Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Diğer Tarifler/ Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/839-diger-tarifler-bilgiler)
-   -   Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... (https://www.forum.medineweb.net/diger-tarifler-bilgiler/35071-medineweb-mutfagindan-kahvalti-cesitlerimiz-buyurun.html)

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:29

Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun...
 
YUMURTALI SUCUKLU PİDE

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt veya ayran
1 silme yemek kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- 5,5 su bardağı kadar un
Ayrıca: Sucuk, kaşar peyniri ve yumurta

yumurtalı sucuklu pide yapımıNasıl Yapılır?

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kenar kısımlara kaşar dilimleri yerleştirip, hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Ortada kalan boşluğa kaşar rendesi döşeyin. Kenarlara sucuk dilimleri dizin. Tam ortaya da bir adet yumurta kırın.
Kenar kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutmadan servis edin. afiyet şifa olsun.
NOT: Benim pidelerim için 220 derece çok ideal bir ısı. Pide kalın olmadığı için çabuk pişiyor ve içi hamur kalmıyor. Siz fırınınıza göre ısıyı 200 olarak ayarlayabilirsiniz.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:32

DOYURAN PİZZA (40 cm lik tepsi kullandım)

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım tablet yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
tuz
Pizza sosu için malzemeler

1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates püresi (yazdan kalan domates konservesini kullandım)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
1 tutam kuru dereotu, maydanoz (taze de olur. İnce doğrayın)
1 çay kaşığı karabiber
Eğer acı olsun isterseniz: Acı pulbiber de ekleyebilirsiniz
Üzeri için

Domates, biber
Sucuk (Aluçdağı veya Gelka marka)
Arzuya göre zeytin, mantar
Kaşar veya mozzarella rendesiPizza nasıl yapılır?
Hazırlanışı

Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup, üzerine bir poşet geçirin. Direkt buzdolabının alt rafına koyun. Hamur sabaha kadar mayalanacaktır.
Mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp unlu zeminde tepsi boyutuna göre açın.
Pizza sosunu Burada anlattığım gibi hazırlayıp hamurun üzerine sürün.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda açın. İçine sucuk, bir parça kaşar, arzuya göre domates ve biber de koyun ve kapatın. Hafif aralıklı olarak hamurun kenarlarına dizin.
Sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Dilimlenmiş domates, biber ve sucuk yerleştirin.
Kenardaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında kenardaki poğaçalar kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dk önce orta malzemelerin üzerine yeniden kaşar rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutun.
Fırından alıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun!

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:35

YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya
5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Lavaş Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok.

Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın.

Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın.

Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin.

Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın.

NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir.

Lavaş ve dürüm yapımı

Yumurtalı Dürüm için Malzemeler

Kişi sayısına göre yumurta. Her dürüme bir yumurta kullanıyoruz.
Yeşil soğan
Maydanoz
Tuz, karabiber ve arzuya göre pulbiber
Dilerseniz patates kızartması
Hazırlanışı

Yumurtaları yeşillenmeyecek şekilde haşlayın. Bu dürüm için cıvık yumurta uygun olmaz.
Soğan ve maydanozu iri iri doğrayın.
Lavaşlardan birini alıp ortasına doğranmış yumurta ve yeşillikleri yerleştirin. Varsa patates kızartmasını da ekleyin. Baharatlarını serpip dürüm yapın.
Bekletmeden afiyetle yiyin.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:37

EV YAPIMI PASTANE SİMİDİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
5-6 su bardağı kadar un

Pekmezli su için

1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için kavrulmuş susam
Pastane simidinin yapılışı

1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.

2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir.

3-) Hamur mayalandıktan sonra iri ceviz büyüklüğünde 2 parça alıp, ikisini de avuç içlerinizle yanlara doğru çekiştirerek uzatın.

4-) Birbirine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.

5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp, simitlerinizi bu suya batırın. Veya suyu fırçayla üzerlerine sürün.

6-) Daha sonra simitleri kavrulmuş susama batırın. Kavrulmamış da olur.

7-) Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.)

8 ) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:39

SUCUKLU MANTARLI MENEMEN

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

7-8 adet kültür mantarı
3 adet yeşil biber
Bir parça sucuk
3 orta boy domates
2 adet yumurta
Tuz
sucuklu yumurta

Hazırlanışı

Mantarları ince ince doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Bunları tavaya alıp zeytinyağıyla beraber soteleyin.
Sucuğu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin. Bir kaç dk. sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzu atın. Domatesler suyunu çekmeye yakın yumurtaları kırın.
Yumurtanın beyazı pişince ocaktan alın. Doğranmış maydanozla süsleyip servis edin.
Afiyet şifa olsun.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:42

Peynirli Harçlı Ekmek

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kırmızı biber
3 adet yumurta
Hazırlanışı

Ekmek dilimlerini tepsiye veya ızgaraya dizin.
Peynirleri rendeleyin. İnce doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yumurtaları kırıp karıştırın. Harçtan birer kaşık ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz birer parça tereyağı ekleyebilirsiniz fakat bence kaşar peynirinin yağı yetiyor.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında(sadece üst kısmı çalıştırın) üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:47

DOMATESLİ BİBER KAVURMASI

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Sabah kahvaltıları için aklınıza bir şey gelmediğinde, domatesli biber kavurması yapabilirsiniz. Yaz mevsiminde benim en çok tercih ettiğim kahvaltılık bu.
Nasıl yaptığımı kısaca anlatayım:
🍅🍅🍅
Bolca biberi çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Biraz zeytinyağında kavurduktan sonra içine 2 veya 3 adet domates doğrayıp ekleyin. Domatesler suyunu çekince tuzunu atıp, kişi sayısı kadar veya daha az yumurta kırıp pişirin. Afiyet olsun. Elhamdulillah-i Rabbil Alemin

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:50

PRATİK KAŞARLI DOMATES

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

2 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz
domatesli yapımı
Nasıl yapılır?

Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp eritin.
Domatesleri kalın yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya dizin.
Alt kısım hafif kızarınca ters çevirin. tuz, kekik ve karabiberi atıp, üzerine kaşar rendesini serpin.
Ağzını kapatıp 2 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Dilerseniz ince doğranmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet şifa olsun

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:53

YUMURTALI SİMİT KIZARTMASI

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

Bayat simit
Kaşar peyniri
Yumurta
Kızartmak için sıvıyağsimit kızartması
Hazırlanışı

Simitleri dörde bölün. Her parçanın ortasını sandviç keser gibi kesin. (Yani tek taraflı kesilecek)
Kestiğiniz kısma dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
Diğer tarafta yağı kızartma tavasına koyup ateşte ısınmaya bırakın. 2 yumurtayı derin bir kaseye kırıp çatalla karıştırın. Arasına peynir koyduğunuz simitleri yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın.
Altlı üstlü kızartıp servis tabağına alın.
Sıcakken servis edin.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Arasına peynirle beraber maydanoz hatta sucuk kullanabilirsiniz.

nurşen35 05 Ağustos 2018 00:55

PEYNİRLİ, SUCUKLU KAŞIK DÖKMESİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Bir parça sucuk
1 çay bardağı kadar peynir –Kaanlar peynir –
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un



Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirle beraber karıştırma kabına alın.
Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın.
Koyu kek kıvamında bir karışım olacak.
Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun.
Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin.
Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Afiyet şifa olsun.


SAAT: 16:27

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306