Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  22 Nisan 2013 (13:39), Konuya Son Cevap : 22 Nisan 2013 (13:39). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Nisan 2013, 13:39   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hutame Ve Segar’ın Ne Olduğunu Bilirmisiniz? / Mevlüt Hönül

Hutame Ve Segar’ın Ne Olduğunu Bilirmisiniz? / Mevlüt Hönül

Yaradılış itibari ile insan olupta çok bildiklerini zannedenler, insanlara tepeden bakanlar, yaptığı hataları görmezlikten gelenler, nankörlük edenler, alay edenler, şımaranlar, cimrilik edenler, servet ve makam düşkünleri, insan görünümlü bukalemunlara yönelik sert uyarılardan biri de ‘’ Hümeze’’ Suresinde geçer.

İnsanları arkadan çekiştirmek, alay etmek, mal ve serveti Rab edinmek; İnsanlık inancının tenkit ettiği gayri ahlaki davranışlardır. Bu davranışları hayat sistemi haline getirenler, kendi elleri ile yapıp etmeleri sonucunda ‘’ Hutame’’ denilen ateş ile cezaya müstahak olacakları bildirilmektedir.

Bununla birlikte Müdessir Suresi’nde ‘’Segar’’ cezasına müstahak olanlara bu cezayı neden hak ettikleri sorulduğunda verecekleri cevapta :

" Onlar Şöyle Der: Biz Namaz kılanlardan değildik. Yoksula yedirmezdik. Ve kendilerini günaha kaptıran (diğer) günahkârlar ile birlikte günaha dalmıştık"( Müdessir 43-44-45 )

İnsan şeklinde olan lakin ortaya koydukları karakteristik yapı ile bukalemuna benzeyenler Kur’an’i Kerimde ‘’ Mücrim ’’ ismi ile anılırlar. Allah’ın uyarılarını hafife alıp günahı hayat sistemi haline getirme sonucunda cezaya müstahak olurlar.

"Bilin ki (ey insanlar!) Bu dünya hayatı, sadece bir oyundan, geçici bir eğlence ve güzel bir gösteriden, birbirinizle büyüklük yarışı(na girişmenizden) ve daha çok servet ve çocuk sahibi olma hırsın(ız)dan ibarettir. Bu (dünya)nın durumu, (hayat getiren) yağmurun hikâyesine benzer: Yağmurun yeşerttiği bitki, toprağı ekenlere sevinç verir; ama sonra kurur ve sen onun sarardığını görürsün; sonunda toprak haline gelir. Ama öteki dünyada (insanın durumu ile ilgili ebedi hakikat açıkça ortaya çıkacaktır). (Ya) şiddetli azap yahut Allah'ın bağışlayıcılığı ve hoşnutluğu, çünkü bu dünya hayatı, kendini kandırmanın zevkin(i tatmak)tan başka bir şey değildir.( Hadid-20 )"

Yeryüzünde bugün var olan savaşların, zulümlerin, hak ve hukuk ihlallerinin, yoksulluk, sömürü ve benzeri durumların temelinde genel itibari ile dinlerin savaşı/hâkimiyeti algısı insanların zihnine empoze edilmeye çalışılmakta. Lakin gerçek manada dinden öte‘’ Mülk’’ sevdası/hırsı gelmektedir.

Yaşam süreci içerisinde hemen-hemen her insanın karşılaştığı Ölüm cinayet ve benzeri durumların çoğunluğunda mülkü paylaşamama ve servet düşkünlüğü en baş fail olarak yerini alır. Babanın oğlunu öldürdüğü, evladın babaya/anneye silah doğrulttuğu ölüm vakalarında Mülk putperestliği ilk sırada yer alır ne yazık ki!

Bu ve benzeri birçok karakteri kendinde barındıranlar, özellikle dinsel inançların hâkim olduğu toplumlarda varlıklarını din ve siyaset üzerinden yürütürler. Siyaseti gerçek anlamı ile güç ve kudret elde etme mücadelesi olarak algılar isek. Bu amaca ulaşma hususunda insanoğlunun sınır tanımaz hırsını hiçbir kural ve uyarı engelleyemez.

Siyaset benzetmesi ile hırsın ne denli kirli bir amaca dönüşebildiğini. Güç ve kudreti elde etmek adına İnsanoğlunun Mülkü yığdıkça yığma heva ve hevesinin sınırsızlığını ifade etmeye kâfidir kanımca. Yeryüzünde en büyük zulümler her daim büyük amaçlar uğruna işlenmiştir. Amaç ne kadar yükselirse zulümde o denli yükselir.

Yaradılış gayesinden uzak İnsanlar, belli nimetlere kavuşunca kendini başkalarından üstün görüp Allah’ı unutur güç ve kudretin yalnızca Allah’a ait olduğunu aklından çıkarır ve dilediğini yapar! hak ve hukuk onun için bir anlam ifade etmez artık tüm sınırları aşmıştır ve o artık Nefsinin kulu ; heva ve heveslerinin kölesi olmuştur !..

Kuran’da geçen kıssaların hemen-hemen hepsi; yeryüzünde kendilerini en büyük güç ve kudret sahibi görmeye başlayanlar, zevk ve sefa içerisinde yaşayıp müsriflerin emrine girdiklerinde İnsanın insanca yaşaması hususunda evrensel, toplumsal ve bireysel hususlarda uyulması gerekenleri unutarak kendi heva ve heveslerini rab edinenleri ve nihayetinde bunları bekleyen elim akıbetlerini konu edinmektedir.

Asrımızın en büyük sorunlarından biri olan eşitlik ilkesini önemsemeyen kendilerini haklı gösterip hayat düzenlerini kendi koydukları hükümlerle kabullendirmeye çalışanlar: Kendilerini kabullendirmek ve insanları köleleştirmek için Mülkü en büyük silah ve amaç olarak kullanırlar. Yeryüzünde fitne fesat çıkararak Mülklerine mülk katarlar.

Zalimlerin otoritelerini yıllarca omuzlarında taşıyan mustazafların uyanması ve yekvücut olması adına kendi öz iradelerini her şart ve ortamda ortaya koymalarının zamanı gelmedi mi!

Mevlüt HÖNÜL

Malazgirt

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18120 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2462 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2069 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1747 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2136 10 Mayıs 2015 22:35

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 08:08
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 17:53
Çağda(ı)ş(ı) Ebu Leheb’ler /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 20 Mayıs 2012 21:51
Kur'an'da (Görünmeyen Varlıklar) Cin'ler /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 4 20 Mayıs 2012 21:22
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 21:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.