Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Namaz-Abdest-Teyemmüm

Konu Kimliği: Konu Sahibi nergiz,Açılış Tarihi:  02 Eylül 2009 (13:29), Konuya Son Cevap : 29 Nisan 2011 (00:35). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 4,00 puandır.
Alt 02 Eylül 2009, 13:29   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
nergiz  - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nergiz  isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7328
Üyelik T.: 23 Şubat 2009
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Sakarya
Yaş:31
Mesaj: 166
Konular: 29
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Namaz

Namaz

ADAM, bineceği otobüsün kalkmasına bir saatten fazla süre olduğu için, terminalin yarı aydınlık koridorlarını arşınlıyordu. Ellerini yıkamak üzere biraz ilerideki mescide yanaştığında, iş tulumları giymiş bir genç ona doğru gelerek:

— Herhalde namaz kılacaksınız, dedi. Abdest alma yerimiz de mevcuttur.
Adam, elindeki sigaranın külünü delikanlının ayakları dibine silkelerken:
— Sen herhalde görevlisin, diye diklendi. Ne iş yaparsın burda?
Delikanlı, köşedeki süpürgeye işaret ederek:
— Temizlikçiyim efendim, diye kekeledi. Lavabo ve tuvaleti temizliyorum.
Adam, onu alaycı gözlerle süzerken:
— Ben, namazı senin gibi çulsuzlara bıraktım, diye sırıttı. Bu iş size öyle yakışıyor ki…
Temizlikçi genç, adamın hakaretine aldırmayacak kadar olgundu. Fakat namaza karşı yapılan saygısızlık, canını çok sıkmıştı. Vereceği cevabı bir süre düşündükten sonra, susmayı tercih ederek işine döndü.
Adam, mağrur adımlarla oradan uzaklaşırken, başının döndüğünü hissetti. Sırtından çıkartarak koluna aldığı kaşe paltonun ağırlığını da ilk defa farkediyordu. Biraz önce yediği iki porsiyon kebap, herhalde tansiyonunu yükseltmiş ve kendisini hâlsiz bırakmıştı. Birkaç adım daha attığında âniden fenalaşarak dizleri üzerine çöktü. Allah’tan ki kolundaki palto ondan önce yere serilmiş ve yeni aldığı takım elbisenin kirlenmesini engellemişti. Adam, çömelmiş vaziyette olmasına rağmen fırıldak gibi dönen başını yere dayayarak bir müddet dinlendi ve tekrar doğrulduğunda, aynı rahatsızlığı duyarak hareketini tekrarladı. Fakat, başkaları tarafından görülmüş olmaktan endişe ediyordu. Bunun için başını yerden kaldırıp sağa sola bakındığında, terminalin çaycısı olduğu anlaşılan bir gençle burun buruna geldi. Delikanlı, adamı saygılı bir ifadeyle selâmlarken:
— Allah kabul etsin bey amca, dedi. Ama kıble biraz daha sağa doğruydu.

Cüneyd Suavi (Hayatın İçinden)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nergiz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sivrisinek'teki Mucize Bilgi Dağarcığı Tuba_ 5 2421 25 Nisan 2013 12:41
Mutlaka İzlemeniz Gereken Bir Video ! Videolar/Slaytlar Esma_Nur 1 1478 25 Şubat 2013 10:37
Hayvan Resimleri Resim/Karikatür enderhafızım 84 25791 11Haziran 2012 23:07
Carpe diem Komik Paylaşımlar nergiz 0 1319 18 Şubat 2012 19:15
Kendini Gerçekleştiren Kehanet! Serbest Kürsü Efser 1 1889 31 Mart 2010 17:14

Alt 19 Aralık 2010, 06:38   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart

Başlangıç da sonda ibret gurur kin ve alay hiç bir insana yakışmıyor yakışmayandan ebeden daimen uzak olmak duasıyla ..Allah c.c. razı olsun ...
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Nisan 2011, 23:59   Mesaj No:3
Medineweb Aktif Üyesi
HakikaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HakikaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10886
Üyelik T.: 04 Ekim 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Memleket:ArzdaN SeMaYa ÜmmeTiN OlmaK İçiN DuaDayıM...
Yaş:37
Mesaj: 203
Konular: 22
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Namaz




Dârekutnî, 2. Cild 52. Sahifede şöyle bildirilir:

Ömer ibn-i Hattab (radıyallahü anh), mescide Eshab-ı kirama "radıyallahü teâlâ anhüm ecma'în" sabah namazını kıldırırken, bir mecusi köle tarafından sırtından bıçaklandı. Yere düştü ve bayıldı. Bütün cemaat namazı bozmuştu. Eshab, önce telaşlandı, fakat sonra sabah namazı vaktinin daraldığını fark ettiler. Ömer'e (radıyallahü anh) baygın olduğu halde,

"Yâ Ömer, namaz vakti geçiyor, güneş doğmak üzere" diye seslendiler. Baygın halde bulunan Ömer ibn-i Hattab (radıyallahü anh) "namaz" kelimesini duyunca gözlerini açtı ve şöyle dedi:

"Namazı terk edenin İslam'dan nasibi yoktur. Beni bırakın, derhal namazı tamamlayın" Sonra sırtından kan akıyor olduğu halde sabah namazını ima ile kıldı ve sonra düştü, ruhunu Rab'bine teslim etti.

__________________
Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim...
İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim...
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Nisan 2011, 02:05   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Namaz

Selam hidayete tabi olanlara olsun.

Farz olan bir ibadetin keyfi olarak terkini yapmak peygamberin sünnetine aykırıdır. Şimdi günümüzde bazı yanlış anlayışlardan biride namaz oruç zekat gibi bazı açık naslarla belli olan ibadetlerin keyfi olarak terk edilmesidir.


Gerek büyük imam şaf-i (Allah ona rahmet eylesin) olsun gerek büyük imam Ahmet bin Hambel (Allah ona rahmet eylesin) olsun namaz ibadetinin terkini küfür olduğunu belirtmişlerdir.

Şimdi biz bunları söyleyince bazı arkadaşlarımız bize çok kızmakta dini kolayklaştırmıyor zorlaştıryorsunuz derler. Halbuki bu görüşler hem dinimizin emri hemde mezhep imamlarımızın ayet ve hadislerden çıkarmış oldukları hükümlerdir.din allahın dinidir onu hiç kimse kolaylaştıramayacağı gibi hiç kimsede zorlaştıramaz.

Arkadaşlar öncelikle şunu bilmemiz gerekmektedir ibadetlerin terki ve günahların kuşatıcılık arz etmesi söz konusu olamaz. Örenğin bir insan sürekli içki içemez yada bir insan sürekli zina edemez eğer bu günahlar kişinin hayatında kuşatıcılık halini almışsa yada kişide karakter halini almışsa o kişi dinden çıkar illaki şirk küfür işlerse dinden çıkar görüşü doğru bir görüş değildir şimdi şu ayetlere bakalım..


Bakara/80- “Derler ki: "Sayılı günlerin dışında, ateş bize değmeyecektir." De ki: "Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla va'dinden dönmez- Yoksa Allah'a karşı bilmediğinizi mi söylüyorsunuz?"

Bakara/81- “Hayır; kim bir kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, (artık) onlar, ateşin halkıdırlar, orada temelli kalıcıdırlar.”


Namaz ile ilgili çok sayıda ayetler vardır,namazın terki savaş hali dahi söz konusu değilken insanlara ne oluyorki 50- 60 yaşına kadar namaz kılmyorlar. Şimdi namaz ile ilgili bazı ayetlere bakalım.

Bakara/238-Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun.

Enam/72- Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur.

Enam/92..Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.


Enam/162- De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.


Meryem/31- "Beni, nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti."


Mimunun/9- Ve onlar ki, namazlarını muhafaza ederler.

Nur/37- Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.


Nur/31- Başkasından geçerek hep O'na gönül verin ve O'ndan sakının. Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın.


Kuranda bunların dışında da çok sayıda ayetler vardır. Namazın gerçek anlamını bulması için hem devamlı olması hem huşu içerisinde kılınması hem gösterişten riyadan uzak olması hemde insanı ötekileştirmesi gerekmeketdir.... Namazın tüm rükünları yerine geldikten sonra ancak insanı müşriklikten koruyacağı Nur/31 de vurgulanırken namaz kılmamak diye birşey söz konusu olamaz.


Kişi keyfi olarak namazı terk edemez. İster tembellikten ister başka bir sebeble namaz gibi ibadetleri terk ederse bu haram olur bu kötülük olur tevbe edip geri dönmezse dinden çıkar.Ayetleri okuyalım.

Bu ayetler muhkem ayetlerdir manaları açıktır. Zekat vermeyen kavmin üzerine Hz. Ebubekir orduyu hazırlamış ve bu ameli savaş sebebi olarak görmüştür. Yine peygamber efendimiz döneminde münafıklar tarafından yanlış bir haber gelmesi üzerine rasulullah (sav) derhal orduyu hazırlamış savaş pozisyonu almıştır. Taki bir fasıktan size bir haber gelirse onu iyice araştırmadan hareket etmeyin ayeti nazil olana kadar.

İslam dini ciddi bir dindir lakayıtlık kabul etmez ancak günah işlemek şu şekilde olur. Kişi nefsine yenilir bir anlık boşluğa düşer haram işler olay bu. Bu kural şirk ve küfür amel içinde böyledir. Müslüman ibadetlerinde daimi günahlarında daimi değildir. Adamın tembelliği tutmuş namaz kılmamış,adamın canı yemek istemiş oruç tutmamış,adamın cimriliği tutmuş zekat vermemiş bunlar lakayıtlıktır. Ancak yezid gibiler böyle yaparlar müslümanlar böyle yapmaz.

Bakara 81.ayet açıkça kim bir günah işler ve bu günah onu kuşatırsa o dinden çıkmıştır ve ebediyyen cehennemdedir buyruluyor. Hakikat editörüm emeğine sağlık güzel bir konu ve sağlam bir rivayet zikir etmişsiniz bizleri hz. Ömerin hem içimizi burkan bu hazin olayını tekrar hatırlattınız hemde sahabilerin ibadetler hususundaki ciddiyetlerini tekrar hatırlattınız teşekkürler.
Allaha emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2011, 00:35   Mesaj No:5
Medineweb Aktif Üyesi
HakikaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HakikaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10886
Üyelik T.: 04 Ekim 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Memleket:ArzdaN SeMaYa ÜmmeTiN OlmaK İçiN DuaDayıM...
Yaş:37
Mesaj: 203
Konular: 22
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Namaz

Bilmukabil güzel abim..Aynı güzellikte sizlerde bizlere manidar bilgileri bahşetip aydınlatınız..Mevlam sizden razı olsun..
__________________
Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim...
İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Uşşak Makâmında Kâmet ve Namaz Örneği (Kâmet: Necip Demirel - Namaz: Kerim Öztürk) alperkara Ezan-Kamet-Camii 1 03 Ekim 2023 13:20
haftanın konusu;Namaz namaz ibadetini ne kadar sağlam yerinde yapıyoruz. Allahın kulu_ Hafta'nın Konusu 4 30Haziran 2015 14:07
Namaz kılarken diğer vaktin ezanı okunursa namaz bozulur mu? MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 10 Nisan 2009 09:09
Namaz dışında başımı örtmemem namaz kılmama engelmidir? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 10:12
Neden namaz beş vakittir? Namaz üç vakit olabilir mi? SONSUZNUR Namaz-Abdest-Teyemmüm 1 13 Ekim 2008 15:49

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.