Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  05 Ağustos 2018 (01:29), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (10:02). Konuya 24 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı20Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Eylül 2018, 00:47   Mesaj No:21
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.594
Konular: 1136
Beğenildi:4279
Beğendi:3647
Takdirleri:12365
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Pratik Nefis Tava Böreği





3 adet yufka(veya üçgen yufka benim üçgen yufka vardı
Sosu için

1 su bardağı sut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım çay bardağı sıvı yağı
biraz tuz (arzuya göre ekleyin
2 yumurta
Tava için

1 kaşık tereyağı
İç malzeme;

bir kase beyaz peynir
bir kase kasar peyniri
isteğe bağlı bir kaç dal maydanoz
5 Dakikada Tavada Su Böreği Lezzetinde Nefis Börek Tarifi Yapılışı
Merhabalar simdi sizlerle çok güzel nefis mi nefis su böreği tadında muhteşem bir börek tarifi paylaşmak istiyorum hem pratik hem nefis lezzette
o kadar güzel bir tat ki bayılacaksınız şahsen biz çok seviyoruz hem pratikliğinden hem lezzetinden ani misafiriniz geldiği zaman sahur da çay saatlerinde emin olun tava da yaptığınızı kimse anlamayacak siz söylemeseniz kendileri bu akşamki sahurumuza eslik etti süperdi isterseniz buyurun tarife geçelim.

Önce yumurtaları tuz atıp çırpın süt ve sıvıyağı ekleyin, kabartma tozunu da iyice karıştırın.
Tavaya yağı sürün her tarafına bir yufkayı serin, üzerine biraz sos tan dokun yayın ve diğer yufkayı parçalayarak tavaya bırakın bir kat olacak şeklinde tekrar sosu dökün, yayın yine yufkayı serin 3 kat olunca peyniri serpiştirin.
Yufkaları yine parçalayarak serin atın misali tekrar sosu dökün yayın.
Bütün yufkalar bitene kadar devam edin, bu şekilde bir yufka bir sos en son katı da düzeltin üstünü kapatın.
Orta ateşte kontrollü olarak pişirin her tarafını ve bakın olmuşsa bir kapağa ters çevirin eğer olmuşsa tavaya yağ sürün güzel kızarması için ve bu sefer diğer tarafı tavaya alın, bu tarafı da güzelce pişirin ve servis tabağına alın, ben çok kızartmadım bu kadarı kafi idi bizim için siz istediğiniz gibi kızartın fakat tam da emin olun ve süperrrr di tek kelime muhteşem 3 -4 dakika geçince ilk sıcağı dilimleyerek servis edin afiyet olsun inşallah
şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun kolay gelsin
Mihrinaz beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ekim 2018, 22:03   Mesaj No:22
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.594
Konular: 1136
Beğenildi:4279
Beğendi:3647
Takdirleri:12365
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart




ÇİĞ BÖREK

4 su bardağı un

1 su bardak su

1 yemek kaşığı yoğurt

tuz

İçine:

250 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

tuz, karabiber

Un, su, tuz ve yoğurt yoğurulup 16 ceviz büyüklüğünde parçaya ayrılır. Kıymanın içine soğan rendelenir. Baharatları eklenerek yoğurulur. Hamur pasta tabağından biraz daha küçük açılır. İçine kıymadan bir parça konur ve kenarları iyice kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır. Kıymalı harcı çiğden konuyor, kavurmanıza gerek yok. Afiyet olsun
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ocak 2019, 00:22   Mesaj No:23
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.594
Konular: 1136
Beğenildi:4279
Beğendi:3647
Takdirleri:12365
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart




Mayasız Kolay Pişi Tarifi

Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3-4 damla limon suyu
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
Canı pişi isteyen ama onun mayalanmasını bekleyemeyecek kadar dar vakti olanlara geliyor!

Nasıl Yapılır?
Bir kaba yumurtayı ve yoğurdu aktarıp çırpın. Üzerine kabartma tozunu ekleyip limon sıkın ve karıştırın. Ardından unu, yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırdığınız hamur koyu bir kıvam alınca toparlayın. Hafifçe unladığınız temiz tezgahta 2-3 beze halinde merdaneyle orta kalınlıkta açın. Şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden dikdörtgenler elde edin ve bıçakla uçlarına küçük çizikler atın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağlarıı aldırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Şubat 2019, 11:30   Mesaj No:24
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:67
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:40
Mesaj: 9.126
Konular: 799
Beğenildi:8008
Beğendi:6326
Takdirleri:12751
Takdir Et:
Standart

Tava böreği fevkalade👌
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mart 2019, 10:02   Mesaj No:25
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:67
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:40
Mesaj: 9.126
Konular: 799
Beğenildi:8008
Beğendi:6326
Takdirleri:12751
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
nurşen35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ



Malzemeler:
bayat ince dilimlenmiş ekmek
beyaz peynir
2 adet yumurta
1 orta boy domates
bir adet sivri biber
ince kıyılmış maydonoz
kırmızı toz biber
karabiber
pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Tüm malzelemeler geniş bir kapta karıştırılır
Ince dilimlenmiş ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak kadar hazırlanan harçtan koyunuz
Önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun
Bayat ekmeklerin aşka gelip coştuğu, hafta sonlarının şölen tarifi.
Bayat ekmeklerinizin üzerine ne sürerseniz sürün özel bşr karılıma gerek kalmadan atın fırına. Mesela Alt zemine ketçap sürün. Üstüne peynir maydanoz karışımı... sürün fırına şahane..

Eline sağlık editim
nurşen35 beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
zekiler buyurun :) Filistin Forum Oyunları 8 11 Ocak 2020 13:40
"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 25 Mayıs 2018 14:08
Buyurun Beyin Jimnastigine Medineweb Mihrinaz Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları 20 31 Ekim 2017 19:03
DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından) Esma_Nur Pilavlar 1 26 Kasım 2015 20:58
Efendimzin mutfağından.... _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 1 06 Ağustos 2009 11:21

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286