Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB YAZARLAR ODASI.::. > Yazarlar > Muhsin Arslan

Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhsin Arslan,Açılış Tarihi:  24 Aralık 2013 (10:47), Konuya Son Cevap : 30 Temmuz 2016 (16:13). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı8Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Aralık 2013, 10:47   Mesaj No:1
 Medineweb Yazarı
Muhsin Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhsin Arslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1032
Üyelik T.: 23 Mart 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:49
Mesaj: 90
Konular: 61
Beğenildi:67
Beğendi:0
Takdirleri:322
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!/Muhsin Arslan

İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!/Muhsin Arslan

Kuran ve Sahih sünnet İslam alimlerini korumamız gerektiğini,ilmin ve alimin saygınlığına zarar vermemiz halinde hem dünyada hem ahirette bedelini ödeyeceğimiz...

fasıktan gelen haberi araştırmamız gerektiğini,doğruluğundan emin olunmadan o haberi doğru kabul etmememiz gerektiğini Kuran(hucurat) hayıkırır.yine aynı sürede islam kardeşliğinin farz olduğu,kardeşler arasındaki olası husumetleri adilane çözmemiz gerektiğini,haksız tarafla her anlamda önleyıcı yıldırıcı pes ettirici bir baskı uygulamamız gerektiğini emreder.

Gülen'in Alim olduğu kuşkusuz. Ama ilmi ile amil olduğuna ben kuşkuluyum.

Kendisini yetiştiren,dünyasını davasına kurban eden,kendi deyımıyle dikili ağacı olmayan bir insan olduğu iddiası var.ilmine siyasetine dirayetine belağatine ferasetine diyecek yok.

analar böyle bir alimi zor doğurur,bu topraklar böyle bir alimi zor yetiştirir.alimlerimizi bozuk para gibi harcamak akıl insaf vicdan ve iman işi değildir.Kuran ve sahih sünnete göre göre Onlar Allah'tan en çok korkan kesimdir,peygamber varisleridir...

Bu cümleye müdahil olabilmesi için ilmi ile amel şart. İlmi ile amel etmeyen kişiye Kuran "bel'am" der.


Ancak,
biz müslümanların halisane ihlasane olarak şunu sorgulama,sorma ve cevabını alma hakkımız var.amacımız fitne değildir,yangına benzinle gitmek hiç değildir.Hizmetin hezimete uğraması biz müslümanları derinden yaralar.islam için nefes alan her kişi ve kurum iftiharımızdır.

Müslümanların her ferdi(rengi ırkı dili farketmez)kardeşimizdir.
Kafamıza takılan ve cevabını bulmadan hep takılacak,size/hizmetinize/camianıza soğuk baktıracak ve cevap almadığımız sürece tiksindirtecek sorularımızdan bazıları...

sadece bazıları...

1-siz köy kasabalarda sesinizi duyururken,akparti sizi uluslar arası arenaya söz sahibi olacak hale gelmenize katkısı vesilesi desteği oldu.Düne kadar sizin tabirinizle alnı secdeli kardeşiniz olan Başbakan,size destek verirken,ayağa kaldırırken,yurda davet ederken,göz yaşınızın dinmesini,vatan hasretinizin sona ermesini isterken,her platformda bunu dile getirirken alnı secdeli kardeşiniz idi.

menfaatlerinize dokunduğu hissettiğiniz an,taif müşriklerine reva görülmeyen bedualar dizmek,milyonlarca insanı içine alan bir telin furyasına imza atmak,size yakışmadı Hoca'm! görüntüleri defalarca izledik vicdanımızı rahatlatacak sizi temize çıkaracak ip ucu tevil bulamadım!

2-şefaat hakkım olsa ilk şefaat edeceklerimden biri Ecevit'tir demiştiniz.mecliste Merve Kavakçı'nın gözyaşını,milyonarca tesettür inanç mağduru kızlarımıza zülmün dikalasını reva gören bir adama şefaat ediyorsunuz.

bu mağduriyetleri sona erdiren,tüm liseleri adeta imam hatip lisesine çeviren,her lisede kuran ve diğer din derslerini sokan,müslüman çocuklarını kuran ile tanıştıran,kapalı tüm kuran kurslarını açan,her camide özgür camii derslerinin verilmesinin önünü açan,müslümanların umudu belkide son umudu olan başbakana lanet telin bedua ediyorsunuz. Bunu şiddetle iade etme şansım olsa tereddüt etmem.

sizi anlamakta Güçlük çekiyorum Hoca'm! Son Umudumuza kurşun sıkar gibi bedua etmenizi anlayamıyoruz.Sizi affedemiyoruz! Umudumuz Başbakanımızı size yedirmeyız Hoca'm!!

3-ortadoğuda söz sahibi bir lider,filistinlilerin mısırlıların suriyelilerin duası,umudu,iftiharı olan bir başbakan..tarihinde ilk kez batının şımarık zalim çocuğu israile Hoşt diyen bir başbakan...türkiyeyi 60 yıldır imf ye gebe olma gerçeğini yok eden bir başbakan..fakirlerin hastaların dulların yetimlerin ilk kez gülmeye başladığı bir döneme imza atan bir başbakan..40 bin insanın kanına giren kirli bir savaşı durduran bir başbakan..Kürt olmayı saklamadan sıkılmadan,anadilimiz ile gülmeyı ağlamayı öğrendiğimizin mimarı başbakan..Meclis kürsüsünde devlet dairelerinde okullarda başörtülü kadınlarımızın varlığının mimarı bir başbakan..milyonların,sessiz çığlıkların seher vakitlerinde duasına muhatap bir insana lanet etmek bedua etmek mantığını anlıyamıyorum Hoca'm!

4-Hoşgörü denilse akla ilk siz geliyorsunuz.yahudiye,israile,abd ye papaya hahama gösterdiğiniz hoşgürüyü Müslümanlara neden göstermediniz?

Kusura bakmayın Müslümanlara olan aşkınız "amacınıza ulaşmanız için bir takkiye uyguluyorsunuz kuşkusu beni rahat brakmıyor."

mavi marmarada israili bir otorite gördünüz,otoriteye başkaldırıyı doğru bulmadınız.şehitlerimiz yerine israilden yana tavır aldınız.israil bir otorite idi de Tayyıp Erdoğan bir kabile reisimi idi Hoca'm!? İsrail bize kurşun sıkıyor bu otoritedir de sizin türkçe olimpiyatlarına çiçek göndermeyı durduran Tayyıp Erdoğan Köy muhtarıdır öyle mi Hoca'm!

5-siz bir alimsiniz,eğitimcisiniz.neden işiniz yerine siyasetin merkezindesiniz.size ne siyasetten,emniyetten,mitten,jandarmadan,imraliden,yolsuzluktan,savcıdan hakimden? çok istiyorsanız parti kurun siyasete girin.siyaseti kilitlemeyı bırakın.son oyununuzla bu halk 20-30 milyar tl kaybetti! Çekin elinizi vesayetten Hoca'm! sizin sinsice yapılanmanızdan ciddi bi şekilde kuşku duyuyorum.

Yeter! Yeter Allah Aşkınıza yeter!

24.12.2013
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Esma_Nur ve AlimOğlu beğendiler.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Muhsin Arslan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ey Filistin sessiz ol Süslümanlar uyuyor! Muhsin Arslan Kara Kartal 4 200 19 Kasım 2023 23:24
Kim Suçlu? /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Filistin 6 791 02 Aralık 2021 20:10
Şaşı Bakışlar Şase Yakar Muhsin Arslan Muhsin Arslan 0 759 12 Temmuz 2020 03:11
Korona'nın vaveylası/Muhsin Arslan Muhsin Arslan sadık 2 1055 03 Nisan 2020 05:38
Suçlu Kim? Hırsız mı? Ev Sahibi mi? Muhsin Arslan salih 5 1642 27 Şubat 2018 22:04

Alt 24 Aralık 2013, 12:32   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

icim sızladı okurken gozlerm doldu Allah razı olsun hocam
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2013, 14:45   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
enes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27
Üyelik T.: 16Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 49
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Bence Bu hareketin amacı islam değil,dünyaya hüküm etmeye çalışan,her köşeye her bucağa adamını yerleştiren,amacı için ite ota kurda kuşa herçeşit dine şirinlik gösterisinde bulunan,arada gerçek yüzünü gösteren bir hareket olarak görüyorum.
Müslüman bir cemaat değildir demiyorum tekfir de etmiyorum haşa.ama ihlassız sinsi bir harekettir.
İşte Müslümanın eleştiri duruşu budur.Ömrünüze bereket Hocam.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2013, 15:05   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Bu kadar hareket alanı geniş bir camia ,okulları da Tüm Dünyaya yayılmışken ,daha çok yaptırım gücü beklenmesi gerekir değil mi ? Ama Dinler arası diyolog tuzağı ile ,sanki tek Hak din Müslümanlık değilmiş de ,diğer semavi dinler de -şimdi-hak mış gibi bir algı yı fırına süren kendileridir.Mavi Marmarada Otoriteden izin alınmalıydı diyerek kafalarda soru işareti bırakmıştır. Kendisi için Otorite neresidir.? İsrail mi? İkamet ettiği ABD Mi ?

Muhsin Hocam,Alimlerin saygınlığına zarar gelmesin demişsiniz,inanın bizi yıkan şeylerden biri de ''kol kırılır yen içinde kalır.''anlayışımızdır.

Önde gelen insanların verdikleri zarar daha yıkıcı oluyor maalesef.İnsanlar bu kişi alimdir.Yanliş yapmaz diyerek nice yanlışların arkasından gittiler.Halbuki Ümmetin uyanışına ,güçlenmesine zarar veren herkes Alim de olsa eleştirilmelidir.Neden Amerika da kalıyor sorusuna kimse cevap veremiyor?

Bu arada hizmet eden tabandaki kardeşleri tenzih ederim.Ailelerinden,paralarından,zamanlarından fedakarlık ederek İHLASLA çalışmaktadırlar. Ama bu tabandaki kardeşler ile tavandaki AĞAlar arasında hem stratejik hem de bakış açıları olarak çok fark vardır.

Allah Teala hepimize Basiret nasip etsin.Bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey bu !

''İsrail'i Hoşgör, Müslümanları Boşgör! '' Başlıkda çok yerinde olmuş!
AlimOğlu beğendi.
__________________


Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2013, 18:39   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Beddua etmek hepimizin bildiği üzere islam hukukuna aykırı bir davranışdır.Sayın Gülen topluma mal olmuş bir alim olarakörnek teşkil eder.Videoyu izlerken ayrı irkildim arkadan cemaatin AMİİİN seslerini işitince daha'da irkildim koca bir cemaatin böyle bir beduaya amin demesine sebeb oldu!Sayın Gülenin sağ kolu sayın Gülerce merve kavakçı olayında şöyle demişdi''Biz dini cemaat değiliz.Ecevitin merve kavakçıyı ordan kovması gerekiyordu''demişdi...O zmn gerek sayın Merve Kavakçı adınagerek kendi adımıza çok üzülmüşdük çünki ona yapılan bize yapılmışdı... Sanırım bir şeyin farkında değiller darbe aldıkça güçleniyor bu ümmet.. bilakis çok şey kazandık o günden bu güne kazanmayada devam edeceğiz inşALLAH...Kaleminize yüreğinize sağlık.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2013, 19:25   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Kuran ve sünnete göre değerlendirildiği zaman fetullah gülen Alimliğin yanından bile geçemez,

ha yazar, çizer veya menkıbeci,bidat hurafeci,hatta haramları olimpiyatlar adı altında meşrulaştıran,ve islamda asl olan bayanların örtünmelerinden bir kısmı olan başörtüsüne dahi TEFERRUAT TIR diyen birini,kuran ve sünnet terazisine göre alim görmekten ALLAHTAN KORKMAK LAZIM...Muhsin abi,Bu adam alim heleki kuran ve sünnete göre hiçte alim değil,bunuda sana Allah için bi uyarım olarak algıla sadece,yoksa sizi yermek değildir amacım..

Gelelim bu cemaatin birbirine bağlılığına,bu cemaatin birbirine bağlılığı öyle hizmet amaçlı değildir,bunların bi arada bulunmasının tek sebebi var ODA KARŞILIKLI MENFAATLERDİR,hepsi birbirinden nemalanmaktadır.

Cemaatlerinin ülkelerdeki okullarının asıl amaçları CIA VE MOSSAD ajanlığı ve bunlara istihbarat akışıdır.Tıpkı bi dönem güney doğuda öğretmenler ve namaz kıldırma memurluğu yapanlar gibi..


Sonuç olarak Fetullah gülen beyin,amacı baştanda belliydi,bu yaptığı beddua ile herkeste gördü ne olduğunu....

Allahınızı seviyorsanız fetullah gülenin ,KÜRESEL ZULÜM OLAN,ABD,İSRAİL VE VATİKANA KARŞI,ABD YERLEŞTİĞİ ANDAN SONRAKİ SOHBETLERİNDE Bİ TANESİNDE ABD, İSRAİLİ VE VATİKANI ELEŞTİREN Bİ TANE CÜMLESİ VARMI,BİLEN VARSA BURAYA YAZSIN...

Ayrıca insanları toplu olarak,çocuk,kadın yaşlı,genç olarak ateşte yakan BUDİSTLER İÇİN,KALKIP BUDİZM Bİ AHLAK DİNİDİR DİYECEK KADAR İLERİ GİDEN BİRİ NASIL,HALEN KURAN VE SÜNNET GÖRE ALİM SAYILIR,VEYA HANGİ KURAN VE SÜNNET.....
AlimOğlu beğendi.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Aralık 2013, 13:49   Mesaj No:7
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Medine-web isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kuran ve sünnete göre değerlendirildiği zaman fetullah gülen Alimliğin yanından bile geçemez,

ha yazar, çizer veya menkıbeci,bidat hurafeci,hatta haramları olimpiyatlar adı altında meşrulaştıran,ve islamda asl olan bayanların örtünmelerinden bir kısmı olan başörtüsüne dahi TEFERRUAT TIR diyen birini,kuran ve sünnet terazisine göre alim görmekten ALLAHTAN KORKMAK LAZIM...Muhsin abi,Bu adam alim heleki kuran ve sünnete göre hiçte alim değil,bunuda sana Allah için bi uyarım olarak algıla sadece,yoksa sizi yermek değildir amacım..

Gelelim bu cemaatin birbirine bağlılığına,bu cemaatin birbirine bağlılığı öyle hizmet amaçlı değildir,bunların bi arada bulunmasının tek sebebi var ODA KARŞILIKLI MENFAATLERDİR,hepsi birbirinden nemalanmaktadır.

Cemaatlerinin ülkelerdeki okullarının asıl amaçları CIA VE MOSSAD ajanlığı ve bunlara istihbarat akışıdır.Tıpkı bi dönem güney doğuda öğretmenler ve namaz kıldırma memurluğu yapanlar gibi..


Sonuç olarak Fetullah gülen beyin,amacı baştanda belliydi,bu yaptığı beddua ile herkeste gördü ne olduğunu....

Allahınızı seviyorsanız fetullah gülenin ,KÜRESEL ZULÜM OLAN,ABD,İSRAİL VE VATİKANA KARŞI,ABD YERLEŞTİĞİ ANDAN SONRAKİ SOHBETLERİNDE Bİ TANESİNDE ABD, İSRAİLİ VE VATİKANI ELEŞTİREN Bİ TANE CÜMLESİ VARMI,BİLEN VARSA BURAYA YAZSIN...

Ayrıca insanları toplu olarak,çocuk,kadın yaşlı,genç olarak ateşte yakan BUDİSTLER İÇİN,KALKIP BUDİZM Bİ AHLAK DİNİDİR DİYECEK KADAR İLERİ GİDEN BİRİ NASIL,HALEN KURAN VE SÜNNET GÖRE ALİM SAYILIR,VEYA HANGİ KURAN VE SÜNNET.....

Ben müslümanların tefrikasına katkıda bulunmamak için,yazmak istediğim ancak yazamadığım o kadar çok şey var ki...haksızsın diyemem ağa.
AlimOğlu beğendi.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Aralık 2013, 15:40   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Esselamu aleyküm

Konunun başında yazdığınız şu satırları son kelimesine kadar saddak diyerek alıyorum abi ....




Bu açıklamanızı tekrar hatırlatarak bazı kardeşlerimize bu çizgiyi aşmamaları ve Alim şahıslara ki her kim olursa olsun ileri ve ucuk kelmeler kullanmamaları doğrultusunda tavsiyede bulunmak isteriz....

Kaldıki İslam için nefsinden vazgeçmiş , Alimliği islam Alimleri tarafından kabul edilmiş , fedakar ve cefakar bir şahsiyet varken karşımızda , buna daha çok dikkat etmemiz gerek, en azından haddi bilmek gerek kanaatindeyiz....

Bu yazınızdan sonra aşağıdaki sıraladığınız bilgilere ise katılmamak elde değil ama buraya da kocaman bi LAKİN dememek haksızlık olur düşüncesi ile derizki....

Evveli belli olan ve evveldeki hizmetleri asla ve asla küçümsenemeyecek, cefalarla, zorluklarla gerçekten amacı Hakkı tanıtmak, Hakkı yaymak olan ve bu uğurda ailesi, malı ve hatta canını bile feda eden , bugün birçok kişinin dilinde olan cihat kelimesini yaşayarak ve kalemleri ile dilleri ile yapan şahısları görmeseydik, tanımasaydık bugün bu cemaati yerlebir edebilirz deridk,

Peki neden böyle oldu .....Bunu sadece bu cemaat içinde değerlendirip aslında her cemat, tarikat ve oluşuma bu sorunlar içlerinde bir şekilde olduğundan ithaf etmektende asla çekinmemek lazım ...

Bugün olayların bu noktaya gelmesi aslında gün geçtikçe büyüyen ve büyüdükçe dünya üzerinde bir güç kazanan ve yaptığı yatırımların meyvesini almaya başladığında işin kontrolünü sağlayamayan bir cematin temizlenmesi meselesi vardır. İçlerine öyle yada böyle birşekilde giren fitneye müsait kişilerin farkındalığına varmayan , zor zamanlarda ve ümmetin bekası için alınan kararları refah zamanında uygulama inatları, ümmet için hizmetin ve vakıf malı kurallarının dışına çıkılıp işlerin, fiillerin kişileştirilmesi ve daha sayfalar dolusu yazabileceğimiz sıkıntılardan kaynaklanan bugünki olaylar aslında daha evvel de dile getirdiğimiz hizmetin hezimete dönüştürülmesidir.

Ve yine aynı şekilde bu olaylar en başta atılan tohumları gerçekten Rıza lillah olan ve bunda asla şaşmayan bir hareket olduğundan Allahın c.c. merhametidirki içlerinde bulunan fitnekarların, fasıkların temizlenmesidir. Sayısı dünya üzerinde otuzbeş milyonlarla anılan bir cemaat elbetteki kontrolü zor bir cemaattir. Elbetteki farklı kişilerin içinde rahatça olabileceği bir cemattir. Bu konuda bu içteki fitnecileri ve fasıkları görmeden direk olarak en üste odaklanmak biraz abes olur kanaatindeyiz.

Şimdi gelelim Beddua konusuna tekrardan .....



Ne kadar acıdırki bir furya bu bedduanın müslümanlara olduğu, hatta ileri giderek başbakana Ya da açık ifadelerle belli bir kesme olduğu kanaatini yaymakta çok başarılı oldu ki müslümanlar maalesef yine birbirlerine küfürler , hakaretler ve cepheler almaya devam etti..


Gelin bedduaya bakalım ve islamdaki mahşyetiile karşılaşıralım isterseniz.....


"...bize de nisbet ediyorlar, dolayısıyla ben bizi de onların içinde görerek diyorum.. dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey Kur’an’ın temel disiplinlerine aykırıysa, Sünnet-i Sahiha’ya aykırıysa, İslam’ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa.. Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar.. Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."


İslamda mübahele Ya da mülaane dediğimiz bir mevzu vardır. Bu karşılıklı beddua etmek demektir ki Allaha c.c. Ali İmran Suresinde – 61 “Fe men hâcceke fîhi min ba’di mâ câeke minel ilmi fe kul teâlev ned’u ebnâenâ ve ebnâekum ve nisâenâ ve nisâekum ve enfusenâ ve enfusekum summe nebtehil fe nec’al la’netallâhi alel kâzibîn.” melaen “ Sana (gerekli) bilgi geldikten sonra artık kim bu konuda seninle tartışacak olursa, de ki: «Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım, sonra da lanetleşelim; Allah'ın lanetinin yalancılara olmasını dileyelim». “ buyurmaktadır.


Bu nedenle bugün bu bedduanın müminlere Ya da başbakana diyerek alevlendirlmesi sadece fitneden ibaret birer yaklaşımdır. Konu ümmetin refahı ise elbette islama leke vurmak isteyen kimin içindeyse bu şekilde lanetleşmek te yine Türkiye ve Müslümanların refahı için olması gerekendirki, zaten bedduayı yapan şahıs kendisi dahil içinde bulunduğu cemaatide bu bedduya katmakla mübahele yaptığını kanıtlamıştır.


Ayrıca İslamda Lian bahsi vardırki karı – kocanın lanetleşmesi meselesidir. Bir diğer hadise ise Bir-i Muana hadisesi dediğimiz 70 hafızın haince katledilmesi olayında Resulullahın bu münafıklara ve yandaşlarına aylarca namazlarda beddua duası etmesidir. Aynı şekilde hadislerde Allah Resulünün s.a.v bir çok islam dışı Ya da islamın içinde olupta islam dışı hareketen edenlerede lanet etmesi mevcuttur.


Şimdi umarızki başta biz aciz ve tüm müslümanlar olaylara basiret ve ferasetleri ile yaklaşarak bu fitnelerin daha fazla yayılmaması ve müslümanlara zarar vermemesi için birazdaha duygusallıktan öte yaklaşımlar sergilerler ve bu içinde bulunduğumuz saldırıları görerek birlik olmaya , ittihat dualarına sarılırlar.


Unutmamak şazım bundan yüz yıl evvel 1914 lü yıllarda başlayıp 1915 lerde alevlenen İngiliz, Fransız, Alman ve daha birçok ülke Türkiye ve Müslümanlara Çanakkale denen bir zafer ile sonuçlanan bir sınava vesile oldular. O zaman ki ruh ittihat-ı İslam ruhu idi ve asla müslümanlar dağılmadı, bölünmedi yek vücut oldular. Kürdü ile, Türkü ile, Çerkezi ve Arabı ile kenetlendiler İman mücadelesine girdiler ve Asla taviz vermeksizin ülke müdafaasından çok İman Müdaafası yaptılar. Bugün tarihler 2014 e yaklaştığında görüyoruzki aynı İslam düşmanları topla, tüfekle değil belki ama çağın silahları ile Müslümanların üzerine dalga dalga gelmekte ve sanki tarihi tekerrür ettirmektedirler. Ortadoğuda senelerce müslümanları bahanelerle yerle bir edenler, yakın zamanda Suriyeyi Dünyaya kapatıp içerde müslümanları kıyım kıyım kıyanlar, Mslüman liderleri alt üst edenler. Bütün hızı ile büyüyen ve Şahlanmaya başlayan Türkiyeyi de bu acımasız planlarına katma gayretinden asla vazgeçmemekteler.


Bunun için derizki.... Artık Allaıhn cc. Ve Resulullahın s.a.v iplerine sımsıkı sarılma zamanıdır. Tarikat, Cemaat ve diğer olguları bir kenarı koyup İslam için yaşamalıdır. Müslümanların birbirini tekfir etmesi artık durmalı ve Müslümanların refahı için el ele tutulmalıdır. Boy boy demeçler veren zamanın sözde alimlerinin , işleri güçleri islamın içinde islamı eleştirmek olan sözde alimlerin, En hakikisi gerçekten İslamda otoriter olmuş Hakk yolda olan Alimlerin bir an evvel Müslümanları toparlayıcı söylevlere , hutbe, fetva adına ne derseniz artık bu tarz yapılanmalara başlaması ve birliği sağlaması zamanıdır.


Allah c.c. Bizlere olaylar karşısında duygusal ve menfaatsel değilde Basiret ve Ferasetle hareket etmeyi nasip eylesin, bizleri fitnecilerin fitnesinden ve hasedcilerin hasedinden muhafaza eylesin, Şeytnlaşmışların şerrinden uzak eylesin....amin ya Mucib

Elbetteki herşeyi hakkı ile bilen Allah Azze ve Celledir.......vesselam veddua
AlimOğlu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2014, 00:53   Mesaj No:9
Sübhanallah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Sübhanallah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 37841
Üyelik T.: 20 Ocak 2014
Arkadaşları:1
Cinsiyet:bayan
Yaş:29
Mesaj: 3
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!


Selamunaleykum hocam.Allah razı olsun yazınız çok güzeldi ve şunu belirtmeliyim ki öyle bir zamanda yaşıyoruz ki
gerçekte kim alim kim değil insan emin olamıyor.Kalpler Allahın elinde en güzelini ve yine en çirkinini yalnızca Rabbim bilir bunun için de yorum yapmak,kesin hüküm vermek haddim değil.Ancak bazı güpegündüz açık olan gerçekleri de görmek lazım..Başbakan bu ülkenin her yönden gelişmesi ve insanların her yönden eşitliği için yoğun çaba harcamıştır ve hala da harcamaktadır.[DM][/DM]En basitinden bir örnek verecek olursak; Zeki ve belkide gereken destek sağlanması sonucu büyük işler başaracak nice başörtülü kızlar üniversite kapılarından başından örtüsünü çıkarmadığı için kovulmuş ve hastalıklı muamelesi görmüştür ama şimdi başımızda örtümüz o sıralara rahatlıkla oturuyoruz,hastaneye gidiyoruz isteyen gerek hemşiresi olsun gerekse herhangi bir çalışanı başında örtüsü işini rahatlıkla yapabiliyor.Daha marmara projesi gibi müthiş birçok projeyi,ülkenin maddi yönden ilerlemesini,çoğu insan sıcak yatağında yatıp suriyede ki katliamları masum bebeklerin kimyasal maddelerle ölmesini görmeyip ilgilenmezken başbakanın tüm dünyaya haykırdığı suriyeye yardım çağrısını ve gönderdiği yardım malzemelerini söylemiyorum bile.. Bunlar hepimizin açık bir şekilde bildiği şeylerken hala buna rağmen bedduayı anlamıyorum.Kaldı ki bedduanın haklı bir yanı da olamaz. Ama iş alimliğe ve ibadete gelince o konuda yorum yapamam herkes kendi ibadetinden sorumludur.


Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil, aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi. Mekke döneminde İslâmî tebliğ etmek üzere Tâif'e gittiğinde, orada kötü bir davranışla karşı karşıya kalmış; dönüşte taş yağmuruna tutulmuş, mübarek ayakları kanlar içerisinde kalmıştır. O sırada Allah tarafından kendisine "Onlar aleyhinde yapacağı bedduanın kabul edileceği, dilerse onları helâk edeceği" bildirilmiş, fakat Peygamber Efendimiz (s.a.s) "Hayır, belki bunların sulbünden sana ibadet edecek çocuklar doğar, yâ Rabbi!.." demiştir. Uhud'da dişini kıran, yüzünü yaralayan düşmanları için:"Allah'ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar." (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, IV /314) diye dua etmiştir.[DM][DM][/DM][/DM]

Rabbim hepimizi hidayete erdirsin,ne başkaları için ne de kendimiz için dünya ve ahiretimizi zayi edecek işler yaptırmasın.Amin


İsim:  129xw3.jpg
Görüntüleme: 109
Büyüklük:  24,7 KB (Kilobyte)
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Şubat 2014, 13:03   Mesaj No:10
Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Hocam Allah aşkına şuna hocadeyıp durmayın.kimisi efendi ekliyor kimi hazret ekliyor.uluslar arası mosad cıa fbı papaz haham her gördüğü maymunu öpen,menfaati için bukalemunları hayrette bırakan,kelebek taklidi yapıp akrep gibi sokan bu tilkiye hoca deyıp durmayın.onun sağ kolu hüseyın gülerce bile akıllandı siz hala eften püften.....
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Aşk Nedir ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 73 27 Temmuz 2023 00:12
Kim Suçlu? /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 6 08 Aralık 2021 15:52
Siz Kaç Yaşındasınız ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 21 12Haziran 2016 01:03
Evleneceklere!/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 25 25 Nisan 2015 20:09
Namus Nedir ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 9 27 Nisan 2012 18:24

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.