Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  07Haziran 2011 (14:09), Konuya Son Cevap : 07Haziran 2011 (14:09). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07Haziran 2011, 14:09   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Ahirete Ne Hazırladın?

Ahirete Ne Hazırladın?

Ahirete Ne Hazırladın?
İnsanların zamanlarının büyük bölümü gelecek yaşamları için hazırlıklar yapmakla geçer. Yazın kış hazırlıkları, sınavlara hazırlık, evlenmeye hazırlık vs. Dünya hayatı için binbir türlü çaba harcanıp hazırlıklar yapılır. Şüphesiz bu yapılması gereken bir şeydir. Ancak dünyaları için bunca hazırlıklar yapan bir çok insanın sıra ahiret hayatına gelince hiçbir hazırlıkları bulunmadığı, aksine böyle bir kaygı da taşımadıkları görülmektedir. Geçici hayatları için nice hazırlıklar yapan, ama ahiret hayatlarını ihmal eden insanların durumu çökmekte olan bir binanın boyasını yenileme çabasına benzemektedir. Doğru olan şüphesiz her iki dünya için de hazırlık yapmaktır. İslam insanlardan hem dünyaları hem de ahiretleri için iyilik dilemelerini emretmiştir.
“Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve herkes, yarına ne hazırladığına baksın. Allah'tan korkun, çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.” (Haşr 59/18)
.O halde Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a gönül hoşluğuyla ödünç verin. Kendiniz için önden (dünyada iken) ne iyilik hazırlarsanız Allah katında onu bulursunuz; hem de daha üstün ve mükâfatça daha büyük olmak üzere. Allah'tan mağfiret dileyin, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.” (Müzzemmil 73/20)
Hesap günü… İnsanların dünyada yapıp ettiklerinden hesaba çekilecekleri ve ebedi akıbetlerinin tayin olunacağı o dehşetli gün. O gün insan ameliyle baş başa kalacak ve hiçbir şefaatçinin şefaati kendisine fayda vermeyecektir. O kazananların tıpkı karnesi pekiyilerle dolu olan bir çocuk misali sevinçten ailelerinin yanına koşturacakları, kaybedenlerin ise büyük bir pişmanlık ve perişanlık yaşayacakları bir gündür. O gün zalimlerle mazlumların, Karunlarla mustazafların hesaplaşma günüdür. O gün İlahi adalet yerini bulacak, dünyada hor görülen ve ezilenler gülerken zalimler, sömürgeciler ve hortumcular büyük bir perişanlık içerisinde toprak olmayı dileyeceklerdir. O gün adalet yerini bulmuş ve herkes yaptıklarının karşılığını görmüştür.
O gün adalet terazileri kurulacak, o gün kimseye, hiçbir şekilde haksızlık edilmeyecektir. Yapılan iş bir hardal tanesi kadar dahi olsa, o adalet terazisine getirilecektir. (Enbiya 21/47)
Yeryüzü, Yüce Allah’ın nûru ile aydınlanacak, kitap konulacak, peygamberler ve şahitler getirilecek ve hakkaniyetle hüküm verilecektir. Kimseye asla zulmedilmeyecektir. (Zümer 39/69).
“Kimin kitabı sağından verilirse,
Kolay bir hesapla hesaba çekilecek;
Ve sevinçli olarak ailesine dönecektir.
Kimin de kitabı arkasından verilirse,
Derhal yok olmayı isteyecek,
Ve alevli ateşe girecektir.
Zira o, (dünyada) ailesi içinde (mal-mülk sebebiyle) şımarmıştı.
O hiçbir zaman Rabbine dönmeyeceğini sandı.
Oysa gerçekten Rabbi onu görüyordu.” (İnşikak 84/7-15)
Yüce Allah kullarının üstünde yegâne kudret ve tasarruf sahibidir. Onlara koruyucular gönderir. Nihayet birine ölüm geldi mi elçiler onun canını alırlar. Onlar vazifede kusur etmezler. Sonra insanlar gerçek sahipleri olan Allah'a döndürülürler. Hüküm yalnız O'nundur ve O, hesap görenlerin en çabuğudur. (En’am - 6/61-62)
Kıyametin kopması, hesap günü ve ahiret hayatı Rabbimizin gerçek olan vaadidir. Kur’an’ın inanç konuları arasında en fazla üzerinde durduğu konulardan biri de budur. Kıyamet, hesap günü ve ahiret hayatına iman etmeyenler bulunduğu gibi inkâr etmemekle birlikte bu konularda yanlış anlayış ve beklentiler içerisinde bulunanlar da vardır. Bu yanlış anlayışlardan biri de cennetin kolaylıkla elde edilebileceği beklentisidir. Oysa Kur’an bu konuda şunları beyan etmektedir:
“Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler size de gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Yoksulluk ve sıkıntı onlara öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki, nihayet Peygamber ve beraberindeki müminler: ‘Allah'ın yardımı ne zaman?’ dediler. Bilesiniz ki Allah'ın yardımı yakındır.” (Bakara 2/214)
“Allah, mü’minlerden mallarını ve canlarını cennet kendilerinin olmak üzere satın almıştır.” (Tevbe 9/111)
Bu ayetler, ebedi kurtuluş olan cenneti elde etmenin nasıl bir bedel gerektirdiğini ifade etmektedir.
Bu ve benzeri ayetlerin verdiği apaçık mesaj, cenneti elde edebilmenin belli bedeller gerektirdiğidir. Kur’an, bedelsiz, karşılıksız, acısız, ızdırapsız bir cennet hayalini reddetmektedir. Acısız, ızdırapsız hayat, cennetteki hayattır, onu elde etmek için çeşitli zorluklara göğüs germek gerektiği ise yüce Rabbimizin beyanıdır. Bu ayetler “Sadece sözle La ilahe ill diyen cennete girecektir”, “Falan duayı falanca kadar okuyan kimse cennete girecektir” gibi anlayışları tamamen reddetmektedir. Açık bir şekilde cennetin bedelini haber veren bu ayetler bedelsiz, çilesiz, fedakârlıksız cennet hayallerini kökünden imha etmektedir. Kur’an’da geçen peygamber kıssaları ve Hz. Peygamber’in hayatını anlatan siyer kitapları okunduğunda bizzat peygamberlerin nice acı ve sıkıntılara göğüs gerdikleri görülecektir. Peygamberler dahi canları ve malları karşılığında cennet mükâfatıyla imtihana tabi tutulurken birtakım insanların ucuz ve bedelsiz cennet hayali kurmasının bir fanteziden ibaret olduğu anlaşılmaktadır. İnsanların kendi kendilerine kurdukları hayallerin ve dalıp gittikleri fantezilerin ise din açısından hiçbir değeri olmadığı aşikârdır.


cc bizleri kızgın cehennem ateşinden muhafaza eylesin
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2126 04 Mayıs 2014 21:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2380 04 Aralık 2013 19:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2671 27 Kasım 2013 21:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2323 27 Kasım 2013 21:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3119 26 Kasım 2013 20:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kışa Hazırız! Peki Ahirete..? enderhafızım Muhtelif Konular 4 06 Ocak 2024 11:26
Ölümü Tefekkür Ahirete Hazırlık... su damlası Muhtelif Konular 4 13 Kasım 2014 21:01
Ahirete iman Medineweb Akaid 0 02 Ağustos 2014 14:27
Yüzümüzü Ahirete Çevirmeliyiz. nurşen35 Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 15 Mayıs 2014 19:54
Ahirete iman Medineweb İslam İnanç Esasları 0 09 Mayıs 2014 17:12

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.