Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Muhtelif Konular (https://www.forum.medineweb.net/657-muhtelif-konular)
-   -   “”içimizdeki putlar”” (https://www.forum.medineweb.net/muhtelif-konular/18597-ve8220ve8221icimizdeki-putlarve8221ve8221.html)

kamer34 18 Ocak 2011 00:52

“”içimizdeki putlar””
 
“”İÇİMİZDEKİ PUTLAR””

“Şeytan’ın hileleri”

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Şeytan ile Ademoğlu arasında ki bu savaş ,ilk insan hz. Adem babamızın yaratılışından itibaren başlamış ,kıyamete kadar da devam edecektir.

Yaradan Rabbinin adıyla oku! (96/1)

O, insanı bir alaktan (embriyodan) yarattı.(96/2)

RUM 27. Ayet
Hem yaratmayı ilkin yapan O'dur. Sonra onu çevirip yeniden yapacak olan da O'dur ki, bu O'na çok kolaydır. Göklerde ve yerde en yüksek şan ve şeref O'nundur. O çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
HİCR 26....42 . Ayet
Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.
Cinleri de daha önce insan vücudunun gözeneklerinden geçebilen güçlü bir ateşten yarattık.

Ey Peygamber! Rabbinin meleklere şöyle dediğini hatırla: "Ben, kuru balçıktan, şekil verilmiş kokuşmuş çamurdan bir insan yaratacağım."
Ben, onun yaratılışını tamamladığım ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın."
Bunun üzerine meleklerin hepsi toptan secde ettiler.
Yalnız İblis hariç. O secde edenlerle beraber olmaktan çekinmişti.
Allah buyurdu ki: "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"

İblis şöyle dedi: "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."
Allah şöyle buyurdu: "Öyle ise oradan çık! Sen, artık kovulmuş birisin."

"Kıyamet gününe kadar lanet senin üzerindedir."
İblis: "Rabbim! Öyle ise insanların kabirlerinden kaldırılacakları güne (kıyamete) kadar bana mühlet ver" dedi.
Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin."
"Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."

İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için, mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"
"Ancak içlerinden ihlaslı kulların müstesnâdır."

Allah şöyle buyurdu: "İşte bana ulaşan dosdoğru yol budur."
"Sana uyan azgınlardan başka, kullarımın üzerinde hiçbir nüfuzun yoktur." .
(Allah) buyurdu: "Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?" (İblis): "Ben, dedi,
ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın."

(Allah) buyurdu: "Öyleyse oradan in, orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık, çünkü sen aşağılıklardansın."
(İblis) dedi: (Bari) bana (insanların) tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."
(Allah) buyurdu: "Haydi sen süre verilmişlerdensin."

"Öyleyse, dedi, beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onlar(ı saptırmak) için senin doğru yolunun üstüne oturacağım."

"Sonra (onların) önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, çoklarını şükredenlerden, bulmayacaksın."
(Allah) buyurdu: "Haydi, sen, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık. And olsun ki,onlardan sana kim uyarsa, (bilin ki) sizin hepinizden (derleyip) cehennemi dolduracağım."

İşte böylece şeytan ile Adem ve zürriyeti arasındaki savaş hak ile batıl mücadelesi olarak başlamış oldu.Allah şeytanın biz ademoğluna açık bir şekilde savaş açtığını ve bizim düşmanımız olduğunu bizim içimizde seçtiği elçileri ile,bu elçilere vermiş olduğu kitaplarla bildirmiştir.
Bizim burada üzerinde duracağımız konu şeytanın biz Ademoğlunu hak yoldan saptırmak için ortaya koymuş olduğu tezgahları,dümenleri,entirkalarının neler olduklarını anlatmaya çalışıcağız inşallah...
Şeytanın işi,insanın yapmış olduğu kötü şeyleri kendisine süslü göstermek suretiyle allayıp pullayarak,onlara bu kötü şeyleri yaptırmak istemesidir.
Bir kere şeytan insana “GEM” vurmuş olmasın ki,ona artık her bir kötü işini güzel göstererek,onu boyunduruğu altına alır.Kötü şeyleri türlü türlü bahanelerle süslemek suretiyle Ademoğlunu kandırarak hak yoldan saptırır.

“GEM” nedir biliyormusunuz?Hepimiz bir şekilde kovboy filimlerini izlemişizdir.Kovboylar yabani atları ehilleştirmek için büyük çaba harcayarak yakalar,sonrada bu atların ağızlarına demirden yapılmış bir halka takarlar ve bu halkanın iki ucuna yular bağlayarak atları artık kontrol altına alırlar.Sonra bu atlara istedikleri gibi yön verirler.Bu atların durmalarını istedikleri zaman yularını çekerek durdururlar.Bu atların sağa veya sola gitmelerini istediklerinde yuların sağındaki ve solundaki tarafını çekerek atlara istedikleri gibi yön verirler.

İşte şeytanda Ademoğlunun zürriyetinden zayıf olanlara GEM vurarak kontrolü altına almak için çaba sarf eder.Bunuda iradesi zayıf ,Allah’a gereği gibi iman etmeyen ya da gereği gibi iman etmesini bilmeyen insanlara gem vurup onları kontrolü altına alır. Onlara yaptıkları kötü şeyleri ne şekilde süslü gösterdiğini bir görelim.Bu yüzden yazımın başlığını şeytanın hileleri olarak koydum.

Şeytanın bu korkunç hilelerini şöyle sıralayabiliriz:

1-) Kötülüğü emretmek ve tahayyül ettirip yaptırmak
2-) Fakirlikle korkutmak
3-) Batıl taraftarlarına dair korku vermek
4-) Sahte istekler ilham etmek
5-) Birlik içinde olan aile toplum veya ümmetin ferdleri arasına nifak ve düşmanlık sokmak
6-) Allah’ı anmaktan alı koymak
7-)Taraftarlarının gözünde batılı süslü göstermek
8-) İnsanı dünyaya bağlayan arzularını kamçılamak
9-) sonuçsuz tartışmalara sokmak
10-) İlahi yardım noktasında kalplere ümitsizlik tohumlarını ekmek
11-) İnsanlara karşı kendisini beğenmişlik duygusunu hissettirmek
12-) Şehvetle bakmaya dair kalbe vesvese vermek
13-) Batılı,insana hak göstermek

Daha sayamadığımız Ademoğluna olan bir çok düşmanlığını türlü türlü yalan ve dolanlarla insanın kalbine nufuz ederek onun,yani Ademoğlunun haktan sapması için her türlü entrikaları yapabilmektedir.

Bütün bunlara Ademoğlunun karşı koyabilmesi için:


1- Allah’ın yardımına mutlak manada ihtiyacı vardır.Allah’ın yardımı olmazsa Ademoğlunun şeytanın bu entrikaları ile başetmesi imkansızdır.

2-) Bilgiye ihtiyacı vardır.Bu bilgi öyle bir bilgi olmalı ki şeytanın hilelerini,entrikalarını bir anda param parça yapmak suretiyle tıpkı hz. Musa’nın firavunun büyücülerini ve sihirbazlarını herkesin gözü önünde alt ederek darmadağan etmesi gibi bir bilgi olmalıdır.

Bu bilgi öyle bir bilgi olmalıki şekden ve şüpheden uzak ,tertemiz ve doğrudan sonuca götüren bir bilgi olmalıdır.Ancak bu bilgi Cenabı Allah’ın ,Cebrail as. vasıtsıyla ya da doğrudan peygamberlerine aktardığı bilgiden başka bir bilgi olamaz.

3-)Mümin kardeşliğe ihtiyaç vardır.İnsan şeytan ile bu savaşı verirken ümmet bilinciyle,din kardeşliği bilinciyle,Allah’ın hizip olun bilinciyle,mümin kardeşliğine ihtiyaç vardır.

Bu hususları belirttikten sonra artık konumuza geçebiliriz...


Put taştan,tahtadan,demirden,altından,helvadan yapılmış olan heykeller olarak insanların kafasında yer alır.Halbu ki Kuran’daki asıl put kavramı bu değildir.Şimdi bu put kavramını biraz açalım.

Put Nedir?

Put, kişinin Allah’ın dışında hayatının amacı kıldığı maddi-manevi her şeydir ve putları bu yönleriyle hayatın amacı kılmak da şirktir. Put sadece tapılan bir takım nesneler değildir. Eğer hayatın amacı haline gelir ve insanı Allah’a isyana sevkederse, yerine göre makam, para, kadın veya insanlar için değerli herhangi bir şey insanlar için put olabilir.

Hani İbrahim, babası Azer'e (şöyle) demişti: "Sen putları ilahlar mı ediniyorsun? Doğrusu, ben seni ve kavmini apaçık bir sapıklık içinde görüyorum." (6/74)

Hani İbrahim şöyle demişti: "Bu şehri güvenli kıl, beni ve çocuklarımı putlara kulluk etmekten uzak tut." (14/35)

İşte böyle; kim Allah'ın haram kıldıklarını (gözetip hükümlerini) yüceltirse, Rabbinin katında kendisi için hayırlıdır. Size (haklarında yasaklar) okunanlar dışındaki hayvanlar helal kılındı. Öyleyse iğrenç bir pislik olan putlardan kaçının, yalan söz söylemekten de kaçının. (22/30)

(İbrahim) Dedi ki: "Siz gerçekten, Allah'ı bırakıp dünya hayatında aranızda bir sevgi-bağı olarak putları (ilahlar) edindiniz. Sonra kıyamet günü, kiminiz kiminizi inkar edip-tanımayacak ve kiminiz kiminize lanet edeceksiniz. Sizin barınma yeriniz ateştir ve hiçbir yardımcınız yoktur." (29/25)

Bu ayetler ve daha bir çok ayet put edinenleri şiddetli bir şekilde kınayarak ve lanetleyerek cehennemde ebediyen azap göreceklerini bildirmektedir.Gerçi İbn-i Arabi her ne kadar sapıklık yaparak,cehennem azabı yoktur demişsede.
Bu cehennemlik olanların azabı tadacaklar lafzından yola çıkarak cehennemlik olanları tat duygusunu tatmin etmek için orada bulunduklarını ve cehennem diye bir şey olmadığını söylesede bu söz Kuran yönünden hiçbir değer ifade etmez.
Onlar (şeytan ve yandaşları) cehennem azabının tadını herkesin anladığı şekilde
tadacaklardır.Zevk alarak değil..

1-)Sevgide put:

Şeytan insan nefsine nufuz ederek onları çeşitli yollarla Allah’ı ortak koşmaya (şirk) e iter.Planını bu sözcüklerin arkasına saklanarak gizlice gerçekleştirir.Kişi ancak Allah’ın yardımı ile bunları idrak eder.Sevgi fıtri bir duygudur ancak bunun dozu ayarlanamadığında insanı helaka kadar götürür.

“” İnsanlardan bazıları Allah’tan başkasını Allah’a denk ilahlar edinir de onları Allah’ı sever gibi severler. İman edenlerin Allah’a olan sevgileri ise (onlarınkinden) çok daha fazladır. Keşke zalimler azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvetin Allah’a ait olduğunu ve Allah’ın azabının çok şiddetli olduğunu önceden anlayabilselerdi.””bakara /165


“De ki:eğer babalarınız kardeşleriniz eşleriniz hısım akrabanız kazandığınız mallar,kesada uğramasından korktuğunuz ticaret ,hoşlandığınız meskenler size Allah’tan ,Rasulünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin.Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez”(23-24)

Böylece Allah’ın dini için insana sevgili olan bu dünyada Allah’ın dini için terk edemeyeceği şeylere sahip olunmaması gerektiğini başka varlıklara duyulan sevginin Allah’ın sevgisi ile denk tutulamayacağını bu ayetlerde çok açık bir şekilde anlatılmıştır.
Demek ki insanların içerisinde yakın akrabalarına sevgi beslemede aşırıya gidenler olmuş ve Allah onları şiddetli bir şekilde uyarmıştır.

2-) Hevada put

Müslüman batılın yüzünü darmadağın etmek suretiyle,hakka sımsıkı sarılıp hak ile izzet kazandığında hiç bir kınayıcının kınamasından korkmadan yoluna devam ederken şeytanın yandaşları onu yolundan geriye döndürmek için mal makam mevki kadın gibi şeylerle onu caydırmaya çalışırlar.

Fakat hevasını davasının önüne koyarak onu put haline getirmek suretiyle kendisini helak edebilir.
Oysa ki müslüman şöyle diyerek elinin tersi ile bunları red etmesi gerekmektedir.

“”Allah bizi doğru yola ilettikten sonra,bize bir fayda veya zarar vermeyen.Allah’tan başka bir şeylere mi yalvaralım.?Bu durumda halimiz,arkadaşları bize gel diye doğru yola çağırırken şeytanların şaşırtıkları kimseye benzer...””enam/71

Hevasının peşinden koşan,hevasını kendisene putlaştıran,makam,mevki, kadın,mal,evlat,kumar,faiz her türlü pisliğe gömülmüş toplumlar asla iflah olmazlar.Çünki şeytan onlara yaptıkları bu kötülükleri çok güzel birşeymiş gibi göstermekten geri durmamakta,bütün bunları siz yapmaya devam edin,bu kötülükler sizi islam dininden çıkarmaz,diye kulaklarına fısıldamak suretiyle bir çeşit ilham etmektedir.

Halbuki hevamız bizim başımıza olmadık işler açmış,Allah’ın yasalarına uygun olmayan bir takım hevamızın hoşuna giden,kanunlar yaparak,bu kanunlarla putlaştırdığımız hevamızı tatmin yoluna gitmişizdir.Adem oğlu ne gariptirki şeytanın gem vurduğu hevasının yapmış olduğu bu yapmacık kanunları bazen kendileri bile hiçe sayarak çiğnemektedirler.

Evet şeytan bu şekilde Ademoğlunun yoluna oturur ve onu her türlü silah ile vurmaya çalışır.Hatta öyle bir ileri giderek,öyle şeyler yaptırırki Ademoğlu başlar Allah ve Rasülen’e iftira etmeye.Şeytan bir kere GEM vurmuştur Ademoğluna ,artık olabildiğince dozu yüksek vermenin zamanı gelmiştir.

“” Şirk koşmakta olanlar dediler ki: "Eğer Allah dileseydi, O'nun dışında hiçbir şeye kulluk etmezdik, biz de, atalarımız da; ve O'nsuz hiçbir şeyi haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de böyle yapmıştı. Şu halde elçilere düşen apaçık bir tebliğden başkası mı?””
NAHL/35
“” Ki melekler, kendi nefislerinin zalimleri olarak onların canlarını aldıklarında, "Biz hiçbir kötülük yapmıyorduk" diye teslim olurlar. Hayır, şüphesiz Allah, sizin neler yaptığınızı bilendir.””NAHL/28

Bakarmısınız ademoğlunun hevası başına ne işler açtı.Birde utanmadan arlanmadan yaptığı hayasızlığı Allah’a mal etmeye çalışıyor.Eğer Allah dileseydi biz putlara tapmazdık,nede helal haramlar koyardık,bizde atalarımızda bu konuda masumuz.

”Haşa” Allah bize bu kanuncukları siz koyun haksız yere yeryüzünde zülüm yapın dedi.Bitmedi:ölüm gelip çattığı zamanda,vallahi biz yeryüzünde hiç bir kötülük yapmazdık diye birde iftira üzerine yalan konuşurlar.İşte heva bu,işte heva böyle içinden çıkılmaz işler açar insanın başına.İblis dozu yükseltebildiği kadar yükseltmiştir.

Peki benim Ademoğluna bir sorum olacak
Allah’mı size
Hayasızlığı faizciliği tefeciliği insanın insana köleliğini haramları helal helalleri haram kılın dedi?

Allahmı size Sarıyerde,Etilerde,Arnavut köylerde,Orta köylerde,Raynalar kurup sabaha kadar it sürüsü gibi birbirlerinizin üstüne çıkın dedi?,
Allah’mı size dininizi beş kuruş maaş karşılığında satın dedi?
Allah’mı size başınızı mekke aşağınızı paris yapın dedi?
Allah’mı size putların önüne çelenkler koyarak onlara saygınızı belirtiniz dedi?
Allah’mı size zavallı biçare halkları ezerek ellerinde özgürlülerini,kafalarına vurup ağızlarındaki lokmalarını alın dedi?
Allah’mı size bu zavallı cahil bırakılmış insanların köylerini yakın ,onları perişan edin dedi? Bunlar daha nice kötülüklerinizi Allah’mı size yapın dedi
Bana söylermisiniz.

Yoksa bu işe size GEM vurup hevanızı size putlaştıran iblis söylemiş olmasınmı.O halde neden Allah’a iftira atıyorsunuz hiç utanma arlanma yokmu sizde.Gerçi utanma arlanma olsaydı bütün bu kötülüklerinize üstüne,kalkıp biz müslümanız Allah’ın dinini hakim kılıyoruz demezdiniz.

“”Hayır, şüphesiz Allah, sizin neler yaptığınızı bilendir.””

Melekler ademoğluna susun yalan konuşmayın dedi;Allah sizin ne tür pislikler olduğunuzu biliyor dedi.Sözü kestirip attı.

“”O'nsuz hiçbir şeyi haram kılmazdık."

Nahl suresinin 35.ayetinin bu cümlesi üzerinde biraz duralım.Hevasını kendisine put edinenler helal ve haram konularında da vukuatlıdırlar.

Cahiliye dönemi insanları atalarından miras aldıkları bir takım inançları sebebiyle kendilerine bazı hayvanları helal bazı hayvanlarıda haram sayarlardı.Tıbki günümüz cahiliyesi gibi.Günümüz cahiliyesinde de Allah’ın haram kıldığı birçok yiyecek ve içeceği, adı müslüman olan bu toplumlar,kendilerine helal kılmaktalar.

Şeytan kalblerine nufuz etmiş bir kere.
Ne bu fani yasalarınız,ne iftiralarınız,ne de bu islam davetçilerine olan işkenceleriniz,bu dini yamultmaya gücünüz yetmeyecektir.

Bütün bu kötülükleri ademoğluna yaptıran şeytan onu rahat bırakmıyor devam ediyor.Çünki bu kötülükleri ona birde süsleyerek gösterecek ya.

“”Rabbim beni azdırmana karşılık,yeryüzündeki (şeyleri)insanlara mutlaka süslü gösterceğim ve hepsini mutlaka azdıracağım.”” Hicr suresi/89

Şeytan yine sahnede,Ademoğluna yaptırdığı bunca kötülüğe rağmen bir türlü tatmin olmamakta.Şeytan bu planlarınını ademoğlunun nefsi üzerinde uygulamış ve başarılı olmuştur.Sıra artık mahsülü toplamaya gelmiştir.

“”Rabbim beni azdırmana karşılık,yeryüzündeki (şeyleri) insanlara mutlaka süslü gösterceğim ve hepsini mutlaka azdıracağım.”” Hicr suresi/89

Ayette geçtiği gibi iblis adem oğlunu hem azdırdı hemde ona yaptığı kötülüğe bir kılıf giydirerek ona süslü gösterdi.

Devamı alt sayfadadır

kamer34 18 Ocak 2011 00:59

Cevap: “”içimizdeki putlar””
 
NOT:
Arkadaşlar biz ayetleri güncelleyemezsek ayetlerin ruhunu anlayamayız.Bu ayetleri okurken bize masal gibi gelir önce uyuklar sonrada uyuruz.
İşte hevasını put edinenlerin hali.

Şeytan islam davetçilerine böyle gelmez,böylesine açıkça hayasızlığı müminlere yapın demez,çünki müminler erkek erkeğe evlilik işinin Hz. Lutun kavmini helak ettğini bilir.Bunu ancak ağzına GEM vurduğu sırtına bindiği hevasını kendisine putlaştırdığı güya müslüman olana yaptırır.Şeytan kurnazdır bunu müslümana yaptıramayacığını iyi bilir.

Müslümana yapmış olduğu herhangi bir iyiliği yada yapmış olduğu Allah yolundaki bir cihadı ona süslü göstererek onun kibirlenmesini sağlar.Onun hevasını kamçılar onun yapmış olduğu bu güzel ameli boşa çıkarmaya çalışır.
Bir gün Hz.Ömer peygamberin ashabına şöyle sordu

“”İçinizden biriniz arzu edermiki hurma ve üzüm bağlarından bir bahçesi olsun””
Ayetin ne hakkında nazil olduğunu biliyormusunuz.
Sahabeler:Allah en iyi bilendir dediler.
Bunun üzerine hz.Ömer kızarak:

Biliyoruz yada bilmiyoruz deyin dedi.O sırada ibn-i Abbas ey müminlerin emiri bu hususta bende bir bilgi mevcuttur dedi.

Hz.Ömer:Rasullahın amcası buyur dedi:ibn-i Abbas bir kişi Allah’a itaat üzere bir amel işler,sonra şeytan ona gelir o amelin içine riya sokar.Bu defa o kul bir günah işler ve amelini boşa çıkarmış olur...
kaynak Adem el)Huli:91-99
sahihi buharide de bu konuyla ilgili aynı benzerlikte bir rivayet geçer.

Şeytan müminlere Allah’ı anmayıda unutturur

“”Şeytan başlarına dikilip onlara Allah’ı anmayı unutturdu”” Mücadele/19

İşte şeytanın müminlere bir hilesi daha,şeytanın entrikaları hileleri bitmez,bize yaradanımızı anmayı unuturdu,malımıza, evladımıza, arabalarımıza, güzel inşa edilmiş evlerimize,belkide çok güzel bir eşimize,bakarak oyalandık ve Rabbimizi anmayı unuttuk

“”Ey inananlar!Mallarınız ve çocuklarınız Allah’ı anmaktan alı koymasın.Böyle olanlar hüsrana uğrayanlardır.””
Münafikun/9
Arkadaşlar bu konu çok uzun,,eğer siz arkadaşlarım da bu konuda destek verirseniz,biz Allah’ın izni ile bu konuyu iyice aydınlığa kavuşturur ve içimizdeki putlardan bir an önce kurtulmuş oluruz.

Devamı alt sayfadadır

kamer34 18 Ocak 2011 01:02

Cevap: “”içimizdeki putlar””
 
Son söz:
İblis vesvese vermek ve ademoğulları arasında dalaleti yaymak hususunda and içmiştir.Bu yüzden müminlerin durmadan hakkı yayması gevşememesi ve davasından tavizler vermemesi gerekir.

Mümin şeytanın hilelerini bilecek,Allah’ın emirlerine sımsıkı sarılarak,iblis ve yandaşlarını bir kez daha rezil rüsvay edecektir.Çünki müminlerin şeytanı ki yukarıda da belirtmiştim,kafirlerin şeytanı gibi güçlü değildir,mümine karşı kurduğu tuzaklar tıbkı serap gibidir zayıftır.Kafirlerin şeytanı ise onların azgınlıkları sebebiyle inatçı ve şiddetlidir.

Özellikle arap ülkelerinin yaşamış oldukları zillet ve her tarafı işgal edilmiş o mukades topraklar,tüm bunların yegane sebebi,Allah’ı gerçek manada unutmuş olmaları,halis bir niyetle Allah’ı anmamaları ve kullar tarafından vaz edilmiş kanunlarda adalet ummaları,ve bu kanunlardan medet beklemeleridir.Bu kanunların çercevesini belirlediği ölçüler içerisinde partiler kurarak,adeta tağutların birer savunucuları haline gelmek suretiyle güya Adalet,Şeref,İzzet,haysiyet dağıtacaklarını haykırırlar.

Peşlerinden milyonlarca insanları cehenneme sürükleyen, bu kulaklarına şeytanın bevl ettği

iblisin yandaşları,Filistinde,Lübnanda,Irakta,Pakistanda,d aha bir çok ülkede partiler kurarak bir avuç yahudinin kuklası haline gelmişlerdir.İzzet, Şeref,Haysiyet, Adalet,dağıtacaklarını haykıran bu zavallı beyinler

Kurdukları partilerle güya düşmanı kendi silahları ile vurmayı şeytan onlara allayarak pullayarak verdiği kılıftan başka birşey değildir.Mademki bu partilerinize milyonlarca oy akmakta o halde neden hala esaret ve zillet altındasınız hiç düşündünüzmü?
Kulaklarına şeytanın bevl ettiği ademoğulları artık düşünemez,artık göremez,artık akıl edemez hale gelmiştir.Zilleti Şeref, Esareti Onur, Reziliği “erkek erkeğe” olan evliliği de haysiyet olarak benimsemektedirler.


Sayıca çoğalmış kalabalık yığınlar olabilirsiniz ama peygamber efendimizin buyurduğu gibi

“”Selin sürüklediği çer çöp gibidirler.Allah’ı zikr edip nefislerindekini değişmedikçe Allah insanlar üzerindeki zilllet ve acziyetlerini gidermeyecektir.””
“”Bir kavim kendi nefislerindekini değiştirmedikçe.Allah o toplumun halini değiştirmez.”” Rad suresi/11

“Allahın selamı müminlerin üzerine”
“Selamun aleykum herkese olsun”

Kamer34

Hicran_Yürekli 20 Mayıs 2012 12:57

Cevap: “”içimizdeki putlar””
 
sevgide,hevada,taklitçilikte put sevdası genlerimize yerleşmiş malesef.faydalandığım çalışmanız güzel idi.Yezdan Razı Olsun.

Allahın kulu_ 24 Temmuz 2015 13:26

Cevap: “”içimizdeki putlar””
 
Kendi nefsini ilah edinmek
Sadece kendini mi dusunmek acaba

bilinmez 08 Ekim 2017 21:31

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 387036)
Kendi nefsini ilah edinmek
Sadece kendini mi dusunmek acaba


sadece kendini düşünmek bencilliktir.Nahoş bir durum olsada,küfür ve şirk haram değildir.

Kendi nefsini ilah edinmek,yaşarken karşılaştığı olumlu-olumsuzlukları,yorumlayip yaşantısına aktarırken,Kuran ve pratiği olan sünnet -hadise baş vurmadan,kendi görüşünü kuran ve sünnetin önüne geçirmekle olur..


SAAT: 19:47

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306