Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel

Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi:  27 Ekim 2008 (22:17), Konuya Son Cevap : 20 Mart 2010 (12:22). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 27 Ekim 2008, 22:17   Mesaj No:1

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kısa Kısa Ayetler Çalışması

Kısa Kısa Ayetler Çalışması

her kavramla ilgili kısa bir ayet vermeye çalışacağız inşallah.o konu geçtiğinde hafızamızın bir kenerında bu ayete müracaat ederiz.
BAKARA SURESİ

Hidayet
2-Iste o Kitap, bunda süphe yok; korunacaklar için hidayetin ta kendisi.
3-Onlar ki, gayba iman edip namazi dürüst kilarlar, kendilerine rizik olarak verdigimiz seylerden infak ederler.
4-Ve onlar ki, hem sana indirilene iman ederler, hem senden evvel indirilene. Ahirete kesin inanci da bunlar edinirler.
5. Iste onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve kurtulusa erenler de ancak onlardir.

Amarika israil
11-Onlara: "Yeryüzünde bozgunculuk yapmayin!" denildigi zaman: "Biz ancak düzelticileriz" derler.

Gercek korunan
21-Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratmis olan Rabbinize kulluk ve ibadet ediniz ki, gerçek korunanlardan olasiniz!

Kur’an
23-Eger kulumuza parça parça indirdigimiz Kur'an'dan süphe ediyorsaniz, haydi onun gibisinden bir sure meydana getirin ve Allah'tan baska güvendiklerinizin hepsini çagirin, eger iddianizda dogru iseniz.

Sivrisinek
26-Allah bir sivrisinegi, hatta üstündekini örnek vermekten sikilmaz. Iman edenler bunun Rablerinden bir gerçek oldugunu bilirler. Kafirler ise: "Allah böyle bir örnek ile ne demek istemis?" derler. Evet! Allah onunla bir çogunu da sasirtir, yine onunla bir çogunu yola getirir. Onunla ancak fasiklari sasirtir

Peygamber gelene kadar
38-Dedik ki: "Hepiniz oradan inin!" Sonra Benden size ne zaman bir yol gösterici gelir de kim o yol göstericinin izince giderse, onlara bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardir.

Kur’an
41-Ve beraberinizdekini tasdik edici olarak indirdigim Kur'an'a iman edin, O'na inanmayanlarin ilki siz olmayin, ayetlerimi de bir kaç paraya degistirmeyin ve Benden sakinin artik Benden!

Hak ve batil
42-Hakki batila karistirip da bile bile hakki gizlemeyin!

Namaz
43-Namazi dosdogru kilin, zekati verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin!
44-Kitab (Tevrat)'i okudugunuz halde insanlara iyiligi emreder de kendinizi unutur musunuz? Artik akillanmayacak misiniz?
45-Bir de sabir ve namazla yardim isteyin. gerçi bu agir gelir; ancak saygili kimselere degil.
46-Onlar ki, kendilerinin gerçekten Rablerine kavusacaklarina ve ancak O'na döneceklerine inanirlar.

Sefaat
48-Ve kimsenin kimseden bir sey ödeyemeyecegi, kimseden sefaatin kabul olunmayacagi, kimseden fidyenin alinmayacagi ve kimsenin kurtarilamayacagi bir günden sakinin!

Kitap okumayi yazmayiz bilmezler
78-Bunlarin bir de okuyup yazma bilmeyen kismi vardir ki, kitabi, kitabeti bilmezler, ancak bir takim kuruntu yigini hayaller kurar ve sadece zan ardinda dolasirlar.
79-Artik o kimselerin vay haline ki, kendi elleriyle kitap yazarlar da sonra biraz para almak için: "Bu Allah tarafindandir." derler. Artik vay o ellerinin yazdiklari yüzünden onlara! Vay o kazandiklari vebal yüzünden onlara!

Israil’den soz almistik
83-Ve bir vakit Israilogullarindan söyle söz almistik: "Allah'tan baskasina tapmayacaksiniz, ana-babaya, yakinligi olanlara, öksüzlere ve biçarelere de iyilik yapacaksiniz. Insanlara güzel söz söyleyin, namazi kilin, zekati verin." Sonra pek aziniz müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hala da dönüyorsunuz!

Simdiki hristiyan ve yahudiler
84-Yine bir vakit kesin sözünüzü almistik: "Birbirinizin kanlarini dökmeyeceksiniz, birbirinizi yurtlarinizdan çikarmayacaksiniz." Sonra siz bunu ikrar da ettiniz ve ikrariniza sahit de oldunuz.
85-Sonra sizler yine söyle kimselersiniz ki kendi kendinizi öldürüyorsunuz ve içinizden bir zümreyi yurtlarindan çikariyorsunuz, aleyhlerinde günah ve düsmanlikla birlesip yardimlasiyorsunuz. Sayet size esir olarak gelirlerse fidyelesmeye kalkisiyorsunuz. Oysa çikarilmalari size haram kilinmisti. Yoksa siz kitabin bir kismina inanip bir kismini inkar mi ediyorsunuz? Su halde içinizde böyle yapanlar sonuçta dünya hayatinda rüsvayliktan baska ne kazanirlar? Kiyamet günü de en siddetli azaba kakilirlar. Allah yaptiklarinizdan habersiz degildir.
86-Bunlar, ahireti dünya hayatina satmis kimselerdir. Onun için bunlardan azap hafifletilmez ve kendilerine bir yardim da yapilmaz.

Kur’an’I Kabul etmediler
89-Yanlarindakini (Tevrat'i) tasdik etmek üzere onlara Allah tarafindan bir kitap (Kur'an) gelince; önceden inkar edenlere karsi yardim isteyip dururlarken o tanidiklari kendilerine gelince tuttular onu inkar ettiler. Artik Allah'in laneti kafirlerin boynuna olsun!

Kur’an
99-Andolsun ki, sana çok açik ayetler; Parlak mucizeler indirdik. Öyle ki iman sahasindan uzaklasmis fasiklardan baskasi onlari inkar etmez.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli Hadis-i Şerif NUR 0 2459 10 Ağustos 2009 21:09
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb Hadis-i Şerif Mihrinaz 1 2852 10 Ağustos 2009 21:07
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... Hafta'nın Konusu NUR 1 2860 10 Ağustos 2009 00:05
35.Haftanın Misafiri Elifzişan Hafta'nın Misafiri kurtmehmet 11 6173 09 Ağustos 2009 23:35
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! Çocuk ve Aile Sağlığı NUR 0 2454 07 Ağustos 2009 23:03

Alt 27 Ekim 2008, 22:17   Mesaj No:2

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Kısa Kısa Ayetler Çalışması

Buyu
102-Tuttular Süleyman'in mülküne dair seytanlarinuydurup izledikleri seylerin ardina düstüler. Oysa, Süleyman kafir olmadi, ama o seytanlar kafir oldular; Insanlara büyücülük ve Babil'de Harut, Marut adinda iki melege indirilen seyleri ögretiyorlardi. Halbuki o ikisi: "Biz ancak bir imtihan için gönderildik, sakin sihir yapip kafir olma!" demedikçe bir kimseye büyü ögretmezlerdi. Iste bunlardan kari-koca arasini ayiran seyler ögreniyorlardi. Fakat Allah'in izni olmadikça bununla kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek ve faydasi olmayacak bir sey ögreniyorlardi. Andolsun ki, onu her kim satin alirsa, onun ahirette bir nasibi olmadigini da çok iyi biliyorlardi. Keske kendilerini ne kötü sey karsiliginda sattiklarini bilselerdi!
103-Evet! Iman edip de (büyü gibi günahlardan) sakinmis olsalardi, elbette Allah tarafindan verilecek bir mükafat çok hayirli olacakti; bunu bir bilselerdi!

Daha iyisini veya aynisini
106-Biz bir ayetten her neyi yürürlükten kaldirir veya unutturursak, daha hayirlisini yahut benzerini getiririz. Allah'in her seye gücü yettigini bilmez misin?

Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!
110-Namazi dogru kilin, zekati verin, kendiniz için her ne hayir yapip gönderirseniz, Allah yaninda onu bulursunuz. Her zaman Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!

Cennetliklere
112-Hayir! Kim samimi olarak yüzünü Allah'a tertemiz teslim ederse, iste onun Rabbi katinda mükafati vardir. Onlara bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardir.

Yahudi ve hristiyanlara
113-Yahudiler: "hiristiyanlarin dayandigi bir sey yoktur." Derken, hiristiyanlar da: "yahudilerin dayandigi bir sey yoktur." dediler. Oysa hepsi de Kitabi okuyorlar. Bilmeyenler de tipki onlarin dedikleri gibi diyorlar. Bu yüzden Allah ihtilaf ettikleri bu hususta kiyamet günü aralarinda hükmünü verecektir.

Doguda batida Allah’in
115-Bununla beraber, dogu da Allah'in bati da! Nerede yönelseniz, orada Allah'a durulacak yön vardir! Süphe yok ki Allah'in rahmeti genistir ve O, her seyi bilendir.

Ne olur Allah bizimle konussa
118-Ilmi olmayanlar da: "Ne olur Allah bizimle konussa, yahut bize bir mucize gelse!" dediler. Bunlardan öncekiler de tipki bunlarin dedikleri gibi demislerdi. Kalpleri birbirine benzedi. Cidden gerçekleri bilmek isteyen bir ümmet için Biz mucizeleri açik bir sekilde gösterdik.

Sen hristyan olmadikca
120-Sen onlarin milletlerine tabi olmadikça yahudiler de hiristiyanlar da senden asla hosnut olmazlar. De ki: "Her halde yol Allah yoludur." Sanim hakki için sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, faraza onlarin arzularina uyacak olsan, Allah'tan sana ne bir dost, ne de bir yardimci bulunur.

Tilavetle okurlar
121-Kendilerine kitap verdigimiz liyakatli kimseler onu, tilavetinin hakkini vererek okurlar. Iste onlar ona iman ederler. Kim de onu inkar ederse hüsrana ugrayanlar iste onlardir.

Ona sefaat fayda vermez
123-Ve öyle bir günden korkun ki, kimse baska birinin yerine bir sey ödeyemez, kimseden fidye kabul edilmez, ona sefaat fayda vermez ve hiç bir taraftan yardim da görmezler.

Kabe
125-Ve o vakit Kabe'yi insanlar için dönüp varilacak sevap kazanma ve güvenilir bir yer kildik. Siz de Ibrahim'in makamindan kendinize bir namazgah edinin! Ve Ibrahim ile Ismail'e söyle emir verdik: "Beytimi, hem tavaf edenler için, hem ibadete kapananlar için, hem de rüku ve secdeye varanlar için tertemiz bulundurun."

Inkar edenleri de riziklandirir
126-Ve o vakit Ibrahim: "Ya Rab, burasini güvenilir bir yer kil ve halkindan Allah'a ve ahiret gününe inananlari çesitli meyvelerle riziklandir!" dedi. Allah da: "Inkar edenleri de riziklandirir, kisa bir zaman için hayattan nasip aldiririm. Sonra onlari cehennem azabina girmek zorunda birakirim ki, o ne yaman bir inkilaptir!" buyurdu.

Hz Ibrahim ve Hz Ismail’in duasi
128-Ey Rabbimiz, bizi yalniz senin için boyun egen müslüman kil! Soyumuzdan yalniz senin için boyun egen müslüman bir ümmet vücuda getir! Bizlere yapacagimiz ibadetleri göster ve tevbe ettikçe üzerimize rahmetinle bak! Tevbeleri çok kabul eden, çok merhamet eden Sensin ancak Sen!

Hepsine inaniriz deyin
136-Ve deyin ki: "Biz Allah'a iman ettigimiz gibi, bize ne indirildiyse; Ibrahim'e, Ismail'e, Ishak'a, Yakub'a ve torunlarina ne indirildiyse; Musa'ya, Isa'ya ne verildiyse ve bütün peygamberlere Rableri tarafindan ne verildiyse hepsine iman ettik. O'nun elçilerinden hiçbirini ayirt etmeyiz. Ve biz, ancak O'nun için boyun egen müslümanlariz.

Allah'in boyasina bak!
138-Sen Allah'in boyasina bak! (Vaftiz de ne ki!) Kim Allah'tan daha güzel boya vurabilir? Iste biz O'na ibadet edenleriz!

Neden Kible’ye donduk
142-Insanlardan beyinsiz takimi: "Bunlari bulunduklari kibleden çeviren nedir?" diyeceklerdir. De ki: "Dogu da bati da Allah'indir. O, diledigi kimseyi dogru bir caddeye çikarir.
143-Iste böyle sizi, bütün insanlar üzerine adalet örnegi, hak sahitleri olasiniz, Peygamber de sizin üzerinize sahit olsun diye, dogru bir caddeye çikarip ortada yürüyen bir toplum yaptik. Sana önceden durdugun Ka'be'yi kible yapmamiz da yalniz peygamberlerin izinde gidecekleri iki ökçesi üzerinde geri döneceklerden ayirt etmemiz içindir. Elbette o, Allah'in dogru yola ilettigi kimselerden baskasina mutlaka agir gelecekti. Allah imaninizi zayi edecek degildir. Allah insanlara karsi çok sefkatli ve merhametlidir.
144-Gerçekten yüzünün gök yüzünde aranip durdugunu görüyoruz. Artik gönlünü ferah tut, seni hosnut olacagin bir kibleye yöneltecegiz. Haydi yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir! Siz de ey insanlar, nerede bulunursaniz, yüzünüzü o yana dogru çeviriniz. Kendilerine kitap verilmis olanlar da süphesiz onun, Rablerinden gelen bir gerçek oldugunu kesinlikle bilirler. Allah, onlarin yaptiklarindan ve yapacaklarindan habersiz degildir.

Alimler peygamberi tanirlar
146-Kendilerine kitap verdigimiz toplumlarin alimleri, peygamberi, ogullarini tanir gibi tanirlar. Böyle iken içlerinden bir takimi, gerçegi bile bile gizlerler.

Haydi hep hayirlara kosun, yarisin
148-Her birinin bir yöneti vardir, o ona yönelir. Haydi hep hayirlara kosun, yarisin! Her nerede olsaniz Allah sizi toplar, bir araya getirir. Süphesiz ki, Allah herseye gücü yetendir.
149-Her nereden yola çikarsan hemen yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir. Süphesiz bu Rabbinden gelen bir gerçektir. Allah, yaptiklarinizdan habersiz de degildir.
150-Her nereden yola çikarsan yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir ve her nerede olursaniz yüzünüzü ona dogru çevirin ki insanlar için aleyhinizde bir delil olmasin. Ancak içlerinden haksizlik edenler baska. Siz de onlardan korkmayin, Benden korkun ki hem üzerinizdeki nimetimi tamamlayayim hem de bu sayede dogru yola eresiniz.
151-Nitekim içinizde size ayetlerimizi okuyan, sizi tertemiz yapan, size kitap ve hikmet ögreten ve size bilmediginiz seyleri ögreten, sizden bir elçi gönderdik.
152-O halde anin Beni, anayim sizi; Bana sükredin, nankörlük etmeyin!
153-Ey iman edenler, sabir ve namazla yardim isteyin! Süphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ekim 2008, 22:18   Mesaj No:3

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Kısa Kısa Ayetler Çalışması

Fakirler
155-Çaresiz sizleri biraz korku, biraz açlik, biraz maldan, candan ve ürünlerden eksiklik ile imtihan edecegiz. Müjdele o sabirlilara
156-ki baslarina bir bela geldiginde: "Biz Allah'a aitiz ve sonunda O'na dönecegiz." derler.

Apaçik ayetler
159-Indirdigimiz apaçik ayetleri ve dogruyu, Biz onlari insanlar için kitapta iyice açikladiktan sonra, gizleyenlere Allah da bütün lanet edebilenler de lanet eder.

Cok tevbe kabul ederim
160-Ancak tevbe edip kendilerini düzelterek gerçegi söyleyenler baska. Ben, onlari bagislarim. Ben, çok çok tevbe kabul ederim ve çok bagislarim.

Helal
168-Ey insanlar, bütün yeryüzündeki nimetlerimden helal ve temiz olmak sartiyla yiyin; fakat seytanin adimlarina uymayin! Çünkü o sizin açik bir düsmaninizdir.

Ya atalari birseye akil erdirememis
170-Onlara: "Allah'in indirdigine uyun." denildiginde, "Hayir, atalarimizi neyin üzerinde bulduksa ona uyariz." dediler. Ya atalari birseye akil erdirememis ve dogruyu seçememis idiyseler?

Hoslarindan yiyin
172-Ey iman edenler, size kismet ettigimiz riziklarin hoslarindan yiyin ve Allah'a sükredin, eger yalnizca O'na tapiyorsaniz!

Neler haram
173-O, size, yalniz hayvan ölüsü, kan, domuz eti ve Allah'tan baskasi adina kesileni yasakladi. Ancak, kim bunlardan yemeye mecbur kalirsa baskasinin hakkina tecavüz etmemek ve zorunlu olan miktari geçmemek sartiyla ona da günah yükletilmez. Çünkü Allah, çok bagislayan ve merhamet edendir.

Gercek erenler
177-Erginlik, yüzlerinizi bir dogu bir bati tarafina çevirmeniz degildir. Ancak eren Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman edip yakinligi olanlara, öksüzlere, çaresizlere, yolda kalmisa, dilenenlere ve esirler ugrunda seve seve mal veren, hem namazi kilan, hem zekati veren, sözlestikleri vakit sözlerini yerine getiren, hele sikinti ve hastalik durumlarinda ve savasin kizistigi anda sabir gösterenlerdir. Iste bunlardir dogru olanlar ve bunlardir Allah'tan korkup kötülüklerden sakinanlar.

Vasiyetinizi birakin
180-Birinize ölüm geldigi vakit, bir mal birakacaksa, babasi, annesi ve en yakin akrabasi için mesru bir biçimde vasiyette bulunmasi, Allah'a karsi gelmekten sakinanlar üzerine yapilmasi gerekli bir hak olaral üzerinize yazildi.

Oruc farz
183-Ey iman edenler, oruç, sizden öncekilere farz kilindigi gibi size de korunasiniz diye farz kilindi.
184-Sayili günler... Içinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diger günlerden sayisinca tutar. Ona dayanip kalanlar (dayanamayanlar) üzerine de bir yoksulu doyuracak fidye vermek gerekir. Her kim de hayrina fidyeyi artirirsa hakkinda daha hayirlidir. Yine de oruç tutmaniz sizin için daha hayirlidir; eger bilirseniz.
185-O Ramazan ayi ki, insanlari irsad için, hak ile batili ayirt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erisirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadigi günler sayisinca diger günlerde kaza etsin. Allah size kolaylik diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayiyi tamamlamanizi ve size gösterdigi dogru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, sükredesiniz!

Size yakinim
186-Sayet kullarim Beni senden sorarlarsa gerçekten Ben çok yakinim. Bana dua edince duacinin duasini kabul ederim; O halde onlar da Benim davetime kossunlar ve Bana layikiyle iman etsinler ki, dogru yola gidebilsinler.

Oruc ve kadin
187-Oruç günlerinin gecesi kadinlarinizla iliskide bulunmaniz size helal edildi. Onlar sizin için bir giysi, siz de onlar için bir giysi durumundasiniz. Allah nefsinize güvenemeyeceginizi bildigi için tevbenizi kabul etti ve sizi bagisladi. Simdi onlarla iliskide bulunun, Allah'in sizler için yazdigini isteyin ve fecrin beyaz ipligi siyah iplikten sizce seçilinceye kadar yiyin, için, sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz, mescitlerde itikaf halinde iken onlarla iliskide bulunmayin. Bunlar, Allah'in sinirlaridir; sakin onlara yaklasmayin! Allah böylece, sakinip korunsunlar diye insanlara ayetlerini iyice açikliyor.

Günah ile yemek için
188-Bir de aranizda mallarinizi haksiz sebeplerle yemeyin, insanlarin mallarindan bir kismini bile bile günah ile yemek için o mallari hakimlere sarkitmayin (dava konusu yapmayin.)

Evlere kapilarindan gelin
189-Onlar sana hilalleri soruyorlar. De ki: "Onlar, insanlar için ve hac için vakit ölçüleridir. Erginlik, evlere arkalarindan gelmenizle degildir, gerçek eren, korunanlardir. Evlere kapilarindan gelin ve Allah'tan korkun ki kurtulusa eresiniz.

Savas
190-Size savas açanlarla siz de Allah yolunda çarpisin; fakat haksiz taarruz etmeyin. Çünkü Allah, haksiz taarruz edenleri sevmez.
191-Onlari nerede yakalarsaniz öldürün ve sizi çikardiklari yerden onlari çikarin. O fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Yalniz Mescid-i Haram'in yaninda, onlar sizinle savasmadikça siz de onlarla savasmayin! Fakat sizi öldürmeye kalkisirlarsa, hemen onlari öldürün. Kafirlerin cezasi böyledir.
193-Bir fitne kalmayip din yalniz Allah'in oluncaya kadar onlarla çarpisin. Eger vazgeçerlerse, artik düsmanlik ancak zalimlere karsidir.

Hacci ve umreyi de Allah için tamam yapin
196-Hacci ve umreyi de Allah için tamam yapin. Eger kisitlanirsaniz o vakit kolayiniza gelen kurbani gönderin. Kurban yerine varincaya kadar baslarinizi tiras etmeyin. Içinizden hasta olana veya basinda bir rahatsizligi bulunana tiras için oruç, sadaka veya kurbandan ibaret bir fidye gerekir. Kisitliliktan kurtuldugunuzda her kim hacca kadar umre ile sevap kazanmak isterse ona da kurbanin kolay geleni gerekir. Bunu bulamayana ise üç gün hacda yedi gün de döndükten sonra, toplam on gün oruç tutmak gerekir. Bu hüküm Mescid-i Haram'da ikamet etmeyenler içindir. Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah'in cezasi gerçekten çok çetindir.
197-Hac vakti, bilinen aylardir. Kim bu aylarda hacca baslarsa, artik hac sirasinda ne kadina yaklasma, ne günah isleme, ne de kavga vardir. Hayra dair ne islerseniz Allah onu bilir. Azik hazirlayin ve bana her türlü fenaliktan korunarak gelin. Çünkü en hayirli azik takvadir, ey beyni olanlar!
198-Hac mevsiminde Rabbinizden rizik isteyerek ticaret yapmaniz size günah degildir. Arafattan sel gibi tasarak döndügünüzde Mes'ari'l-Haram yaninda, Allah'i zikredin. O'nu, size dogrusunu ögrettigi gibi zikredin. Dogrusu siz, bundan önce gerçekten yolunu sasirmislardan idiniz.
200-Nihayet hac ibadetlerinizi bitirdiginizde, bir zamanlar atalarinizi andiginiz gibi hatta daha coskulu bir anisla Allah'i anin. Çünkü insanlarin bir takimi: "Rabbimiz, bize dünyada ver!" der. Ona ahirette bir kismet yoktur.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Mart 2010, 12:22   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:*Sis* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12168
Üyelik T.: 20 Mart 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 18
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Kısa Kısa Ayetler Çalışması

Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!
110-Namazi dogru kilin, zekati verin, kendiniz için her ne hayir yapip gönderirseniz, Allah yaninda onu bulursunuz. Her zaman Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kısa Kısa Ruhumuza /medineweb Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 24 23 Ağustos 2023 00:52
Arapça 4 Bahar Dönemi ünite notları kısa kısa MERVE DEMİR Arapça 4 5 19 Nisan 2014 20:59
MBSTS için Kısa Kısa önemli HAC ÖZETLERİ Medine-web Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 0 29 Ocak 2012 23:27
tevhid ile ilgili kısa kısa mesajlar YASEMİN ATAMAN Tevhid Ve Şirk Konuları 16 02Haziran 2011 12:40
Bilgisayar Terimleri Hakkında Kısa Kısa Muhammed_LevenT Serbest Kürsü 6 11 Ekim 2010 21:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.