Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  25 Ağustos 2011 (21:24), Konuya Son Cevap : 25 Ağustos 2011 (21:24). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Ağustos 2011, 21:24   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
İmana Gelin Ey Tvler

İmana Gelin Ey Tvler

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İslam bozuluyor, medeniyet yozlaşıyor gibi klişe laflar etmeyeceğim. Aklıselim, İslamla ufak da olsa alakası olan her birey bu dediklerimi 10 dakika içinde fark edebilir ki mesele islamın nasıl yozlaştığı değil de bunun neden olduğu.
Medya! Tek neden. Tabii ki yozlaşmaya müsait dimağları unutmamalıyız. Çünkü insanlarımız veya insanlar etkilenmeye ve model almaya oldukça müsait. Hatırlayalım 12-13 sene evvel herkes uzun pardösüleriyle Yusuf Miroğlu olmadı mı ya da 8-9 senedir bir Polatçılık oyunu oynanıp durmuyor mu ülkemizde? Tespihler elde, bir omuz yukarıda biri aşağıda, sivri burun ayakkabı ve yakadan 3 düğmesi açık gömleklerle ağır abi tiplerimiz türemedi mi bu geçen süre zarfında?
Burunlar çakır gibi çekildi, raconlar Polat gibi kesildi. Tv ne yazık ki insanları etkilemek konusunda uzmanlaşmış durumda. Artık bu da masum amaçlar için kullanılmıyor. Iğdır ilinin Tuzluca ilçesinin 100 nüfuslu bilmem ne köyünde Bihter gibi giyinmiş kızlar görüyorsam bu sinsi amacın hedefine ulaştığını söylemem de pek zor olmayacaktır[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tv kanallarını açıyoruz. Din karşıtı tv kanallarına geçiyoruz hemen. Tabii bunlar açık açık söyleyemiyor amaçlarını. Zaten öyle bir şey yaparlarsa amaçlarına hizmet edemeyeceklerini ve kitlelerin nefretini kazanacaklarını çok iyi biliyorlar. Sinsi bir siyaset güdüyorlar. Asıl amaçtan habersizmiş gibi davranarak televizyonculuk oynuyorlar. Düşünmesini bilen insanlar için yaptıkları yayınların amaçları kabak gibi ortada. Türk aile yapısını çökertmek ve islamı yozlaştırmak. Uzaktan bakınca basit bir komplo teorisi görünebilir ve şu yaşıma kadar da böyle komple teorilerine pek aldırış etmemişimdir. “Hurafe efendim hurafe” der geçerdim ama bu programların toplumdaki yansımalarını görünce bütün bu düzenin akıllıca planlanmış bir çarklı olduğunu görür gibi oldum. Şerbeti de nabza göre yavaş yavaş verdiler üstelik[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Önce hafif minili kızlarımız peyda oldu. Toplum buna alıştı, modernlik dedi. Daha sonra kız-erkek ilişkileri kendini gösterdi ki bir süre sonra artık toplum buna da alıştı hatta o kadar alıştı ki bizzat yaşamına soktu. Bunlar yetmedi bir erkek, iki kız kardeşle çıkmaya başladı. Bir onunla bir bununla eyvallah dedi toplum o da tamam. Sonra yeğen yengesiyle bir şeyler çevirdi. Hafif protesto sesleri duyuldu ama sonra onu da benimsedik. Daha sonra da yoldan geçen kızlara tecavüz ettiler. İlerleyen aşamalarda neler var kimse bilemiyor.
Üstelik tüm bunlar o kadar profesyonelce yapıldı ki hem prodüksiyonların kalitesi halkı cezp etti hem de senaryonun akıcılığı herkesi ekran başına kilitledi. Bunlara kökten karşı olan birinin zorla iki hafta sonra bu dizileri izledikten sonra fanatik izleyicisi olduğuna şahit oldum dersem işin ehemmiyetini anlarsınız sanırım[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir de izliyorum ama bunlar etkilemez ki ciler var. Bunların durumu da vahim. Hoş bunları izler izlemez açılıp saçılmıyorsun veya “kanka hadi çıkalım da bir tecavüz edelim” demiyorsun. Bilinçaltına yerleşen bu görüntüler, olaylar bir süre sonra beynin tarafından normal karşılanıyor ve bireyler tarafından normal karşılanan bir olgunun toplum tarafından normal karşılanması da pek uzun sürmüyor.
Peki, geçiyoruz dini kanallara. Bu kanallar da yukarıda zikrettiğimiz kanalların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramadı. Güya dini programlar veriyorlar. 3 yaşında çocuğun bile alay etmekten imtina etmediği saçma senaryolar, kalitesiz çekimler, sırf ders çıkarılsın diye saçma olaylar. Bunların izlenmesinin imkânsız olduğunu ve halkımızın da tv bağımlısı olduğunu göz önüne alınca diğer tvlerin izlenilmesi kaçınılmaz oluyor. Üstelik bu kanalların belirli bir cemaatin, tarikatın, kişinin borazanlığını da açık açık yaptığını ve bu sözü edilenlerin seveni kadar sevmeyeni olduğunu da dikkate almalıyız.
Yazıdan halkımız salak hemen her şeye kanıyor gibi bir anlam çıkmasını da istemem. Toplumda moda olan şeyler ister istemez halkın genelini de etkiliyor. Geçmişte de durum böyleydi. Bir Leyla ve Mecnun’dan Hüsn ü Aşk’tan veya Mesnevi’den kişiler bazında Fuzuli’den, Şeyh Galib’den veya Mevlana’dan halkın etkilenmediğini söylemek imkânsız. Bu iki etki arasında temel bir zıtlık var ama. Birisi olumluyken diğeri yozlaştırıcı. Bilinçli insanlar bu yozlaşmanın ve bozulmanın farkına varabilirken ne yazık ki çoğunlukta böyle bir farkındalık meydana gelmiyor. Bu konuda biraz daha hassasiyet göstermemiz gerektiğine inanıyorum.
İlyas BAT
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2143 04 Mayıs 2014 20:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2395 04 Aralık 2013 18:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2697 27 Kasım 2013 20:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2341 27 Kasım 2013 20:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3140 26 Kasım 2013 19:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Gelin'cik GÖKCEN_AZRA Gönülden Dökülen Nağmeler 12 30 Mayıs 2022 17:45
Gelin Çantası mehmet akif2 Pastalar 1 30 Eylül 2018 17:17
Gelin çeşitleri:)) Esma_Nur Komik Paylaşımlar 12 03 Kasım 2016 18:25
İmana Muhalif ve İmanı Bozan Sebepler MusabBinumeyr Tevhid Ve Şirk Konuları 0 29 Nisan 2012 21:23
gelin-kayınvalide a.rahman75 Serbest Kürsü 2 10 Şubat 2010 19:41

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.