Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  07Haziran 2011 (16:46), Konuya Son Cevap : 07Haziran 2011 (16:46). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07Haziran 2011, 16:46   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Ahiret Azabının Sayılı Gün Olacağı

Ahiret Azabının Sayılı Gün Olacağı

Ahiret Azabının Sayılı Gün Olacağı

وَقَالُواْ لَن تَمَسَّنَا النَّارُ إِلاَّ أَيَّاماً مَّعْدُودَةً قُلْ أَتَّخَذْتُمْ عِندَ اللّهِ عَهْدًا فَلَن يُخْلِفَ اللّهُ عَهْدَهُ أَمْ تَقُولُونَ عَلَى اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ
80 - (Yahudiler) dediler ki: «Sayılı birkaç gün dışında bize ateş asla dokunmayacaktır.» (Ey Muhammed!) de ki: «Allah katından (buna dair) bir söz mü aldınız? (Dediğiniz doğru ise) Allah sözünden dönmez. Yoksa siz Allah hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?

Allah (c.c) bu ayeti kerimesinde yahudilerin düşüncesini ortaya koyuyor. Onlar kendilerine sayılı birkaç gün dışında cehennem ateşinin dokunmayacağını iddia ediyorlardı. Ayetin «sayılı günler» kısmını alimlerin bir kısmı kırk gün, bir kısmı da yedi gün olarak tefsir etmiştir.
Kırk gün diyenler: «Allah (c.c) Musa'yla kırk günlük bir süre için sözleştiğinde Musa'nın kavmi onun hemen ardından kırk gün buzağıyı ilah edinerek Allah'a şirk koşmuştur. Bu yüzden yahudilerin «sayılı günler»den kasıtları işte bu şirk işlemiş oldukları kırk gündür.» dediler.
Yedi gün diyen alimler: «Yahudiler dünyanın yedi bin yıldan ibaret olduğunu ve her bin yılda işlemiş oldukları günahlara karşılık sadece bir gün ceza göreceklerini söylüyorlar.» dediler.
Yahudilerin böyle delilsiz mesnedsiz bir iddiada bulunmaları onların karakterlerini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Onlar kitap ve sünnetten hiç bir delile dayanmaksızın sırf kafalarından uydurdukları şeyleri sanki Allah'tan gelmişçesine Allah'a nispet ederler.
«(Ey Muhammed!) de ki: «Allah katından (buna dair) bir söz mü aldınız? (Dediğiniz doğru ise) Allah sözünden dönmez.»
Oysa Allah (c.c) bu konuda onlara hiç bir söz vermemiştir. Şayet vermiş olsaydı Allah (c.c) muhakkak sözünü yerine getirirdi.
«Yoksa siz Allah hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?»
Yahudiler böylesine bir iddia ileri sürerek Allah (c.c)' ya ve O'nun dinine haksız yere iftira atmış oldular.
Yahudilerin karakterleri işte budur.

Cennet Tacirleri

Kim olursa olsun, ilmi ne kadar çok olursa olsun söylediği sözü bir ayete ya da sahih bir hadise dayandırmayan kişinin sözü, geçersizdir. Her kim Kur'an'a ve sahih sünnete dayanmadan bir şeyin İslam'dan olduğunu söylerse Allah (c.c.)'ya iftira etmiş ve yahudilerin karakterine sahip olmuş olur.
Günümüzde cahil insanlar İslam'danmış gibi anlatılan şeylere Allah ve resulünün sözüymüş gibi inanıp bağlandılar. Sonuçta İslam dini öyle bir hale geldi ki İslam alimi olarak ortaya çıkan sahte alimcikler bir kaç dua, bir kaç ayet okumakla insanların cenneti garanti edeceklerini söyleyip bu şekilde insanları uyutarak İslam dininin basit şeylerden ibaret olduğu inancını yaydılar. Böylece tağutlara ve kafirlere büyük bir hizmet yaptılar.
Bu alim taslakları ve onlara bağlı olanlar böyle şeyler söylemekle Allah (c.c.)'ya daha çok yaklaşacaklarını zannettiler. Tıpkı Rasulullah (s.a.s.) zamanındaki müşriklerin putlara taparken Allah (c.c)'ya yaklaşma niyeti taşıyarak şirk koşmaları gibi.

Kişinin niyeti ne kadar temiz olursa olsun, sadece temiz niyeti kişiyi kurtarmaz. Allah katında insanı kurtaracak şey; amelleri hem yalnız Allah rızası için hem de Allah'ın istediği ve Rasulullah'ın gösterdiği şekilde yapmaktır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2137 04 Mayıs 2014 20:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2388 04 Aralık 2013 18:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2693 27 Kasım 2013 20:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2337 27 Kasım 2013 20:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3134 26 Kasım 2013 19:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Cennet, oruç ruhluların yeridir/Sayılı Günler Belgin Oruç-Ramazan 2 20 Nisan 2023 11:08
Haftanın hutbesi : 25.12.2015-sayılı nefeslerimizi tüketirken… alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 23 Aralık 2015 18:49
Ahiret Günü, Ahiret gününe İman, Diriliş Günü, Tekrar Dirilişe İman/Muhsin İyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 0 22 Nisan 2013 19:22
Bebeğin kız yada erkek olacağı cinsiyeti kaç aydan sonra belli olur MERVE DEMİR Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 13 Nisan 2009 08:42
dünya ve ahiret aadiguzel Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 01 Aralık 2007 05:07

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.