Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KPSS (İHL-İLAHİYAT).::. > KPSS (İ.H.L-İlahiyat) > KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar

Konu Kimliği: Konu Sahibi JAZARİ,Açılış Tarihi:  04 Ağustos 2012 (15:59), Konuya Son Cevap : 12 Ekim 2016 (18:00). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı11Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen JAZARİ
  • 2 Beğenen emetullah
  • 3 Beğenen byk61
  • 2 Beğenen byk61
  • 2 Beğenen byk61
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Ağustos 2012, 15:59   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
JAZARİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:JAZARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17525
Üyelik T.: 23 Mart 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:40
Mesaj: 591
Konular: 66
Beğenildi:70
Beğendi:41
Takdirleri:13
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KPSS'DE ÇIKABİLECEK ÖRNEK SORULAR

KPSS'DE ÇIKABİLECEK ÖRNEK SORULAR

2016 KPSS Tarih’in ilk 3 Konusu ile ilgili hazırladığımız oldukça orjinal ve kaliteli bu sorulara mutlaka göz atınız. Bilindiği üzere 2014 KPSS’de çıkan tarih soruları herkesi büyük hal kırıklığına yaratmış ve birçok adayın tökezlemesine yol açmıştı.

ÖSYM artık KPSS Tarih’te direkt bilgi isteyen sorular sormaktadır. Bu sebeple hazırlanan sorular da ÖSYM’nin yeni soru sorma yöntemi baz alınarak sorulmuştur.

Soru- 1 : Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya kültür merkezleri içinde en gelişmiş olan ve Orta Asya’nın en eski kültürüdür ?

A) Afanasyova – Anav

B) Karasuk – Tagar

C) Kelteminar – Andronova

D) Tagar – Anav

E) Anav – Afanesyova

Soru- 2 : Aşağıdaki devlet – meclis eşletirmelerinden hangisi yanlıştır ?

A) Peçenekler – Komenton Meclisi
B) Hazarlar – İhtiyar Meclisi
C) Avrupa Hun Devleti – Seçkinler Meclisi
D) Oğuzlar – Tırnek Meclisi
E) Tuna Bulgur Devleti – Nazırlar Meclisi

Soru-3 : Anadolu’yu Keşif Amaçlı ilk Türk akınını gerçekleştiren hükümdar ve devlet aşağıdakilerden hangisidir ?

A) 1.Kılıçarslan – Anadolu Selçuklu Devleti
B) Siemon – Tuna Bulgar Devleti
C) Uldız – Avrupa Hun Devleti
D) Bayan Han – Avarlar
E) Alparslan – Büyük Selçuklu Devleti

Soru-4 : Moğol hakimiyetini kabul eden ilk türk İslam boyu ve devleti aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Çiğil – Peçenekler
B) Yağma Harzemşahlar
C) Karluk – Kırgız
D) İskitler – Hazarlar
E) Karluk – Anadolu Selçuklu Devleti

Soru- 5: Maniheizmin benimsenmesi sonucu Uygular aşağıdaki ünvanlardan hangisini kullanmaya başlamışlardır ?

A) İlig
b) Kağan
c) Hakan
d) İdikut
e) Ay tengri

Soru- 6 : Aşağıdaki hükümdarlık alametlerinden hangisi İslamiyet’ten sonra kullanılmıştır ?
A) Sorguç
b) Berge
C) Kur
D) Gaşiye
E) Örgin

Soru-7 : Ebul Feth, Hindistan Fatihi, Kudüs Fatihi, Doğunun ve Batının Sultanı ünvanlarını kullanan hükümdarlar sırasıyla aşağıdakilerden hangileridir ?

A ) Alparslan, Gazneli Mahmut, Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey

B) Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey, Alparslan, Gazneli Mahmut

C) Alparslan, Gazneli Mahmut, Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi

D) Alparslan,Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi, Gazneli Mahmut

Soru- 8 : ‘‘ Işıldayan İnci” olarak nitelendirilen yer aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Semerkand
B) Kaşgar
C) Karakurum
D) Buhara
E) Tebriz

Soru- 9 : Orta Asya Türk Devletlerinde düşmanın durumunu öğrenmek için gönderilen keşif birliklerine ne ad verilir ?

A) Yelme
B) Akıncı
C) Sipahi
D) Alemdar
E) Gulam

Soru- 10 : Türkler ” Toprak Ana ” ifadesini aşağıdaki şehirlerden hangisi için kullanmışlardır ?

A) Ordubalık
B) Ötüken
C) Beş Balık
D) Karabalasagun
E) Karakurum

Soru -11 : Tarihçiler tarafından aşağıdaki şehirlerden hangisi için ” Zengin şehir ” ifadesi kullanılmıştır.

A) Buhara
B) Semerkant
C) Kaşgar
D) Nişabur
E) Balasagun



CEVAP ANAHTARI

1) D
2) E
3) C
4) C
5) E
6) D
7) A
8) B
9) A
10) B
11) B
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi JAZARİ 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yaşlı Olmasam Dağa Çıkardım Muhtelif Konular yasarakkas 5 1260 06 Ekim 2015 08:47
74 yaşında bir Terörist(!) Serbest Kürsü ayrıLık_ 2 1009 15 Eylül 2015 15:04
2014 ALES Sonbahar dönemi sınav Başvurusu ÖSYM'den Duyurular JAZARİ 0 1468 21 Eylül 2014 20:01
DHBT Soru-Cevap/Medineweb DHBT-Çıkmış Sorular-Cevaplar Mihrinaz 8 11523 11 Eylül 2014 22:30
2014/2 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme... ÖSYM'den Duyurular JAZARİ 0 1581 11 Eylül 2014 19:12

Alt 26 Temmuz 2016, 19:22   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:67
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:40
Mesaj: 8.981
Konular: 776
Beğenildi:7832
Beğendi:6157
Takdirleri:11357
Takdir Et:
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ekim 2016, 22:31   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:emetullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 30878
Üyelik T.: 04 Eylül 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:ağrı
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

teşekkürler güzel bilgiler
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Ekim 2016, 17:55   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:byk61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55335
Üyelik T.: 02 Ekim 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Arkadaşlar bende acizane bir kpss lisans uzmanı olarak çıkabilecek bazı sorular hakkında bilgi vereyim.
1-Enderun'un yerine açılan okul-MEKTEBİ MAARİFİ ADLİYE
2-Atatürk'ün askeri ataşelik yaptığı şehir-SOFYA
3-Halkevlerinin yayın organı-ÜLKÜ
4-Islahat fermanını hazırlayan devlet adamı-MEHMET EMİN ALİ PAŞA
5-Kurtuluş savaşında en çok şehit verdiğimiz savaş-SAKARYA
6-Birinci dünya savaşına son katılan devlet-YUNANİSTAN
7-Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu Osmanlının kabullendiği antlaşma-YAŞ
8-'Tarihin ilk irfan seferberliği' sloganıyla açılan okul-MİLLET MEKTEBLERİ
9-Kuvay-i İnzibatiye-HİLAFET ORDUSU
10-Mudanya Ateşkes Antlaşmasından sonra “Trakya Yüksek Komiseri” sıfatıyla Doğu Trakya’yı teslim almakla
görevlendirilen kişi-REFET BELE
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2016, 17:04   Mesaj No:5
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:byk61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55335
Üyelik T.: 02 Ekim 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart kpss

Birkaç bilgi daha;
1-Gazneli devletinin kurucusu-ALP TİGİN
2-İlk Osmanlı meclisinin açıldığı yer-DOLMABAHÇE SARAYI
3-Osmanlıdan ayrılan son balkan devleti-ARNAVUTLUK
4-Osmanlıda Halepa fermanı ile ıslahat yapılan yer-GİRİT
5-Atatürk'ün katıldığı kongreler-SİVAS,ERZURUM,AFYON,POZANTI
6-Kurtuluş savaşında denizde mücadele eden tek geminin adı-ALEMDAR
7-Birinci TBMM nin temsilcilik açtığı ilk yer-AZERBAYCAN
8-İlk televizyon yayınının yapıldığı yer-İTÜ
9-'Tarihçilerin kutbu'olarak bilinen 100 yaşında 2016 yılında kaybettiğimiz ünlü tarihçi-HALİL İNALCIK
10-Türkiye'nin 2023 Turizm Stratejisi İnanç Turizmi Koridoru-TARSUS,HATAY,GAZİANTEP,ŞANLIURFA,MARDİN.
Esma_Nur ve mehmet akif2 beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ekim 2016, 18:00   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:byk61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55335
Üyelik T.: 02 Ekim 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart kpss

Son bilgiler;
1-Orta Asya Türklerinde 'Toprak Ana' olarak bilinen şehir-ÖTÜKEN
2-Kurtuluş savaşındaki başarılarından dolayı istiklal madalyası alan tek ilçemiz-İNEBOLU
3-Atatürk kaç kez meclis tarafından cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir-4 KEZ
4-İstanbul Üniversitesinin başlangıcı olarak kabul edilen eğitim kurumu-SAHN-I SEMAN(SEMANİYE)MEDRESESİ,1453 FATİH SULTAN MEHMET
5-1960 darbesinden sonra ülke yönetimini devralan kurul-MİLLİ BİRLİK KOMİTESİ
6-Sevr antlaşmasını onaylayan heyet-SALTANAT ŞURASI
7-Vasiyet yoluyla Osmanlıya katılan beylik-GERMİYANOĞULLARI
8-CHP'nin ilk kurultayı kabul edilen kongre-SİVAS KONGRESİ
9-Misak-ı Milliden verilen ilk taviz-BATUM
10-Atatürk zamanında borç alınan ilk ülke-ABD
mehmet akif2 ve fatmabalci19 beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
2018 Önlisans KPSS'de Çıkmış Sorular... nurşen35 KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar 2 17 Kasım 2018 16:02
KPSS Sınavında Çıkabilecek Sorular mehmet akif2 KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar 4 17 Ekim 2018 14:45
Kelama Giriş SINAVDA ÇIKABİLECEK NOTLAR Mihrinaz Kelama Giriş 10 31 Mayıs 2017 04:20
2017 KPSS LİSANS EĞİTİM BİLİMLERİ "HATIRLANAN SORULAR" mehmet akif2 KPSS-Çıkmış Sorular-Cevaplar 12 22 Mayıs 2017 12:49
ÖSYM'ye Dgs - Yds - Ekpss- Kpss - Ygs - Lys- İle İlgili Sorulan Sorular nurşen35 ÖSYM'den Duyurular 0 27 Ağustos 2015 01:23

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285