Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  25 Ağustos 2011 (21:31), Konuya Son Cevap : 25 Ağustos 2011 (21:31). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Ağustos 2011, 21:31   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Aşk Ayeti

Aşk Ayeti

Aşk Ayeti
Bismillah…
“Aşk ayetini tefsir edebilmek için önce âşık olmak lâzım.”
Zulmete doğan hafif bir ışık hiç birşeyin kalıcı olmadığını anlatıyordu. Gece’nin gelmesiyle birlikte hicran meşalesini yaktım. Vuslatı tatmadan hicranla tanışmak nasıldır? Benim tek bildiğim aşkı tanıyabilmek için hicranın şart oluşudur.
Minarelerden yükselen aşk ezanını sadece âşık olanlar duyup anlayabilirler. Zira aşığın gönlü her türlü acı ve çileye razılık göstererek vuslata erişebilmeyi dile getirmemiştir. Geceler boyu akıtılan gözyaşlardan üzerinde senin ismin yazılı beyaz incili bir tesbih oluştu[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Her ismin yâd edildiğinde ardına “ve accil ferechum” deyip hasrete teselli vermeye çalışıyor umutla açılan eller.
Hicranın yanık hırkasını giyindim bu gece. Hiç bir söz pervaneyi teselli edemez şemin aşk beyitlerini yakması karşısında. Sırtımda ki yanık izlerini kimse görmesin diye üzerine hasretin örtüsünü çektim. Gece’nin gamı elinden saklayamadığım gözyaşlarım avuçlarıma akarak hâlimi beyan ediyor. Avuçlarıma dolan gözyaşlarım dolup taşarak dizlerim üzerine damlıyor. Ve aşk namazının vakti gelip çattı. Üzerine gül kokusu dökülmüş seccademi serip duruyorum vuslatın arkasında. İntizarla birlikte aşk namazının tekbirini alıp başlıyorum namazıma. Secdeye varan alnıma kederin izi çıkmış. Dakikalar geçti ama alnım hâlâ secdeden kalkmadı. Sırtımda ki yanık izlerin üzerine koyulan veballerim beni derin bir sükûta yitti. Üzerime örtülen kapıların zincirini kıramadığımı sandığım anda vuslat cesaret verdi bana. Böylece avuçlarımda yanan merhamete muhtaç gül, baharın sunmuş olduğu serinlik ile tanıştı. Kunut için açılan ellerim aşk ayetini okuyor yüksek sesle. Aşkın elinden içtiğim kadeh beni sarhoş edemedi. Gönlüm aşkın kadehini içtikçe şemin etrafında gamla dönüp intizar dolu bir öykünün sırrını açtı sana. Hicranın içli türküsüyle yoğrulan dilimin gücü yetmiyor ismindeki gizemi tefsir etmeye. Senin adını ancak aşk tefsir edebilir. Çünkü sen aşk ayetisin…
Sevi namazının ardından yapılan her dua’da senin ismin yâd ediliyor. Vuslatın okuduğu dualar, baharın getireceği gülün kokusuyla süslenmekte. Bülbülün gagasından çıkan nağmeler ferec için bir kandil yaktı. Yakubun arzuhâlini görmüyor musun ey Yusuf? Yakubun kalemi sadece hicran ve intizar sözleriyle süsledi sana yazdığı şiirleri. Gönül kıblesinin kılavuzu olan velayet aynası bizim yüzümüze bakar mı? Cehalet aynasından yüz çevirip yönümüzü sana doğru çevirdik. Gönlüme mütercim oldu pervane’nin şem için yaktığı kanatları. Pervane’nin kül olan kanatları şemin üzerine dökülerek aşkın rengine bürünüyor nakış nakış işlediği hüzünle. Her gece çaldığım bu kapıyı ne zaman yüzüme açacaksın? Zincirle bağladım yüreğimi kapına sen o kapıyı açıp Yakubun gözlerine şifa verinceye dek. Sükûta karışıyor okuduğum şiirler. Bir avare gibi yürüyorum mecnunun dolaştığı çöllerde. Dilime doladığım aşk ehlinin söylediği zikir, beni visali bekleyenlerin meclisine götürdü ve kendimi tevessül duasını okurken buldum.
Tefsir edilemeyen bir ayetsin sen. Karanlığın hicabını yırtıp aşk ayetini bizlere yeniden okuduğunda cehalet zinciri kırılacaktır.
İsa’nın nefesiyle üfleyerek hayat sunacaksın ölü ruhlara. Dirilteceksin Meryemin suskunluğuna gömülen ağıtlarımızı. Böylece mücerred kalan umudun toprağa serptiği ilham topumları, Fırat’ın suyuyla yeşererek mürekkep damlaları olup akıcak kâğıda[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Biliyorum, bir nazar eylesen karanlığa boğulmuş bu gece gül bahçesine dönüşecek. Ve daha önce yeşeremeyen çiçekler zuhur seslerini duyup Kerbelâ’nın kuraklığını lâlezara çevirecektir.
Okunmayı beklenen bir ayetsin sen. Zuhur iftarının vakti yakın mıdır? Bilmelisin ki Züleyha sana ulaşabilmek için herşeyini feda etti. Maşuk için çekilen dert ve sıkıntı arasında ümidin vuslata olan özlemi oluştu.
Takatsiz düşen kalemim, seni her andığında vecd’e gelip söndürüyor şemin elemli ateşini. Söyle ey gönlümün Leylası intizar ne zaman huzura kavuşacak? Eğer intizar sana âşık olmasaydı, pervane gibi kavuşmanın o’nun yok olması anlamına geldiğini bildiği hâlde yine de maşuğunu ister miydi?
Tüm asırlara hâkim olan bir ayet, adı “aşk”… Gördüklerim bir serap mı? Yoksa Ali’nin yerine Kufe kuyularına derdini anlatan sen misin?…
Söyle ey Yusuf gördüğüm bu gam rüyasının tabiri nedir? Hasretin lisanı yine en anlaşılmaz söyleriyle aşk dolu bir şiir yazdı sana. Karanlığın sessiz tonları eşliğinde geceyi süsledi yanık rengi. Âşık olabilmek için önce kederle tanışıp, elem ve sancı dolu geceler geçirmek gerekir. Sonra gece’nin en hüzünlü saatinde “aşk ayet”ini okuyarak ilahî cevheri görüp tefsir edebilir…
Eşitilmeyi beklenen bir sessin sen. Ruhum o ses’e muhtaç… Çünkü sen pâksın, bir nurdan yaratıldın.
Karanlık çöktü ama gündüzleri bile yüreğim gece’nin zulmetine bakıyor[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mezarı gizli olana söyle yitirdiğim o mâneviyatı yeniden bulmak istiyorum.
Ey kayıp Yusuf, bir Cuma daha geçti. Kanat çırpmak isteyen yaralı güvercinler arkanda namaz kılabilmek için, sen gelinceye dek her salavatın ardında “ve accil ferecehum” demeye devam edicektir. Tıpkı Züleyha’nın Sevgiliyi intizar edip kavuşma gününü çileyle beklediği gibi.
“Birgün gelip bu garip âşığına baktığında, ben ferecin için hasretle birlikte vuslat namazını kılabilmek için senin tekbir getiren sesini bekliyor olacağım…”

Biliyorum bu yazdıklarımdan haberdarsın ve mektubuma vereceğin cevap zuhur ezanıdır.
Yüreğimden sana ve ceddine selâm olsun
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2144 04 Mayıs 2014 20:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2396 04 Aralık 2013 18:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2698 27 Kasım 2013 20:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2341 27 Kasım 2013 20:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3142 26 Kasım 2013 19:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ayeti bul, getir/medineweb su damlası Yarışmalar/ Bilgi Yarışmaları 18 29 Kasım 2023 22:19
7.4 ayeti Kara Kartal Muhtelif Konular 5 08 Şubat 2023 15:37
Şifa Ayeti (Şuara-80) GulistanSare Anket'ler-Röportaj'lar 2 29 Mayıs 2021 21:24
KURANDA DUA ayeti aldemira Tefsir Çalışmaları 3 01 Mayıs 2014 01:30
Zakir Naik - 50 Bin Yıl Ayeti Salahaddin_Ayyoubi Videolar/Slaytlar 0 08 Eylül 2013 18:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.