Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB YAZARLAR ODASI.::. > Yazarlar > Muhsin Arslan

Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhsin Arslan,Açılış Tarihi:  12 Şubat 2010 (11:24), Konuya Son Cevap : 21 Aralık 2011 (12:43). Konuya 12 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Şubat 2010, 11:24   Mesaj No:1
 Medineweb Yazarı
Muhsin Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhsin Arslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1032
Üyelik T.: 23 Mart 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:49
Mesaj: 90
Konular: 61
Beğenildi:67
Beğendi:0
Takdirleri:322
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!/Muhsin Arslan

Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!/Muhsin Arslan

Şunun altını çizerek başlayalım;

"İslam Ümmetinin parçalanmasının / mikrop kapmasının,hasta olmasının yegâne sebebi, Batının İslam dünyasına aşıladığı ulusçuluk,namı diğer faşizm mikrobudur".

Ulusçuluk, Ulusalcılık Kur'an'nın reddettiği, savaştığı, asla kabullenmediği bir küfrün hezeyanıdır.

Ulusçuluk Kuran Atmosferinden beslenen Müslümanların, düşüncesi, kabulleneceği/benimseyeceği bir yol olamaz.

Kur'an'a göre, ırklar, renkler, diller, kavimlerin en doğal hakkı ve olması gerekendir. Bu hak doğuştandır ve evrenseldir. Ne Kimse tarafından bahşedildi nede kimse tarafından geri alınabilir.

Hiç bir canlı babasını anasını dilini ırkını seçmemiş, yine hiç bir canlı isteği halinde, rengini dilini ırkını babasını anasını değişme şansı da yoktur.

Hiç bir canlı diğer canlının, ırkını rengini dilini değiştirme, asimilasyonlaştırma hakkı da yoktur. Bu talihsiz vicdansız girişim, evvela kâinat Yaratıcının sünnetine savaştır.
Biz Müslümanlar, kimlik konusunda islam'ın belirlediği ölçüler dâhilinde yaklaşmak ve bu ölçü dışındaki her ölçüyü red etmekle mükellefiz.

"diller ırklar renkler" Allahın ayetlerindendir. Kürt veya başka bir kavmin kimliğini yok saymak, dejenere asimalisyon veya inkâr girişiminde bulunmak, Allah’ın bir ayetini yok saymak anlamına gelir(bakara 85).çünkü bir kimliği yasaklamak, inkâr etmek, namazı orucu inkâr ile eşdeğerdir. Sonuçta hepsi birer ayettir...

Irkçılığın cahilliye davası olduğu ve bu davanın mensuplarının(namaz kılsa da, oruç tutsa da, kelime-i şehadet getirse de) cehennemlik olduğunu, İslam peygamberinin ana mesajlarından/uyarılarından birisidir(hakim, müstedrek 4/298).
Irkçılıkla uğraşanlar "Yahudileşen İnsancıklardır".

Bu ülkede Kürtlerin ve Türklerin sorunu yoktur. Bu sorunu yaratan bazı Türkler ve bazı Kürtlerdir. Bu iki gurupta aynı yumurtanın ikizleridirler.
Her ikisi de sekülerdır, batıcıdır, ulusçudur, inanç kaygıları yoktur, İslam çimentosunu red ederler, jakoben, tepeden inmeci, materyalist laik toplum mühendisliğine soyunan çıkarcı ,bencil,gayri insani çürük bir siyasettir.

İslam’dan uzaklaşan seküler, batıcı akıl, Yahudi kafa,her doğal kaynağı kirlettiği gibi, doğal bağları, ırkları,huzurları, aidiyetleri ve kardeşlikleri de kirletti.

Bilinçli ve planlı bi şekilde,bu ümmetin yetimleri olan kürtleri,islam'dan uzaklaştırmak,zülüm edilerek kin besletmek,isyan ettirmek,devletine düşman etmek,piyonlaştırmak,kirli işlerinde kullanmak,planları hep uygulanmıştır, uygulanıyor.(!)

Kürt Muhammed'in dünyasına bakın;

"gece pkk kapısını çalar,beslenir yer içer,döver,elindeki parasını haraç alır.gündüz jitem kapısını çalar döver ezer pislik yedirir.kontra ortadan kaldırır,korucu asit kuyusuna atar."
Kürt Muhammed ne yapsın sizce ?

bölge 90'lı yıllarda,jitem,pkk,hizbukontra,korucu,ağalar,kafat asçı ülkücü koalisyonu ile kanunsuz yönetildiğini resmi olarak gün yüzüne çıkmıştır.
ashabı kiram ile yaşıt müslüman olan,bu yetim halkın çaresizliğine bakın..! bu koalisyonun hiç bir üyesini sevmiyor.hiç birisine gücü yetmiyor.gözyaşlarını silecek bir şefkat eli aramaktadır.

İslam tarihiyle yaşıt Müslümanların kardeşliğini, kirli batının kirli projeleriyle kirletildi. Ve maalesef islam'dan bihaber olan bazı Müslümanlarda bu kirliliğe dur diyemedi. Hatta bu kirliliği dindarlığın bir gereği olarak algılandı!

Hiç Bir Müslüman imanından bağımsız bir kimlik tespitinde bulunamaz. Eğer fıtri kimliklerini, inanç kimliğinin önüne geçiriyorsa, bu müslüman'ın imanında problem var demektir.
Bunun bir başka anlamı "Allahtan kimlik kaçırmaktır"
Bir Müslüman, diğer Müslümanlarla yalnız kardeş olma şansları vardır. Müslüman ise başka seçenek lüksü yoktur.Ve kardeşliğinin gereklerini yapmak zorundadır.
Bu anlamda, Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Kulağımızı gözümüzü midemizi koruyup kolladığımız gibi, ırkı rengi dili ne olursa olsun, tüm Müslümanları koruyup kollamamız bizim için farzul ayn dır.

Kürt ırkına mensup kardeşlerimizi, laik seküler kirli batının kucağına, tuzağına atmayalım. Onları korucu, jitem, hizbukontra, kafatasçı faşizm,PKK ve ergenekon'un pençesinden kurtaralım.devletin bu koalisyonu temizlemeye çalışması sevindirici bir durum.

Vücudumuzun bir azası olan gözümüze asit dökülmesine seyirci olmayalım. Kürtlerde bizim bir azamız değil miydi?

Yapmamız gerekeni yapmazsak, yapmamamız gerekeni yaparsak, batıcı ,yahudi kafalı insafsızlardan ne farkımız kalır.
Biz zilzalın son ayetini okuduk mu?
Cumanız Mübarek olsun.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
12.02.2010
abdulmelik@medineweb.net
Muhsin Arslan
Malazgirt
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Muhsin Arslan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ey Filistin sessiz ol Süslümanlar uyuyor! Muhsin Arslan Kara Kartal 4 200 19 Kasım 2023 23:24
Kim Suçlu? /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Filistin 6 791 02 Aralık 2021 20:10
Şaşı Bakışlar Şase Yakar Muhsin Arslan Muhsin Arslan 0 759 12 Temmuz 2020 03:11
Korona'nın vaveylası/Muhsin Arslan Muhsin Arslan sadık 2 1055 03 Nisan 2020 05:38
Suçlu Kim? Hırsız mı? Ev Sahibi mi? Muhsin Arslan salih 5 1642 27 Şubat 2018 22:04

Alt 12 Şubat 2010, 13:34   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Abdulmelik abi: Gönderdiğin linke baktım. Cumadan döndükten sonra inş incelersin açıklamalarımı. Yazına biraz katkıda bulunmak istiyorum: Lakin KOPY-PASTE yapmayacağım ve bizzat kendi emeğimle yazacağım için lütfen yazının uzunluğuna bakıp, geçiştirmemenizi rica edeceğim.

Giriş cümlesindeki tespit:"İslam Ümmetinin parçalanmasının / mikrop kapmasının,hasta olmasının yegâne sebebi, Batının İslam dünyasına aşıladığı ulusçuluk,namı diğer faşizm mikrobudur".
Bu cümleyi aşağıdaki yapacağım açıklamalardan sonra yeniden kurmanı tavsiye ediyorum.Ya da yerine başka bir tespit.Bu tespit Türkiyedeki muhafazakar zihniyetinin klasik bir ezberinden başka birşey değildir. Biz ise "Pis Batı-Kötü Batı geldi, gül gibi ümmetimizi bozdu" gibi bir bakış açısı ile ANALİZ yapmak suretiyle SEBEB SONUÇ ilişkilerini kurarak ANALİTİK BİR TARİH okuması yapmak zorundayız.Aksi takdirde topu BATI ya atan tüm Tembel reflekslere farkında olmadan katkıda bulunmuş oluruz.Bu girizgahı da senin derdine yanan ve haykırışına katkıda bulunmak isteyen bir kardeşin olarak yazıyorum.

Biz de ki mezheplerin oluşumu kendiliğinden değildir.Mesela bir mutezile'nin oluşumu nasıl ki mürcie ile hariciliğin kapışmasının ortası ise
yani:
Haricilik: Büyük Günah İşleyen sahabeler cehennemliktir,
Mürcie : Büyük Günah İşleyen Sahabeler cennetliktir
Mutezile: Büyük günah işleyen sahabeler: Cennet ile Cehennem arasındadır!
Müslüman Mezhebler tarihindeki sebeb-sonuç ilişkileri ne ise
Batı'daki AYDINLANMA adı altındaki kararmanın da kendisi bu SEBEB-SONUÇlara dayandırılmalı.

Faşizm'de bir şeyin öncesi, sonrası ortası olduğu için Faşizm tek başına günah keçisi olamaz. Zira kürt sorununun temel sebebini Faşizm üzerinden Batı'ya yüklemek, bizi klasik ortalama dinci kafanın dünyayı sittin sene yanılsamasından başka bir yere götürmez.

Yani biz böyle güzel güzel oturuyorduk. Birden birileri "hadi faşizmcilik oynayalım" "getirin bombaları" "nerden başlayalım" "hadi türkiyeden başlayalım" "küürtler pabucu yaarıımm çııık dağlara oynaayalıımm" dediler de ondan birden bire biz böyle olduk, diye başlamadı hiç bir şey.

Batı aynada kendine bakıp: "Madem Batıyım eee o zaman biryerleri Batırayım"

Faşizme dair kısa bir izahla girelim o halde:

1) Kilise= Tanrı'dır Batıda. Katoliklik ve Ortodoksluk mezhepleri Tanrının Hakimiyetini yeryüzünde egemen kılmak ve İsa Peygamberin akidesiyle dünya işlerini yönetmek gerektiğini savunurlar. Tanrı İsa'nın bedeninde Kiliseleşmişti.O yüzden Batı için KİLİSE demek= Ekmek-su-ilaç idi. İnsanların TC kimlikleri gibi vatandaşlık kimlikleri yok idi.

- "Sen kimsin" diye sorduğunuz zaman, size Ali oğlu Ahmet Malazgirt Emrett Gommtanım! diye de cevap vermiyorlardı.Bu sorunun cevabı bağlı/ait olduğu kilisenin adını vermekti.

İşte bu kilise köleliğine 1700 yıllarının 300 yıl kadar öncesinde kanlı hesaplaşmalar oldu Batıda.Kiliseden-Tanrıdan-Kamu Teröründen kurtulmak isteyen bir Burjuva sınıfı insanlara AİDİYET aşılamakla başladı işe. Çünkü aidiyet o zamanlarda İSA EFENDİye ait olanlar ile İSA EFENDİYE karşı çıkanlar arasında taksim ediliyordu. Burjuva sınıfı: Feodal değerlerden ve kiliseden insanları kopartmak istedi: Çünkü Zengin Burjuvazinin çıkarlarına tersti Kilise. Ve Batı Avrupa'da İngizlere: SİZ İNGİLİZSİNİZ, Fransızlara: SİZ FRANSIZSINIZ , Almanlara ise: Siz Almansınız demek suretiyle önce ULUS BİLİNÇ aşılandı. Artık İSA ÜMMETİ adı altında KİLİSE terörüne karşı güçlü bir AKIM başlamıştı: ULUSÇULUK!!!

İŞTE bu Ulusçuluk ilk çıkışı itibari ile: DİN KARŞITI idi, çünkü Dinden-Kiliseden-Tanrıdan çok çekmişlerdi. Ardından DİN KARŞITI ulusçuluğa tepki olarak MUHAFAZAKAR ULUSÇULUK başladı, bunlarda İngiliz-Hristiyan sentezini; Alman Hristiyan sentezini, Fransa-Hristiyan Sentezini savunanlar idi: Bizdeki TÜRK-İSLAM sentezinin ilhamı ve menbağı bu MUHAFAZAKAR ULUSÇULARDIR.

Faşizm: Batının bir karın ağrısıdır.ve Batı da Fazimle hesaplaşmıştır.Mesela Ulusçuluk ALMANYA-FRANSA-İNGİLTERE için uygundu.Çünkü içlerinde başka ırklar ciddi anlamda hem söz konusu değildi, hem de Kiliseden kurtulmaları için bu insanların önce KİLİSE AİDİYETlerini yıkmak yerine BİREY bilinci verilmesi gerekiyor idi.Yani bir insana

-KİLİSEYE MUHTAÇ DEĞİLSİN, ÖZGÜR OLMAK İSTİYORSAN SEN ARTIK BİR ALMANSIN!

deniyordu. İş Bu anlayış bağrında farklı kimlikler barındıran İtalya gibi, Rusya gibi, ABD gibi,Latin ABD gibi yerlerde acı sonuçlar doğurdu.Çünkü İTALYAda herkes İTALYAN değildi.

Faşizmi anlamak istiyorsanız: Onun NEYE KARŞILIK çıktığını iyi bilmek durumundayız.Zira Almanlar bir yandan Fransızlar bir yandan İngilizler bir yandan Hızla İSLAM DÜNYASINI YAĞMALAMAYA giriştiklerinde: İslam dünyası zaten YAĞMALANMAYA HAZIR BİR HALDE ÇOOKTAN GÜZELLİK UYKUSUNA dalmış idi.

Ve Fransa CEZAYİRİ işgal ettiği zaman CEZAYİR İŞGALİNE KARŞI: ALİ ŞERİATİ gibi devrimciler, MASSİGNON gibi hristiyan- GURVİCH VE BERGUE gibi Anarşist Yahudi ve Hristiyan hocaları ile birlikte Üniversite öğrencileri ve bir çok Batılı CEZAYİR direnişinin yanında FRANSA SÖMÜRGESİ karşısında cephelerde savaştılar.

Bunun örnekleri ile doludur Batı!

LİBERALİZM yani serbes piyasa ekonomisi: İNSANLARA ÖZGÜRLÜK sunarken, en çok ta FAŞİST düşüncelere karşı çıkıyor gibi görünürken insanlara MARKETLERİN-TÜKETİM PANAYIRLARININ kapısını açıyor idi.

Yani İnsanlrı artık ÜSTÜN ALMAN İNANCINA SAHİP HİTLER değil de ÜSTÜN TÜKETİCİ İNSANa inanan üstelik FAŞİZM karşıtı LİBERALİZM yakacak idi: Ama Ateşle değil, FAİZ-KREDİ KARTLARI vs dev alış veriş merkezleri ile...


Yani FAŞİZM-ULUSÇULUK; MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİLİK vs bunlar bir sonuçtur.Tüm bu LAİK-MİLLİYETÇİ-DEVLETÇİ unsurlar DİNCİ-İSACI-KİLİSECİ-SKOLASTİK-ALLAHIN HAKİMİYETİNİ YERYÜZÜNDE KURMAK gibi bi DİN KAFATASÇILIĞINA soyunan HRİSTİYAN dünyanın kendi içindeki patlamalarıdır.

NİETZCHE : TANRI ÖLDÜ dediği zaman kastettiği ALLAH ÖLDÜ değil idi. Zira NİETZCHE bundan kastı: KİLİSENİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ DİKTATÖRLÜĞÜ İsasıyla Tanrısıyla İnciliyle Kilisesiyle herşeyiyle ÖLDÜ!! demek idi!
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2010, 14:28   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Faşizmin arka planı bu iken TC Ulus Devletinin arka planına baktığımız zaman ise

2.Mahmudları, 1, ve 2. meşrutiyet kanunlarını görmeden KÜRT SORUNUNU anlayamayız ve sebebini SAPTIRIRIZ.

Yanlış bir sebebe bağladığımız için de yanlış çözümler üretiriz.

Osmanlı'nın Batı karşısındaki gerileyişi sadece ORDULARININ GÜÇLÜ BATI ORDULARI karşısında yenilmiş olmasından kaynaklanmıyor idi...O bir sonuçtu.

Zira ORDU DEMEK TEKNOLOJİ demektir. Teknoloji ise Bilim demektir. Bilim demek İlim demektir. İlim demek ise İnsan demektir.İnsan demek: İman-Sorgulama-ve Üretim demektir.

Şimdi tersinden gidelim biraz:

İMANI ile dünyayı ve hayatı sorgulayan ve sürekli üreterek kendini yenileyen bir insanın DİNAMİKLERİ ona MADDEYLE kurduğu ilişkinin de seyrini belirleyecektir.

Yani bu insan FOSFORU KEŞFEDER AMA ONDAN FOSFOR BOMBASI yapmaz. Zira İmanı buna izin vermez ama sorgulama ve arayışları neticesinde elde edeceği potansiyeli güce çevirdiği zamanda o güçle düşmanları karşısında da ZİLLETE düşmeyecektir.

Peki 1400 lü yıllarda BİZİM İHVANUS SAFA EKOLÜ VE BİLİM EKOLLERİMİZ İspanyalardan Batı Avrupaya kovalanırken, her türlü teknolojik gelişme yasaklanırken, ALLAHA İNAN GERİSİNE KARIŞMA düşüncesi Saltanat tarafından sürekli dayatılırken, Bilimsel araştırmalar PADİŞAHLARIN SARAYLARIMIZIN kontrolünde hadım edilirken, MELEKLER DİŞİ Mİ ERKEK Mİ diye alimlerimizin tartıştığı bir zeminde BATI KİLİSEDEN semeri boşanmış eşşekler gibi kaçarak dünyayı yeniden TANIMA ANLAMA YORUMLAMA faaliyetlerine girdiği zaman biz ise DÜNYADAN YÜZ ÇEVİREN ONA DEĞER VERMEYEN ekollerimizle köhneyen medreselerlerimizde BİNA okuyo duruyorduk.

O yüzden KÜRT SORUNUN temelinde SADECE BATI VE FAŞİZM yatmaz.Bununla birlikte DOĞU VE SÜNNİLİK-ŞİİLİK; HİLAFET-İMAMET yatar

BATI kiliselerinde MESİH GELECEK VAHŞET BİTECEK anlayışı yerle bir olurken
DOĞU medreselerinde MEHDİ GELECEK HEPİMİZİ GURTARECEK anlayışı hakim olmaya başlıyor idi..

Bakın.Türkiyedeki ALEVİLER ÇOĞUNLUKTA olarak ATATÜRKÇÜ takılırlar? Neden hiç düşündünüz mü? derneklerinde cem evlerinde HZ.HÜSEYİN İLE ATATÜRK resmi yan yanadır? Neden?

Çünkü SÜNNİ OSMANLI Şİİ İRAN la yaşadığı sürtüşmelerde, Alevi anlayışı da göz açtırmıyor ve Alevilere üvey evlat ve potansiyel tehlike olarak bakıyordu. (Haklıydı ya da Haksızdı bunu başka bir tartışma konusu olarak bırakalım.)

ALEVİLER sünni karakterli Osmanlı karşısında ATATÜRKÜN kucağına itildiler ve KEMALİZM e siyaseten sarıldılar.Yoksa LAİK KEMALİZM nasıl oluyor da kendisi bir DOGMA olan aleviliğe bağrını açabiliyor?sakın CHP için ALEVİLER OY DEPOSU OLMASIN!!!
Demekki burda Sünni Muhafazakar zihniyet karşısında BATICI LAİK SEKÜLER KEMALİZM ile DOĞULU, BATINİ,VE DİNDAR ALEVİLİK arasında KİRLİ BİR FLÖRT SÖZ KONUSU!!!

ASIL SORUN FAŞİZMİN BİZİ NASIL KİRLETTİĞİ DEĞİL,
ASIL SORUN BATI RÖNESANSI SONRA ÇIKAN AYDINLANMA İDEOLOJİLERİ KARŞISINDA İSLAM DÜNYASI NEDEN YENİLDİ?

O dönemler M.AKİF ERSOY ne demiş bakalım:
İçeridedir darbe… Dışarıda değil… Asla değil!
Sonra olmaz rastgele dünyada bir şey, böyle bil

‘Gökten gelen bela’ sözünün manası yoktur, herzedir;
En beyinsizler bile istikbali zira kestirir

Gökten inmez bir de hiçbir şey… Bütün yerden taşar
Kendi ahlakıyla bir millet ölür, yahut yaşar


Bu başımıza gelenler ALLAH'tan diyenler ile Bu başımıza gelenler BATI'dan diyen kafalar arasındaki ortak nokta ikisi de sorunu DIŞARIDA aramalarıdır.

O zaman temel soruları şimdi sorabiliriz

1) KÜRTLER bu topraklarda TC kurulmadan önce OSMANLI iktidarı ile bir sorun yaşıyorlar mıydı?

2) 1.meşrutiyet ve 2.meşrutiyetlerde OSMANLININ kıblesi BATI'ya çevrildiğinde ŞEYHULİSLAM BÖÖYYYÜÜÜKK ALİMLERİMİZ ne yaptı?

3) M.KEMAL ATATÜRK tipik bir İNGİLİZ düşünce sistemini aynen OSMANLI BAKIYESİ olan ANADOLU TOPRAKLARINA giydirmeye çalışırken, İSLAMİ DİRENİŞ VE ÜMMET HAYKIRIŞINDA olan gerçek İMAM'ların başına neler geldi?

4) FAŞİZM-MARKSİZM-LİBERALİZM-KAPİTALİZM gibi Batıl İFSAD düşünceleri AYAKTAYDI DA, Sünnilik-Şiilik-Hanefilik-Şafilik- ŞEYHÜLİSLAMLIK- Bilim adamlarımız, Siyaset adamlarımız yani HAKTAN yana olanlar UYUYORLAR MIYDI?

5) HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU İSE: Yani BATILIN varlığı HAKKIN yokluğu ise: BİZ BATININ suçlarına mı bakmalıyız?
Yoksa KİLİSE İBLİSLİĞİNDEN KAÇARKEN MATERYALİST ŞEYTANIN kucağına düşen BATI halkları karşısında BİZİM NEDEN BATI MODERNİZMİYLE HESAPLAŞAMADIĞIMIZA MI?

6) Biz SASANİLERDEN aldığımız SALTANAT ile İSLAMI sasanileştirmiş, BİZANSTAN aldığımız DİN ADAMI-VE KRAL sistemiyle BİZANTİST bir yapıya kavuşturduğumuz yani ŞEYHÜLİSLAMLIK KURUMU İLE PADİŞAHLIK KURUMUNU BİRBİRİNDEN AYIRIP, ŞEYHÜLİSLAMLIK KURUMUNU SARAYA BAĞLAMAK suretiyle 2.bi darbeyi indirmedik mi?

Şimdi hem SALTANATÇI- HEM DE BİZANTİST olan İSLAM DÜNYASI yani OSMANLI güçlü orduları ve dinamik izm'lerle KARŞISINA DİKİLDİĞİ BATI ile hesaplaşacaktı?

Demekki ATATÜRK VE LAİKLİK VE ULUSÇULUK bizi ele geçiren CANAVARIN KUYRUK KISMI: Yani zurnanın son deliği!!!

O halde bu zurna ilk hangi delikte ZIRTlamaya başladı, bunun tespiti ile başlamamız gerekiyor..

Zira SINIRLAR KALKIYOR ARTIK- DÜNYA GLOBALLEŞİYOR- FAŞİZMDE tarihe gömülmeye başladı, dünya birbirini tanıdıkça KÜRT TÜRK ARAP İNGİLİZ kalmıyor.

Artık AZ TÜKETENLER İLE ÇOK TÜKETENLERİN kavgasına sahne olacak bir dünyaya doğru evriliyoruz.

KÜRT HALKI nı artık tehdit eden güç: LAİK ULUSÇU FAŞİST TÜRKÇÜLÜK de olmayacak.

Biz MİKROBU FAŞİZM olarak gösterirken bile mikrop DİN değiştirmiş olarak kanımıza girmeye devam edecek.

ALT KÜLTÜRLER hızla yok oluyor.

BAKIN MALAZGİRTE: Siz doğudasınız ve kürtsünüz. Ne kadar KÜRTSÜNÜZ BİR BAKIN.

Çocuklarınızın bir çoğu KÜRTÇE bilmiyor. Ama bunun acısıyla yanmak yerine İSMAİL YK gibi bir hayat yaşayamanın acısını çekiyor.

Biz Türkler bile ARTIK GERÇEK TÜRK gibi değiliz.Bunun acısını ben yaşıyorum.
Sömürü sadece KÜRTLÜĞÜ TÜRKLÜĞÜ yağmalamıyor. BİZİ DE başkalaştırıyor. Artık KÜRT SORUNU KARŞISINDA DUYARSIZ KIBLESİ AMERİKA OLAN SAMANYOLU TV ler ve bir sürü TÜRK-İSLAM sentezci tarikat cemaat KÜRTLERİ-TÜRKLERİ hançerliyor!

DOĞU ARTIK BATILILAŞIYOR, KÜRTÜ KÜRT YAPAN tüm değerler, AFRİKALIYI AFRİKALI yapan tüm YERLİ değerler ölüyor...

Bu yerli değerlerin savaşını ise bugün LİBERALLER, HUMANİSTLER VE SOLCULAR veriyor.

Bizim İSLAMCILAR ise hala CÜPPELİ-ŞEVKET EYGİ- RADİKALLİK-GELENEKÇİLİK , KIL TÜY SAKAL muhabbetlerinde tüketsinler hayatlarını...

KÜRTLERİ ancak ve ancak TEVHİD kurtarabilir. Yani neyin TEVHİDİ?

Mülk-Emek paylaşımı EŞİT VE ADİL olacak bir GERÇEKLİĞİN SAVAŞI ile
HAK-RABB-İLAH-RAHMAN olan Allah hakikatinin yan yana gelmesi ile...

YANİ EMEK İLE İNSANIN ANLAM ARAYIŞI OLAN İSLAM ARAYIŞI yan yana gelecek.

bu da ancak ve ancak bizden başlayacak...

zira MATERYALİST İDEOLOJİLER
KİLİSE DİN TERÖRÜ
PROTESTAN KAPİTALİST ahlaksızlık BUNLAR İSİM VE ŞEKİL DEĞİŞTİRE DEĞİŞTİRE HER ZAMAN KABİL'İn yanında yer alacaklardır..

ÖYLEYSE HABİL'ler neden uyuyor! ve ÜMMETİN YETİMLERİNİ KABİL'LERİN katliamları karşısında ÖYLE BAĞIRIP ÇAĞIRARAK YA DA SUÇU KABİLLERE ATARAK DA DEĞİL; kendi sistemlerini kurarak, hayatı insanı onun yürüyüşünü güçlendirerek HABİLLERE NEDEN KATILMIYOR?

Bunların heeeeepsinin toplamı
ez-cümle:

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır[/b]. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir. (BAKARA-177)
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2010, 14:58   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

İçinde yaşadığın BÖLGENİN sorunlarına ve acılarına GÖSTERMİŞ OLDUĞUN duyarlılıktan ötürü de , seni tanıyor olmama ve her zaman bu konuda takdir ediyor olmama rağmen, ben bir kez daha bu konuyu GÜNDEME ALDIĞIN İÇİN: sana teşekkür ederim kendi adıma...

Umarım bir nebze olsun konuna katkıda bulunup, derdimizi paylaşabilmişimdir.

Batının Ulusçuluğu ACILARLA doludur. Geri planda yatan kahredici gerçekleri ise DİN-KİLİSE-ORTODOKSLUKTUR.

İnsanlık ailesi olarak dünyayı BATI-DOĞU diye ayırmadan, EVRENSEL acılarımıza ve Yaralarımıza birlikte sahip çıkmalıyız.

BATI nın ulusçuluğu ile Doğunun Yobazlığı arasında çok önemli geçiş köprüleri vardır.

Bizim burdan kovduğumuz, yaktığımız, kitaplarını yasakladığımız, ya da düşüncelerine önem vermediğimiz bilim adamları ve alimlerin eserleri İSPANYA üzerinden İTALYA VE BATI AVRUPA ya açılmış olup, onları KİLİSEDEN KURTULMALARINI sağlamıştır. Ama bununla birlikte KİLİSEDEN kurtulan bu coğrafyanın insanları İSLAM DÜNYASININ UYUYOR OLMASINDAN DOLAYI elde ettikleri özgürlüğün SORUMLULUĞUNU almak yerine SORUMSUZLUĞUYLA kudurmuş olup, BUMERANG gibi döne döne bize İDEOLOJİLER VE İZMLER olarak geri dönmüştür.

O yüzden aslında DOĞU-BATI ayrımı bile saçma ve yersizdir.Bunun üzerine düşünelim:

Kim doğu? Neye göre doğu? Niye doğu?
Kim Batı ? neye göre batı? Niye batı?
Bu ayrımı KİM YAPTI İLK? NEDEN YAPTI?
Allah bile Kuran da YÜZÜNÜZÜ DOĞUYA BATIYA DÖNMENİZİN BİR ÖNEMİ YOKTUR diyerek KIBLEMİZİ COĞRAFİ eksenden çıkartıp EVRENSEL BİR BEYTULLAHA çevirmiştir.

O yüzden BATININ ULUSÇULUĞU bizi çok ilgilendirir. Onu iyi tanımazsak yeni ATATÜRKLERLE yeni JÖN TÜRKLERİMİZ kıblemizi BATIL'a daha çoookkk çevirip evirirler...

Dünya biz MÜSLÜMANLARDAN SORULUR...
BATISI DA DOĞUSUDA...YERYÜZÜNDEKİ TÜM DİRENİŞLER...Afganistandan Latin Amerikaya dek!!!


KAHROLSUN EMPERYALİZM KAHROLSUN KAPİTALİZM diyebilmektir önemli olan.

[b]
Onun için İÇİMİZDEKİ ABDESTLİ KAPİTALİSTLERLE işe başlayıp, onların EMPERYALİST LİBERALİZME eklemlenmelerinin karşısında durmalıyız. Çünkü BATIDAN DOĞUYA gelen tüm İDEOLOJİLERİN arkasında BURJUVA sınıfı vardır.Burjuva sınıfının AYDINLANMA savaşının arka planında ise
MALI KİLİSE Mİ GÖTÜRECEK?
YOKSA ZENGİNLER Mİ GÖTÜRECEK? kavgası vardır...

O yüzden dinlerin bir vicdan yüzü vardır: ADALET-ÖZGÜRLÜK-CİHAD-EŞİT PAYLAŞIM gibi sosyal değerler uğrunda DEVRİMCİLER-MUSTAZAFLAR-İŞÇİLER-EMEKÇİLER-KIYAMÎ ALİMLER ona inanır.

Bir de AFYON YÜZÜ vardır: Bütün YİYİCİ-YIĞICI-SÖMÜRÜCÜ Belam'lar Samiriler, Kapitalistler,Sentezciler,Devletçiler,Irkçılar, Muhafazakar kapitalistler de bu Afyon yüze sarılır.

Bu bağlamda KALEM SURESİndeki BAHÇE SAHİPLERİ KISSASI ile KÜRT SORUNU arasında ne bağ var iyi anlamalıyız.

dünyayı iyi TAHLİL ETMELİ VE ÇÖZÜMLEMELİYİZ..

yeryüzünün HALİFESİ olan insana da bu yaraşır!

selam ve dua ile babacan!
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2010, 16:35   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Hazan Mevsimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11236
Üyelik T.: 19 Aralık 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 338
Konular: 71
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Müslüman olan , akıllı olan, Cenneti isteyen , yüce Allâh’ın razı olacağı , Cennetini ve kendi güzelliğini tattıracağı bir kul olmak isteyen yüce Allâh’ın âyetleri karşısında büyüklenmesin , tevbe etsin, inansın , uysun , kurtulsun. Ves selâm.
(17 isrâ 53) “Ve de kullarıma desinler (onu) ki o en güzel , elbette şeytân kışkırtır aralarını , elbette şeytân oldu insana düşmanın ayıranı”.
(35 fâtır 6) “elbette şeytân size düşman , böyle iken edinin onu düşman , başka değil çağırır taraftarlarını olsunlar diye arkadaşlarından hovlanan ateşin (seîr’in)”.

Salat ve selam ona yüce Allâh’ın elçisi Muhammed dedi;

“Peygamberlerin dini birdir”.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2010, 23:58   Mesaj No:6
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

değerli kadir,
1-doğrusunu istersen ben siyaseti sevmem. kurcaladıkça nefis(!) kokusunu hazmedemediğim için.dile getirdiğim anlatmaya çalıştığım müslümanlara ne oluyor ?
2-ben batıdan coğrafi anlamını kastetmiyorum.batı(L) kelimesine yükleyerek batı diyorum.yani coğrafik anlamda değil.
3-hak geldi batıl zail oldu ayeti kerimesini siyaset palyaçolarının kullandığı malzeme gibi dile getirmiyorum.milli görüş mali görüş laubali görüş yamalı görüş vs..
4-faşizmi sadece ırkçılıkla sınırlandırmıyorum.her aşırılığı faşizm olarak görüyorum.benim ırkım dünyaya bedeldir,benim mezhebim deniz seninki göl,benim şeyhim senin şeyhini döver,benim babamın sakalı seninkinden uzun,ben ağa sen çobanoğlusun'ların cümlesine faşizm diyorum.
5-elinde tesbih,kafasında sarık,dilinde zikir belinde cübbe,gözünde mendil dolaşan alimciklerin derdi gündemi neden ırak gazze,kerbela,hama,halepçe değildir?
6-dile getirmeye çalıştığım ulusçuluğu sen tarihsel,sebebsel,plansal,getirisi götürüsü hasılatı amacı vs ile geniş bir yelpazeye yaymışsın.ben dar anlamda bakıyorum.batılın veledi zinasına sahip çıkanlar neden müslümanlar diyorum?neden üç düzine arap devleti olsun?(hepsini toplasan bir insan etmez o ayrı konu) vs.....
burada ırk ulusçuluk mikrobunun başka versiyonu ile karşı karşıyayız.nusayriler,tikritiler,suudlar....


devamı gelecek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Şubat 2010, 11:37   Mesaj No:7
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Anlıyorum seni, zaten ortalama bir bakış genelde böyledir. Yani normalin altında ya da üstünde bişi demiyorsun. Gayet kısa ve net kendini ifade ediyorsun.

Ama soruyorsun müslümanlara ne oluyor diye.

Müslümanlar dediğin insanlar bu ülkede yaşayan ve ister BATIL de ister BATI de farketmez, var olan tarihsel gelişmelerden GAYET ETKİLENEN ve buna göre konum alan insanlar.

Yani Müslümansınız size ne oluyor diye sormak da olmuyor, herşeyden önce insan bu insanlar. Aldıkları maaşları, ödedikleri kiraları, haftasonu yaptıkları alışverişleri, verdikleri vergileri DİREK BU DURUMLARLA alakalı iken, siyasetin içine nefis giriyor diye siyaseti sevmemek de ayrı bir problem. Siyaseti sevmek de ayrı bir problem.

Nefis insanın olduğu her yerde vardır. Peygamber makamında olsanız ve siyasetten elinizi ayağınızı çekseniz bile nefis sizinle birlikte vardır.Siyaset sahnesi , MÜLK VE İKTİDARLA alakalı olduğu için NEFSİN EN AZDIĞI yerlerden biri.

Yerlerden biri diyorum zira SİYASET kadar nefis azdırıcı yerler ve zeminler yeterince mevcut.

O yüzden lütfen yazdıklarımı senin yazdıklarınla ALAKASIZ olarak bakmamanı rica edecem. Senin RAFİNE ederek söylediğin, yani senin deyiminle DARALTARAK SÖYLEDİKLERİNE bir geri besleme olarak bak..

Ben sana RAKİP olsun diye değil KATKI olsun diye emek verdim yazdım.

Yani birbirimizi anladığımızı zannediyorum abi. selamlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Şubat 2010, 14:57   Mesaj No:8
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

nefis kokusundan kastım,"siyasetin her türlüsü vahiyden beslenmedikçe,vahiy terbiyesi ve fiilliyata dökülmedikçe iğrenç kokar " demek istemiştim..
bildiğimiz nefis ile alakasınıda sen değinmişsin zaten.
senle farklı düşündüğümü sanmıyorum.bilakis yaza-ma-dıklarımı,söyle---ye---me--diklerimi dile getirmişsin.
ne senin kadar hür'üm ne senin kadar kalemime hakimim
türkçeye hakim değilim.bu kadarını öğrenebildik idare et.devrik ve dağınık cümle kursam hoş gör
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Şubat 2010, 18:30   Mesaj No:9
Medineweb Üyesi
Kürt_Mücahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kürt_Mücahide isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10660
Üyelik T.: 16 Eylül 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Amed
Yaş:34
Mesaj: 145
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

Alıntı:
Yaralı_Sine Üyemizden Alıntı

Kürt Muhammed'in dünyasına bakın;

"gece pkk kapısını çalar,beslenir yer içer,döver,elindeki parasını haraç alır.gündüz jitem kapısını çalar döver ezer pislik yedirir.kontra ortadan kaldırır,korucu asit kuyusuna atar."
Kürt Muhammed ne yapsın sizce ?

bölge 90'lı yıllarda,jitem,pkk,hizbukontra,korucu,ağalar,kafat asçı ülkücü koalisyonu ile kanunsuz yönetildiğini resmi olarak gün yüzüne çıkmıştır.
ashabı kiram ile yaşıt müslüman olan,bu yetim halkın çaresizliğine bakın..! bu koalisyonun hiç bir üyesini sevmiyor.hiç birisine gücü yetmiyor.gözyaşlarını silecek bir şefkat eli aramaktadır.
asıl konuşulması gereken budur uzgn
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Şubat 2010, 00:24   Mesaj No:10

ali

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 165
Konular: 4
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Batmış Batının,Batıl Ulus'culuğundan Bize Ne?!

bavo uluşçuluk ile ağladık.
babanızı bırakın bize baba deyın.
atanızı bırakın bize ata deyın.
sizin en hayırlınız ölü olandır.
ya sev ya terket.
bizi zorla ırkçı yaptılar bavo.
köyümüzü işimizi terkettirdiler.
tarlamıza mayın döşediler.
aç bıraktılar işsiz bıraktılar.
kapkaççı tinerci hırsız mafya topluma hayırlı olsun.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Aşk Nedir ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 73 27 Temmuz 2023 00:12
Kim Suçlu? /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 6 08 Aralık 2021 15:52
Feministlere Çağrı/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 29 01 Ağustos 2020 23:28
Siz Kaç Yaşındasınız ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 21 12Haziran 2016 01:03
Evleneceklere!/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 25 25 Nisan 2015 20:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.