredeyse başlamak üzereyiz.. Hz. Meryem’in ve Ebu.Tarık’ın chatleşmelerine az kaldı..

İnşallah bir dahaki yazımda.. Hz. Meryem ve Ebu Tarık’in forumda birbirleri ile sohbetine devam edeceğiz.

Bakalım hikâyenin sonu nasıl bitecek.. ?

Çok değerli okuyucular, hakkinizi helal edin lütfen..

Kusur ettimse Af ola..
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mayıs 2008, 17:59   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

Chat’a giden yol ‘FORUM’lardan geçer mi?
Yorumlarınızı Bekliyorum :=)
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mayıs 2008, 18:02   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
Verda_Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Verda_Naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 176
Üyelik T.: 15 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 612
Konular: 248
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

düşündürücü
olabilir
ben daha cok hz.meryemle ebu.tarık noldu merak ediyorum
devamını bekliyorum
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Mayıs 2008, 19:47   Mesaj No:5
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:akgün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 698
Üyelik T.: 01 Ocak 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 136
Konular: 82
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

konunun devamını bekliyorum güzel bir paylaşım
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Mayıs 2008, 14:16   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

Evet Arkadaşlar;
Chat’a giden yol ‘FORUM’lardan geçer mi?
ACABA???
Katılımlarınızı Bekliyorum :=)
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Mayıs 2008, 14:29   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

Doğrudur forumlardan geçer; forumları terkedin, forumlar size hiç bir şey veremez, sadece zamanınızı çalar.
Chat zamanın ötesinde varlığınızı çalar. bu sözüm uzun süredir forumlara girenlere değil, onlar zaten kaybetti. bu sözün yeni yeni forumlarla tanışanlara;
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2008, 20:26   Mesaj No:8
Medineweb Kıdemli Üyesi
Muhteşem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhteşem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2004
Üyelik T.: 25 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:ürgüp..
Yaş:41
Mesaj: 303
Konular: 99
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

muhammed abi yeni abone olan üyeler o zaman vaktini boşamı harcıyor demek istedin
__________________
Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 07Haziran 2008, 00:10   Mesaj No:9
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Sümeyra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2072
Üyelik T.: 30 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

bence de arkadaşlar öyle gerçekten chata giden yok forumlardan geçer.
Alıntı ile Cevapla
Alt 07Haziran 2008, 00:18   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer !

evet muhteşem vakit boşa harcanıyor dedim. geri dönüşü olmayan bir harcama.
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İslam adı altında chat ve sohbetlerle Yıkılan Yuvalar melis Çocuk ve Aile Sağlığı 21 13Haziran 2020 23:31
İnsanın beynine giden yol, kalbinden geçer... CaferTayar Alimler(Rh) 2 12 Eylül 2017 23:52
STK'lardan 'Sisi' tebriğine tepki İslaminesil İslami Haberler 0 12Haziran 2014 19:38
İlâhiyat'lardan felsefe derslerinin kaldırılması cinayettir muallime Muhtelif Konular 3 01 Kasım 2013 13:07
ben seninle chat yapabilme ihtimalini sevdim martin Komik Paylaşımlar 4 17 Temmuz 2012 14:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.