Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  10 Mayıs 2015 (22:35), Konuya Son Cevap : 20 Kasım 2015 (20:46). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Mayıs 2015, 22:35   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül

Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül

Seçim sürecinde halkı kutuplaşmaya sevk eden politik anlayışlar meydanlarda, yazılı ve görsel yayın organlarında boy gösteriyor. Bir diğerine laf atmaktan başka “çıkar yol” bulamayan, pisliğe konan sinekler misali kişisel ayıpları ifşa etme yarışına giren politik anlayış, bol alkış ve sloganlar eşliğinde yüceltiliyor.

Allah el-Âlîm’dir, O, gizli-açık her şeyi gördüğü halde kişisel ayıp ve günahların karşılığını hesap gününe saklarken, insan denen varlık gözüyle görmediği, kulağıyla işitmediği birçok hususta yaygara koparıp halk arasında fitne yayıyor.

Hemen her seçim sürecinde A veya B Partisi’nin çatısı altında politik propaganda yapanlar insanları boş vaatlerle aldatıyorlar. Kimi politikacılar Allah’ın ismini kullanarak, kimileri de etnik ayrımcılık üzerine bina edilmiş söylemlerle insanları aldatıp oy toplamaya çalışıyorlar, ekonomik vaatlerle oy “satın almaya” çalışanlar ise bir diğer grubu teşkil ediyorlar. Şu bir gerçek ki, neticede zulmün iktidarı mazlumların omuzlarında yükseliyor.

Yoksulluk sınırının altında yaşayan insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede “refahı ve huzuru elde etmek” adına sandığa koşanlar, kendi keselerini doldurma gayretinde olanlar, makam-mevki putunun peşinden koşturanlar, Allah’ın haram kıldığını helal sayan, “demokrasi” adı ile meşhur kula kulluk düzenine hizmet ediyorlar.

Zulme uğramış olmak cehalete mazeret teşkil etmez; açıkça Allah’ın hükmüne mugayir hüküm ihdas eden ideolojilere çanak tutmak, kula kullukta beis görmemek demektir. “Zulümle birlikte zafer olmaz, açgözlülükle birlikte sağlık olmaz, kibirle birlikte övgü olmaz, hilekârlıkla birlikte arkadaşlık olmaz, edepsizlikle birlikte şeref olmaz, kibirle birlikte sevgi olmaz, cehaletle birlikte adalet olmaz, hasetle birlikte gönül huzuru olmaz, intikamla birlikte yücelik olmaz ve danışmayı terk etmekle birlikte doğru olmaz!” (Mübeşşir İbn-i Fatik, Muhtâru’l-Hikem)

Allah Resul’ünün (s.a.v.), Amr b. Hişam’ı “Ebu Cehil/Cehaletin babası” olarak adlandırması, onun bilgi konusunda eksik veya yetersiz olmasıyla ilgili değildi, Hakikat’i bilerek isteyerek reddetmesiyle ilgiliydi. Kur’an, zanna ve hevaya dayanan, olayların hikmet boyutuna bakmayan, sadece sonucuyla alakadar olan, anlık “menfaatlere” odaklanan zihniyete “cahiliye” adını verir. Zanna ve hevaya dayalı cahiliye hükümleri, 14 asır öncesine özgü olmayıp bugün varlığını bâtıl ideolojilerin çatısı altında sürdürüyor. Cahiliye hükümleri üzerine bina edilmiş olan demokratik düzenin İslam’la herhangi bir alakası yok, aksine mevcut düzende Allah’ın hükümleri açıkça yok sayılıyor. Buna rağmen heva ve heveslerinin kurbanı olanlar gayrimüslimlerin hayat tarzını taklit etmekte, onlar tarafından ihdas edilen sosyal, politik, ekonomik düzeni ve ceza hukukunu benimsemekte hiçbir beis görmüyorlar.

Allah’ın va’zettiği, hiçbir şüpheye ve yoruma yer bırakmayacak derecede kat’i (muhkem) olan bir hükmü uygulamamak veya bir başkası tarafından va’zedilmiş Allah’ın hükmüne aykırı bir başka hükmü tercih etmek küfür, zulüm ve fasıklıktır (Maide: 44-45, 47). Kur’an sorar: “Onlar hâlâ cahiliye hükmünü mü arıyorlar? Kesin bilgiyle inanan bir topluluk için hükmü Allah’tan daha güzel olan kimdir?” (Maide: 50). Ayetlerin hükmü genel olup geçmiş vahiylerin takipçileri üzerinden “Ey Ümmet-i Muhammed, Yahudileşmeyin, Hıristiyanlaşmayın, azgınlaşmayın, aranızda hüküm verirken, ilahî vahye dayanarak, Allah’ın hükmüyle hüküm verin” mesajı verilmektedir.

Bir başka ayette ise şöyle denmektedir: “Allah, size emanet edilen şeyleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verecek olursanız adaletle hüküm vermenizi emrediyor; Allah size ne de güzel öğüt veriyor, zira Allah, akıl sır ermez bir biçimde her şeyi işiten, her şeyi görendir” (Nisa: 58). Müslümanlar bu ayetin hükmü gereği sosyal, siyasî, ekonomik, hukukî, askerî tüm alanlarda işleri ehline vermek ve insanlar arasında Allah’ın emrettiği şekilde adaletle hüküm vermek zorundalar.

Buna karşın ideolojiler heva ve hevese dayalı yasalarla Allah’ın hükmünü devre dışı bırakmaktadır. Allah adaleti emrederken hayatın hemen her alanında adaletsizlik hüküm sürmektedir. Örneğin parası ve gücü olan kimseler suç işlediklerinde cezasız bırakılmakta, baklava veya simit çalan fakir cezalandırılmakta, halkın malını yiyenler serbestçe ortalıkta dolaşmaktadır. Adaletsizlik iş hayatında eleman alımına kadar sirayet etmiş durumdadır. Milyar dolar kazanan patron işçisini asgarî ücret ile çalıştırabilmektedir. Allah’ın açık ve kat’i hükümlerine rağmen bir grup şarlatan mevcut düzende din ticaretiyle meşgul olabilmekte, bir diğer ihanet odağı ırkçılık propagandası yapabilmekte, bir başka güruh ise alenen dine küfredebilmektedir… Zira sonuçta “demokrasi” var bu ülkede!

Kısaca özetlersek, Allah’ın hükmünü hiçe sayan, cahiliye hükmü altında yaşamakta sakınca görmeyen, beşerî ideolojileri ayakta tutmak için çalışan, mevcut sistemi destekleyen tüm kesimler meseleye ilişkin ayetlerin kapsamına girmektedir. Yalnızca Allah’ın önünde eğilmesi gereken başların kendi önlerinde eğilmesinden memnuniyet duyanlar, kula kulluk düzenini meşru saymakta, Allah’ın hükmüne meydan okumaktadırlar.

Mevlüt Hönül
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18120 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2462 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2068 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1747 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2135 10 Mayıs 2015 22:35

Alt 11 Mayıs 2015, 03:03   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:servetim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 77
Üyelik T.: 12 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Yaş:44
Mesaj: 53
Konular: 2
Beğenildi:8
Beğendi:5
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül

fakir kul düşüncelerinize ek olarak şunları eklemeli. Mevcut siyasilere baktığımızda al birini vur ötekine. Hepsi birbirinden kara.

Akparti'nin çok güzel yönetimi dualarımızda hep yer aldı. Son dönemde bu yönetim hızla saltanata dönüştü. Lüks şatafat kabadayılık.

chp malumu ilan. Hepsini toplasan bir adam etmez. Yaşar Nuri'si ise imansız müftüsü ihsan Özkes'i ile ithal derwişi ile pişkin-yalancı-kullanılır piyon kılıçdaroğlu ile sadece dinsizlik salatası.

bdp kürt kitlenin temsilcisi mazlum parti olarak ortaya çıktı. Demirtaş'ın oy uğruna dine diyanete saldırması, Müslümanların inancı ile CHP'ce davranması,Kabetullah'ı Kudüs'ü alay konusu yapması şimdiye dek şahsımdan aldığı oyu geri çektirdi.

MHP zaten malumu ilan. Irkçı faşizm kandan kinden beslenen kronik hastalık.

haydar baş profluğu bakkaldan almış olsa gerek. Kürtleri inkar etmesi. Atatürk'ü seyit ve kuran hafızı yapması. Zübeyde'yi sahabe yapması. Mısırlıoğlu hocanın deyimi ile çüş......

Demirtaş'ın gözü aydın olsun.Benim ve sorumlu olduğum ailemin oyu bu kez çöpe.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mayıs 2015, 10:56   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül

Kurtler alevi ve ateist olanlar var sanirim bende hdp meselesi ve kurtmu alevimi anlayamiyorum
Musluman kurtler azinlik olmali:(
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Kasım 2015, 20:46   Mesaj No:4
Avatar Otomotik
Durumu:'Yolcu' isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13955
Üyelik T.: 21Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 27
Konular: 1
Beğenildi:13
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül

işid e katılan bir genç ten şu sözleri duymuştum , oy kullanan lar kafir dir. ne yani doğru mu söylemiş genç.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 4 23 Şubat 2016 23:08
Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 44 19 Kasım 2015 18:23
Hakk’ın Siyaseti – Çıkarların Politikası/Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 11 Nisan 2015 23:35
Kur’anı Ölülerin Gözleri İle Okuyanlar. / Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 3 17 Ağustos 2012 22:23
İlk Kur’an Müfessiri Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a)/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 5 07 Ağustos 2010 09:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.