Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi kawakeb31,Açılış Tarihi:  13 Ağustos 2010 (13:22), Konuya Son Cevap : 04Haziran 2012 (19:55). Konuya 39 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 19 Ağustos 2010, 19:56   Mesaj No:11
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart

Haluk abi yazılarında sık sık bir hadisi mihenk taşı olarak ele alıp onu yazıyorsun.O hadis şu:
"Benim adıma uydurulan sözlerin doğruluğunu anlamanız için, KURAN İLE KARŞILAŞTIRINIZ"

Bu hadisin kaynağını söyleyebilir misin?.Çünkü bu hadisi de ben uydurma hadis olarak biliyorum.(Belki ben yanılıyorumdur.)Okuduğum kadarıyla bu hadis çok tartışmalı ve hadis usulü alimlerince uydurma kabul ediliyor.
Hadis literatürü içerisinde yüzlerce sahih /hasen hadis varken ;onları yazılarında delil olarak kaale almıyorsun ama nerde tartışmalı hadis var onu kendine mihenk taşı olarak kabul edip ,kendi düşünlerini bu uydurma/zayıf hadise onaylatıyorsun.
Namaz,oruç,başörtüsü,hacc gibi konularda onlarca sahih hadis varken onları bir kenara aklınca çöpe atıyorsun.Hadis konusunda istersen düşüncelerini tekrardan ivedilikle gözden geçir.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ağustos 2010, 23:13   Mesaj No:12
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Sayın fecr rumuzlu arkadaşım. Hiçbir hadisin gerçekten peygamberimizin bizzat ağzından çıktığı sözümüdür onu hiç kimse bilemez Allah tan başka. Ben yanlız bahsettiğiniz hadisi değil, birçok önemsediğim sözleri yazılarımda kullanırım. Günümüzde ne yazıkki hadislere verilen önem, kur'an ayetlerine verilmez olmuş, bırakın bende genelde Rabbin sözlerinden örnekler vereyim. Sizce bir sakıncası olabilirmi, yada bir zararını görmemiz mümkünmüdür? Rabbin ayetleri bizlere yeterli gelmiyor diyebilirmiyiz?

Verdiğim hadis örneğine gelince. Siz bu hadis sahih olamayacağını söylemişsiniz, size bu konuda sözüm olamaz. Eğer siz gerçekten peygamberimizin olduğunu söyledikleri bu sözü, kur'an bütünlüğünde doğru görmüyorsanız, sizinle din ve iman adına kuran rehber liğinde konuşmamız imkansız demektir. Çünkü kur'anda onlarca ayet vardırki, peygamberimiz bizlere kur'an ile hükmetme görevi almıştır. Bunun dışına da çıkıp ilaveler yapması durumunda nasıl bir ceza alacağınıda açıkca gördükten ve Rabbin ayetini tebliğ aldıktan sonra, benim size başka sözüm olamaz. SAYGILARIMLA Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 02:16   Mesaj No:13
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart



Öncelikle Hadis usulü bazında bakalım:
İsnad.
Tarihur ruvat ver rical (Raviler ve şahıslar tarihi)
Ravileri tenkid,tezkiye veya cerh etme yönüyle hallerini açıklamak.
Hadis metni ve manasının tedkiki
Cerh ve Ta'dil İlmi
Mustalahu'l Hadis ilmi
Mevzu hadisler,zayıf hadisler,mecruh raviler ve hadis uyduranlara dair kitapların telif edilmesi, Mevzu hadislerden nasıl kurtulunur
Mevzu Hadis tanımının kaideleri ve emareleri
Siyasi sebepler
İslam dinine ve devletine düşmanlık
Irk kabile,dil ve iman taratarlığı
Mezhep ve kelami ihtilaflar
İdarecilere yaklaşmak ve dünyevi isteklere ulaşmak

Bu başlıklar altında Hadislerin sahih-Mevzu-Zayıf-Uydurma olup olmadığını anlayabiliriz.Aklı bir köşeye bırakmadan Herşeyi Kurana havale etme hususunda çok farklı sonuçlar çıkar şöyleki.


Allah Resulünün Hz Ebubekir hakkında buyurduğu bir Hadis.
'Ebu Bekir'in imanı bir kefeye ümmetimin imanı bir kefeye bırakılırsa''

Eğer Kurana havale edilse ters düşer ama Allah resulünün bunun gibi Hz. Ebu Bekir Hz. Ali Hz. Ömer vs. de bir açıdan diğerlerinden daha üstündür. Örneğin İhlas ve merhamette .Ebu Bekir adalette Ömer haya ve edepte Osman ilim-irfan ve takvada İmam Ali öne çıkmaktadır. Hadislerde belli özellikteki makamlara münasip olarak bunlardan birinin üstünlüğü vurgulanmıştır.Şimdi bu vurgulamaları Kurana havale ettiğimizde Kuran buna onay vermez işte o rivayetin sahih olmadığını bu ve benzeri üstünlük belirten hadisler ile anlayabilmekteyiz

Şimdi size o Rivayetin Allah Resulüne Ait olmadığını delilleri ile ispatlayalım..

Ebu Davud,Tirmizi,İbni Mace Sünenlerinde Şöyle bir rivayet ve neticesini ele alalım.

''Sizden biriniz,koltuğuna yaslanmış olarak,kendisine emrettiğim veya nehyettiğim bir haber geldiğinde, Bunu bilmiyoruz .Biz Kur'anda bulduğumuza tabi oluruz derken bulmayayım''

Allah resulü bu hadis ile Müslümanları çok şiddetli bir şekilde sakındırarak böyle bir durumda bulunmalarından nehyetmektedir.

Şimdi gelelim Kur'ana Arz rivayetine:


Kur'an'da tefferuatına girilmeyen hususlarda Allah Resulü bir önceki Hadiste sünnet olarak ortaya koyduklarına muhalefetten sakındırmaktadır.Çünkü Hariciler ve Rafiziler (İmam Aliyi Aşırı derece yüceltenler) Kur'anın zahirine takılıp kalmışlardır Kitabın açıklaması olan ''SÜNNET''leri terketmişlerdir neticede ise bi karar olup şaşkınlık içerinde sapkınlığa kadar gitmişlerdir.İmam Alinin Nehrevan savaşı bu sapkınlıkları durdurmak amaçlıdır.

Ebu Davud,tirmizi,ibni mace:

Dikkat edin! Ehli eşek,yırtıcı tırnaklı tüm hayvalar ve pençeli tüm kuşların etleri ile zimmilerin yitik malları sizlere helal değildir.Ancak sahibi bıraktıysa müstesna.Her kim bir topluluğa misafir olursa,onu ağırlamaları/doyurmaları gerekir.Eğer onu doyurmazlarsa hakkı kadar onları cezalandırabilir (o kadarını alabilir)

Hadiste misafirliğin karşılığı bedeli olanı ikram etmediklerinde yiyecek kadar nevaleyi,onlara bir ceza mahiyetinde alabilir.Bu hadis başka yiyecek bulamayan ve açlıktan ölmek üzere olan bir kimse için söz konusudur.

Hadisi şerifi Kur'ana arz edilmesine hacet olmadığına delil vardır.Ne zaman Allah Resulünden sahih olarak sabit olursa o bir delildir.

Bazılarının rivayet ettiği şu hadise gelince :

Size benden bir hadis geldiğinde onu Allah'ın kitabına arz edin.Eğer Kuran'a muvafıksa alın.Muhalif ise bırakın.

Rivayeti Batıl aslı olmayan bir sözdür.Yahya bin main( Bu müslümanların arasına girip inançlarını sarsan Allah'a ve ahirete inanmayanların yada Müslüman gibi gözüküp küfrünü gizleyenlerin) uydurduğu bir hadistir demiştir.Diğer kaynaklarda aynı şekilde bu hadis için Hasen gariptir denilmiştir.
(Ebu davud-4 cilt 280 Tirmizi 4.cilt 144 İbn Mace 1/8 )
(El Beyhaki- Bu hadis tamamı zayıf olan tariklerle rivayet edilmiştir)

Şimdi size bu Hadisin uydurma olduğuna Allah resulünün dilinden delil vereyim:
''Dikkat edin! Bana Kur'an ve onunla beraber bir misli verildi.''

Evet sizin dediğiniz gibi Kur'anda her şey en ince detayına kadar açıklanmış ise bana şu vereceğim örnekleri Kur'andan ayet olarak veya isim olarak verebilirmisiniz ?

1:Ehli eşek etinin haram olduğu Yabani eşeğin Zebranın eti ise helaldir.
2:Arslan,Kurt gibi vahşi yırtıcı hayvanlar cinsinden olan tırnaklı hayvanların etlerinin haram olduğu
3:Kendileri ile avlanılan,Şahin doğan gibi pençeli hayvanların etlerinin haram olduğu.Habis oldukları
4:Zimmilerin yitik mallarının haram olduğu


Şimdilik bu kadar örnek yeter sizinle Hadis hususunda her konuda delilleri ile konuşabiliriz Çünkü Allah Resulünün Sünneti bizlere emanet olarak Veda hutbesinde açıkça bırakılmıştır.Kuran Temel kaynaktır Sünnet=Hadis açıklamasıdır uygulamaya geçiriliş yöntemidir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 12:55   Mesaj No:14
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart


Mevlüt kardeşim önce şunu söylemeliyim ki, kimin neye ya da sözlere inanacağına hiç kimse karışamaz, müdahale edemez. Bizlere düşen Rabbin ayetlerini hatırlatmak ve peygamberimizden sonra, ben Müslümanım diyen herkesin yapacağı, kur’anı tebliğden başka bir şey değildir. Siz elbette yazdıklarınızın doğruluğuna inanıyorsanız bu sizi bağlar ve buna hiçbir sözüm olamaz.

Bana sorduğunuz soruya yine kur’andan cevap vermek isterim. Yazdığınız birçok hayvan ismi var. Bu liste aslında çok daha uzundur. Hatırlarsanız Tevrat tan bu konu ile ilgili bir bölüm sunmuş ve günümüzde saydıklarınızın da içinde bulunduğu bir listeyi hatırlatmıştım. Şimdi tekrar soralım kendimize, acaba bu liste kur’anda neden yok? Rabbim bunları neden ilave etmedi? HÂŞÂ eksik mi kaldı? Hani Yaratan sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim, sorumlusunuz diyordu? Bu sorulara herkes kendi nefsinde cevap versin, biz gelelim Rabbin açıkladıklarının haricinde haram yapanlara neler diyor onu hatırlayalım, çünkü ben bundan başka hiç bir şey söyleyemem.

Aliimran 50: “Tevrat’tan önümde bulunanı doğrulayıcıyım. Size haram kılınmış olanın bir kısmını size helal yapacağım. Rabbinizden bir mucize getirdim size.Artık Allah’tan korkun ve bana itaat edin.

Enam 119: Size ne oluyor da üzerine Allah'ın adı anılmış olanlardan yemiyorsunuz? Zorda kalışınız dışında üzerinize haram kıldığını bizzat kendisi size ayrıntılı olarak açıklamıştır. Birçokları ilimsiz bir biçimde kendi keyiflerine uyarak halkı şaşırtıyorlar. Hiç kuşkusuz, seni Rabbin sınır tanımaz azgınları çok iyi bilmektedir.

Enam 140: Şu bir gerçek ki, ilimsizlik yüzünden öz evlatlarını beyinsizce katledenlerle Allah'ın kendilerine verdiği rızıkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gerçekten hüsrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hiçbir zaman doğruyu ve güzeli bulamazlar.

Enam 145: De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar." Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir. Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.

Maide 87: Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez

Yunus 59: De ki: "Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal?" De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz

Yukarıdaki ayetler sanırım her şeyi çok net anlatıyor, tabi anlamak isteyene. Aşağıdaki ayetler ise şiddetle Rabbim dikkatimizi çekiyor ve tehdit ediyor bizleri.

Nahl 116: Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar

Enam 150: Şunu da söyle: "Allah şunu haram etmiştir diye tanıklık edip duran şahitlerinizi getirin." Eğer tanıklık ederlerse sakın onlarla birlikte tanıklık etme! Ayetlerimizi yalanlayanlarla âhirete inanmayanların keyifleri ardınca gitme! Onlar, kendi Rablerine başkalarını denk tutuyorlar.

İşte bizlerin yaptığı en büyük yanlış. Rabbin ayetlerini gördüğümüz halde bakın bunlar yenip yenmeyeceği yazmıyor kur’anda, demek ki her şey kur’anda yokmuş diyebiliyoruz. Bakın Rabbim bunu söyleyenlere ne diyor?( Şunu da söyle: "Allah şunu haram etmiştir diye tanıklık edip duran şahitlerinizi getirin.) Bizler için en garanti tanık, peygamberimizin bizlere tebliğ ettiği KURANDIR. Eğer sizlerin başka tanıkları varsa siz de bu tanıklarınızı getiriniz. Bakın peygamberimizin aldığı görev ve bizlerin sarılacağı kitabın kur’andan başka hiçbir bilgi olmadığının apaçık Rabbin delillerini hatırlatmak isterim sizlere. Tabi yine hep ayet hatırlatıyor bu arkadaş diyenlerimiz çıkacaktır. Rabbin sözlerinden daha güzel ne olabilir? Bugünlerde herkes rivayetleri yeteri kadar hatırlatıyor, bırakın bende Rabbin ayetlerini hatırlatayım. Peygamberimizde bu güzel sözleri bizlere tebliğ ettiğini zaten apaçık söylemiyor mu?

Ahkaf 9: De ki: 'Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vah yedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim.

Ankebut 18: "Eğer yalanlarsanız bilin ki, sizden önceki ümmetler de yalanlamıştı. Resule de düşen, açık bir tebliğden başka şey değildir.Enam 48: Biz, peygamberleri ancak müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak göndeririz….

Ahzap 45: Ey Peygamber, gerçekten biz seni bir şahit, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.

Ankebut 50: "Ona Rabbinden (başkaca) mucizeler indirilmeli değil miydi?" derler. De ki: Mucizeler ancak Allah'ın katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım.

Araf suresi 3; Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden bir takım velilerin ardına düşmeyin! Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.


Ahzap 2: Rabbinden sana vahyedilene uy! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır.

Maide suresi 49 Sen de aralarında, Allah'ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma….

Maide Suresi 67. Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Allah, küfre batmış topluluğa kılavuzluk etmez.

Enam Suresi 50. Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vah yedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"

Yukarıdaki Rabbin sözlerine baktığımızda eğer sizin sözlerinizi onaylıyorsa, siz düşüncelerinizde ve yazdıklarınızda haklısınız demektir. Yok, eğer onaylamıyorsa ben olsam tekrar gözden geçirirdim arkadaşım. Çünkü bakın Meryem suresi 64. ayette Rabbim açıkça senin Rabbin unutkan değildir diyor bizlere. Onun için bize öğretilenleri ve bunlar Allah katındandır dediklerini kur’anda bulamıyorsak, çok ama çok daha dikkatli olup bakın kur’anda yokmuş demek ki her şey olmuyormuş demek yerine, demek ki beşerin söyledikleri doğru değilmiş dersek sanırım çok daha doğru olacaktır.

Meryem 64: Biz ancak Rabbinin emri ile ineriz. Önümüzde, arkamızda ve bunlar arasında olan her şey O'na aittir. Senin Rabbin unutkan değildir.

Yine Rabbin bir uyarısıyla cevabıma son vereyim. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK

İsra suresi 36. ayet: Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 13:35   Mesaj No:15
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart

Sayın abim ben sizin mantığınız ile bakarak soru soruyom.

Hani siz Nur 31 ayette neden Ayette saçını örtecek/yada Baş kelimesi neden geçmiyor diye itiraz ettiniz bende aynı o yöntemle size soru sordum neden Kuran bu vermiş olduğum isimleri tek tek vermemiş o zaman bende sizin gibi neden ismi yok diye itirazmı edeyim...+

Haluk abim Kuran muhteşem bir kitaptır ayetler ile istediğim hususta hem haklı hem haksız çıkarabilirim İşte Kuranın özelliği bu o yüzden Kuranı kendi fikirlerimi haklı çıkarmak için kullanmak istemiyorum ...Allah'a emanet olun. Her şey delil ise ben sadece o rivayetin sağlam olmadığını vermeye çalıştım ....
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 18:06   Mesaj No:16
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Değerli mevlüt kardeşim, Allah eğer saydıkları dışında hiç bir konuda haram diye zikretmemiş ise, bunun nedenini sormak bize düşmez. İsterseniz birde şu pencereden bakalım, bugün atı da, eşşeğide yemiyoruz, dua edelimki Allah kıtlık ve yoklukla bizleri imtihan etmesin. Ya böyle bir imtihandan geçersek nice olur halimiz? Saydığı haramları bile zorda kalınca haddi aşmadan yiyebilirsiniz diyen rabbim in sözlerini iyi anlamaya çalışmalıyız. İşte tüm bunlarıda düşünelim Rabbim sizin söylediğiniz haramlardan bahsetmiyorsa, vardır bir hikmeti diyelim, ama birilerinin de kışkırtmalarına gelmeyelim derim, bu benim acizane düşüncemdir. Ayetleri açıkca yazmamında sebebi bundandır. Bu söylediklerimin anlaşılması için yazmıştım.

Rabbim kelimelerin ardından gizli yüklem ile hiç bir zaman hüküm vermemiştir KUR'ANDA ayetlerinde, zaten böyle vermediğinide söylüyor, açık anlaşılır ve herşeyden nice örnekler ile. Lütfen başörtüsü konusunu bu sözlerimin doğrultusunda, ışığında düşününüz. SAYGILARIMLA Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 18:59   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

(Ve) kendilerine (çok önceden) vahiy bahşedilmiş olduğu halde (gerçek anlamda) Allaha da, ahiret gününe de inanmayan, Allah ve Onun Elçisinin yasakladığını yasak saymayan, ve böylece (Allahın onlar için din olarak seçtiği) hak dini din olarak benimseyip ona uymayan kimselerle savaşın; ta ki, (savaş yoluyla) baş eğdirilip kendi elleriyle bağışıklık vergisi ödeyinceye kadar.
(Tevbe 29)

Haluk abim bakın ayeti kerimede Allah ve Elçisinin yasakladığını (Haram) saydığını saymayan ifadesi üzerinde çok dikkatli düşünmek lazım Yalnız Allah'ın yasakladıkları olsa idi o zaman Ayeti kerimede Allah'ın ibaresi yeterli gelecekti ama Elçisinin yasakladığını ifadesi açıkça Allah Resulünün hüküm koyma yetkisini açıklamaktadır...

Allah Resulünün hayatı yaşamı tebliği açıklamaları Kurandır bunda hiç bir şüphe yok bu kadar üst bir ahlak ve ilme sahip olan Resulullah hüküm koyamayacak ise biz nasıl olurda Allah Resulünün hüküm koyamayacağını söyleyerek hüküm koymaya kalkışıyoruz.Allah Resulünü devre dışı bırakırken kendimizi din otoritesi görüyoruz bu çelişki değilmi sayın Abim...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 19:34   Mesaj No:18
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Haluk abim bakın ayeti kerimede Allah ve Elçisinin yasakladığını (Haram) saydığını saymayan ifadesi üzerinde çok dikkatli düşünmek lazım Yalnız Allah'ın yasakladıkları olsa idi o zaman Ayeti kerimede Allah'ın ibaresi yeterli gelecekti ama Elçisinin yasakladığını ifadesi açıkça Allah Resulünün hüküm koyma yetkisini açıklamaktadır...
Elbetteki Allah Resulünün hüküm koyma yetkisi açıkça vardır ama Pürdikkat ki !

Allah resulunun kuran dışından Hüküm koyma yetkisi, hiçbir zaman kurana muhalif olamaz ve Kuranda açıkça var olan hükmü değiştirerek ayrı bir hüküm koyamaz.

Bu sözlerime itiraz eden var mı ?
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 19:51   Mesaj No:19
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Abdulhamit abim itirazdan ziyade tüm yüreğimle katılıyorum....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2010, 20:04   Mesaj No:20
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Abdulhamit abim itirazdan ziyade tüm yüreğimle katılıyorum....
Haluk Bey kardeşimiz de umarım katılmıştır. Allah resulunun Kuranda olmayan, kuran dışı hüküm koyma yetkisine
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
2017 KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI mehmet akif2 KPSS İstişare/Sohbet 12 17Haziran 2017 14:18
sinav sonuclari MERVE DEMİR Fıkralar-Hikayeler 4 06 Eylül 2008 02:59

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.