Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  17 Ocak 2012 (14:10), Konuya Son Cevap : 30 Ağustos 2014 (17:35). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Ocak 2012, 14:10   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sıkıntımız ne..

Sıkıntımız ne..

Sıkıntı derken genelde hep aynı şey aklımıza gelir,hayatımızda bize maşakat veren veya rahatlığın tersi olacak bi eksi durum,tabiki buda insan hayatının her alanıyla ilgilide olabilir.

Özelde ise her kişinin sıkıntısı kendine has bir durum teşkil eder yani kişinin kendi hayatındaki maşakatlerdir.
Paylaşacağım sıkıntı her iki durum ilede ilgilidir.Bilindiği gibi insanlar kendi hayatlarında sıkıntı olacak her şey için tedbir alırlar veya o sıkıntı için çaba sarfederler sıkıntıdan kurtulmak için tabiki bu tür gayretler.

Peki sıkıntılardan kurtulmak için yapacağımız tedbir veya gayretler nasıl olmalı ki meşru bir zeminde,meşru bir mücadele olsun,tabiki bu meşru dediğimiz ne ve nasıl olmalı ki Allahın rızasına uygun olsun bu mücadele...

İlk başta sıkıntımız ne,bunu tespit etmeliyiz,

Böyle bi soru sorulsa bize ne cevap veririz,

Hemen aklımıza gelen ve şuan uğraş verdiğimiz en son sıkıntımız aklımıza gelir,peşine bu sıkıntıdan kurtulma yolları ararız ,peki bu yolları ararken bide Allah ın rızasının ne olduğunuda düşünürmüyüz.

Genel olarak sıkıntımız ne,veya ne olmalı ilk sıra sıkıntımız..

Bunuda bir boyutuylada Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan son peygamber muhammed rasulullahın hayatından mı baksak acaba, daha doğru bi kalkış noktamız olur.

Evet alemlere rahmet ve kendi dönemi ve kendinden sonrakilere örnek olarak gösterilmiş,Rabbimiz tarafından izinde gitmek istenilmiş son peygamberin hayatından bakmak lazım ki doğru bi kalkış noktamız olsun.O zaman şöyle sorup cevaplıyalım muhammed peygamber için SIKINTI NEYDİ,NEYİ SIKINTI GÖRÜYORDU..

BEN GÜZEL AHLAKI TAMAMLAMAK İÇİN GÖNDERİLDİM..

Bu güzel ahlak ne idi,onuda şu mubarek sözlerle, ifade ediyordu ,Rabbim beni ahlaklandırdı,ve ne güzel ahlaklandırdı..

Daha sonra gelenler veya rasulu göremeyenler,Annemiz aişeye soruyorlardı rasulullahın ahlakı ne idi ve nasıldı,annemiz cevap veriyordu geçmişten geleceğe haykırarak,KURAN DI VE SİZ HİÇ KURAN OKUMUYORMUSUNUZ.

Rasulullah için AHLAK ilk sıra sıkıntısıydı ve kuran ahlakına aykırı olacak her fiil onun için ne pahasına olursa olsun terk edilmesi gerekiyordu ve böylecede mücadele ediyor ve etti taki vefat anına kadar..

Gelelim bize bizim sıkıntımız ne,ilk sıra sıkıntımız ne onu cevaplıyayım maddeler halinde,

1.eğitim,
2.iş,
3.kimine göre kariyer,kimine göre aşk.
VE DAHASI..................

Aslında bunlarda sıkıntı ve hissedilmesi gereken sıkınlarda olmalı ama ne olmamalı,Bu saydığımız özelde olan sıkıntılarımız genelde hepimizin sıkıntısı olan KURAN AHLAKİLİĞİNDEN taviz vermeden çözümlememiz gereken sıkıntılar olmalı,olmalıki Allah ta razı olmalı bizden.

Eğitimi sıkıntı olarak ilk sıraya aldığımızda,çözümünüde hiç kurana bakmadan ve Allahın metoduna bakmadan rasulullahın ahlakından örnek almadan diploma için sadece verdikse mücadeleyi bir dönem bizim için iffetin ,namusun belirtisi olan örtümüz,daha sonra bu eğitim için TEFERRUAT a dönüşür,bir sınava girmek için,bir meslek edinmek için geçecektik bu AHLAKIMIZDAN,Halbuki rabbimiz bize niye şu meslekten olmadında sormayacak veya şu,şu eğitimleri niye almadında demeyecek,ve rasulullahta demiyor muydu yanındakilere,siz dünya işlerinde[mesleklerinde] benden daha iyisiniz,doğruydu rasulullah ne bi hekim kadar,hekim,nede bi mühendis kadar mühendis nede bi edebiyatçı kadar edebiyatçıydı.Zaten bizede rabbimiz rasullerini örnek alınmasını emrederken,birinin demirciliğini,diğerinin tüccarlığını veya başka mesleki guruplarını değil AHLAKINI ÖRNEK GÖSTERMİYOR MUYDU.Ardında bir dönem Allah için açtığımız ellerimizi,hiçte insani olmayan medeniyetin tekdişli canavarı olan İNSAN HAKLARI mahkemelerine açmaya başlıyorduk ALLAH İÇİN DUADA AÇTIĞIMIZ ELLERİMİZİ,ama ne fayda unutu vermiştik kuran ahlakını ve Allahın rızasını ve Allahın yardımıda birtürlü gelmiyordu..

işmizdede öyleydik,nerden gelirse gelsin ya muhtar sen aktar,aktarda nerden olursa olsun,adeleti arıyorduk Allahın hükmüyle hükmetmeyen zalimlerden.hakkımızı isteriz deyip meydanlarıda dolduruyorduk ama hiç düşünmüyorduk bu zalimler nasıl başımıza bela oldu,halbuki biz getirmiştik ve onlarada dua ediyorduk,Allah başımızdan bu eşkiyaları eksik etmesin diye,bu duayı oda az bir menfaatleri dokundumu ediyorduk bu duaları o Allahın hükmüyle hükmetmeyen zalim eşkıyalara,HİÇ KURAN AHLAKINA UYMADAN,nasıl olsa bizim için asl olan sıkıntı iş değil miydi gerisini boş ver,Dünyada mekan ahirette iman telkinleriyle,imansız ahirette iman mı arayacaktık yoksa....

Aşk veya kariyer her ikiside ayağımızı yerden kesiyordu,kariyer poh,pohlamaydı,övünç kaynağı,halk arasında söz sahipliği, saygınlıktı nasıl olursa olsun kazanılması gerekliydi,zaten bu dünyadaad söz sahibi olmuyacazda nerde olacaz,ama kimin aklına gelirki böyle bi yarışta,KURANIN AHLAKİLİĞİ değilmi..

Son olarak,alemler içinde selam olsun kuranın ahlakiliğini sınıntısı olarak bilenlere...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 591 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5761 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1012 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 30 Ağustos 2014, 17:35   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Sıkıntımız ne..

Rabbim bizleri kendi derdiyle dertlendirsin ..

ALLAH razı olsun ..
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.