Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  10 Kasım 2014 (17:29), Konuya Son Cevap : 19 Kasım 2015 (19:23). Konuya 44 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı10Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 25 Şubat 2015, 23:36   Mesaj No:11
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Hocam güzel tespitleriniz var. Yorum yapmamam katılmadığım anlamına gelmesin. Söylenmesi gerekenleri söylemişsiniz zaten...
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 10:01   Mesaj No:12
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:musab27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43173
Üyelik T.: 23 Mayıs 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Mesaj: 106
Konular: 2
Beğenildi:69
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Zühdlüğe, Beytül mala, İslami şuurdaki insanların yöneticilerin israftan kaçınması konularına hem fikirim.
Ama konuyu çok farklı noktalara çekiyorsunuz. acımasız bir eleştiri var.
Öncelikle verdiğiniz örnekler çok güzel. Sahabe Efendilerimizden kıssalar. Fakat O dönem ve o dönemin yönetim şekli ile şuanki yönetimi bir tutmak insafsızlık olur. Yeni kurulmuş, gelişmekte olan, Şeriat ile yönetilen, bir İslam Devletinin temelinden bahsediyoruz. Şuanki ortam ise Türkiye Cumhuriyeti. Yani adı demokrasi olan ve her 4 yılda yöneticisinin değişme ihtimali olan bir sistem.Yani o yapılan saray eleştirdiğiniz yöneticilerin ve çocuklarının değil. ganimet malu kumaşla nasıl bir tutuyorsunuz anlamak güç.

Her ortamda Osmanlı diyerek övündüğümüz O büyük Devletimizin yönetimi de padişahlıktı ve Saraylarda büyüdü yetişti Fatihimiz Kanunimiz, Padişahlarımız. Topkapı Sarayının ihtişamını bilmeyeniniz yoktur. el insaf Padişahlık sistemindeki şeriat ile yönetilen Osmanlının Saraylarını eleştirmediniz de, cumhuriyet ile yönetilen ve şuan o sarayı yapanların bir süre sonra orda olmayacağını bile bile bu denli öfkeyle nasıl eleştirirsiniz.

Beğenmediğiniz eksik gördüğünüz hatalı gördüğünüz yönleri olabilir. Ama son 12 senede ülkeyi ekonomide sağlıkta eğitimde İslamlaştıran faizi indiren baş örtüsünü adım adım çözen imam hatiplerin ilahiyatların ilitamların yolunu açan, chp muhalefeti aksanıyla eleştirdiğiniz sarayın adına bile külliye diyen insanlara bence haksızlık yapıyorsunuz.

Buna en basit ve kibar tabirle nankörlük denir. Daha düne kadar sakallı gezemezken fişlenirken iki kişi toplanıp sohbet edemezken, şehirlerimizde imam hatip bulamazken, her ortamda ezilen dışlanan Dindarlarken,kızlarımız üniversite kapılardan saçlarından çekilirken şimdi şu ortamı getirenlere sizin yaptığınız bel altı vurmaktır kusura bakmayın. İslam için bunca çabalayan insanlara keyif ehli kendisi için saray yaptırdı demek cahil kandırmaktır. Adaletten dem vuruyor ne güzelde örnekler veriyorsunuz. bunca eleştirirken o kadar yapılan güzellikleri silmek ne zaman adalet oldu. el insaf.

daha çok uzun uzun yazar örneklerim ama anlayana az laf kâfidir.
ayrıLık_ beğendi.
__________________
Bilmiyorlar Allah'ım Bilseler Yapmazlardı...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 10:46   Mesaj No:13
Duzcevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Duzcevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 46909
Üyelik T.: 08 Aralık 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Düzce
Yaş:50
Mesaj: 9
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Kıymetli musab27;

Yorumunuzda saydıklarınız doğru ve müslümanlar adına yapılmış hayırlı işler ve atılmış doğru adımlar.. Bunda hiç bir şüphe, tartışma yok. Ve bu konuda azıcık insafı olan, tarafgirlik içinde olmayan, sağduyu sahibi bir kişi bu yapılan iyilikleri görür taktir eder. Kaldı ki milletimizin bu yönetimi başta tutmasının illeti de budur zaten.

Ancak asıl sorulması gereken soru şudur: Milletin hayrına iş yapmış/yapıyor olmak, bu şekilde harcamalar yapma hakkı verir mi yöneticiye? Ya da: Harcama hakkı ölçütü nedir?

Yöneticiler her daim eleştirilir, eleştirilmeli de. Elbette hak üzere eleştirilmeli. Yapıcı, maksadı hakkı, hakkaniyeti ortaya çıkarıcı şekilde...

Selam ve dua ile.
__________________
Allah'a davet eden, sâlih amel işleyen ve: 'Gerçekten ben de Müslümanlardanım' diyenden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet-33)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 11:36   Mesaj No:14
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:musab27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43173
Üyelik T.: 23 Mayıs 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Mesaj: 106
Konular: 2
Beğenildi:69
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Düzcevi Kardeşim;
Yanlış anlaşılmasın kimse eleştirilmez hatasızdır demedim. Hükümetlerde hata yapar siyasetçilerde evliyalarda şeyhlerde biz avamlarda hata yaparız. Hatasız Dost arayan Dostsuz kalır demişler. Hocamda bu söze ithafen Hatasız Dost arayan Mevlasını bulur diyor. zira hatasız eksiksiz olan Allah-u Tealadır.
Amma ahir zamanda İslamiyetin bunca az yaşandığı islamı yaşayanların terörist kabul edilmeye çalışıldığı Müslümanların incindiği şu dünyamızda, sadece Türkiye de değil Dünya da İslamı savunan bir lidere Onun partisine hükümetine, Başkanlık siteminin temeli kapısı olsun diye yapılan saray yada külliyeden (ne derseniz artık) dolayı, konuyu çarpıtarak beytül maldan Ebu Zerr den Hz.Ömer den örnekler vermek konuyu çarpıtmaktır. O Aksaray ne akp ye ne Cumhurbaşkanımıza ne de Osmanlıdaki gibi saltanat padişahlarına yapılmadı. Sonuçta her dönem halkın seçeceği bir Başkan oturacak o koltuğa ve saraya. Eleştirelim ne gerek vardı diyelim. kabul. ama bunu sizde iyi biliyorsunuz ki buradaki amaç saraya yapılan harcama israf değil, hükümetin açığını buldum nasıl giydiririm acizliği.

Süleyman Şah türbesinin taşınmasını bile eleştirmişler. Ölü için Canlı şehid vermişiz. yahu taşımasak olası bir terör saldırısındaki 30 küsür Askerimiz şehid olsa daha mı iyiydi. o zamanda neden zamanında önlem almadık olurdu. ama burdaki muhabbet ne. ölü için şehid verdik. bakış açısıyla nasıl değişiyor değil mi olaylar.

Beni üzen böyle bir İslami sitede chp zihniyeti aksanıyla eleştiriler yapılıp bel altı vurulması. Unutulmasın İslami hassasiyetle eleştiriyorsanız. Ulul emre itaat farzdır. Kafirlik emaresi göremediğiniz idareciye asi olamazsınız. islamiyeti Kuran ayetlerini hadisleri kendi işimize geldiği gibi örneklemek islamiyetin özüne terstir.

12 senede bu kadar islama hizmet eden(kendi ağzınızla da itiraf ediyorsunuz) bir hükümete idareye bu kadar bel altı vurmak hakkaniyete sığmaz. günahtır...

dedim ya çok yazmak tefrikayı çoğaltacak. benim sözlerim yeterli. İslamın şu dönemde en büyük düşmanı islamı yaşıyorum diyerek kendi cemaatini din şeyhini hocasını Peygamber ve o fikirleri ayet hadis gibi at gözlüğüyle yaşayan sözümona islami hassasiyeti oaln bazı cemaatlerdir.

Kendi çevremden basit bir örnek vereyim. Kendi Hocamın bir medresesi var. İmam hatipli çocuklara okul sonrası yatılı ders okuttuğu bir camii altı medresesi. Ve Hocamı burayı boşaltın yoksa sizi kovdururum diyen bir cami Hocası var. bize düşmana gerek yok biz bize yeteriz.
__________________
Bilmiyorlar Allah'ım Bilseler Yapmazlardı...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 12:08   Mesaj No:15
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Musab kardeşim chp zihniyeti mhp akp hdp hiçbirini benimsemem Ülkemizdeki hırsızlık düzeni üzere olan siyasetten Allah'a sığınırım. Bizler eleştiri ve övgülerimizde İslam bilinci ile hareket etmek mecburiyetindeyiz 12 sene içerisinde elbette insanlara faydalı hizmetler olmuştur lakin bu olumlu hizmetler Mücahid müslümanların mütahitleşmesine Demokrasi denen şeytani rejime entegre olmasına sebep oldu. Yıllarca meydanlarda Allah Allah nidaları ile zulme zalime karşı duranlar bugün Allah yerine Para Para demekte Parayı elde etmek adına helal haram israf sınırlarını kendi menfaatleri adına kullanabilmektedirler. Hatırlarsınız kendi adam kayırmalarına Ayet ile dayanak bulan Mehmet Metineri ayeti kesip yahudi mantığı ile Akrabaya yardım etme ayetini.

Değerli kardeşlerim emin olun Akp hükümetinin yıllarca süren birçok zulme son verdiğine kaniyim ve asla görmemezlikten gelmedim. Lakin zulüm ve zalim ile mücadele edenler bugün zulüm ve zalim ile özdeşleştiler. Firavuni karaktere hapsoldular. Her zaman GERİ DÖNÜN ABİLER biz o abiler sayesinde direnişi öğrendik ama bugün o abilerin bu hale gelmesi vicdanen eleştiri hakkı doğurdu.

Suriye ırak ve benzeri ülkelerde akan kanda Ülke yöneticilerimizin katkısı çok fazla olumştur. Akan kanın durmasına katkı sağlaması gereken yöneticlerimiz emperyal güçlerin istek ve arzularına esir olan yanlış okumalar ile bugün Ortadoğuda Müslüman kanının akmasında büyük pay sahibidirler.

Osmanlı demişsiniz şu an yeryüzünde bulunan isimleri İslam devleti olan birçok ülkeden daha olumlu bir yönetime sahip olması doğru olduğu anlamına gelmez. İktidar hırsı ile baştan itibaren amca katli ile başlayan hırs kardeş katli ve daha birçok haksız anlayış içinde barındırmıştır.

Musab kardeşim sizinle her konuda istişareye hazırım ama birine ithamda bulunacaksanız öncelikle tanıyın sonra ithamda bulunun selametle kalın dua ile.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 12:56   Mesaj No:16
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:musab27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43173
Üyelik T.: 23 Mayıs 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Mesaj: 106
Konular: 2
Beğenildi:69
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

YitikSevda Kardeşim;
Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyi söylersiniz? buyurmuş Rabbim. benden son cümlenizde istediğinizi siz neden yapmazsınız. Ben yazılanlara cevap yazdım sadece. itham ise sizin işiniz. yazınızın tamamı boş itham dolu. o paraya taptı bu şundan geçti vs.
"Firavuni karaktere hapsoldular" bu söz ise amiyane tabirle ithamın kralıdır. Mümin olan insanı ,hatta çoğul olarak o insanları, Kurandaki en azılı kafire benzetiyorsunuz. Bundan büyük itham olabilir mi? kafir olmayana kafir diyenin akıbetini herhalde bilirsiniz.

Dedim ya çok söz tefrika çıkartır. Zira sizin zihniyetle ben vakit kaybedemem.
vesselam...
__________________
Bilmiyorlar Allah'ım Bilseler Yapmazlardı...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 14:02   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Musab kardeşim Firavuni Karakter diyorum insanların tutum ve davranışlarına benzetmedir. Firavunlaşma, Belamlaşma, Yahudileşme ve benzeri Karakterdir. Canım kardeşim paraya tapanlarda itham yok gerçeklik var . Akp'li vekillerin çocuklarının serveti gökten zembille inmedi gece yarıları usulsüz çıkardıkları ithalat kanunları ile oluştu. Binali yıldırım dan hatırlarsınız Bilal Erdoğan ve benzeri hepsi hırsızlık ile elde ettiler yok diyorsanız selametle kalın. Taasubi bakış açılarına hiçbir şey anlatamam. Doğrudur bizim zihniyetimiz bozuk düzgün olanların Allah'tan başka herşeye taptıklarına bizzat şahidlik etmişimdir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 18:49   Mesaj No:18
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Hepimiz insanız. Herkes hata yapar. Hükümetin de bazı konularda hata yapması gayet doğal. Önemli olan, yapılan hataların uygun bir dille hatırlatılması ve hata yapanın da olgunlukla yaptığı hatadan dönmesidir. Bu durum, Müslümanların bu dünyada bir birlerinin elinden tutarak kardeşine yardımcı olmaları olarak değerlendirilirse daha iyi olur kanaatindeyim. Bana göre; Müslümanların birbirlerine haramları hatırlatarak kardeşlerine yardımcı olmaları, BİRBİRLERİNE ŞEFAAT anlamı içeriyor. Bu konularda(harama düşene yardım etmede) birbirimize yardımcı olmalıyız. Bunun için hükümetin yaptığı bazı hataların söylenmesinin yanlış olmadığını sanıyorum. Ama yıkıcı olmamalı. Bu hükümetin kalması lazım. Çünkü bu hükümet bir giderse, daha Müslümanların elinden kimse tutamaz...

Öte yandan, hükümetimiz şu an çok deli akan bir dereyi geçiyor. Dere geçerken at değiştirilmez der atalarımız. Şu ortam içinde tek güvenilir lider olarak Sayın Tayyip Erdoğan'ı görüyorum. Diğer hiç bir lidere güvenmiyorum. Hal böyle olunca, şimdiye kadar yapılan olumlu icraatları da göz önünde bulundurursak, devletimizin sonuna kadar arkasındayım.

Ayrıca... Cumhurbaşkanlığı Sarayının hangi amaçla yapıldığını da bilmiyoruz. Muhtemelen ülke yeni bir yüzyıla hazırlanıyor. Bunun için de eski mobilyalar kökten değiştiriliyor. Tıpkı yeni Türkiye'nin kurulduğu yıllar gibi. Alfabe bir gecede değiştirildi. Halifelik kaldırıldı. Ülkenin yönetim merkezi İstanbul'dan Ankara'ya taşındı. Gibi...

Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı Binası, ''ÇAN''Kaya'dan, Aksaray'a taşındı. Sonra da başkanlık sistemine geçiş çalışmaları. Ne olur bilemem ama hükümetin kafasındaki yeni Türkiye'nin yol haritasını şöyle tahmin ediyorum:
Önce Başkanlık sistemine geçilecek. Sonra da Halifelik tekrar getirilecek. Halifelik geldikten sonra da, tüm İslam aleminin tek çatı altında toplanması gündeme gelecek. Muhtemelen hükümetin bu düşüncesi İslam düşmanları tarafından fark edildi. Bunun gerçekleşmemesi için çabalıyorlar. Çünkü İslam ülkelerinin liderliğini ele aldığımız zaman, başta İsrail olmak üzere tüm haçlı zihniyetine rahat uyku olmayacaktır. Bunu belki de başaracağımızdan korktuklarından, önce bütün Müslüman coğrafyasını kana buladılar. Sonra da kendilerine hizmet edecek liderler getirdiler. Tek korktukları ülke biz kaldık. Bunu da halledebilmek için bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.

Halifelik nasıl getirilecek. Şimdi bilindiği gibi Halifeliği kaldıran organ TBMM'dir. Bu demektir ki halifelik mührü hala TBMM çatısı altında. Onun için bu zamana kadar hiç bir İslam ülkesi halifelik bizde diyemedi. Halifelik mührü, TBMM çatısı altında olduğundan dolayı, halifelik yetkisini yine TBMM verebilir. Eğer Başkanlık sistemine geçilirse, böyle şeylerin gerçekleşeceğine inanıyorum.

Öte yandan, Suriye'de Süleymanşah'taki askerlerimizin geri çekilmesi çok doğru bir karar. Bu konuda hükümetimizin sonuna kadar arkasındayım.
ayrıLık_ beğendi.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 19:49   Mesaj No:19
Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…/Mevlüt Hönül

"Eleştiri ahlakı" çok önemli. Eleştirirken güttüğümüz amaç ve niyet de çok önemli. Eleştiren kişi Müslüman ise niyeti yapıcı olmak zorunluluğu vardır. Yani eleştirdiğiniz kişiyi "müminler müminlerin velisidir ve uyarıcısıdır" amacı güdülmelidir. Bunun dışındaki eleştiriler "bel altı vurma sanatıdır." eleştirdiğiniz kişiye varsa kininiz eleştirinizin amacı ve hedefi zaten "bel altıdır." bel altı eleştirisi ise Müslümanlardan başkasının fiilidir.
bu fiiller bize ne zaman sirayet etti?
"yapmadığımız şeyleri söylemeyi meslek edindiğimiz zaman."
Türkçesi düşünce münafıklığı! Arapçası bel'am ! siyasetcesi gezi kafası! fıkıhçası Abduh ve tilmizlerinin mason kisvesi saklı mezhepsizlik kafası! mizahçası çarkçı kemal kafası!

Kusura bakmayın eleştiri Mevlut bey yahut buradaki yorumculara değil "bu kafaya" yapıyorum. İslam'ın "Ebul hakemi" değil "Ebu Cehil'i" hedef aldığı gibi. İki isim aynı kişi. Lakin İslam cehaletin babası lakabını kullanarak kişiye özel değil genele münhasır kafayı hedef aldı.

Konudaki eleştiri mantığına gelirsek kusura bakmayın burada "bel altı saldırısı görüyorum" iyi niyet hiç görmüyorum. Sevmediği bir insanın açığını yakalayıp "aha yakaladım seniii" mantığıdır.
Kusursuz Allah'tır. Kusur ararsanız ateistlerin iğreti kafası Allah'ta bile kusur görmektedir. o kadar namussuz bir kafaları var ki hem Allaha inanmıyorum der hem de Allah şahit ki ateistim der. İnanmadığı Allah'ı şahit göstermesine güleyim mı ağlayayım mı?

Toparlamaya çalıştıkça bu kafa karşısındaki şaşkınlığım konuyu dağıtmakta ısrar ediyor.

RTE İslam devleti başkanı değildir.
TC İslam cumhuriyeti değildir.
TC PARASI beytül mal değildir.

Bunları getirip Hz. Ömer ile Ebu Zer ile kıyaslamak kusura bakmayın çarkçı kemal dedirtiyor.

Bakın laik cumhuriyetin cumhurbaşkanı RTE senin Emevi İslam devletinin halifeleri mi ????
insaf ile bakın bakalım? hangisini tercih edersiniz?

RTE kusursuz değildir. hiçbirimizin olmadığı gibi. ama Emevi Abbasî Osmanlı İslam devletlerinin her bir halifesine değişmeyeceğim bir RTE var.
Müslümanların izzetine pozitif çığır açan bu adamın bırakında sarayı olsun. Hoş o saray devletindir onun babasının malı değil.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Şubat 2015, 22:36   Mesaj No:20
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…/Mevlüt Hönül

Alimoğlu kardeşim tekrar edeyim siyasi partilerden ve zihniyetlerinden uzağım. Yalan dolan sahtekarlık üzere yürütülen siyasi söylem ve eylemlerin hepsi menfaatseldir. En küçük oluşumdan en büyüğüne kadar hepsi rant peşinde benlik davasında. Halife Ömer yada Ebuzer ile asla kıyaslanamaz günümüzdekiler. Örnek vermemdeki amaç Ömer'i dillerinden düşürmeyip ama Ömer'in zıddı hareket etmelerinedir.

Muhammed Abduh'u Tilmizlerini (Talebelerini) eleştirmedeki cesaretinizi Onun tırnağı olamayacak günümüz siyasetçileri içinde kullanmanızı beklerdim. Ne emevi (Ömer Bin Abdülaziz Hariç) ne Abbasi Ne Osmanlı Ne Tc Yöneticilerinin hiçbirini benimsemem işimde olmaz . Benimseyen benimsesin elimden geldiğince uzak durmaya çalışırım.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 4 24 Şubat 2016 00:08
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 3 20 Kasım 2015 21:46
Hakk’ın Siyaseti – Çıkarların Politikası/Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 12 Nisan 2015 00:35
AMERİKA’YI ’’TEKÂSÜR’’ KRİZİ HELAKE SÜRÜKLEYECEK Mustafa İslamoğlu sevginin_bedeli Serbest Kürsü 1 19 Nisan 2014 01:34
İlk Kur’an Müfessiri Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a)/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 5 07 Ağustos 2010 10:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.