Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Namaz-Abdest-Teyemmüm

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  16 Ocak 2013 (17:11), Konuya Son Cevap : 16 Ocak 2013 (17:11). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Ocak 2013, 17:11   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Namaz Gibi...

Namaz Gibi...

Namaz Gibi...

Fatih Pala



Bir insan düşünün ki, hayatının tüm alanlarında namaz’ı konuşturuyor, namazla konuşuyor ve namazla koşuyor. Her anında Rabbiyle beraber olduğunun farkındalığını yaşıyor; tıpkı namazda olduğu gibi.

Nasıl ki, namazda iken yalnızca Rabbiyle irtibatlı olmaya, onunla konuşmaya, onu hoşnut etmeye, onun kelamını ve adını yüceltmeye gayret ediyorsa; normal yaşantısında da bu melekelerini sürdürmek ve en azından dikkat etmek durumundadır. Zira Rasulullah’ı iyi okuduğumuzda ve yaşantısını en iyi şekilde özümsediğimizde bunları müşahede ederiz. Onun muazzam örnekliği, bize her zaman ve her şartta işaret taşı olma niteliğindedir. Onun Ümmeti olduğumuzu ispat edebilmemiz için bu gereklidir. Ve Ümmeti olmayı ne kadar hak ettiğimizi tespit etmelidir.

Şanını yücelterek giriş yaptığımız namazımızda Rabbimizle birebir, aracısız bir mülakata girmiş oluruz. Hep onun sözlerini ve hep onun indirdiklerini baz alırız. Her şey ve her söz ondan irad olmuştur o anımızda. Duruşumuz, muhtaçlığımızın remzidir. Dudaklarımız, ona muhtaç olmaklığın hoşnutluğuyla kıpırdar durur. Gözlerimiz yere bakar; lakin aslında göklerdedir ve rahmetin köklerindedir. Üzerinde nefes alıp verdiğimiz dünya, bizim için hiçbir anlam ifade etmez olur. Ki, her şeyin ve herkesin sahibiyle muhatabızdır… İşte hayatın tüm evrelerinde de bu ahengi sürdürme derdinde olmalıdır insan.

Eğilmek vakti geldiğinde, hiçbir şüpheye ve düşünceye dalmadan vücudumuzu, yere yönlendiririz. Başımızı, insanlar önünde mağrurca gezinen o uzvumuzu, yarıya indiririz. Bu halimizde bir “yas taşıma” yoktur.(Hani, bayraklar yarıya indirildiğinde yas olduğu resmedilir ya. Ve bayraklar bir milletin şerefidir ya; işte insanın alnı da – başı da onun en önemli ve en değerli şeref uzvudur.) Kulluğumuzun ibrazı ve şerefimizin niyazıdır. Hep yalvarır, yakarır ve alçalırız. İnsanların karşısında değer sarsılması söz konusu olsa da, Hakkın nazarında yükselmenin ve onure olmanın yolları açılır bu eğilişle. Esasen eğilmek kötü değil, en büyük “iyi”dir. Çünkü iyiliğin membaınadır bu davranış. Ona nispet edilen her şeyde bir iyilik vardır. İyi ondadır ve ondandır. Onunla olan ve ona dayanan da iyilerdendir. İyi, güzel ve doğru olmanın yolu, Ona yakınlaşmakta ve Ondan sakınmaktadır.(Muttaki olmaktır.)

Gelişi güzel ve hor görülerek basılan yere/toprağa artık alınlar değecektir. Alnımız; yani şeref ve haysiyet göstergemiz… Kibirden ve riyadan eser kalmadan yere kapanmak… Arzın ve arşın Rabbine/Sahibine kanat açmak… İnsanlardan en fazla uzak kaldığımız an olan secdede, Yaradana ne kadar çok yakın olduğumuzun ve muhteşem algımızla yakîn durduğumuzun farkına varırız ya da varmalıyız. Sacid olan bir insan, gök ile yerin, toprak ile suyun mahiyetinde bulur kendini. Rab ile sımsıkı olabilmenin yolunu iyi fehmetmelidir insan. Denge unsuru, işte tam burada ciddiyetini koruyor. Yaratan mı yoksa yaratılan mı? Allah (Azze ve Celle) mı yoksa insan mı? Böyle bir ikilem içerisinde kalmak bir fayda sağlar mı peki? Ne Yaratana ne de hemcinsimiz olanlara kayıtsız kalamayız. Ve böyle bir şey de istenmiyor insandan zaten. Dengeli olabilme ve Hakkı razı kılabilme yönündeki uğraşlarımız hayatımızın olmazsa olmaz meşgaleleri sınıfına dâhil olmalıdır… Eğildikçe eğrilmemenin, hakkıyla doğrulmanın ve Hakka doğmanın esprisi iyi kavranmalıdır secdede.

Hayat ve namaz… Namazın direklik vazifesi gördüğü inancındaysak eğer; namazı yaşantımızın ve ömrümüzün tam ortasına dikmeliyiz. Onun mahsullerini yetiştirmeliyiz. Bize şahitlik etmeli. Dirilten ve direndiren muhtevasıyla çağların aydınlığı olmalı. Ve zulümatın kömürleşmiş çehresine bin kıvılcım göğertmeli…

Namaz tadında ve namaz muhtevasında geçecek izzetli bir ömür temennisiyle, Rabbimizin bizi ve cümle ubudiyetimizi makbul görmesi duasındayım.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2333 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1929 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2680 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2243 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
ALLAH'ın dediği gibi değil! Ahmakların gösterdiği gibi Yaşadın! enderhafızım Allah(c.c) 3 04Haziran 2021 18:28
YE gibi yumulduk ELİF gibi başladığımız hayatta…/medineweb su damlası Muhtelif Konular 12 02 Mayıs 2018 19:55
haftanın konusu;Namaz namaz ibadetini ne kadar sağlam yerinde yapıyoruz. Allahın kulu_ Hafta'nın Konusu 4 30Haziran 2015 14:07
Çocuk, istediğimiz gibi değil yetiştirdiğimiz gibi olur EyMeN&TaLhA Çocuk ve Aile Sağlığı 1 05Haziran 2014 22:38
İlk gün ki gibi, kördüğüm gibi … (Ümmü Zer) enderhafızım İlahiler/Ezgiler 6 10 Nisan 2013 23:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.