Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Oruç-Ramazan

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  03 Temmuz 2013 (10:19), Konuya Son Cevap : 03 Temmuz 2013 (10:19). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Temmuz 2013, 10:19   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Ramazan ve Belediyeler...

Ramazan ve Belediyeler...

İnsanlığın yegane hidayet rehberi Kur'an-ı Kerim'in inzal edilmeye başlandığı Ramazan ayı yaklaşırken belediyelerce tertiplenen ifsad organizasyonları şimdiden adeta Ramazan'ın ruhunu katletmek için diğer belediyelerle yarışmaya başladı.



Kur'an ayı olan Ramazan ayının içinde bulunan Kadir gecesi dahil bu ayın tüm günleri belediyeler ve bazı tv kanalları tarafından "Ramazan Etkinlikleri/Programları" adı altında tertiplenen ifsad etkinlikleri ile doldurulmakta. Bazı ilçe belediyeleri şimdiden bu ifsad yarışında bayrağı kaptırmamak adına etkinlik duyuruları yapmaya başlamış durumda.

Günümüzde özellikle medyanın büyük kısmında da Ramazan adeta bir festival ve ziyafet ayı, bir eğlence ayı olarak yansıtılmak istenmekte, bu etkinlik ve programlar ile Kur'an ayı Ramazan'ı festivale çevirip Ramazan'ı katledip ifsad ettikleri gözlerden kaçmayan bir olgu olarak karşımıza çıkmakta. Medyanın yanında özellikle muhafazakar partilere bağlı belediyelerin Ramazan ayında düzenledikleri etkinliklerin de çoğunlukla, Ramazan'ın ruhunu katleden bu yaklaşıma uygun bir özellik arz etmesi bu konuda toplumun bakış açısında ciddi bir anlam kaymasına yol açmaya başladığı maalesef önceki yıllardan gözlemlenen izlenimlerimiz arasında.

Kur'an'ın doğum ayı, palyaçolara, çalgıcı-türkücülere ve onlar için konser ve gösteri organizasyonu yapan şirketlere halkın kaynaklarının pervasızca aktarıldığı bir festival ayına dönüştürülmekte, Kur'an ise yine boynu bükük, yine terk edilmiş olarak bırakılmaktadır. Üstelik de bu yegane hidayet rehberinin doğum ayı olduğu için mübarek kılınmış Ramazan'ın tüm anlamı ters yüz edilerek, çarpıtılarak...

Ramazan'ın ruhunu katledip, ondan sonra kalkıp fakirlere iftar vermenin ne anlamı olabilir? Ramazan ve orucun anlamı yok edildikten sonra geriye açlıktan başka ne kalır? Nitekim Hz. Peygamber'in bu hususta şöyle buyurduğu bildirilmiştir:

"Nice oruç tutanlar vardır ki, tuttuğu orucun ona açlıktan ve susuzluktan başka bir faydası yoktur. Yine nice gecelerini ibadetle geçirenler vardır ki, uykusuzluktan başka bu ibadetin kendilerine hiçbir faydası yoktur." (İbn Mâce, Sıyam, 21; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, II, 373)

Oysa ki Ramazan ayı Kur'an'la daha sık olarak hemhal olunması gereken bir aydır. Bu bereketli kılınmış ay içerisinde Kur'an'ı anlamaya dönük okuma ve sohbetler yaygınlaşmalı, Kur'an-ı Kerim ve meali dağıtımları yapılmalı, Kur'an'la ilgili seminer ve konferanslar düzenlenmeli oruc ayı olan Ramazan yine belediyelerce alanlara kurulan çadırlarda ve bazı müesseselerce oluşturulan zengin iftar menüleriyle israftan, ifrat ve tefritten kaçınılarak ziyafet ayı olmaktan çıkarılmalıdır. Velhasıl Kur'an'ın inzal olmaya başladığı bu mübarek ay, yoğunlaştırılmış bir Kur'an eğitimi kampanyasıyla geçirilmelidir.

"Ramazan etkinliği yapıyoruz" adı altında Kur'an'ın doğduğu bu aya festival ayı muamelesi yapan ve toplumun Ramazan algısını iğdiş eden palyaçolara sesleniyoruz: Kur'an'ın doğum ayı olan Ramazan'dan derhal çekiniz o fasid ellerinizi! İlla soytarılık yapacaksanız, kendinize başka bahaneler ve mekanlar bulun. Kur'an'ı ve onun doğum ayı Ramazan'ı soytarılıklarınıza alet etmekten artık vazgeçin.

Not: Bu haber Ş.Hüseyinoğlu'nun "Ramazan ve Belediyeler: Gölge etmeyin başka ihsan istemez" adlı makalesinden faydalanılarak hazırlanmıştır.


Küre Medya / Haber Merkezi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 79 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2324 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1927 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2672 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2230 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
KUR'AN VE RAMAZAN Yitiksevda Oruç-Ramazan 1 08 Nisan 2023 04:34
Hilalimiz Ramazan TÜRKcan Oruç-Ramazan 1 05Haziran 2016 19:13
bu ay ramazan ayı MescidiAksa Şiirler ve Şairler 8 18Haziran 2015 23:41
ramazan geldi SEHER GÜLÜ Soru Cevap Arşivi 2 19 Temmuz 2013 17:37
ramazan ayı MescidiAksa Şiirler ve Şairler 4 01 Eylül 2008 12:17

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.