Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  13 Kasım 2012 (01:04), Konuya Son Cevap : 30 Kasım 2012 (00:16). Konuya 15 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Kasım 2012, 01:04   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir./Mevlüt Hönül

Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir./Mevlüt Hönül

Mü'min kullarıma de ki; «Namazı kılsınlar ve ne alışverişin ne de dostluğun geçerli olmadığı gün gelmeden önce kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık biçimde bağışta bulunsunlar.
(İbrahim-31)

Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe iyilik mertebesine eremezsiniz. Her ne infak ederseniz, hiç şüphesiz Allah onu bilir.
(A’li İmran-92)

Onlar ki hem bolluk hem de darlık zamanında (Allah yolunda) harcarlar, öfkelerini kontrol altında tutarlar ve insanları affederler, çünkü Allah iyilik yapanları sever;
(A’li İmran-134)

Servetlerini (Allah rızası için) gece ve gündüz, gizlice ve açıkça harcayanlar, mükafatlarını Rablerinin katında göreceklerdir: onlara ne korku vardır, ne de üzülürler.
(Bakara-274)

Konuyu açarken tereddütlü idim . Lakin ayeti kerimede belirtildiği gibi Allah rızası için yapılacak olan yardımlaşmlarda gizli ve açık ifadesi bu yardımlaşma hususunda açıkça yapmama vesile oldu ve Yalnızca Allah rızası gözetilerek konuyu açtım.

İnsanlık dini (İslam’da) Cömertliğin en yüksek mertebesi, kendi ihtiyacı olmasına rağmen başka ihtiyaç sahiplerini kendine tercih etmesidir.Vermiş olduğum ayeti kerimeler ve daha birçok ayette Erdemli kişilerin vasıflarının başında gelen İyilik karşılıksız Allah yolunda harcama yapma hususu inanç sistemimiz içerisinde en önemli imani ve ameli ibadet yollarından biri iken günümüzde kendi çevremizde yoksul,muhtaç,borçlu ve benzeri kişileri görmemezlik hastalığına bürünmüş vaziyetteyiz.

Mü’min karakterine sahip insanlar, kendi ihtiyaçları bulunmasına rağmen, kendilerinden daha muhtaç ve darda olanları gördüklerinde kendilerini unutup başkalarını tercih edenler olarak geçmektedir.Lüks ve refah içerisinde yaşamamızın bizlere verdiği rehavet ve nemelazımcılık anlayışını yıkmak adına darda olanlara İnsanlık adına elimizi taşın altına koymaya hazır olmalıyız.

Medineweb forumunda beş yıllık bir süreç içerisinde, dostluk,kardeşlik ve benzeri bir hava içerisinde bulunmaktayız. Dikkatimi çeken hususlardan biri yüzler hatta binler civarında olan bizler Allah adına muhtaç,yetim ve borçlu olanlar hususunda bir birliktelik gösterme hususunda bir araya neden gelemiyoruz?

İnsanların dini duygularını veya iyi niyetlerini suistimal eden anlayış sahiplerinin bırakmış olduğu kötü izlenimleri bir kenara bırakarak yalnız ve yalnız Allah namına Fakir,ihtiyaç sahibi ve darda olanlara elimizden geldiğince yardım kampanyası yapmak emin olun hiçbirimizin bütçesini sarsmaz ve bu iyilik hareketi birçok insanın kurtuluşuna ve insanca yaşamasına vesile olur.

Kendi adıma böyle bir kampanya başlatmak ve bunu bir birliktelik içerisinde yapmak istiyorum. Katılım sağlamak isteyenler ile istişare edilip belli bir hesap oluşturabiliriz bunu dağıtma ve yerine ulaştırmayı ise hepimizin adına bir büyüğümüzden rica edelim kendiside uygun görür ise sorumluluklarımızı hatırlama adına katılım sağlayalım.

Bu düşüncemde zerre miktarı menfaat gözetmediğimi yalnız ve yalnız Allah adına sosyal alanda olmak için var olmak adına yapalım.Hemen hemen hepimizin zorda olanlara yardım etme anlayışı vardır. Miktarı ne olursa olsun Allah adına yapılan hiçbir şey kaybolmaz.

Bu düşünceye beni sevk eden anlayışın başında günlük yaşamda sosyal iletişimi sağladığım kesimlerde görmüş olduğum içler acısı durumların insanları ne hallere getirdiğine şahitlik etmemdendir.

Örneğin : Tanıdığım bir aile baba emekli anne kanser zamanında erkek çocuklarının onlar adına çektiği krediden ötürü ellerine aylık dört yüz lira geçmekte ve ev kirasını karşılayabilmektedirler. Kendi namıma elimden gelen her şeyi yapmaya çalışmaktayım ve gerektiğinde Abdulmelik abiden’de destek istemişimdir ve Allah kendisinden razı olsun her daim bana destek çıkmıştır .

Lakin kendi halinde geçimini sağlamaya çalışan biri olarak beni aşmış bir durumda olmasına rağmen elimi o aileden çekememekteyim çünkü başka dayanakları yok. Krediyi çeken erkek evlatları sahip çıkmadığı için yaşlı çift ancak ve ancak gelen yardım ile geçinebilmektedirler.

Bu ve benzeri birçok aile mağdur durumda ve hallerini insanlara açamamaktadırlar. Bunlara yapılacak olan yardımlar hususunda Tekrarlıyorum Yalnız ve Yalnız Allah rızası gözetilerek hepimiz bir şeyler ortaya koymaya çalışalım. Belki içimizde forumda ihtiyaç sahibi olupta isteyemenlerde vardır bu hususta yapacağımız bir çalışma ile ulaşabiliriz hiç kimseyi rencide etmeden destek çıkarız özel mesaj sistemi ile belirleyeceğimiz bir kişiye ulaşılsın ve bir tek hesapta toplansın böyle bir çalışmaya ne dersiniz herkesten bu konuya katılım sağlamasını ve fikrini beyan etmesini rica ediyorum...


Mevlüt Hönül
Malazgirt

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2045 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2050 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1810 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1836 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1767 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 13 Kasım 2012, 12:05   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

Dinimiz, fakirlere, muhtaçlara, kimsesizlere, öksüz ve yetimlere yardım etmeyi ısrarla emretmiştir.Fakirlere yardım etmeyi nimet ve ganimet bilmelidir! Gözümüzün gördüğüne yardım etmeye çalışırız.Gözümüzün görmediğinede vesile olan arkadşlar sayesinde(yitiğin yaptığı duyuru gibi) ulaşmaya çalışırız.Şahsım adına elimden geleni yaparım diyorum inş.Karşılıksız yardım etmenin hazzını yaşamak nasib olsun hepimize.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alt 13 Kasım 2012, 12:23   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

güzel ve erdemli bir düşünce...ağlayanın göz yaşını silebilmek,bebeğine süt alamayan çaresiz annenin çaresizliğine derman olmak,üniversite harcını yatıramayan öğreciye ben yetiştim diyebilmek,hocam geçen kurban bayramından bu yana ilk kez evimize et girdi diyen dul kadının acısına "amannn bana ne " ucuzluğuna girmeme adına....
geçen senelerde çok sevdiğim bir kardeşim ali hoca'nın girişimi ile medineweb vakfını kurmuştuk.2 yıl sürdürülebilir bir organize olmuştu.150 öğrenciye 150-250 tl arası 8 ay burs verdiğimizi hatırlıyorum.vanda bir günde 28 bin lira dağıttığımızı hatırlıyorum.çaresizlerin gözlerindeki sevinç pırıltılarının hazzınıda hatırlıyorum...
ali hoca Allahın takdiri beyın ameliyatı sonucu uzun süre sorun yaşadı(felç ve hafıza kaybı) hala yaşıyor.vakfı yürütemedik malesef..vakıftaki birikimleri dağıtıp kapattık.
benzer bir girişimide irfan hocamızla organize etmiştik..bir kardeşimizin sıkıntısını bir nebzede olsa hafifletmiştik.

benzer bir girişim olursa ben varım.fecr hocam sorumluluğu muhasebeliğini üstlenmesi halinde,gönüllü tüm kardeşlerimizin de katılımı ile bence çok hoş bir kardeşlik bağı kurulmuş olur.her uye aylık 100 lira verirse,100 uye ile aylık 10 bin lira..bu on bin lira ile en az 10 aileye yetişiriz diye düşünüyorum.

şahsım adına,maddi sorumluluk almamak kaydıyla her türlü organizeye katkıda bulunmaya varım.
ne dersiniz ?
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alt 13 Kasım 2012, 12:33   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

Resmi bazda oluşabilecek tüm sorumlulukları kendi üzerime alacam hiçbir kimse bu konuda sıkıntı çekmez Fecr abimiz eğer kabul ederse ona çıkaralım yok der ise Ben üstlenebilirm...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 13 Kasım 2012, 12:48   Mesaj No:5
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

Güzel bir düşünce

“Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.”

* Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî

Böyle bir yardımlaşmanın içinde bulunmak isterim. Destek olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız inş.
Para toplama işini ve (olacaksa) işin resmi prosedürünü Abdülmelik veya Yitiksevda'nın yapması daha doğru olur.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alt 13 Kasım 2012, 16:35   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

acizane fikrim bağışa limit koyulmamasından yanayım bi hesap oluşturulup her günde yayında tutulur dilşeyen dilediği kadar bağışını yapar,ayrıca yapılanlar aylık olarak yayınlanması hem teşfik olarakta iyi olur.Bende gücüm nispetince yardımcı olmaya varım..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alt 15 Kasım 2012, 14:00   Mesaj No:7
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

katılım yapmak isteyenler yitiksevdaya ulaşabilir..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alt 16 Kasım 2012, 15:11   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

Rabbimiz taala hizmetlerinizi daim eylesin, senelerdir biz acizler bu şekilde hizmet etmekteyiz , öğrencilerimize, ailelerimize durumları gereğince el uzatmakta ve bundanda mutluluk duymaktayız , Allah c.c. için veren el olmaktan duyulan hazzı daim yaşamak nasip etsin bizlere Mevlam,

Elbette bir fidanda biz dikmek isteriz böyle güzel bir hizmete, vesselam veddua
Alt 17 Kasım 2012, 00:10   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

İnşallah elimizden geleni yapmaya gayret ederiz,Benimde demek istediğim buydu.Pratikte de müslümanlar için birşeyler yapmak,Sadece konuşmak değil.Fakat nasıl bir yol izlendiğini anlamış değilim.
__________________


Alt 17 Kasım 2012, 21:59   Mesaj No:10
Medineweb Acemi Üyesi
İnadına! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnadına! isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21727
Üyelik T.: 21 Nisan 2012
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Bitlis-Antalya
Yaş:47
Mesaj: 44
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mü’minler kendi ihtiyaçlarını Başkalarının ihtiyacına Tercih edenlerdir.

nasıl olacak bu ?
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 08:08
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 18Haziran 2016 01:59
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 26 Ocak 2016 22:38
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 17:53
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 21:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.