Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  02 Mart 2012 (10:17), Konuya Son Cevap : 26 Ağustos 2014 (17:23). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Mart 2012, 10:17   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!

Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!

Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!


Liberallerin taşkın özgürlükçü söylemlerine, komünistlerin merkezi paylaşımcı prensiplerine, kapitalistlerin tüketim çılgınlığına bir Ebû Zer isyanı gerekli.

Şavaşın haram olduğu aylarda bile baskın yapmaktan, yağmacılıktan ve yol kesmekten çekinmeyen Gıfâr kabilesinden Ebû Zer’i çekip aldı İslam. Ebû Zer, atılgan, gözüpek bir yağmacıyken; paraya pula değer vermeyen, Bilal’in ayağının altına yanağını koyacak kadar mahviyetkâr, hizmetçisi ile aynı elbiseyi giyecek ve aynı yemeği yiyecek kadar mütevazı bir kimse haline geldi. Öyle ki bu duruma Hz. Peygamber bile hayret etmişti; ileride Ebû Zer için “Gökkubbenin altında ve yeryüzünde Ebû Zer’den daha doğru sözlü kimse yoktur.” diyecekti.

Ebû Zer, yaşadığı dönemde sadeliğin, israf karşıtlığının, lüks düşmanlığının, helalinden kazanmanın numûne şahsiyeti; otoritelerini sömürü aracı olarak kullananların, servet stokçularının korkulu rüyası oldu. Ebû Zer’e göre insan, helal rızık kazanmak ve ahireti elde etmek için yaşamalıydı. Peygamberimiz: “Ebû Zer, yeryüzünde İsa b. Meryem’in zühdüyle yürür” buyuruyordu. Ondaki bu zühd anlayışı -kendilerinde olmasa bile- makam ve mal düşkünlüğüyle suçladığı Ebû Musa el-Eş’ari ve Ebû Hureyre’den uzaklaşmasına sebep olmuştu. Hz. Osman’ın yardım çağrısını “Sizin dünyanızdan bir şey istemem” diyerek geri çevirdi. Kendisine Irak valiliği teklif edilince “Dünyanızı üzerime asla salmayın” cevabını verdi. Suriye’de bulunduğu sıralarda Muaviye’nin bazı harcamalarını ve Müslümanların ihtiyaç fazlası mallarını biriktirmelerini şiddetle eleştirdi.

Hz. Peygamberin “Dünya malı bir emanettir, kıyamet günü bir utançtır, pişmanlıktır. Ancak ondan hakkı olanı alan ve verilmesi gerekeni veren kurtulur.” mealindeki sözlerini hatırlatıyordu sürekli. İnsan ölmek için doğarken ve harabe olması için imar ederken ölüm, hastalık ve fakirlik ne güzeldi. Evinde yaşamasına yetecek kadar gıdası olmayan insanların zenginlere kılıçlarını çekip isyan etmemelerine şaşıyordu. Ancak O, Hz. Peygambere kılıç çekmemek için söz vermişti. Efendimiz kendisine “Benimle buluşuncaya (ölünceye) kadar sabret” demişti. Bundan sonra sözleri ok, tavırları en büyük taarruz oldu onun için. Fakat onu Hz. Osman bile anlamadı. Sonunda çöle sürgün gitti. Yalnız yaşadı ve yalnız öldü.

Ebû Zer’in mücadele ettiği insan egosu aramızda, her birimizde farklı ölçülerde ve görünümlerde yaşıyor. Hatta daha da azıttık, günümüz insanı için iktisadî hayattan, tüketimden daha ciddi, kayda değer bir mesele yok gibi. Böyle bir dünya içinde Allah rızası, diğergamlık, hasbîlik, öte dünya endişesi kimseyi ilgilendirmiyor. Fakirler rızık kaygısında, zenginler haz peşinde koşuyor, yemediğimiz şeyleri topluyoruz. Modern dünyada gündelik hayatın nihai sonucu, ****laşma şeklinde tebarüz ediyor. Bu çerçevede teknolojinin bizatihi kendisi ve teknolojik imkânlar kullanılarak yapılan eşyalar, nüfuzu giderek genişleyen bir bağımlılık haline geliyor. Tüketim, bütün ekonomik faaliyetlerin asıl amacını teşkil ediyor. Tam da Ebû Zer gibi süper bir kahramana ihtiyaç duyduğumuz bir andayız. Ya içimizdeki Ebû Zer’i uyandıracağız ya da toplum mühendislerinden bir kaçı rüyasında Ebû Zer’i görecek. Liberallerin taşkın özgürlükçü söylemlerine, komünistlerin merkezi paylaşımcı prensiplerine, kapitalistlerin tüketim çılgınlığına bir Ebû Zer isyanı gerekli. İktisat kitaplarında gevelenmemiş, salon adamı, kürsü başkanlarının aklının ucundan bile geçmemiş, içinde helal-haram, meşru-gayrimeşru değerlendirmelerinin yapıldığı, müdahaleci bir Ebû Zer çığlığı gerek bize.

Hayatı için hiç de zaruri olmayan madde ve eşyaları zaruret gibi telakki eden, ağır bir ekonomik yükün altına girmiş, meşru olmayan alışkanlıklara yönelmiş insanı, Ebû Zer’in vird edindiği “Altın ve gümüş biriktirenleri ateşle kızdırılmış bir demirle müjdele” sözlerine kim muhatap kılacak? Günümüz insanında sıkça rastlanan huzursuzluk, gerginlik, can sıkıntısı, endişe, tatminsizlik, sürekli tüketme isteğinin bir sonucu. Devasa şirketler, sürekli daha fazlasını elde etmek için birbirleriyle mücadele eden egoist kimliklerden başka bir şey değil; insanlar, hatta kendi çalışanları muhasebe defterlerindeki rakamlardan ibaret. .****yı üreten kaynakların bu gayrimeşru, besmelesiz tavırları onları tüketen insanlarda “ben”, “benim”, “daha fazlası”, “istiyorum”, ihtiyacım var”, “elde etmeliyim”, “yetmez” gibi düşünce formlarına sebep oluyor. İnsan “ahseni takvim” varlığını unutuyor. Kendini arızî sahip olduğu ,****larla tanımlıyor. Arabası, evi, büyük ofisi, son model teknolojik gündelik eşyaları olmasa bir hiç günümüz insanı. Çekin alın ellerinden oyuncaklarını hepsi kalıverir ortada.

Ey Ebû Zer, hadi çal kapımızı, uyandır bizi bu gaflet uykusundan, kaldır gözlerimizdeki hubb-i riyaseti, kariyer derdini. Müjdele, korkut bizi, topladıklarımızın acısını tadacağımızı söyle. Bu baş döndürücü cazibe ve hoşluğun cehennem çukurlarından bir çukur olduğunu hatırlat. Nisap miktarını alt üst et, neyimiz varsa al kurtar bizi; biz tükete tükete tükendik Ebû Zer.

KAYNAK: GENÇ DERGİSİ SAYI 40 / OCAK 2010
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 87 14 Ekim 2023 12:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 271 02 Ağustos 2023 16:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 180 13Haziran 2023 11:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 211 05Haziran 2023 10:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 193 10 Nisan 2023 20:38

Alt 02 Mart 2012, 21:40   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!

Çöl’ün Hanifleri’nden Biri Olan Ebu Zerr.Allah resulünü görmeden 3 yıl önce Namaz kıldığı Müslim/Fedailu's Sahabe babında geçmektedir...

Sordular:"Kimin için?" "Allah için" dedim. "Yüzünü hangi Taraf’a çeviriyordun?" dediler. Dedim ki: "Hangi yan’a dönsem Allah'ı görüyordum."

Muhteşem bir haykırış ile İslamı seçtiği gibi Muhteşem duruşu ilede Şehadete kavuşan Ebu Zer...

Altının ve Gümüşün kulu olmamayı .Şirke karşı Tevhidi, Zulme Karşı Adaleti savundu ve savunduğu hakikatler uğrunda yalnız bir muttaki savaşçı olarak Rabbine kavuştu...

Eskiden lat uzza ve menat adında putlar var idi ama şimdi mal mülk ve makam aynı şekilde put olarak insanların hayatına hükmetmekte ve tükettikçe tüketmekte ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2014, 15:25   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!

Ey Ebû Zer, hadi çal kapımızı, uyandır bizi bu gaflet uykusundan, kaldır gözlerimizdeki hubb-i riyaseti, kariyer derdini. Müjdele, korkut bizi, topladıklarımızın acısını tadacağımızı söyle.
Bu baş döndürücü cazibe ve hoşluğun cehennem çukurlarından bir çukur olduğunu hatırlat.
Nisap miktarını alt üst et, neyimiz varsa al kurtar bizi; biz tükete tükete [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ebû Zer...
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2014, 17:23   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Ey Ebû Zer Tükettik, Tükendik!

Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.